לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 06-11-2011, 17:18
צלמית המשתמש של רומק
  רומק רומק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.06.02
אם יש אפלייה אז הם ורק הם אשמים בכך
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "אני לא מקבל את הטיעון הספציפי..."

הגענו למצב שמשטרה מפחדת להכנס לכפרים מחשש ללינץ' ובנתיים בנייה בלתי חוקית עם תשתיות פיראטיות צומחת ואף אחד לא עושה כלום
בצורה שכזאת אין אפשרות לפתח תשתיות עבורם.
חוץ מזה יש כאלו שלקחו את גורלם בידם ועובדים במשרות בכירות במדינה: עורכי דין,רופאים וכו'.
כך שמי שמדקלם סיסמאות של "גזענות" זה הם ובסוף הם באמת מאמינים בזה.
אני לא טוען שהמדינה מושלמת-יש אפליה נגד הציבור האתיופי שמרוכז ברובו בבלוקים מלפני 40 שנה כאילו שהם הפח זבל של המדינה. אותם קשה מאד למצוא בתפקידי מפתח במגזר הפרטי (שלא לדבר על הציבורי)
אנשים שכיום שחוגגים 20 שנה למבצע שלמה-אני בספק אם מישהו מהמנהיגים שלנו יודע באמת מה הצרכים שלהם וכיצד עוזרים להם להגיע לחיים טובים יותר ומימוש עצמי

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 06-11-2011, 18:11
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
יש קייס סביר להמון שטויות חסרות אחיזה במציאות. חנין זועבי היא האחרונה שיכולה להתלונן
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "אני לא מקבל את הטיעון הספציפי..."

חנין זועבי היא חברת הפרלמנט הערביה-מסלמית היחידה במזה"ת, שיכולה לדבר בחופשיות נגד השלטון
בארצה.
חנין זועבי היא רווקה מסלמית בת קרוב לארבעים שמותר לה לצאת מהבית - שוב, תופעה שלא קיימת בארצות
ערב.
חנין זועבי היא בת לחמולה ששרדה ושגשגה במשך שנים בזכות שת"פ עם הציונים הגזענים והמרושעים, והיא
לא מפסיקה לירוק ליד שהאכילה והשקתה אותה.

נכון שצביעות מעוררת בחילה היא לא עילה למניעה מריצה לכנסת - אבל תוכן דבריה בהחלט מנוגדים לחוק
הבחירות, והגברת הזו הייתה נפסלת מהתמודדות בבחירות בכל מדינה אחרת בעולם.
ישן 06-11-2011, 16:47
צלמית המשתמש של TIMON the mongoose
  משתמש זכר TIMON the mongoose TIMON the mongoose אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.12.09
במישור ההיגיון
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "[QUOTE=עמליה]"מדינת ישראל..."

לא מחרפן אותך שאותם חברי כנסת מתנהגים בכזו חופשיות, משמיצים את ישראל , נפגשים עם מנהיגי מדינות אוייב\עוינות לישראל, מצטרפים לפעולות שחותרות תחת החלטות מדינת ישראל, עוזרים לארגונים אנטי ישראלים במידיניות איטית של חיסול המדינה ומגדפים את ישראל בכל במה אפשרית ונראה כאילו שהם מחכים שהיא תחוסל בידי יישות כלשהי על מנת להשיג מטרה כלשהי?. אז נכון שכל זה נעשה באמתלה של חופש הביטוי וכרגע אי עבירה על שום חוק כלשהו, זה עדייין מסתכל ומרגיז לראות את זה. זה כמו לקרב לעין שלך את האצבע ולהגיד :לא נוגע , לא נוגע... . המצב הכי אבסורדי הוא שהם כביכול תומכים באחיהם בכל העולם הערבי שאינם מייצגים את החופש שיש להם ושלא היו נותנים לאופוזיציה אצלם להתבטא כמו שהם מתבטאים בפוליטיקה הישראלית. האם אני הייתי יכול להגיד בשידור חי בתכנית ערבית בירדן פה זה הגלעד הכבוש (הקבלה למילותיו של זחאלקה לדן מרגלית-פה זה שייח מוניס) מבלי שיירו בי אחר כך או ינסו לרצוח אותי?

נכון שברמת החוק כרגע הם לא עברו שום עבירה, אבל בזכות הרחמנות הזו , הם חותרים להעלים את היסוד היהודי של המדינה הזו בדרכים דמוקרטיות.

ולקרוא ידיעות כאלה זה פשוט כאילו לצחוק עלינו היהודים הישראלים ולרמוס אותנו.

נערך לאחרונה ע"י TIMON the mongoose בתאריך 06-11-2011 בשעה 17:07.
ישן 06-11-2011, 16:54
  emile-a emile-a אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.05.06
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי TIMON the mongoose שמתחילה ב "במישור ההיגיון"

לשאלתך, כן, זה מעצבן.
אבל יש רבדים נוספים לעניין וזה שבצד כל השטויות שלה והשנאה וכו'..כמו שעון מקולקל גם היא "צודקת" כשהיא טוענת שיש אפליה.
לה אני כותב במרכאות? כי כמו שכתבת, היא ספציפית אין מה להקשיב לה, אבל זה לא אומר שאין לאן להתקדם בתחום האפליה של השונים בארץ והאוכלוסיה הערבית בינהם. כמובן שזה נהדר שיש כאן באמת דמוקרטיה יציבה ברמה מערבית, וכן, כל המדינות הסובבות אין להן זכות לפתוח את הפה בעניין..אבל הסיבה שאין להן סיבה זו שאנחנו מדינה דמוקרטית שמנסה לשפר ענינים כמו אפליה וגזענות, ומי שחושב שאין כאן אפליה וגזענות כלפי ערבים, אתיופים וכו' חי בסרט.
זועבי מעצבנת ושקרנית.
אפליה קיימת וצריך להמשיך לחתור להתקדם בעניין.
אין כאמור קשר ישיר בין הדברים.

ישן 06-11-2011, 17:04
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
צריך להבחין בין גיזענות ברמת הפרט ובין אפליה ברמת המדיניות של הרשויות
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "לשאלתך, כן, זה מעצבן. אבל יש..."

אין ספק שבישראל, כמו בכל מקום, יש הרבה מאוד גיזענות ברמת האזרח הפשוט ודיעותיו. אבל אפליה? האפליה הממוסדת היחידה ביחס לאתיופים (להבדיל מזו של מוסדות פרטיים) היא אפליה מתקנת ואני בטוח שלא לזה התכוונת. גם ביחס לערבים מידת האפליה הממוסדת הצטמצמה מאוד מאז חקיקת חוקי היסוד והיא יותר קשורה למימד הסימבולי-פוליטי (מתוקף הגדרת המדינה כמדינה יהודית) מאשר בכל הנוגע למדיניות היום יום כלפי אזרחים. ת'כלס, לאזרח ערבי בישראל אותן זכויות בדיוק כמו לאזרח יהודי מבחינת החוק. יש הזנחה בחלק מהיישובים הערביים אבל קשה להפריד בין מה שנובע מאפליה מכוונת של הרשויות ומה שנובע מגורמים תרבותיים וחברתיים במגזר. מלבד זאת, יש את עניין חוקי ההתאזרחות בישראל שמפלים לטובת יהודים וזה לא ייחודי לישראל.
ישן 06-11-2011, 17:06

בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "צריך להבחין בין גיזענות ברמת הפרט ובין אפליה ברמת המדיניות של הרשויות"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי קגנס
אין ספק שבישראל, כמו בכל מקום, יש הרבה מאוד גיזענות ברמת האזרח הפשוט ודיעותיו. אבל אפליה? האפליה הממוסדת היחידה ביחס לאתיופים (להבדיל מזו של מוסדות פרטיים) היא אפליה מתקנת ואני בטוח שלא לזה התכוונת. גם ביחס לערבים מידת האפליה הממוסדת הצטמצמה מאוד מאז חקיקת חוקי היסוד והיא יותר קשורה למימד הסימבולי-פוליטי (מתוקף הגדרת המדינה כמדינה יהודית) מאשר בכל הנוגע למדיניות היום יום כלפי אזרחים. ת'כלס, לאזרח ערבי בישראל אותן זכויות בדיוק כמו לאזרח יהודי מבחינת החוק. יש הזנחה בחלק מהיישובים הערביים אבל קשה להפריד בין מה שנובע מאפליה מכוונת של הרשויות ומה שנובע מגורמים תרבותיים וחברתיים במגזר. מלבד זאת, יש את עניין חוקי ההתאזרחות בישראל שמפלים לטובת יהודים וזה לא ייחודי לישראל.

מסכים.
אני עדיין לא בטוח שבאזורים האפורים אין עדיין אפליה גם ברמת הרשויות (קבלה לעבודות וכו').
אבל אני מסכים עם דבריך.

ישן 06-11-2011, 18:16
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

ניסיתי לדבר איתם, אבל הרעש של הבולדוזרים שלהם, שמזיזים הרים בלי רישיון, הפריע לי...
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי eshely77 שמתחילה ב "הקצאת קרקעות. אולי התחום שבו..."

הגיע הזמן למחוק את הבלוף הזה של "הרשויות מקשות עליהם בשינויי ייעודי קרקע". אין דבר שמחריד את
הערבים יותר מאשר קביעת תכניות מיתאר, ועמידה בהן. הרי ברור לכל שאם דבר כזה היה קורה - הרשויות
היו מתעקשות על בנייה לגובה, והיו מביאות לקיצן של האחוזות שנבנות בכל כפר/שכונה ערבית. לו היו תכניות
מיתאר חד משמעיות, היה נוצר קו אדום לגניבת האדמות הבדווית בנגב.

בקיצור, למצוא ערבי שרוצה תכנית מיתאר הוא לא דוגמא לכלום. זה בערך כמו למצוא ח"כ ערבי שתומך
במדיניות אכיפה נוקשה יותר כלפי פורצים וגנבי מכוניות (בלא שיוך לאומי, כמובן...) - זה אפשרי, אבל מאוד
מאוד קשה...
ישן 06-11-2011, 18:33
  eshely77 eshely77 אינו מחובר  
מנהל פורום סטודנטים

חבר מתאריך: 03.09.08
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "ניסיתי לדבר איתם, אבל הרעש של הבולדוזרים שלהם, שמזיזים הרים בלי רישיון, הפריע לי..."

המדינה לא מנסה להיות ריבון בכפרים הערביים.
אין שם חוק, זה נוח לכולם.
זה גם המקום בו צומחים חברי כנסת שממש לא משרתים את האינטרסים של קהל הבוחרים שלהם.
אם מדינת ישראל רואה בערביי ישראל אזרחים שלה, אז שתתנהג ככה.
שהמשטרה תשליט סדר, שהחוק יתקיים וזה הצד הראשון של המשוואה.
והצד השני הוא, כן להקצות להם קרקעות, להשוות בתנאים ולמנוע אפליה.
כל עוד נמשיך להתייחס אליהם כאל אזרחים בערבון מוגבל הם ימשיכו להיות כאלו.
שווה עימות אלים עם כל המשמעויות שלו כדי להשליט שם את החוק, אבל לזכור שהתוצאה של זה שהם אזרחי מדינת ישראל.

ישן 06-11-2011, 19:08
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

המדינה לא מנסה להיות ריבון שם, וזה לא נוח לאיש, מלבד לעבריינים ערבים
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי eshely77 שמתחילה ב "המדינה לא מנסה להיות ריבון..."

המדינה לא מנסה להיות ריבון בכפרים מסיבות שונות ממה שאתה מתאר: הסיבות הן פוליטיקה צינית. הערבים
מהווים בלוק פוליטי קריטי במחנה השמאל (וחלקם בגוש רק גדל ככל שהשמאל היהודי הולך ונעלם), ומערכת
המשפט להוטה לרצות אותם. זו הסיבה לוועדת אור - שבתורה היא הסיבה לקשיי המשטרה לאכוף את החוק
בכפרים.
כאשר כבר יש אכיפה - מגיעה המערכת ושולחת שוטרים טובים כמו שחר מזרחי לכלא, או מעמידה לדין אזרחים
מצויינים כמו שי דרומי.

האגדות שמנסים לדחוף לנו כאילו היחס של הערבים למדינה נובע מקיפוח, הוא ההוכחה לכך שכל שקר אפשר
להפוך לאמת, אם חוזרים עליו מספיק...

הגיע העת להגמל מהשטויות של ארגוני הקרן ותלמידיהם בתקשורת. צריך לזכור, עבור ערבים עם אזרחות
מדובר בארץ זבת חלב וביטוח לאומי...

הערבים עויינים את המדינה מסיבות הפוכות בדיוק - הם יודעים שהמדינה הזו היא הצלחת המפעל הציוני
וכשלון הניסיון הערבי לחסל את המפעל הציוני. למרבה צערם, עדיין לא נמצא הפתרון שיאפשר מחד את החרבת המדינה, ומאידך את המשך קיומו של המוסד לבט"ל - אבל אל דאגה, במעבדות מנסים למצוא את
המודל שיאפשר לשני לשרוד ללא הראשון...
ישן 06-11-2011, 19:57
מנהל פורום סטודנטים

בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "המדינה לא מנסה להיות ריבון שם, וזה לא נוח לאיש, מלבד לעבריינים ערבים"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori
המדינה לא מנסה להיות ריבון בכפרים מסיבות שונות ממה שאתה מתאר: הסיבות הן פוליטיקה צינית.

אחת הסיבות שנעים לדון אתך כי אפשר להגיע לשורש המחלוקת יחסית מהר.

וזהו שורש הויכוח, זה וזה שאתה חושב שהדבר היחיד שמעניין את ערביי ישראל זה כספי הבטוח הלאומי.
קודם כל יחסית לחרדים הם הרבה יותר מועילים.
יצא לי לפגוש לא מעט ערבים עובדים שמשלמים מס הכנסה. הרבה יותר מחרדים, לטובת העניין.
אם יש משהו שמרגיז אותם ובצדק זה הזלזול של הישראלי בהם. כזה שחושב שבשביל כספי ביטוח לאומי הם יהיו מוכנים להיות אזרחים סוג ב' במדינה.
אף אחד לא מוכן לזה.
הם גם לא רואים באחמד טיבי ושות' כמייצג האידאלי שלהם. אבל בין הגישה שלו לבין ההצעה שלנו אליהם הם בוחרים בטיבי.

גם אם יש אמת במה שאתה כותב ויש כאן ניצול ציני של השמאל, עדיין אסור למדינת ישראל להיגרר לשם.
באום אל פאחם ובתל שבע צריך לחול החוק הישראלי בפועל מחד, ובתמ"א 39 צריך לתת את הדעת לנושאי הריבוי הטבעי מאידך.
וזאת על אפם ועל חמתם של הח"כים הערביים, שלמיטב ידעתי נמצאים באופוזיציה.
ואגב, אם החלת החוק בכפרים הללו פרושה עימות אלים, מוטב עכשיו מאחר כך.

ישן 06-11-2011, 20:49
צלמית המשתמש של efekt
  efekt efekt אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.12.08
סובייקטיבי ביותר
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי eshely77 שמתחילה ב "[QUOTE=ori]המדינה לא מנסה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי eshely77
קודם כל יחסית לחרדים הם הרבה יותר מועילים.
יצא לי לפגוש לא מעט ערבים עובדים שמשלמים מס הכנסה. הרבה יותר מחרדים, לטובת העניין.

בלי להתייחס לטעויות ש(לדעתי) יש לך בשאר התגובה, זו צרמה לי במיוחד: אני מתערב איתך שאדם שעובד בבורסה ליהלומים לדוגמא, יטען לגמרי להיפך ממך.
בנוסף, כמה ערבים עובדים בזק"א? מתנדבים במד"א או סתם בתי תמחוי? לצורך העיניין, רוב הערבים שאני פגשתי שעובדים דווקא לא משלמים מס הכנסה. כאמור, סובייקטיבי...

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"

ישן 06-11-2011, 20:59
מנהל פורום סטודנטים

בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי efekt שמתחילה ב "סובייקטיבי ביותר"

מאחר ופתחתי את המשפט במילים "יצא לי" אזי בהחלט לא טענתי שמדובר במדגם מייצג.

אבל בשבוע האחרון מאז תחילת הלימודים היו לי 2 מרצים ערביים ומרצה ערביה אחת. אגב, משעשע שהמרצה הערבי של הבוקר דיבר על הרמב"ם כרופא.
0 מרצים חרדיים.
בכיתה שלי יש 7 סטודנטים ערביים ו 0 סטודנטים חרדיים.
במד"א אומנם פגשתי לא מעט מתנדבים חרדים, אבל בתפקידי הפארמדיק אחוז הערבים היה גדול יותר. ועבדתי באזור ת"א-ר"ג ב"ב.
בבתי החולים פגשתי סנטרים ערבים, רוקחים ערבים, אחים ערבים, רופאים ערבים.
רופאים חרדים היו רק כאלו שרכשו את המקצוע שלהם בחו"ל ועלו אחר כך לארץ. ובמספר קטן מזניח. (3 עד היום)

ישן 07-11-2011, 08:03
צלמית המשתמש של efekt
  efekt efekt אינו מחובר  

מלבד לאלו שעובדים בבורסה, אני התכוונתי דווקא למתנדבים
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי eshely77 שמתחילה ב "מאחר ופתחתי את המשפט במילים..."

רוקחים, אחים, סניטרים וכו' - מקצועות מכובדים אבל עדיין מקצועות... אני לא חושב שתמצא את אותה רוח התנדבות ורצון לתרום בחברה הערבית כמו שתמצא אותה בחברה החרדית. שוב, אני ממש לא מהמגינים על החרדים, אבל הם לפחות לטובתנו ולא מפתחים נטיות לשחוט תינוקות בעריסה מפעם לפעם.
זה אמנם בנאלי אבל אם תכריח אותי לבחור בין לגור מוקף בחרדים בסביבתי המידית ולבין לגור מוקף בערבים, אני אבחר בחרדים - ויש לי תחושה שגם אתה.

ציטוט:
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"

ישן 06-11-2011, 21:22
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

לא יודע מי סיפר לך את האגדה שהם מועילים יותר מהחרדים, אבל תן לו כאפה...
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי eshely77 שמתחילה ב "[QUOTE=ori]המדינה לא מנסה..."

הבהרה: השימוש כאן ב-ה' הידיעה אינו מדוייק. ההכללה כאן היא לצורך הדיון, ומובן מאליו שהדברים הנכתבים
אינם נכונים לגבי כל הערבים או כל החרדים.

החרדים הם נטל כגד באופן ישיר. הערבים הם נטל כבד באופן ישיר - ולא פחות מכך, באופן עקיף. אתה מבין,
הפשיעה האזרחית בקרב החרדים, והפשיעה האזרחית של החרדים בקרב האוכלוסיה הלא-חרדית, היא נמוכה
בהרבה משיעורם באוכלוסיה, ובהתאם לכך קטנים המשאבים שנדרשים לצורך האכיפה.
בצעירלנד, ךעומת זאת, המצב שונה בתכלית: הפשיעה שמייצר מהגזר לא עומדת בשום יחס לגודלו, או לגודלנו.
יש ענפים שהם מונופול מגזרי מובהק, וליהודים אין בהם כמעט דריסת רגל. העלות שנגמרת למשל בגלל גניבות
הרכב היא במיליארדים שאתה ואני משלמים בפרמיות ביטוח היסטריות, בהקמת יחידות מיוחדות להיאבק
בגנבים, באמצעי מיגון חסרי תועלך נוספים שמחייבים אותנו להתקין וכן הלאה וכן הלאה.

אני שמח שיצא לך לפגוש ערבים שמשלמים מס הכנסה. ווינרוט הוא חרדי. למרות העימות שלו עם מס
הכנסה אני מבטיח לך שלבדו הוא משלם יותר מס הכנסה מכל החרדים בפגשת, גם יחד. אז מה? הוא מייצג את החרדים? הערבים שפגשת מייצגים את המגזר? התשובה שלילית לכל השאלות...

אם יש משהו שמרגיז את הערבים זה הזלזול של ישראלי שחושב שבשביל כספי ביטוח לאומי הם יהיו מוכנים להיות אזרחים סוג ב'?
מעבר לעובדה שכל מי שחושב שהערבים מתים על הביטוח על הלאומי, בהכרח לא חושב שהם סוג ב', הרי
שהמציאות מלמדת שהערבים מעדיפים להיות חלק ממדינה שבה הם מלינים על היותם סוג ב', על פני העברת
הריבונות על כפריהם למדינה שבה יהיו אזרחים סוג א' פלוס (אבל, אללי, לא יהיה ביטוח לאומי...).
ברגע שתמצא לי נימוק משכנע להתנגדות הערבים בואדי ערה והמשולש להעברתם לריבונות פלסטינית,
ש-א-י-נ-ו הביטוח הלאומי ודומיו, אני מבטיח להפסיק לחייך...

הסייפא שלך נכון לגמרי. למרבה הצער, הבעייה היא לא הערבים (שאכן נמצאים באופוזיציה), אלא מערכת
המשפט, ובראשה ביה"מ העליון, שלא רק שאינו באופוזיציה, אלא שהוא הריבון היחיד במדינה הזו כבר
למעלה מעשור. אין דרך לאכוף סדר בכפרים הערביים לפני שבג"ץ יעבור רפורמה שתמלא אותו בשופטים שחושבים שיותר חשוב לאכוף חוק בישראל, מאשר להיחשב לליברל חדשני בפקולטות למשפטים
באוניברסיטאות של החוף המזרחי...
ישן 06-11-2011, 21:39
מנהל פורום סטודנטים

בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "לא יודע מי סיפר לך את האגדה שהם מועילים יותר מהחרדים, אבל תן לו כאפה..."

ביחס להשוואת החרדים ערבים אני חושב שאין לנו ויכוח. כולל שיעורם היחסי בפשיעה.
אגב, אם יצא לך לעבוד באזורים חרדיים ולראות את היחס שלהם שם למס הכנסה או מוסהכנוסה כפי שקוראים לו הילדים שדופקים על דלת העסק ומתריעים על ביקורת אז תבין עד כמה העלמת המס היא עמוקה אצלם.
ווינרוט הוא לא מייצג, אבל תבדוק את עצמך בשבוע ממוצע כמה ערבים עובדים אתה פוגש. (החל בנשים שעובדות בנקיון דרך חברות קבלן וכלה ברופאים או עורכי דין) לעומת מספר החרדים שאתה פוגש כחרדים עובדים. ואם תוציא מהבדיקה את החרדים יוצאי עדות המזרח אז בכלל תגיע לתמונה שמוטה לטובת הערבים.

אבל הנקודה שבאתי להעלות שהטענה של העדר תרומתם ולכן נכון לקפח אותם לא חלה על החרדים. בטח לגבי כל מה שקשור לדיור ששם הם מקבלים העדפה אפילו גדולה יותר משל הציבור החילוני.

ישן 06-11-2011, 22:35
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

העלמת המס אצלם אינה עמוקה יותר מאשר אצל הערבים...
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי eshely77 שמתחילה ב "ביחס להשוואת החרדים ערבים אני..."

וכאמור, הגבייה אצלם היא פחות מסוכנת (למרות שגם שם לא בריא לפקחים להכנס בלי ליווי...).

צר לי לבשר לך, אבל המדד שקבעת (להלן: "מדד המפגשים") אינו מדעי יותר, מהמדד שהשתמשת בו קודם ("מדד האני מכיר"...).

ובאשר לנקודה האחרונה - מכיוון שאני לא מסכים לתיאוריות המצוצות מהאצבע אודות ה"קיפוח" שלהם, אזי ודאי שאין לי כ"כ מה לענות לקביעה שאני תומך בקיפוח שלהם, מכיוון שהם נטל כבד נורא...

אני חושב שהסיפור של מדינת ישראל ורבים מאזרחיה הערבים-מסלמים (בעיקר אלה שחיים לאורך הקו הירוק) הגיע לנקודה שאין ממנה חזרה. השניים האלה לא יילכו יחדיו, בטח לא לטווח הארוך. מדינה יהודית עם 30% מסלמים (לא כזה תרחיש רחוק, בהתחשב בעלייה הסודאנית המבורכת...) - היא לא בת-קיימא.

לפני שמציעים כל נסיגה מאסיבית באיו"ש, חובה לקבל את העקרון שתיקוני גבולות חייבים לכלול את תיקון השטות המוזרה של התביעה מ1949 לקבל את המשולש וואדי ערה (שלא היו בידינו בתום הקרבות, אבל דרשנו, תוך איום בחידוש האש, לקבל אותם לאלתר - מבלי שזכרנו לבקש לקבל אותם ריקים...).

לא יעזור כלום, עם כל הכבוד לזיבולי המוח אודות דו-קיום - הסיפור הזה נכשל. יש לנו חלק עצום באשמה,
והוא בדיוק הפוך למה שאתה חושב לגביו: החלק שלנו באשמה הוא שאפשרנו לנטיות המרדניות להתפשט
מבלי לפעול בעוצמה וביד ברזל כנגדן, וכך גרמנו לכך שאלה מהערבים שאינם מתעבים את המפעל הציוני, פשוט פוחדים פחד-מוות לדבר. עכשיו כבר מאוחר מדי לשנות את המצב, והכיוון חייב להיות היפרדות בכל מקום ונקודה שזה אפשרי - בראש ובראשונה במשולש ובואדי ערה.
ישן 07-11-2011, 01:43
מנהל

על אלו נתונים אתה מסתמך? אלו שבידי מספרים סיפור אחר מהבחינה הכלכלית
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "לא יודע מי סיפר לך את האגדה שהם מועילים יותר מהחרדים, אבל תן לו כאפה..."

שיעור המועסקים במגזר הערבי גבוה בהרבה מזה שבמגזר החרדי. במגזר החרדי (כפי שציינו באשכול אחר) הילודה לעומת זאת גבוהה יותר. יוצא מכך שלפי נתונים סטטיסטיים ההשענות על קיצבאות ביטוח לאומי גבוהה משמעותית אצל החרדים בהשוואה למגזר החרדי. לגבי מיסים-היות ורוב המועסקים הערבים הם שכירים, את מס ההכנסה מנכים מהם במקור ואין להם אפשרות להעלים. בוודאי ובוודאי אלו שהם שכירים במגזר היהודי. ולגבי עצמאים-ובכן, לא רוצה להפיל אף אחד מהכיסא, אבל העלמות מס (ועוד יותר מכך-משחקים של רואי חשבון לצימצום תשלומי המס) נפוצות מאוד גם במגזר היהודי....
לגבי מה שאתה מכנה "עלויות עקיפות", קרי, עלויות פשיעה, הרי שכאן ברור שיש לערבים "יתרון" על החרדים אבל אני בספק אם הוא מכסה על הפערים בין האוכלוסיות מבחינת תרומה לתל"ג. לא מעט מהפשיעה שציינת, ובייחוד גניבות הרכבים וחלק ניכר מהגניבות החקלאיות,, מבוצעת על ידי ערבים שאינם אזרחי ישראל-קרי תושבי השטחים ותושבי מזרח ירושליים שעד היום מעמדם האזרחי אל מאה אחוז ברור לי.
הנתונים לי הם מהדו"ח הבא-שהוא מעניין מאוד ומולץ לקריאה לכולם.
http://www.idi.org.il/events1/Caesa...Pages/WM_b.aspx
יכול להיות שיש לך נתונים ממקורות אחרים שנותנים תמונה שונה ואזי יהיה מעניין להשוות.
ישן 07-11-2011, 06:19
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

ראשית, אני מאוד מעריך את המכון הישראלי לדמוקרטיה - ואת שאר ארגוני הקרן, כמובן...
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "על אלו נתונים אתה מסתמך? אלו שבידי מספרים סיפור אחר מהבחינה הכלכלית"

שנית, לא טענתי שרמת התעסוקה אצל החרדים גבוהה מזו של אצל הערבים. אני כמעט משוכנע שהמצב אכן הפוך. עם זאת, הכלכלה השחורה הערבית גדולה לאין ערוך מזו החרדית (מה לעשות, יש ענפים שדי קשה לשלם עליהם מסים, כי המדינה לא כ"כ אוהבת אותם...).

כמו כן, בתחום הקצבאות קיים מגזר שלם שהחרדים לא יכולים לפנטז על הסכומים שהוא שואב המדינה, הלא הוא המגזר הבדווי בנגב - אלוף הארץ ב"משפחות חד הוריות"...

לא מעט מהפשיעה שציינתי מתבצע ע"י ערבים שאינם אזרחים? תנוח דעתך, הספר בתעודת הזהות הכחולה אינו מחסום מפני נטיות פליליות. שחר מזרחי לא רדף אחרי עבריין מג'נין, ושי דרומי לא הגן על עצמו מפני עבריין מג'נין).

אגב, מעמדם של תושבי מזרח ירושלים הוא של תושבי קבע, שההבדל היחיד בינם לבין אזרחים, הוא הצבעה בבחירות כלליות.

ושוב, אני בעד להיות PC - אבל המציאות עצובה וקשה: הערבים נגדנו לא בגלל קיפוח מדומיין כלשהו. הם נגדנו כי הקמת המדינה הזו חיסל תקוות לאומיות של הצד השני. העובדה שמאז הסתבר שאנחנו הדבר הכי טובה שקרה להם, לא מהווה מכשול עבורם בדרך לשנאה כלפינו, מהרגע שגילו שאפשר לשנוא אותנו מבלי שזה יעצור את הגעת הקצבאות...
ישן 07-11-2011, 07:02
מנהל

גם הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה היא מארגוני הקרן?
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "ראשית, אני מאוד מעריך את המכון הישראלי לדמוקרטיה - ואת שאר ארגוני הקרן, כמובן..."

כי זה הבסיס לחלק גדול אם לא רוב הדו"ח של המכון. למשל
http://www.cbs.gov.il/www/publications/pub52_h.pdf
על החרדים
הכלכלה השחורה נפוצה דווקא במגזר החרדי. להשוות את המגזרים בעניין דורש נתונים ולא משחקי "נדמה לי". הנתונים הסטטיסטיים באשר לתעסוקת ערבים מתייחסת לכאלו שהם רשמית מועסקים. לאלו מביניהם שהם שכירים (וזה הרוב) אין שום שיקול דעת לגבי מס הכנסה היות וזה מנוכה במקור. אתה חושב שערבי מכפר סולם יכול לבוא להנהלת החשבונות במפעל בקיבוץ מרחביה (שכולל בעיקר פועלים מסולם) ולומר-"אני שונא את ישראל אז שלא תנכה לי מס הכנסה החודש בבקשה"?
לפי נתוני הלישכה, דווקא החרדים הם אלופים בהתפרנסות מביטוח לאומי ושאר קיצבאות.
לא מדובר בפי סי אלא בצורך להבין את המציאות נכוחה מבעד ל"נידמה לי" מפה ומשם.
ישן 07-11-2011, 16:22
צלמית המשתמש של efekt
  efekt efekt אינו מחובר  

כמדומני תת-הדיון הזה היה על תשלום מס הכנסה ולא על תרומתה של ההתחמקות
בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "במקרה כזה מי שמשתמט מהמס הוא הקבלן,והוא לוקח סיכון גדול"

(אם כי אני בטוח שאם תשאל אנשים שמבינים יותר ממני בנושא, הם בוודאי יגידו שעדיף שישלמו מס הכנסה מאשר שיתחמקו ממנו ויתרמו כביכול בעקיפין בצורה זו או אחרת)
בכל מקרה, הקבלן שמתחמק מתשלום מס לא דואג כי אף אחד לא יחפש אותו, וגם כי הוא בחברה טובה. בנוסף, כל אלה שעובדים אצלו הם קרובי משפחה או אפילו צאצאים, כך שמן הסתם הוא יבוא לקראתם, ישלם להם בשחור ויאפשר להם ללכת לחתום בלשכה למחרת.
חוץ מזה, יבוא אליך בנאדם ויגיד לך שהוא יעשה בשבילך עבודה מסויימת במחיר נמוך משמעותית מהמתחרים, ורק ירצה שתשלם לו במזומן - לא תיקח?

ציטוט:

ישן 07-11-2011, 12:38
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

נתונים אפשר לקרוא בשלושת מאות דרכים...
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "גם הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה היא מארגוני הקרן?"

תראה, אני מבין את הצורך בפי סי ואת הצורך בלעומתיות, אבל לא יעזור - הערבים בישראל הם בעייה
כלכלית גדולה לאין שיעור מהחרדים, שהם בעייה כלכלית קשה בפני עצמה.

אתה מספר לי על כפר סולם, אבל לא נוגע בפזורה של אבו-כף. אפשר לכתוב על נצרת, אבל להימנע מעיסוק
בערערה בנגב. אין מה לעשות, תופעת הכלכלה השחורה של ערבים היא עצומה - ובניגוד לחרדים, היא לא
רק עניין של העלמת מס, אלא גם ייצור תעשייה שבפני עצמה יוצרת לנו עלויות (כאמור, בתחומי הביטוח).

אין כאן "נדמה לי" ואין כאן נעליים. יש כאן עניין של הסתכלות במציאות ללא הכרח כפייתי "לצאת נאור".
בדיוק כשם שעיתונים המציאו את "הצעירים", כך ישנו הניסיון לספר לנו ש"יש אצלם בעייה, אבל החרדים
גרועים בהרבה".

ובכן, יש בעייה אצל החרדים - אבל לו החליפו את כל החרדים בערבים ביחס של אחד לאחד, המדינה הייתה
נחרבת, בעוד שלו החליפו את כל הערבים בחרדים, מצבנו הכלכלי היה משתפר דרמטית, ולו בגלל העובדה
שהוצאותינו היו צוללות...
ישן 08-11-2011, 08:24
מנהל

בקיצור, אין לך נתונים ואתה מדבר ממקום של "נדמה לי".
בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "וואלה, העובדה שאין מחקרים שמציגים את ה"הבעייה הערבית" זה בגלל שהיא לא כזו חמורה..."

כפי שכהנמן וטברסקי הדגימו רבות (ולא רק הם) ההתרשמויות שלנו ממה שאנחנו נתקלים בו בתיקשורת ובחיי היום יום מביאות למסקנות מוטעות, בעיקר בכל הנוגע להסתברויות וסטטיסטיקה בגלל קיצורי דרך מנטליים. לכן צריך מחקרים ונתונים סטטיסטיים.
אתה טוען שהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה וכל השאר פועלים רק מרצון להראות "נאורים" ?נו טוף. לא צריך להיות "נאור" בשביל לנסות התייחס למציאות כפי שהיא באמת. והמציאות היא ששיעור
המשתתפים בכח העבודה הפורמלי בקרב החרדים נמוך מאשר זה של הערבים. וזה ממוצע של כל הערבים-מסולם ועד מאהלי גבעות גורל. התעסוקה השחורה לא רלוונטית כאן,אלא אם כן אתה טוען ששיעור החרדים העובדים בשחור גדול בהרבה משיעור הערבים העובדים בשחור והפער כה גדול בהיבט זה,שהוא מכסה את הפער בתעסוקה הפורמלית. זהו טיעון לא סביר שמעמיד את האוכלוסיה החרדית באור גרוע הרבה יותר. גם מבחינת החלק של קיצבאות ביטוח לאומי בהכנסת משק הבית גבוה יותר בממוצע במגזר החרדי.
יוצא מכך, שמגזר החרדי, מהבחינה הכלכלית נטו, בעייתי יותר מהמגזר הערבי. וזה לא אומר שצריך להעדיף את הערבים על החרדים. הערבים הם כרגע (בהכללה) בגדר אוכלוסיה עוינת גם אם הם אזרחים ישראלים. זה כן אומר שהמגזר החרדי זקוק בדחיפות לרפורמות. ויש לומר, שכאלו אכן מתממשות באופן הדרגתי.
ולגבי הטענה שהפער בין היצרנות של בני המגזר הערבי ובין זה של המגזר החרדי נעלם (או יותר מכך) עקב ההפסדים למשק מהפשיעה לסוגיה של המגזר הערבי (לא שאין פשיעה במגזר החרדי-אבל הרבה פחות ובייחוד בכל הנוגע לעבירות רכוש קלאסיות)-יכול להיות שניתן לבצע מחקר שיכמת את המשתנים השונים כאן ויאושש את הטענה.ויכול להיות שלא...כרגע,בוודאי שלא ניתן להתייחס לכך כעובדה.
ישן 08-11-2011, 13:41
  משתמש זכר בנג'ו בנג'ו אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.05.05
בתגובה להודעה מספר 39 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "בקיצור, אין לך נתונים ואתה מדבר ממקום של "נדמה לי"."

גם הנתונים שהבאת לא מראים שהערבים משתתפים הרבה יותר בשוק העבודה מחרדים אלא אם כן 48.2 אחוז זה הרבה פחות מ-48.4 אחוז, וזה לא כולל עשרות ארגוני צדקה חרדים שמסייעים לכל האוכלוסיה וחוסכים למדינה כסף כמו זק"א ויד שרה, שירות צבאי שאמנם אפשר לבטל אותו אבל תורם לצבא גדוד חי"ר סדיר ועוד גורמים שונים כמו שאורי ציין בקשר לשיעור הפשיעה בקרב החרדים שהוא נמוך וחוסך למדינה גם כן כסף. אני מאוד אשמח לדעת אם במסגרת המגזר הערבי כלולים גם דרוזים וצ'רקסים ביחד עם בדווים וערבים.

אתה צודק שיש לבצע רפורמות במגזר החרדי, כשיהיו רפורמות המגזר החרדי יהיה יצרני יותר ממה שהוא עכשיו בגלל שהמדינה לא תתן לחרדי הממוצע סיבה להיות לא יצרני כמו שהיא נותנת לו עכשיו ואז לא תהיה בכלל השוואה בינם לבין המגזר הערבי, עכשיו עוד אפשר להשוות כי המדינה מרוב טמטומה נתנה לחרדים סיבות רבות לא לצאת לעבוד וזה אשמתו העיקרית של המגזר החילוני. הבעיה היא שמאוד קל להטפל למי שאין לו הגנה ולחרדים אין ממש הגנה, אז אפשר לתקוף אותם עד מחר ולא לחטוף כלום וואת זה אני אומר בתור אחד שלא ממש מסמפט אותם.

לפי מחקר שפורסם לפני שנתיים ע"י רפיק חאג' אחוז גביית הארנונה הוא 18 אחוז, אחוז עלוב ביותר, אני לא יודע כמה אחוז הגבייה אצל החרדים אבל אני מניח שקשה מאוד לעקוף אותו.
ישן 08-11-2011, 14:53
מנהל

שים לב לפער בין הגברים
בתגובה להודעה מספר 40 שנכתבה על ידי בנג'ו שמתחילה ב "גם הנתונים שהבאת לא מראים..."

וקח בחשבון שגברים בישראל מרוויחים הרבה יותר. בוודאי בחברה מסורתית.
ארגוני צדקה לא רלוונטיים לעניין וז"קא בעיני הוא לא אירגון צדקה.אני לא שותף להתלהבות מהעיסוק המורבידי בחלקי גופות.
לגבי שירות צבאי: מאוד היה חשוב לאורי להזכיר שבין הערבים יש את הבדואים וזאת משום מעורבותם בפשיעה וכו'. הצד השני של המטבע הוא שלא מעט בדואים משרתים בצה"ל וכוחות הביטחון האחרים. גדוד הסיור הבדואי של גיבעתי, הגששים הבדואים והבדואים הלא מעטים שמשרתים במג"ב ובשב"ס משמעותיים הרבה יותר מגדוד הנח"ל החרדי שגם הוא לא כולו חרדי, לצערי.
קל לתקוף את החרדים? אין להם הגנה? נו באמת. מתקיפים אותם, במקרה זה, על דברים מוצדקים ומדובר במגזר בעל כח פוליטי עצום. הרבה יותר משל הערבים למשל.
לגבי גביית ארנונה אתה כמובן צודק וכתבתי על כך באשכול הזה.
ישן 06-11-2011, 19:36
מנהל

לזה התכוונתי כשהתייחסתי לקושי בלהבחין בין בעיות תרבותיות-חברתיות ומדיניות ממשלתית
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי eshely77 שמתחילה ב "הקצאת קרקעות. אולי התחום שבו..."

הערבים רוצים, ברובם, לבנות ביישובים שלהם בהתאם למקובל במסורת שלהם-בתים פרטיים גדולים שנבנים בקירבה למשפחה. אין תוכנית מתאר מודרנית נורמאלית שמסוגלת, בתנאי מחסור הקרקע בישראל, להענות לצרכים האלה. לכן, האשמה כאן מתחלקת בין התושבים עצמם ובין ממשלות ישראל לדורותיהן שלא פעלו להסדרת המצב גם חרף התנגדות התושבים. המצב הקיים היה נוח לכולם.
על כל פנים, כל נושא הקצאת הקרקע למגורים מאוד התקדם לטובת הערבים בשנים האחרונות. בג"ץ גרם להפסקת האפליה בקבלת ערבים ליישובים שעל רקרע קק"לית, הפקעות קרקע ביישובים ערבים פסקו עד נעלמו, המדינה הולכת להעביר קרקע בהיקף עצום לבדואים שבעלותם על הקרקע בספק גדול עד לא קיים ויש דיבורים (שמידת רצינותם לא ברורה לי) על בניית ערים חדשות לטובת האוכלוסיה הערבית. גם מבחינת תשתית מבני ציבור וכו' ביישובים ערביים, אני שומע שהמצב השתפר ללא היכר.
ישן 06-11-2011, 17:27

בתגובה להודעה מספר 45 שנכתבה על ידי בנג'ו שמתחילה ב "השאלה היא, איפה החובות בכל..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי בנג'ו
השאלה היא, איפה החובות בכל העניין, חובות בסיסיות כמו תשלום מיסים וארנונה (ולא רק בכמות מכלל האוכלוסיה אלא באחוזים מתוך האוכלוסיה) למשל ולמה הן נופלות על הציבור היהודי במידה רבה יותר מאשר על הציבור הערבי. מי שרוצה זכויות צריך לעמוד בחובות קודם כל ואת זה האוכלוסיה הערבית לא ממלאת, יש מוסר בסיסי שמי שרוצה לקבל שיויון זכויות צריך לעמוד בו. ובזה הערבים לא עומדים.

זה ממש לא עובד ככה.
לא ניתן להפוך את הערבים לקולקטיב ולהגיד "הם לא תורמים" כתירוץ לאפליית יחידים.
פשוט לא אפשרי בדמוקרטיה, זאת אומרת, זה אפשרי, אבל זה לא דמוקרטיה...
זה במנותק מהפעילות שצריכה לעשות בכדי להפוך את כל מי שאינו תורם את "חלקו" לאזרח תורם.

ישן 06-11-2011, 19:35
  משתמש זכר בנג'ו בנג'ו אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.05.05
בתגובה להודעה מספר 46 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "[QUOTE=בנג'ו]השאלה היא, איפה..."

איפה אמרתי שאי מילוי חובות מצד הקבוצה אומר להפלות יחידים בגלל הקבוצה? אמרתי דבר פשוט, ליחיד או לקבוצה שלא ממלאים חובות אין שום זכות מוסרית לדרוש את מלוא הזכויות, זה לא אומר שאם 20 אחוז מהכפר משלמים חשמל אז צריך לנתק את החשמל לכל הכפר ולפגוע באלה שכן משלמים ושומרים על החוק, מה שזה כן מתקבל על הדעת הוא שאם אתה רשות מקומית אז אל תלין על כך שלא נותנים לך קרקעות לבניה כאשר אתה לא בונה לגובה ועם תוכנית מתאר, אל תלין על כך שאתה לא מקבל תקציבים כאשר רק 30 אחוז מהאוכלוסיה שצריכה לשלם מס משלמת מס, זה לא עובד ככה.

האפליה היחידה הממוסדת שקיימת בארץ היא עצם הגדרתה כמדינה יהודית ובחוק השבות (שגם זה לא באופן מלא), אפליה שלא פוגעת בשום זכויות של אזרחיה הלא יהודים כיחידים. חקיקה דומה לחוק השבות אפשר למצוא במדינות אירופה גם כן, דוגמא לכך היא מספר המתאזרחים הארגנטינאים הרב בענפי הספורט השונים.
ישן 06-11-2011, 19:42
מנהל

ראשית ,אמיל צודק שלא ניתן להעניש ציבור שלם על חטאי חלק מימנו
בתגובה להודעה מספר 45 שנכתבה על ידי בנג'ו שמתחילה ב "השאלה היא, איפה החובות בכל..."

שנית, כל ערבי שעובד כשכיר, ויש הרבה מאוד כאלה כמובן, משלם מס הכנסה שמנוכה אוטומטית ממשכורתו. הוא אל יכול להעלים מס הכנסה גם אם ירצה מאוד. כנ"ל לגבי מע"מ (למעט קניה במקומות שמוכנים לעבוד ללא קבלות). לגבי ארנונה-זה אכן בעייתי במגזר הערבי אבל גם כאן מי שסובלות הן הרשויות שלהם עצמן ולכך התייחסתי כשכתבתי שהסיבה למצוקה ברשויות הערביות נובעת באופן בלתי ניתן להבחנה גם מבעיות חברתיות-תרבותיות במגזר.
לא התייחסת, אגב, לנושא אין שוויון החובות בכל הקשור לשירות צבאי/לאומי. כאן מדובר במדינות ממשלתית שגויה של ישראל שלא מחייבת שירות כזה לכולם.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:11

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר