לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 24-10-2011, 11:46
צלמית המשתמש של Big Joe
  Big Joe Big Joe אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.10.01
מהירות גלישה. נא להרגיע אותי או ליעץ לי :)

הנתונים:
יש לי רוחב פס של 15 מ"ב. ראוטר אלחוטי, שניזון ממודם נפרד. שלושה מחשבים מחוברים קבוע (שנים נייחים: "ראשי" ו"משני" בחיבור קווי, ונייד אחד אלחוטי) ועוד אחד אלחוטי - מדי פעם.

ה"משני" הוא גם מחשב ההורדות. אימיול וטוררנט עובדים עליו יום ולילה. ה"ראשי" משמש לעבודה שוטפת וגלישה שוטפת

כל הרשת על וינדוס XP וגלישה עם פיירפוקס 4.

הבעיה והשאלה:
ב"ראשי" אין לי בעיית גלישה. היא מהירה ותקינה. כך גם בנייד הקבוע ובנייד המזדמן. הבעיה היא ב"משני". הגלישה שם הופך צב למשהו מהיר... ההורדות הן בסדר, אבל הגלישה היא האיטית ביותר שנתקלתי בה מימי. הבעיה היא שההורדות רחוקות מלנצל את כל רוחב הפס. בבדיקות שונות שעשיתי מעולם לא היה לי אפילו סכום של 5 מ"ב (ויש לי סה"כ 15 - בדוק).

על פניו אין בעצם שום הצדקה לאיטיות שמפריעה לי לאתר טורנטים וכתוביות ולעסוק בגלישה רלוונטית למחשב זה. מצד שני המחשבים האחרים גולשים בזריזות. כלומר הבעיה היא במחשב זה והיא קשורה להורדות. והנה סוף סוף השאלה: האם זה נורמלי? האם ההורדות גוזלות יותר רוחב פס ממה שנראה לפי המדווח ע"י אמיול וטורנט? או האם זה משהו פגום שניתן לתיקון. האם יש איזה הגדרות שאני יכול לעשות אתן משהו לשנות את זה? (משהו כמן MTU שאינני יודע בדיוק מה הוא )

תשובה שזה נורמלי אמנם תאכזב אותי - אבל תביא לי שקט נפשי...

ועוד הערה. המחשב עצמו אינו עמוס ברמת ה-CPU - כל ה"לחץ" הוא רק בגלישה.

תודה מראש!

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 24-10-2011, 12:58
  benyamin benyamin אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.03.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Big Joe שמתחילה ב "מהירות גלישה. נא להרגיע אותי או ליעץ לי :)"

מאוד הגיוני שהגלישה תהיה איטית על מחשב כזה.
תוכנות p2p פותחות המווון sessions בו זמנית ובלי קשר לרוחב הפס הכולל שתפוס, יש מצב טוב שכמות החיבורים הזו תאיט את הגלישה. המקום הראשון זה מערכת ההפעלה שלך ... לדעתי XP מתחילה לקרטע בכמות חיבורים כלשהי, לא יודע בדיוק איזה.
חוץ מזה אפילו הראוטר הביתי יכול להיות חלש בנושא הזה ולעשות צרות.
בקיצור נשמע הגיוני , לדעתי לפחות.
אתה יכול לנסות ולעבוד בדרך השלילה. תריץ הורדות על המחשב השני ותגלוש שם. אולי תגלה שהבעיה היא ממש ספציפית במחשב הראשון. או שתבין שזה באמת קשור לתוכנות ה p2p בלי קשר למחשב.
אגב אם אני לא טועה בכל התוכנות האלה יש איזה אפשרות להגביל גם את כמות החיבורים הנצרכת וגם את רוחב הפס המקסימלי בשימוש. תנסה לבדוק את זה גם.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:46

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר