07-12-2011, 13:50
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,176
|
|
מסעדת MEAT BAR בתל אביב
מסעדה קטנה השוכנת בפינה הדרומית מערבית של ככר רבין. אל תחפשו חנייה. תל אביב - אתם יודעים...
המקום צפוף למדי, השרות סביר אם כי קצת איטי. הזמנו מקום לסביבות 22:00, ואפילו הצלחנו להגיע בזמן, פרט לביתי שהלכה לחפש מקום חנייה. לא האיצו בנו.
מנות ראשונות - ניסינו להזמין, אך הפריטים השונים בתפריט אזלו אחד אחד...
מארחי הזמינו לחם וחמאה, שהיה צריך, לדעתי, להגיש עם זכוכית מגדלת. אל תתנו לצילום להטעות אתכם - זה צילום תקריב. כל פרוסה בגודל חצי ביס.
עבדכם הנאמן הצליח בכל זאת להזמין פאטה כבד עוף, שהוגש עם פרוסה דקיקה של אגס מבושל ביין, אך ללא לחם, לחמניה או כל דבר אחר לידו מלבד מזלג.
הביס הראשון היה ממש טוב!
בביס השני התחלתי לחשוב למה התלהבתי מהביס הראשון.
בביס השלישי כבר הבנתי את הרעיון.
פיסת האגס הזעירה הייתה בעלת מתיקות מוגזמת ביותר שלא חיתה בצורה הרמונית עם הפאטה, מה עוד שזה האחרון תובל בצורה מאד לא אחידה, וסבל בצורה נואשת מחוסר של אותה נגיעת טעם שקצת ברנדי טוב יכול להעניק למנה לא יומרנית זו.
נו טוב, הרי באנו בגלל הבשרים, לא....
כשראיתי את היצע הבשרים בתפריט כבר הייתי צריך לחשוד, אבל הגעתי על קיבה ריקה, ובלי משקפי קריאה, ורק בגלל זה לא ראיתי שמנות הבשר באות רק בגודל זעיר (300 גרם) או קטן (400 גרם - רק לגבי הספייר ריבס - לא היתר)! כאן עלי להסביר שאני מתייחס למנת בשר בסיסית רק מחצי ק"ג ומעלה!
מולי הזמינה בתי "סטייק פרגיות". כבר כתבתי כאן בעבר מה אני חושב על הביטו האומלל הזה, אך היא לא התלוננה:
בני הזמין סטייק אנטרקוט שהגיע רך, דק וקטן. על הטעם - אין טענות:
אני הזמנתי ספייר ריבס לבן, 400 גרם:
400 גרם זה לא היה! טעים? כן. לא יותר מזה.
מה היה ליד? צ'יפס. ושוב - אל תתנו לצילום התקריב להטעות אתכם: זה היה צ'יפס קטן, חיוור, רופס, והוגש במעין גביע שלא איפשר לתקוע בו מזלג, ואילץ אותי להיעזר בידיים, דבר שבד"כ אינני עושה.
ממולי אכלו כרובית מטוגנת, שלפי עדותה של בתי היתה מצויינת. שוב יש לציין את הגודל התת מיניאטורי של המנה.
לקינוח הוזמן מוס שוקולד, שפרט לגדלו - אין מה לציין במיוחד.
ומה בתפריט?
והחשבון? לא זול במיוחד:
בקיצור - עוד חוויה תל אביבית פלצנית לילית שלא תחזור שנית....
משם, הלכנו לאכול משהו, אבל זה כבר סיפור אחר.
|