לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 14-08-2011, 03:13
צלמית המשתמש של Shai
  Shai Shai אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.11.02
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי infected aviad שמתחילה ב "לא הפריע לך להפגין לידם?"

יצא לי לשוחח עם לא מעט מפגינים. מבחינתי הם מתחלקים ל3 קבוצות שליד המשתייכים לשתי הקבוצות הראשונות - היה קשה לי להפגין:
1. אלו שהגיעו להפגין עם אג'נדה פוליטית שמאלנית ברורה. אני לא בטוח עד כמה המצוקה שלשמה קמה המחאה היא המניע לכינוס שלהם... הרושם הוא שהמטרה שלהם להפיל את השלטון.
2. אלו שהגיעו להפגין בלי אג'נדה פוליטית לכאורה, אך משיחות עימם - הם משתייכים לארגוני שמאל (ומנסים לצרף אליהם עוד).
3. אלו אשר הגיעו להפגין מבלי להתייחס לצדם במפה הפוליטית. נראה שכל מטרתם היא להציף את הבעיות והמצוקות של המחיה בישראל. איתם אני מתחבר, והם לא היו מעטים, ראוי לציין.

עם זאת, אלו המשתייכים לקבוצות 1,2 היו רבים משחשבתי.

יש להוסיף כי שוחחתי עם עשרות אם לא מאות מפגינים, וכאלו המשייכים עצמם לצדה הימני של המפה הפוליטית - לא פגשתי.
הדבר יכול להיות מ2 סיבות:
א. אלו המחזיקים בדיעות ימניות לא ראו צורך להצהיר על כך, כי האמינו שהמחאה היא חברתית ותו לא (כמוני).
ב. לא היו כאלו בהפגנה.

נערך לאחרונה ע"י Shai בתאריך 14-08-2011 בשעה 03:17.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 14-08-2011, 03:35
צלמית המשתמש של Shai
  Shai Shai אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי infected aviad שמתחילה ב "אפשר לשאול אותך שאלה קטנה,..."

לא מזדהה איתם (או עם רובם), ואמרתי את זה היום כמנטרה חוזרת לכל אחד ששוחחתי איתו.
רובם הקטינו ראש בצורה שדי הפתיעה אותי, ואמרו משהו בסגנון של "דפנה ליף ודומיה לא מנהיגים את המחאה, העם עצמו מנהיג אותה. היא לא נבחרה בשיטה דמוקרטית, וגם אתה יכול ללכת ולהנהיג אם דרכיה לא נראות לך".

כשאמרתי שבסופו של יום, היא יושבת ומנהלת מו"מ עם גורמים בממשלה, חזרו על המנטה ואמרו שגם אני יכול להיות שם, אם רק ארצה...

אני בגדול מוחה עקב יוקר המחייה בארץ.
אני סטודנט במוסד די יוקרתי, לתואר ראשון די נחשב (מיותר לציין כמה התאמצתי ועודני מתאמץ כדי להתקבל ללימודים האלו, לשרוד אותם, והדרך עוד ארוכה)- ועל אף שהשכר שלי גבוה מהממוצע בהרבה - אני לא בטוח שאסיים את החודש. על כן, מה יאמרו אזובי הקיר?
הבעיה המהותית לדעתי היא חוסר האיזון בכוח העבודה בארץ. מבחינתי, בלתי נתפס ש55 אחוז מהאוכלוסיה מפרנסים 45 אחוזים אחרים. פשוט בלתי נתפס.
יש לשלב את הערבים והחרדים במעגל העבודה ולגרום לכך שפחות ישתלם להם להביא ילדים בצרורות.

מבחינתי, הן הבעיה והן הפתרון - אינם פוליטיים אלא חברתיים גרידא. על כן, לא דאגתי לשייך עצמי למחנה פוליטי מסויים.

נערך לאחרונה ע"י Shai בתאריך 14-08-2011 בשעה 03:37.
ישן 14-08-2011, 03:47
צלמית המשתמש של Shai
  Shai Shai אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי בני לפיד שמתחילה ב "איך אתה יכול ליצור ערבות..."

הקבוצות יכולות להיות בלתי תלויות, כך שגם חרדים יועסקו וגם ערבים יועסקו. אין הכרח שיעבדו יחדיו, יד ביד.
כסטודנט בטכניון, מספר הערבים כאן גדול בעשרות מונים ממספר החרדים.
(רק כדי לסבר את האוזן, בפקולטה שלי, המכילה יותר מאלפיים סטודנטים - ראיתי רק חרדי אחד! ערבים לעומת זאת? עשרות אם לא מאות [ידוע שהדבר נובע בין השאר מהעדפה מתקנת, שגם עליה יש לי הרבה מה לומר... אבל זה כבר סיפור אחר]).

לא הגיוני בשום צורה שחרדים רבים לא ילמדו מקצועות ליבה. במצב בו מערכת החינוך מאפשרת להם לחמוק מלימוד מקצועות עיוניים מדעיים, לצורך העניין, הדרך שלהם ללשכת האבטלה או לחוסר מעש כמעט וסלולה.

אצל הערבים הבעיות אחרות, אך תוצאות דומות.

על כל פנים, שילובם בעבודה הוא מבחינתי ערך עליון. אל תכריח אותי לבחור איזו מהאוכלוסיות להעלים

נערך לאחרונה ע"י Shai בתאריך 14-08-2011 בשעה 03:51.
ישן 14-08-2011, 04:10
צלמית המשתמש של infected aviad
  משתמש זכר infected aviad infected aviad אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.10.06
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי Shai שמתחילה ב "הייתי נמנע מלתאר את החרדים..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Shai
הייתי נמנע מלתאר את החרדים כחארות. זו הכללה שלא במקומה...
לצורך הדיון, אני מכיר אישית חרדים ששרתו בצבא, עובדים ב2 עבודות, בניהם ובני בניהם משרתים בצבא ותורמים למדינה בדרכים המקובלות.

בכל מקרה, אני מאמין שאם החינוך החרדי יכשיר את תלמדיו גם במתמטיקה, פיסיקה, מחשבים ואנגלית ברמה מספקת - הדבר ישפיע מראש על סיכוי המשך לימודים אקדמאים והעסקתם בשוק החופשי, ובפרט, בהייטק (תחום שקרוב לליבי). כלומר, הרבה מבעיות החרדים (שאתה ואני הצגנו באשכול) מתחיל אי שם בחינוך שלהם...

תקרא שוב, לא הכללתי את כל החרדים כחארות, אלא את מעלימי המס. במיוחד בשבילך ערכתי ככה שיהיה יותר מעודן והדגשתי את כוונתי.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:46

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר