לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 11-11-2011, 09:15
צלמית המשתמש של MS_Rogue
  משתמש זכר MS_Rogue MS_Rogue אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.03.10
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי The_Equivocator שמתחילה ב "אני במקומך הייתי שותק, ולא..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי The_Equivocator
אני במקומך הייתי שותק, ולא קופץ למסקנות סתם כך.

אבל אתה לא במקומי וזה מה שיפה באינטרנט... שיש הרבה אנשים, יש הרבה דיעות, ותתפלא, זה שמשהו לא נוח לך לשמוע לא אומר שאני לא אגיד אותו. אם לא נעים לך לשמוע, אל תקרא. לסתום לי את הפה אתה לא תצליח.

ציטוט:
הדם עדיין טרי, ואתה כבר מאמשים את ההרוג, אתה יודע כמה הראות יכולה להיות לקויה?

אין שום מצב שבו נהג ברכב תקין לגמרי פורץ מחסום שלא באשמתו. ראשית, עד כמה שהבנתי, את הטענה שהוא נרדם על ההגה (שהיא טענה בעייתית בפני עצמה כפי שציין אביעד) טוענים הנוסעים האחרים ברכב - כלומר אתה מחפש עבורו תירוצים, בלי טעם.

אם הוא נרדם על ההגה - אשמתו. נהג אחראי עוצר לפני שהוא מגיע לנקודה שבה הוא נרדם על ההגה. היו לו שלושה נהגים פוטנציאליים ברכב ואם כלו כל הקיצין היה עליו לעצור היכנשהו...

אם (כפי שאתה מנסה לתרץ עבורו) הראות הייתה לקויה - היה עליו להאט, בייחוד בכביש מפותל כמו זה, עד למהירות שבה הוא יכול לנהוג בבטחון. אם הייתה הראות לקויה (כפי שתירצת בלי שום ידיעה של ממש) מדוע נסע מהר מספיק בשביל לפרוץ את המחסום?

אין שום מצב - שום מצב - שבו נהג ברכב תקין שנוהג בצורה אחראית היה פורץ את המחסום הזה. נקודה.

ציטוט:
מי אמר לך שהחייל נדרס ע"י הרכב הזה?

מה הקשר? הבנאדם פרץ מחסום. אם אתה היית שם ורכב פורץ את המחסום, מה אתה היית עושה ל(כנראה)פיגוע דריסה אפשרי?

ציטוט:
מדובר בתקרית טראגית!

אם הנהג היה שורד אבל הורג מישהו אחר, היא הייתה הרבה יותר טראגית

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 13-11-2011, 12:54
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי תבור - tar 21 שמתחילה ב "[font=Arial]אתה יודע,יכול..."

אתה יודע - יצא לי לשרת בשטחים לא מעט. יש כמה תסריטים שעולים לי בראש - אבל העניין הוא די פשוט, מחסום פתע הוא לא דבר בלתי ידוע לתושבי יו"ש. לבד ממה שכתב Gelvadic, יש גם התנהגות ישראלית טיפוסית של לא לעצור במחסומים - דבר שהביא אצלנו מספק פעמים לסף ירי.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

נערך לאחרונה ע"י ביטיס בתאריך 13-11-2011 בשעה 12:58.
ישן 13-11-2011, 14:31
  Gevaldic Man Gevaldic Man אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.08.04
הרב שנהרג
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "אתה יודע - יצא לי לשרת בשטחים..."

איננו אדם שמזלזל בחוק, בחוקי התנועה ובטח שלא בצה"ל. זהו לא מקרה של ישראלי חוצפן שפורץ מחסום כי לא בא לו להאט.

החיילים לא הציבו את המחסום כמו שצריך, ולא היה ניתן להבחין בו עד הרגע האחרון. הנהג היה צריך להחליט בטווח זמן של לא יותר משניה- שניה וחצי אם לעצור את הרכב בשביל הדמויות החשודות שמסמנים לו עם פנס שבקושי מאיר, או אם הוא מנסה לצאת מהצרה שבוא חושב שנקלע אליו.

כבר ציינתי שאני אישית פרצתי מחסום באותו הכביש לפני כמה שנים- פשוט לא היה ניתן לראות או לזהות מחסום, ובשניה שהבנתי שיש שם מישהו שמנסה לעצור אותי אני המשכתי בנסיעה ומייד הרמתי טלפון למועצה בק. ארבע לדווח על חשודים בכביש או רכב שצריך עזרה ובבקשה להקפיץ לשם כוחות.
אתם מבינים- בגלל מחסום מצ'וקמק שבכלל לא מחסום אני זה שהתקשרתי לדווח על החיילים כמחבלים.
זה שתושבי האזור יודעים שיש מחסומי פתע לא קשור ל"הם אמורים לדעת שיש מחסומים ושלא ישחקו אותה מפגרים". אם החיילים הציבו "מחסום בכאילו" שלא ניתן לזהות (תנאי מזג אויר; מיקום של המחסום עצמו- אם הוא בעלייה, ירידה או סיבוב של כביש שמפתיע את הנהג או שקשה לו לזהות את המחסום עד הרגע האחרון; האם המחסום הינו מחסום "נינג'ות", גדר, אבנים, פחיות/אש, רכב צבאי שחוסם באמצע הכביש או פשוט כמה חיילים שעומדים חשופים בחוץ ומנסים לעצור רכבים עם פנסים, מה שנראה שהיה המקרה כאן, ובמצב כזה, קשה מאוד לנהג לעצור- אפילו אם רצה לעצור- כשפתאום צצים לו כמה דמויות בכביש בערפל ומסמנים לו אם פנס של 30 שקל והוא בנסיעה מעל 70 קמ"ש). כמו כן, ממה שהבנתי, לא הייתה פקודה לפתיחה בירי על הרכב, וזה היה ההחלתה של חייל אחד שהרגיש מאוים ובשנייה הזאת לקח, בשוגג, חיים תמימים ושינה את חייהם של משפחות שלמות ושלו לעד. אני לא הייתי רוצה להיות במקומו של החייל הזה עכשיו, ואני חושב שמשפחת ההרוג מבינה זאת.

משפחתו של ההרוג ותושבי האזור לא מחפשים לערוף ראשים, ולא רוצים לפגוע בביטחון העצמי של החיילים הפועלים בשטח,ומעריכים את הפעילות של צה"ל והמסירות של החיילים ומחזקת אותם, אבל רוצים שיחקרו את המקרה בצורה רצינית ויפיקו לקחים.

עצוב לי לראות כל כך הרבה טוקבקים מגעילים שמהללים ומצדיקים את מותו של הרב בגלל עצם היותו מתנחל.

ישן 13-11-2011, 15:10
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי Gevaldic Man שמתחילה ב "הרב שנהרג"

שוב, אין לי מושג איך המחסום הוצא לפועל - יש מספיק הוראות ותקנות לצורה שבה צריך להוציא לפועל מחסום, אבל הפרטים פשוט לא ידועים.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 11-11-2011, 11:25
צלמית המשתמש של ArmouredDov_D9
  ArmouredDov_D9 ArmouredDov_D9 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.10.03
מידע ההרוג: רב מעתניאל
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Cabin fever שמתחילה ב "הר חברון: רכב ישראלי פרץ מחסום צה"לי ודרס חייל, החיילים פתחו באש והרגו את אחד הנוסעים"

הרב דן מרצבך, תושב היישוב עתניאל בן 53, נורה למוות בידי חיילי צה"ל לאחר שסברו בטעות כי הוא מנסה לבצע פיגוע דריסה. מן הירי נפצעה בינוני אישה כבת 45 אשר נפגעה מירי בירך ושניים נוספים נפצעו קל. כל הנפגעים הם תושבי עתניאל. הרב מרצבך, שהיה בדרכו לתפילה במערת המכפלה, הותיר אחריו חמישה ילדים ו-10 נכדים. במקצועו היה מרצבך אדריכל ושימש כרב של מספר יישובים בדרום הר חברון. הלווייתו תתקיים בשעה 11:00 בהר הזיתים בירושלים.

http://www.news1.co.il/BringHtmlDoc...644&subjectId=1
דף ה-D9 של MathKnight

ישן 11-11-2011, 15:35

אני מסיק מהנחרצות
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי LexXx שמתחילה ב "רכב שפורץ מחסום זה כבר בעיה..."

של דבריך שהייתה שם....

האזרח שנהרג איננו עבריין, איש "רע" או מישהו שלא שם עלה החוק והצבא- ההיפך הוא.
דובר על כך שלא נהג עם האורות דלוקים, כאילו שזה הסיבה להקפצת כוחות שיציבו מחסום.
ממה שהבנתי הצבא הקים מחסום עקב התרעה שהגיעה (מתוך הש"ג של היישוב שממנו יצא ההרוג בכלל) על רכב חשוד אחר, ולצערו של של הרב שנהרג יצא לו פשוט לעבור במחסום שהציבו החיילים (שחיכו לרכב "חשוד") וכך חרץ את גורלו.

לא ידוע איזה סוג מחסום הציבו החיילים, ולא ברור עם הקריזה שלהם לרכב לעצור הייתה משהו שניתן היה להבחין בו. יתרה מזאת- יצא לי כבר פעמים רבות לעבור ליד מחסום מאולתר שבקושי רואים, בטח שלא בתנאי ראות גרועים כמו ערפל בבוקר וכדו. לא רק שלא ניתן להבחין במחסום קטן בתנאי ראות גרועה, אלה שמחסום שפתאום צץ לך באמצע הדרך יכול להביא אותך לפאניקה וחדרה מתוך חשש שמדובר במחבלים בצדי הדרך ובשניות הבודדות שיש לך אתה צריך להחליט אם להמשיך בנסיעה או לעצור. אי אפשר לשפוט בן אדם במצב כזה- במיוחד עם הטרור שבכבישים.

מכיוון שמדובר בבן אדם נורמטיבי, הדבר היחיד שאני יכול להסיק מאי- הציות שלו להוראות החיילים לעצור הוא ככל הנראה טעות גם של הנהג וגם של החיילים שהביאה לסוף הטרגי הזה. או שהוא פשוט לא שם לב אליהם (מחסום שלא מוצב כמו שצריך; חיילים לא קורזים לו ומסמנים נכונה) או שהוא באמת חשב שמחבלים עשו לו מארב והוא ניסה לפרוץ אותו.

ישן 11-11-2011, 15:57

אבל הם לא ידעו שזה רכב של מחבלים
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "[QUOTE=Gevaldic Man]תארו..."

מדובר ברכב קטן בעל לוחות זיהוי צהובות שלא ניסה לפגוע בחיילים- לא פתח באש; חלונות לא נפתחו ומתוכם כוונו כלי נשק ולא ניתן היה לזהות את הנוסעים ברכב. מכיוון שלחיילים לא היה שמץ של מושג מי נוהג ברכב, הם היו צריכים לירות על הגלגלים, ולא ל"גוף" הרכב שבסופו של דבר הביא למותו של הנהג.

לי לא ידוע על פקודה שבו יורים על מנת להרוג רכב שעובר מחסום ולא מהווה סכנה לחיילים. ולא, אי עצירה במחסום זה לא סכנה לחיילים; זה יכול להיות עבריין שפשוט לא רוצה שיתפסו אותו, או מחבל שזוהה כמחבל שמנסה לברוח (החיילים לא ידעו מי בכלל ברכב- זה לא שהם חיכו לרכב מאוד ספציפי עם מודיעין ולכן הרכב הזה לא עונה להגדרה הזאת) או פשוט אזרח שלא שם לב למחסום.

יש מחסומים שלא ניתן להבחין בהם בתנאי ראות גרועה. יצא לי כבר כמה פעמים לעבור ליד מחסום שלא שמתי לב אליו או שכמעט "פגעתי" בחייל שפתאום קפץ לי מתוך הערפל כשהו מוסווה עם כל הציוד שלו ומסה לאותת לי עם פנס שבקושי מאיר מטר וחצי ואני לא יודע אם בכלל מדובר באזרח במצוקה, בחייל או במארב של מחבלים. יצא לי פעם לעבור מחסום פתע שפשוט לא היה ניתן להבחין בו עד השנייה האחרונה וכשעברתי מייד הרמתי טלפון למועצה האיזורית שתקפיץ כוחות לאיזור כי נראה לי שיש אזרח במצוקה או מחבלים. זה ממש לא כיף לנהוג בכביש 60 לכיוון חברון ופתאום לראות כמה דמויות צצות לך מתוך החשיכה שמסמנים לך- זה יכול לגרום לך ללחוץ על הגז ולא לקחת סיכון בלהיות בכותרות של הערב כעוד פיגוע אוסלו בכבישים.

אני מכיר את הפקודה שאם רכב פורץ מחסום ולא ניתן לדעת את זהות הנהג והוא נוהג בכביש עם תנועה של אזרחים ישראלים אז יורים לכיוון הגלגלים ומקפיצים כוחות נוספים באיזור כדי לעצור אותם בהמשך הדרך (במקרה הצורך), אבל לא יורים על מנת להרוג אלא אם כן החיילים נמצאים בסכנת חיים.

שבת שלום ובשורות טובות לכולנו

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 05:45

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר