לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 11-12-2011, 00:18
צלמית המשתמש של Segmany
  משתמש זכר Segmany Segmany אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.01
Facebook profile LinkedIn profile Follow me...
רוב השרים נגד חוק המואזין: "שערורייתי ומתריס"

ועדת השרים לענייני חקיקה הייתה אמורה לדון היום (א') בהצעת החוק של ח"כ אנסטסיה מיכאלי מישראל ביתנו, המציעה לאסור שימוש במערכת כריזה בבתי תפילה, אך בעקבות ההערכה כי להצעה אין רוב - היא צפויה להסירה מסדר היום. גם הגורמים המקצועיים במשרד המשפטים מתנגדים להצעה, המכונה גם "חוק המסגדים" או "חוק הרעש" וטוענים כי היא פוגעת בחופש הדת.

המטרה הרשמית של הצעת החוק היא לצמצם את הרעש הבוקע מן המסגדים ברחבי הארץ בעת קריאת המואזין, אך התגובות להצעה דיברו על כך שהיא מהווה התרסה מכוונת כלפי האוכלוסייה הערבית. לפי שעה נראה כי להצעה לא יהיה רוב בוועדת השרים לחקיקה.

על פי הצעת החוק ייאסר השימוש במערכות כריזה בבתי תפילה על מנת לקרוא למתפללים. בדברי ההסבר להצעה נכתב כי מאות אלפי אזרחים בישראל סובלים באופן שגרתי ויומיומי מרעש שנגרם כתוצאה מקריאות המואזין במסגדים. לטענת מיכאלי, מערכת הכריזה מטרידה את מנוחתם של אזרחים מספר פעמים ביום, כולל בשעות הבוקר המוקדמות: "הצעת החוק מגיעה מתפיסת עולם לפיה חופש הדת לא צריך להוות גורם בפגיעה באיכות החיים".

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4159581,00.html
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 12-12-2011, 03:01
צלמית המשתמש של Itamar_s
  Itamar_s Itamar_s אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.11.05
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי פלמינג שמתחילה ב "מה זה קשור לבורא עולם? אתה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי פלמינג
מה זה קשור לבורא עולם? הכל קשור לבורא עולם.
אתה חושב שהוא יושב במרומים ומתעניין או שומע את קריאת המואזין? כן הוא בוכה שהילדים שלו נותנים לבזיון הזה לעבור בשתיקה.
ומה זה קשור גם לממשלה, מה היית אומר אם באיטליה למשל, היו סוגרים את בית הכנסת בתואנה כי בחגים יש יותר מדי שוטרים וניידות מסביב ולשכונה מפריעים תקיעות השופר? אני מתפלל בכל יום שיסגרו באיטליה ובעולם עוד בתי כנסת, ליהודים אין מה לעשות מחוץ לארץ ישראל, ויש איסור חמור לעזוב את הארץ סתם.

אתה רוצה מלחמה - תתחיל להשמיע ברמקולים דרשות של רבנים בקולי קולות, ליד הכפרים הערביים הגרים בשכנות ליהודים - נראה מה יעשו הערבים במקרה זה. מניסיון קודם שלנו פה, ערבים עם פחדן מאוד, אתה לא מכיר כאלה אבל אם תיסע לחברון תראה איך הם מפחדים מיהודים פחד מוות, ערבים הם כמו כלבים מוכי כלבת אתה רק צריך לצעוק עליו והוא בורח. כשאתה מפגין חולשה הכלבים מריחים ומרימים את הראש.

אגב במלחמת העולם הראשונה עשו המון תעמולה עם רמקולים בכל צד בשוחות שלו. יפה אחי מאוד מעניין.... אנחנו לא במלחמת העולם הראשונה, ואנחנו לא מחוץ לארץ שלנו. אנחנו פה, והם לא שייכים, והחוקים שלנו חלים עליהם והממשלה הפחדנית לא תעשה כלום כי נוח להם ככה.

אני לא שונא ערבים, אני אוהב יהודים.
טרנספר - עכשיו.

ישן 12-12-2011, 03:57
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
הערבים פחדנים, מה?
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי Itamar_s שמתחילה ב "[QUOTE=פלמינג]מה זה קשור..."

נעזוב רגע את ההתיימרות שלך לדעת מה אלוהים חושב או מרגיש, או את היומרה לפסוק היכן שיש חילוקי דיעות רציניים מאוד בתוך היהדות (למשל בשאלת היציאה מארץ ישראל-אתה חושב שאתה מבין את ההלכה טוב יותר מהרבי מלובבביץ ז"ל שחי בארה"ב???). השטות הגיזענית ביחס לערבים מגוחכת במיוחד. אני לא מכיר אותך, אבל אני רוצה לראות שתיגש לבד ובלי נשק לערבי ממוצע בחברון ותגיד לו את זה בפנים. יש פחדנים בקרב הערבים כמו שיש בכל עם אחר ויש בקירבם גם כאלה שהם ממש, אבל ממש לא כאלה. ותמיד כשאני ניתקל בכהאניסטי מקלדת שכותבים בזילזול כזה על הערבים אני תוהה מה, אם בכלל, עשו בצבא.
ואגב, אם אני מבין נכון ואתה מחברון, זה בהחלט הולם את הדברים שאתה כותב כאן. יצא לי להתקל לא מעט כחייל בהתנהלות של חלק מהיהודים שם (בעיקר ילדים ונוער) ביחס לערבים.
ישן 12-12-2011, 09:57
צלמית המשתמש של Itamar_s

וואו ההודעות שלך ממש ממש מראות כמה אתה אדם בעל ידע!
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "הערבים פחדנים, מה?"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי קגנס
נעזוב רגע את ההתיימרות שלך לדעת מה אלוהים חושב או מרגיש, או את היומרה לפסוק היכן שיש חילוקי דיעות רציניים מאוד בתוך היהדות (למשל בשאלת היציאה מארץ ישראל-אתה חושב שאתה מבין את ההלכה טוב יותר מהרבי מלובבביץ ז"ל שחי בארה"ב???). השטות הגיזענית ביחס לערבים מגוחכת במיוחד. אני לא מכיר אותך, אבל אני רוצה לראות שתיגש לבד ובלי נשק לערבי ממוצע בחברון ותגיד לו את זה בפנים. יש פחדנים בקרב הערבים כמו שיש בכל עם אחר ויש בקירבם גם כאלה שהם ממש, אבל ממש לא כאלה. ותמיד כשאני ניתקל בכהאניסטי מקלדת שכותבים בזילזול כזה על הערבים אני תוהה מה, אם בכלל, עשו בצבא.
ואגב, אם אני מבין נכון ואתה מחברון, זה בהחלט הולם את הדברים שאתה כותב כאן. יצא לי להתקל לא מעט כחייל בהתנהלות של חלק מהיהודים שם (בעיקר ילדים ונוער) ביחס לערבים.

הרבי מליובביץ עם כל הגדלות שלו לא יכול לפסוק אחרת מהגמרא, החוקים ליציאה מהארץ הם תחת 3 תנאים, *למצוא אישה, *ללמוד תורה, *פרנסה. והיום ואז ברוך ה' יש את שלושתם בשפע בארץ.
הרבי עליו השלום החליט להישאר שם אך ורק כי רצה לדאוג ליהודים אחרים שהחליטו להשאר, בדיוק כמו מה שהשלוחים עושים היום בעולם. יש בזה מן הטוב ויש בזה המון מן הרע בכך שהם גורמים ליהודים לסמוך עליהם בחו"ל.

עכשיו אתה סתם מקנטר ומחפש דוגמאות מפגרות לחלוטין, בטח שאני לא אגש לערבי עם נשק והוא יפחד, אל תעשה מעצמך צחוק ואל תשחק את המטומטם. אני ממש לא מחברון, לצערי רשימת הכניסה ליהודי םממש ארוכה (עד הפעם הבאה שהיא תבער ואז נכניס עוד 100 משפחות בעזרת ה') סע לחברון, כשתחזור תגיד לי על הבתים של מי יש סורגים? ועל מי החיילים שומרים חחחחחחח. אם הצבא יוצא מחברון תוך 3 ימים לא יישאר שם ערבים, המדינה יודעת את זה.

"כהניסט מקלדת"...? גם אני תמיד שאני נפגש עם רביניסט מקלדת או בחילוניסט מקלדת...?! איזו מין שטות אתה מדבר? מה זה כהניסט? אני לומד תורה ופירושים של כולם, בינהם גם של הרב כהנא, שחוץ ממה שהתקשורת הזינה אותך אתה לא יודע עליו כלום כי אם היית יודע לא היית אומר את המושג "כהניסט". (יותר חילונים הלכו אחריו מאשר דתיים באותה התקופה.) ומה שעשיתי בצבא ממש לא עניינך... אבל עשיתי ו4 שנים מספיק?

אה ובקשר להתיימרות שלי למה אלוקים חושב, אני לא מתיימר לדעת כלום, אני פשוט להפך ממכם החילונים חושב שהוא איתנו בכל שניה ודואג לנו בכל רגע, עצם המחשבה שהוא לא מתעניין בנו היא כפירה. (למחשבה שלי יש ביסוס דיי חזק בתורה ובגמרא, אה...? לא למדת?) לא יודע מה אני נכנס עם מי שלא נגע בנושא וחושב שהוא יודע את החומר רק מקריאה באינטרנט, פשוט בזבוז זמן.

ישן 12-12-2011, 17:14
צלמית המשתמש של MS_Rogue
  משתמש זכר MS_Rogue MS_Rogue אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.03.10
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי ck5760 שמתחילה ב "ככל שאני חושב על זה יותר ועם כל"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ck5760
ההערכה אליך - אני חושב שלהכניס מישהו לרשימת התעלמויות (ועוד לומר כך בפומבי) זה אחד מהדברים המגעילים ביותר לעשות.

זו זכותך המלאה לחשוב ככה. אני לא מסכים עימך.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ck5760
אתה לא מסכים איתו - בבקשה, בא תקטול אותו/תגחיך את דבריו/תוכיח לו שהוא טועה, אבל להכניס לרשימת התעלמויות היא דבר שלא יעשה.
אני מתפלא שישנה אפשרות כזו.

לעיתים יש מצב לעשות זאת, ואתה יודע היטב שאינני חוסך ציניות, סרקאזם ואפילו אירוניה מול כאלו אנשים.

לעיתים יש מקרים שבהם זה לא יעזור - למשל מול טרול שכל מטרתו היא לספק את אומללותו האישית על ידי העברתה הלאה משל הייתה מחלה מידבקת - מול אדם כזה אין טעם אפילו להתחיל בכך. כל תשומת לב שתינתן לו רק תאכיל את בדידותו הנוראה כחיזוק חיובי מוטעה ותגרום לו להמשיך בדרכו זו במקום לפעול לשנותה ולשפר את מצבו. מכאן שהתעלמות מטרול רק תורמת לו בטווח הרחוק... אם כולם ידעו להתעלם ממנו, זאת אומרת.
כמובן שאנחנו לא רואים בעניין עין בעין וזה גם הוגן וגם בריא. אי לכך אני אמשיך להשתמש בה (כרגע חברים בה חמישה אנשים) ואתה מוזמן להמשיך ולא להשתמש בשלך

אגב, לעניין האמירה הפומבית שאתה מכניס אדם לרשימה זו - כשאתה עושה זאת אתה מבהיר לו מדוע לא תמשיך להתדיין עימו מצד אחד ותוך כך מבהיר לו שאולי, רק אולי, כדאי לו לחשוב שוב על התנהגותו ולראות אם אין מה לשפר בה...

ישן 12-12-2011, 16:41
צלמית המשתמש של Itamar_s

:) תודה.
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי TIMON the mongoose שמתחילה ב "אני סבור שאיתמר אינו מצריך..."

זה מאוד קל להם "לא לראות" מה שאני כותב.
אני ממש לא נפגע, בעצם הם אלו שלא מסכימים לקבל דעות אחרות.
ובוחרים "להתעלם". אני מאוד מקווה שהם לא עושים את זה גם לאישה ולילדים שלהם, או בעבודה...
כי זה הופך אותם לאנשים קטנים.

אפשר לשים לב לחבורה הזאת שיוצאת נגד הדעות שלי בכל אשכול שאני מגיב בו.
אנשים שמתחסדים מול אנשים שהם מכירים משכבר ו"מסכימים איתו ומתדיינים איתו"
אך כשיגיע אדם שלא מוכן להתפשר על הדעות שלו כי הוא באמת מאמין בהן וכשהן חזקות, הם פשוט בורחים מההתמודדות.

להפך מהם, אני ממש לא שונא אף אחד, הם לעומת זו, בוערים... משנאה לשונה.
ולא יעזור כל התירוצים שלהם של "אני מקבל הכל" כי אני קורא את התגובות שלהם.
והמילים "דוסים" ו"שיעופו מהארץ שלנו" וכו' עלו לא מעט פעמים.

ראה למשל את מר סמרטוט (ms rug) אני לא שונא אותו אע"פ שהוא יוצא נגדי בשנאה בכל מקום שאפשר, האדם שקיבל על עצמו עונש "כרת" והתחתן עם נוצריה. לעולם לא יסכים לשמוע דעות של אדם דתי! מהסיבה שהוא קבר את היהדות שלו עמוק עמוק באדמה.
אם יסכים לקבל דעות של יהודי דתי, של התורה. בעצם סותר את עולמו שלו.
ולכן יילחם בחירוף נפש, או לחלופין יתעלם לחלוטין מהשמעת הדברים.

ישן 12-12-2011, 22:40
צלמית המשתמש של Itamar_s

חיפשתי דרך לנסח את זה הכי טוב...
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי TIMON the mongoose שמתחילה ב "[font=Verdana]מה זה אומר דין..."

חז"ל נתנו פירושים שונים למהותו של ניתוק זה: ניתוק מהחיים בעולם הזה (מוות פתאומי, מוות בגיל צעיר) או ניתוק מעם ישראל לאחר המוות (איבוד החלק לעולם הבא, השמדת הצאצאים).

אני אישית התכוונתי לכך שהילדים שלו לא יהודים, ולכן הנפש שלו נכרתה מהעם.
הופסקה השושלת, הוא יוכל לתקן את זה אך ורק אם יתחתן עם יהודיה ויביא ממנה ילדים.
וכנראה שזה גם יהיה התיקון שלו. (מידה כנגד מידה)

לערבים יש מצווה לקחת אישה יהודיה, כי הם יודעים שאצלינו הכל מוכן מראש זיווגים ותיקונים.
אם לקח בת ישראל הפסיק שושלת הפסיק תורה שאמורה לצאת ממנו, הפסיק אור, וגזר כרת וערירי על הגבר.

לגבי החטאים שמקבלים עליהם כרת, יש המון אבל בכולם לא מתכוונים ומפחדים מהעונש עצמו, פה הוא לקח על עצמו מראש.

הנה כמה:
  • בראשית יז14: "וְעָרֵל זָכָר אֲשֶׁר לֹא יִמּוֹל אֶת בְּשַׂר עָרְלָתוֹ וְנִכְרְתָה הַנֶּפֶשׁ הַהִוא מֵעַמֶּיהָ אֶת בְּרִיתִי הֵפַר"
  • שמות יב15: "שִׁבְעַת יָמִים מַצּוֹת תֹּאכֵלוּ אַךְ בַּיּוֹם הָרִאשׁוֹן תַּשְׁבִּיתוּ שְּׂאֹר מִבָּתֵּיכֶם כִּי כָּל אֹכֵל חָמֵץ וְנִכְרְתָה הַנֶּפֶשׁ הַהִוא מִיִּשְׂרָאֵל מִיּוֹם הָרִאשֹׁן עַד יוֹם הַשְּׁבִעִי"
  • שמות יב19: "שִׁבְעַת יָמִים שְׂאֹר לֹא יִמָּצֵא בְּבָתֵּיכֶם כִּי כָּל אֹכֵל מַחְמֶצֶת וְנִכְרְתָה הַנֶּפֶשׁ הַהִוא מֵעֲדַת יִשְׂרָאֵל בַּגֵּר וּבְאֶזְרַח הָאָרֶץ"

ישן 12-12-2011, 16:56
  משתמש זכר ck5760 ck5760 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.10.02
וואי לא ידעתי שיש דבר כזה "רשימת התעלמויות"
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "שמת לב לצלמית המשתמש שלך?"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי קגנס
זה לגבי ה"כהאניסט".
זה שאתה מתגאה על התנכלות לערבים בחברון בחסות הצבא, מלמד עלייך יותר מכל.
3 מחבלים הצליחו לרצוח ולפצוע כמעט את כל כיתת הכוננות של חברון ואתה חושב עדיין שהמתנחלים יכולים לשרוד בחברון ללא חסות הצבא?
אבל מה, פסדר, הערבים פחדנים, המתנחלים יגרמו צ'יק צ'אק את כל הערבים אם הצבא רק לא יפריע להם ובכלל, ערבי גבר זה ערבי בקבר.
תת רמה.
וכמובן, ברוך הנכנס לרשימת ההתעלמויות שלי. אתה תרגיש שם מאוד בנוח.

נשמע כמו משהו מיותר בעליל (מילא לחסום קבלת הודעות פרטיות יכול להיות מובן אבל לחסום תוכן שהוא דעה של מישהו? נשמע כמו טמינת הראש בחול, אבל יותר גרוע זה נשמע כמו סוג של סנוביזם ואי קבלת הזולת).
בכל מקרה עם או בלי האפשרות הזאת - אצלי אף אחד כנראה לעולם לא יכנס לשם.

ישן 12-12-2011, 17:24
צלמית המשתמש של student1
  משתמש זכר student1 student1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.12.07
שלח הודעה דרך MSN אל student1 Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי ck5760 שמתחילה ב "אם אתה מדבר באינטרנט הכללי"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ck5760
אולי יש משהו בטענתך.
אבל בין יהודים?
זה קמצא ובר קמצא.

יהודים רבים כל הזמן. על נושאי יהדות, על נושאי עולם. יהודים גם הרגו יהודים אחרים, בשם כל מני אידאלים, או עקב הרצון לשרוד, כמו שהיה לפני 70 שנה.
כמו כן, יהודים לא תמיד מודעים להיותם יהודים בזמן ריב. הם קודם כל בני אדם.
שנאת חינם קיימת גם אצל עמים אחרים, אבל גם מלחמת אזרחים לא בהכרח מביאה לחורבן האומה והמדינה. כך שלא היתי רואה טרגדיה גדולה בכל המריבות האלה.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:17

הדף נוצר ב 0.12 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר