04-09-2011, 23:19
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 25.10.01
|
|
|
|
|
נתניהו: "אני שומע את הקולות בציבור... אנחנו יודעים שיוקר המחיה בארץ הוא כבד מאוד"
ראש הממשלה בנימין נתניהו ביטל את הופעתו בכנס ישראל 2021 של TheMarker, אך שלח הודעה מוקלטת. אלו הם דבריו:
אנחנו נמצאים בימים של טלטלות עזות. טלטלות ביטחוניות, טלטלות מדיניות וגם טלטלות כלכליות. הכלכלה הבינלאומית נמצאת בעיצומה של טלטלה שבוודאי לא הסתיימה. ולכן הכנס שאותו מארגן The Marker היום הוא בעל חשיבות גדולה מאוד. צר לי שבשל אירועי השעה, אני לא אוכל להשתתף אישית בכנס החשוב הזה. אנחנו חווים תקופה מלאת אתגרים, בה גוברת האחריות הכלכלית שמונחת על כתפי כל ממשלה, בוודאי על כתפי הממשלה שבראשותי.
אנחנו חייבים לשמור על האחריות הכלכלית. אנחנו יודעים שאנחנו צריכים לעשות זאת משום שאחרת נוכל להגיע למצבן של כלכלות אחרות, שלא שמרו על אחריות זו. אבל מנגד אני יודע שצריך לעשות גם תיקונים. אני שומע את הקולות בציבור, אני מודע היטב לקשיים הכלכליים של האזרחים. אני יודע כמה קשה לקנות דירה או לשכור דירה. אני יודע שאף על פי שהשכר של אזרחי ישראל עלה, בסוף לא נשאר הרבה בכיס, ולפעמים לא נשאר בכלל לצרכים בסיסיים כמו חינוך הילדים או דברים אחרים. אנחנו יודעים שיוקר המחיה בארץ הוא כבד מאוד. ובדיוק לשם הטיפול בבעיות האלה יזמתי את הקמתה של ועדת טרכטנברג.
הוועדה הזו אמורה להגיש לי את המלצותיה בתוך כשבועיים. זו ועדה רצינית. היא עשתה דבר שלא נעשה עד היום במדינת ישראל. היא פתחה קשר ישיר עם הציבור, דיברה עם אלפי אזרחים, והיא דנה דיונים רציניים מאוד. גם במליאה שלה וגם בוועדות המשנה. למשל, אחת מוועדות המשנה עוסקת בדבר שאני חושב שהוא הוזנח במדינת ישראל שנים רבות. אנחנו רוצים כלכלה תחרותית ואנחנו רוצים שווקים תחרותיים. אנחנו יודעים שהתחרות ומתן הערך המוסף העיקרי בכלכלה בא על ידי הסקטור הפרטי. על ידי פירמות שמתחרות זו בזו. אבל מנגד אנחנו לא רוצים שיהיה מצב שהפירמות אינן מתחרות זו בזו. כתוצאה ממונופולים, כתוצאה מקרטלים, והקרטל יכול להיות אגב, גם קרטל ממשלתי, במקרה של הדיור. מונופול ממשלתי שפשוט מונע את השיווק ואת ההיצע של הדירות.
המשך: http://www.themarker.com/news/israel2021/1.1373568

-----------------------------
S e g m a n y
|