05-11-2011, 18:21
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 14.12.09
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי תבור - tar 21
אמיל לא אמר על התגובה של מה-שמו שהיא "מעוררת חלחלה" - הוא בסה"כ אמר שלדעתו היא לא נכונה ולכן אין פה סתירה.
(לא התעמקתי יותר מידי,תסלחו לי אם חטאתי בחוסר דיוק לוגי).
|
ודאי שחטת, וודאי שאמיל לא אמר שמשהו מעורר חלחלה. אני ממליץ על חזרה לשיעורי קריאה:
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי פסטן
נו, ודבריו של equivocator שדבריו כל דיכטר מעוררים חלחלה הם גם ב"סה"כ דעה פוליטית שיש בה הגיון מסוים". אם על כל דבר אפשר להגיד שהוא "בסך הכל דעה פוליטית" ולכן לא צריך להגיד שהוא מעורר חלחלה, הרי שגם האמירה שהוא מעורר חלחלה היא גם "בסך הכל דעה פוליטית", ובכך הטיעון מהווה סתירה עצמית ומפיל את עצמו.
|
נושא, נשוא, מושא - זוכר את כל הדברים האלה מהתיכון?
המשפט הראשון שלי הוא:נו, ודבריו של equivocator שדבריו כל דיכטר מעוררים חלחלה הם גם ב"סה"כ דעה פוליטית שיש בה הגיון מסוים".
ה"נו" זו קריאה סתמית שלא משפיעה על המשפט, כמו "אחי", או "יוסי".
המשפט הוא:דבריו [........] הם [גם] [....].
ה"גם" הוא רק לצורך הדגשת ההשוואה לדבריו של אמיל עצמו. אפשר גם לא להתייחס אליו.
עכשיו נשאלות שתי שאלות, בקשר לכל אחד מהחלקים החסרים: "דבריו" - דבריו של מי? שמה? ו"הם גם..." - מה?
נענה קודם על השאלה השנייה, כי היא פשוטה יותר:דבריו [...] הם גם ב"סה"כ דעה פוליטית שיש בה הגיון מסוים".
מה שאמרתי הוא שדבריו של מישהו שמשהו הם בסך-הכל דעה פוליטית שיש בה היגיון מסוים.
אבל על אילו דברים מדובר? האם נטען בשלב כלשהו שאמיל אמר על התגובה של מה-שמו שהיא "מעוררת חלחלה"? ודאי שלא. אבל צריך לדעת לקרוא כדי להבין את זה:דבריו של equivocator ש[....] הם גם [...]
דובר על דבריו של equivocator, לא על דבריו של אמיל. המשפט עוסק בדבריו של equivocator, לא בדבריו של אמיל. הדברים שהם בסך-הכל דעה פוליטית שיש בה היגיון מסוים הם דבריו של equivocator, לא של אמיל.
כעת נותר לנו רק לסיים להבין את המשפט המורכב והקשה הזה - מהם דבריו של equivocator?
דבריו הם:[דבריו של equivocator ש]דבריו כל דיכטר מעוררים חלחלה [הם גם ...]
דבריו של equivocator היו טענה מסוימת. מה הייתה טענה זו? טענה זו הייתה שמה שאמר דיכטר מעורר חלחלה. אני כתבתי שהטענה הזו של equivocator היא בסך-הכל דעה פוליטית שיש בה היגיון מסוים.
האם נאמר פה משהו על אמיל? ודאי שלא. למען האמת, בכל המשפט הארוך, הקשה, והמסובך להבנהנו, ודבריו של equivocator שדבריו כל דיכטר מעוררים חלחלה הם גם ב"סה"כ דעה פוליטית שיש בה הגיון מסוים".
לא הוזכר אפילו אמיל.
בזאת נגמר שיעורנו "איך להבין משפטים בעברית". לשיעורים נוספים, נא לפנות בה"פ.
|