לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 05-11-2011, 13:27
צלמית המשתמש של student1
  משתמש זכר student1 student1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.12.07
שלח הודעה דרך MSN אל student1 Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי The_Equivocator שמתחילה ב "לא ממש מעניין אותי אם עמיר..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי The_Equivocator
לא ממש מעניין אותי אם עמיר יראה אור יום אי-פעם, האמירה שרק מעשיו של עמיר הם חמורים דיו למעשיו של אייכמן, ומצדקים עונש מוות הם מעוררי חלחלה,ישנם בארץ מאות פושעים שיגאל הוא מלאך לידם,כאלה שהייתי בשמחה מחסל במו ידי, כמו לדוגמה הבחור שחסל משפחה שלמה בראשון לפי כשנתיים.
סתם פליטת פה מיותרת ואומללה של דיכטר.

רצח של ראש הממשלה הוא לא רק עובדה, אלא גם דבר סמלי. כנראה שהוא לא מסוכן לסביבה, וכנראה שבכל זאת ישאירו אותו מאחורי הסורגים, למען יראו וייראו. לכן, במיוחד מפיו של פוליטיקאי, ניתן לצפות לכל השוואה. הוא גם יכל להגיד שמדובר בהיטלר מס" 2, אין טעם להתפלא.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 05-11-2011, 19:49
צלמית המשתמש של student1
  משתמש זכר student1 student1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.12.07
שלח הודעה דרך MSN אל student1 Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי פסטן שמתחילה ב "אני חושש שאינך מבין מהי..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי פסטן
אני חושש שאינך מבין מהי השוואה. השוואה היא בחינת הדומה והשונה בין שני דברים. אם הוא, כדבריך, הראה (לדעתו שלו או לפי דעתו של אליהו הנביא) "קווי דימיון בין האחד לשני" הוא ביצע השוואה. השוואה היא השוואה גם אם אינה נערכת תוך שימוש במלים "הריני, פסטן פסטן, מס ת.ז. 12345 בזאת מבצע השוואה בין דבר אלף לדבר בית".

אין כאן השוואה כמו "אתה מתנהג כמו נאצי", אלא לקיחת כמה קווים מקבילים בין אייכמן ליגאל.
ודיכטר לא עשה השוואה, אלא הראה, שיש אנלוגיה בין המקרים. ברוח זו, אני יכול לעשות השוואה בינך לנפוליאון: לשניכם יש ראשים, שניכם מדברים, שניכם ממין זכר. אבל אתם לא שווים. כמו שאייכמן לא שווה ולא זהה ליגאל.

ישן 06-11-2011, 08:40
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.12.09
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי student1 שמתחילה ב "[QUOTE=פסטן]אני חושש שאינך..."

אתה מתחיל ללמוד מהי השוואה, אבל מתקשה לעכל את המידע החדש והמהפכני הזה.
אכן, "לקיחת כמה קווים מקבילים" בין שני דברים היא השוואה.
המשפט "דיכטר לא עשה השוואה, אלא הראה, שיש אנלוגיה בין המקרים." חסר משמעות שכן כמו שהראנו
למעלה אנלוגיה היא השוואה. לכן המשפט שקול למשפט "דיכטר לא עשה השוואה, אלא עשה השוואה בין
המקרים." כידוע, כל משפט מהצורה "X וגם לא-X" (במערכות לוגיות קלאסיות) הוא סתירה עצמית ותמיד
שקרי. במקרה שלנו X הוא "עשה השוואה".

השוואה איננה טענה לזהות, אלא בחינת דימיון. מבין?
לדוגמה, כשאני משווה בין רכבים, אינני טוען שכל הרכבים זהים, אלא אני בוחן במה הם דומים ובמה הם
שונים. כשאדם כמוך טוען "אתה מתנהג כמו נאצי" הוא איננו טוען שאתה בדיוק נאצי (לכל הפחות מאחר
והיום שנת 2011 ולא שנת 1940, ולכן לכל היותר אדם יכול להיות נאו-נאצי ולא נאצי), אלא טוען ש"אתה"
דומה לנאצי. יודע לאיזו מילה המילה דומה דומה? למילה דימיון. כי מדברים על דימיון ולא על זהות. זו
המשמעות של המילה "כמו" בביטוי "אתה מתנהג כמו נאצי". המשפט "אתה נאצי" איננו שקול למשפט
"אתה מתנהג כמו נאצי". המשפט אתה מתנהג כמו נאצי אומר שיש "כמה קווים מקבילים" בלשונך, בין
אדון "אתה" לאדון "נאצי" - לדוגמה, אולי שניהם שונאים יהודים, אבל ברור למדי שלא שניהם מצביעים
עבור המפלגה הנאצית, כאמור לכל הפחות כי היום שנת 2011...

אמר פסטן: שניהם גרועים, אבל עדיף להיות טיפש מאשר שקרן.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 05-11-2011, 13:48
  emile-a emile-a אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.05.06
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי The_Equivocator שמתחילה ב "לא ממש מעניין אותי אם עמיר..."

ציטוט:
לא ממש מעניין אותי אם עמיר יראה אור יום אי-פעם, האמירה שרק מעשיו של עמיר הם חמורים דיו למעשיו של אייכמן, ומצדקים עונש מוות הם מעוררי חלחלה,ישנם בארץ מאות פושעים שיגאל הוא מלאך לידם,כאלה שהייתי בשמחה מחסל במו ידי, כמו לדוגמה הבחור שחסל משפחה שלמה בראשון לפי כשנתיים.
סתם פליטת פה מיותרת ואומללה של דיכטר.

מה "מעורר חלחלה" ?סה"כ דעה פוליטית שיש בה הגיון מסוים (לא שאני מסכים איתו, אבל הפרדה בין פגיעה במחוקק או בשר/ ראש ממשלה לבין פגיעה בפלוני יש בה הגיון, בדיוק כמו שאני מבין את ההגיון בהבדלה בין פגיעה בשוטר לבין פגיעה באזרח "רגיל" שיש במדינות מסוימות ..הדברים הללו הגיוניים ויש בהם טעם, גם אם לא שיכנעו אותי לגמרי ויש להם צדדים שליליים כמובן).
אני אישית נגד כל עונש מוות, אז כמובן שאני לא מסכים איתו..אבל לא רואה בהכרזתו משהו יוצא דופן כלל.

ישן 06-11-2011, 10:02
  hamedinai hamedinai אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.08.11
אם כבר לעשות הבדלים בין הרוצחים, בראש ובראשונה הכוונה והמטרה
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי The_Equivocator שמתחילה ב "בוודאי שיש הבדל בין רצח רגיל..."

ציטוט:
בוודאי שיש הבדל בין רצח רגיל לרצח ראש ממשלה, אין ספק, בדיוק כמו שיש הבדל בין רצח של אדם אחד, לרוצח סדרתי, רוצח שרצח משפחה שלמה, או מחבל עם דם של המון אנשים על היידים, מי אמר שמעשיו של יגאל חמורים יותר מאותם רבי המרצחים? לשים את אמיר בקטגוריה נפרדת מכל הרוצחים הללו, יחד עם אייכמן, אולו סתם דברי הבל.

יש הבדל עצום בין מי שבטעות הרג בתאונת דרכים, גם אם בצע פשע שנהג שכור או ברשלנות, או גם בין מי שבצע הסכמי שלום בטעות איומה או מלחמה שגוייה - לבין מי שהרג במודע ובכוונה תחילה.

וכמובן שיש הבדל עצום שאין להשוות כלל וכלל בין מי שרצח אפילו רק יהודי אחד, אבל במטרה הכללית לחסל את כל עם ישראל כולו, לבין מי שטעה וחשב שעל ידי הריגתו/רציחתו של יהודי אחד הוא מציל את כל עם ישראל כולו.

https://sites.google.com/site/hamedinai/

נערך לאחרונה ע"י hamedinai בתאריך 06-11-2011 בשעה 10:08.
ישן 05-11-2011, 17:25
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "[QUOTE=The_Equivocator]לא ממש..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי emile-a
מה "מעורר חלחלה" ?סה"כ דעה פוליטית שיש בה הגיון מסוים (לא שאני מסכים איתו, אבל הפרדה בין פגיעה במחוקק או בשר/ ראש ממשלה לבין פגיעה בפלוני יש בה הגיון, בדיוק כמו שאני מבין את ההגיון בהבדלה בין פגיעה בשוטר לבין פגיעה באזרח "רגיל" שיש במדינות מסוימות ..הדברים הללו הגיוניים ויש בהם טעם, גם אם לא שיכנעו אותי לגמרי ויש להם צדדים שליליים כמובן).
אני אישית נגד כל עונש מוות, אז כמובן שאני לא מסכים איתו..אבל לא רואה בהכרזתו משהו יוצא דופן כלל.
נו, ודבריו של equivocator שדבריו כל דיכטר מעוררים חלחלה הם גם ב"סה"כ דעה פוליטית שיש בה הגיון מסוים". אם על כל דבר אפשר להגיד שהוא "בסך הכל דעה פוליטית" ולכן לא צריך להגיד שהוא מעורר חלחלה, הרי שגם האמירה שהוא מעורר חלחלה היא גם "בסך הכל דעה פוליטית", ובכך הטיעון מהווה סתירה עצמית ומפיל את עצמו.

ישן 05-11-2011, 18:21
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי תבור - tar 21 שמתחילה ב "אמיל לא אמר על התגובה של..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי תבור - tar 21
אמיל לא אמר על התגובה של מה-שמו שהיא "מעוררת חלחלה" - הוא בסה"כ אמר שלדעתו היא לא נכונה ולכן אין פה סתירה.
(לא התעמקתי יותר מידי,תסלחו לי אם חטאתי בחוסר דיוק לוגי).
ודאי שחטת, וודאי שאמיל לא אמר שמשהו מעורר חלחלה. אני ממליץ על חזרה לשיעורי קריאה:
ציטוט:
במקור נכתב על ידי פסטן
נו, ודבריו של equivocator שדבריו כל דיכטר מעוררים חלחלה הם גם ב"סה"כ דעה פוליטית שיש בה הגיון מסוים". אם על כל דבר אפשר להגיד שהוא "בסך הכל דעה פוליטית" ולכן לא צריך להגיד שהוא מעורר חלחלה, הרי שגם האמירה שהוא מעורר חלחלה היא גם "בסך הכל דעה פוליטית", ובכך הטיעון מהווה סתירה עצמית ומפיל את עצמו.
נושא, נשוא, מושא - זוכר את כל הדברים האלה מהתיכון?

המשפט הראשון שלי הוא:
נו, ודבריו של equivocator שדבריו כל דיכטר מעוררים חלחלה הם גם ב"סה"כ דעה פוליטית שיש בה הגיון מסוים".

ה"נו" זו קריאה סתמית שלא משפיעה על המשפט, כמו "אחי", או "יוסי".

המשפט הוא:
דבריו [........] הם [גם] [....].

ה"גם" הוא רק לצורך הדגשת ההשוואה לדבריו של אמיל עצמו. אפשר גם לא להתייחס אליו.

עכשיו נשאלות שתי שאלות, בקשר לכל אחד מהחלקים החסרים: "דבריו" - דבריו של מי? שמה? ו"הם גם..." - מה?

נענה קודם על השאלה השנייה, כי היא פשוטה יותר:
דבריו [...] הם גם ב"סה"כ דעה פוליטית שיש בה הגיון מסוים".

מה שאמרתי הוא שדבריו של מישהו שמשהו הם בסך-הכל דעה פוליטית שיש בה היגיון מסוים.

אבל על אילו דברים מדובר? האם נטען בשלב כלשהו שאמיל אמר על התגובה של מה-שמו שהיא "מעוררת חלחלה"? ודאי שלא. אבל צריך לדעת לקרוא כדי להבין את זה:
דבריו של equivocator ש[....] הם גם [...]

דובר על דבריו של equivocator, לא על דבריו של אמיל. המשפט עוסק בדבריו של equivocator, לא בדבריו של אמיל. הדברים שהם בסך-הכל דעה פוליטית שיש בה היגיון מסוים הם דבריו של equivocator, לא של אמיל.

כעת נותר לנו רק לסיים להבין את המשפט המורכב והקשה הזה - מהם דבריו של equivocator?

דבריו הם:
[דבריו של equivocator ש]דבריו כל דיכטר מעוררים חלחלה [הם גם ...]

דבריו של equivocator היו טענה מסוימת. מה הייתה טענה זו? טענה זו הייתה שמה שאמר דיכטר מעורר חלחלה. אני כתבתי שהטענה הזו של equivocator היא בסך-הכל דעה פוליטית שיש בה היגיון מסוים.

האם נאמר פה משהו על אמיל? ודאי שלא. למען האמת, בכל המשפט הארוך, הקשה, והמסובך להבנה
נו, ודבריו של equivocator שדבריו כל דיכטר מעוררים חלחלה הם גם ב"סה"כ דעה פוליטית שיש בה הגיון מסוים".

לא הוזכר אפילו אמיל.

בזאת נגמר שיעורנו "איך להבין משפטים בעברית". לשיעורים נוספים, נא לפנות בה"פ.

ישן 05-11-2011, 17:59
צלמית המשתמש של טוסטר משולשים
  טוסטר משולשים טוסטר משולשים אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.05.11
מנותק מהמציאות.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Segmany שמתחילה ב "ח"כ דיכטר (קדימה): ישראל תצטרך לכבוש את עזה מחדש / רצח רבין הצדיק מוות ליגאל עמיר"

האמירות של דיכטר הם תוצאה של ניתוק הקשר בין המוח לגולגולת ולכן אין בהן ממש.(אני מציע לרכוש אינטרקום לפתרון הבעיה)
מה השטות הזו לגבי עונש מוות ליגאל עמיר ?
אולי בפעם הראשונה היה זה אייכמן וגם בספק רב אבל מאז ישנם מחבלים רוצחים שפלים שהיה מגיע להם 200 פעם עונש מוות ולא קרה כלום .....

מה עם רוצחי משפ' פוגל ז"ל האם מישהו הגיש בקשה לעונש מוות ? אה...שכחתי אולי דיכטר...

לפני שאתה מקשקש מר דיכטר היקר תעשה שעורי בית, אני מצ"ב בשבילך הרצאה קטנה אך מדוייקת להפליא,הכל אודות מורשת רבין ....זה חלק קטן בלבד המשקף את המציאות וישנם עוד הרבה כאלו .
מהאמת אי אפשר לברוח......

השמאלני אינו לומד מן ההיגיון אלא מן הקטסטרופה. הוא אינו פותח מטריה למראה שמים מעוננים, אלא נרטב תחילה ואז לוקה בדלקת ריאות.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:18

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר