לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 27-04-2005, 18:30
צלמית המשתמש של XpdX
  XpdX XpdX אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.05
שלח הודעה דרך ICQ אל XpdX שלח הודעה דרך MSN אל XpdX
שאלה התלבטות אחרונה..

לאחר שהומלץ לי על Canon A95 ולאחר שהתרשמתי בעצמי מביצועיה, עשיתי חישוב קטן של זה"כ ההוצאה הכוללת. עשיתי 1526 על המצלמה (Camera4less, הכי זול שמצאתי) ועוד 223 על CF 512MB והוספתי גם 40 על נרתיק למצלמה. לבסוף יצא לי 1,778 ש"ח.

בדקתי ב Zap ומצאתי Canon S1 IS מחודשת, כולל כרטיס CF 128MB (מה שלא מחייב אותי לקנות כרטיס זיכרון נוסף לעת עתה..) ב 1,650 - יותר זול מ ה A95 (אך מחודשת ועם כרטיס 128).

אז יש לי כמה שאלות:

1. S1 IS יותר טובה מה A95??(ההבדל המשמעותי ביותר ששמתי לב אליו הוא הרזולוציה לטובת ה A95 והזום האופטי לטובת ה S1 IS.)

2. האם נראה לכם שיצוצו בעיות עם מצלמות מחודשות? או שהחברה דואגת להכין ולשפץ אותן כך שיהיו כמו מצלמה חדשה?..האם כדאי/לא כדאי לקנות מצלמה מחודשת?

3. המפרט הטכני של S1 IS דומה מאוד לזה של FujiFilm S-5500/5100 וכך גם ההבדל בינן לבין ה A95, אך הפרש המחירים בין שתי המצלמות (S1 IS ו S5500) גדול מאוד. השאלה שלי היא האם ההפרש מוצדק או שמא הן טובות בערך באותה מידה?..(שמעתי ביקורות שליליות על ה S5500).

4. מישהו מכיר את CameraEilat??המחירים שם נמוכים בהרבה מהמחירים באיזור המרכז ובנוסף הם נותנים אחריות מקורית ל 3 שנים של קראט (במצלמות Canon)

טובב..נגמרו לי השאלות..סליחה על בילבולי השכל..מקווה שהבנתם ומחכה לתגובות..

נ.ב : התקציב שלי קצת לחוץ כי יש לי רק 7000 ש"ח להוציא גם על המצלמה וגם על מחשב נייד..
אולי עדיף לחכות שמחירי המצלמות יירדו?..נראה לכם שזה יקרה בעתיד הקרוב?.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 28-04-2005, 08:39
  devilh devilh אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.02.05
הנה השוואה קטנה
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי Arziv שמתחילה ב "אתה סותר את עצמך"

(אני מעתיק ממקום אחר שכתבתי-להבא תלמד לחפש-זה נמצא באשכול S1 VS A95-אז תשים לב-כי זה די פשוט למצוא).

אני בעל A95, לחברה של אמא שלי יש S1 חדשה-כך שאני די יכול להעיד על השוואה ביניהן.
בוא נגיד בעדינות-S1 מנצחת בגדוללללללללללל.

לפי הנתונים הידועים לי יש לA95 רק 5 יתרונות על S1(כמובן-עיקריים)
1. ה-5 מגה פיקסל של A95 לעומת ה-3.2 של S1

עכשיו זה אומנם יתרון-ואני מודה שזה ממש כיף לפעמים שיש אפשרות לקרופ טוב(שזה בעצם תיקון של טעויות בניית פריים-כולל בתוכו חוסר יכולת מראש לבנות נכון). אני אישית מאמין שאם קונים 5 מ"פ אז כבר משתמשים בזה-אבל בוא נודה-זה לא דבר שהוא מחוייב המציאות- הרי הסטנדרט של מ"פ עומד היום על 3 מ"פ (למרות שזה עומד כבר להיות 4) אז זה לא כזה נורא.

2.משקל-טוב-אם יש לך יד חזקה ויציבה אז לא נורא ישפיע-אבל אני לא אתווכח-לפעמים זה ממש לא נחמד הרבה משקל-ופה הA95 קלה יותר.

3.מחיר- אם זה לא בעיה שה-S1 יקרה יותר-אז אין לי מה להוסיף.

4.אחריות-למרות שגם על ה-S1 יש מקומות שנותנים 3 שנים-זה כמובן יותר כסף ויותר קשה למצוא.

5.מאקרו-בS1 יש ל-10 ס"מ(אם אני לא טועה) ואין אפשרות אוטומטית. בA95 יש 5 ס"מ ואפשרות לאוטומטי.

לעומת זאת לS1 יתרונות:
1.זום-זה בכלל לא שאלה-ה- X10 זה משהו נהדר(מכמה לכמה?)-זה פשוט יוצא מן הכלל- לעומתX3 של A95 שהייתי אומר שהוא לא הכי מספק- X4 היה ממש מוסיף(לא רוצה A520).

2.צמצם ב-WIDE לעומת ב-TELE-זה ממש מעצבן בתנאי תאורה קשים שכמעט אי אפשר לעשות זום עם A95 כי לא נכנס אור כמעט ב-F4.9 ב-X3-שזה 105 מ"מ-לעומת 3 נקודה משהו של S1 בX10.

3.מייצב-בA95 אין דבר כזה לעומת ה-S1 שיש בה IS(IMAGE STABILAIZER) שזה ממש נחמד - במיוחד במצב TELE(ויש אפשרות אפילו למקרה שיש לך מתאם ועדשת TELE או עדשת WIDE).

4.אפשרויות למיניהן-יש די הרבה אפשרויות שקיימות ה-S1 שלא קיימות ב-A95 שאין לי כוח לפרט.
לדוגמא: מותא חלקים שרופים-במצב צפייה כאשר יש לך תמונה ובה חלקים שרופים-כל פיקסל שרוף יהבהב מלבן לשחור בצורה די ברורה-בכך אתה יכול לראות טעויות רציניות בשריפת התמונה.

לסיכום-אם הכסף לא בעיה לך S1-ואם הוא ממש לא בעיה-תנסה למצוא גם באחריות 3 שנים(בשביל 300 ש"ח לא שווה את השקט הנפשי?).

מקווה שעזרתי,DevilH
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:22

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר