לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #3  
ישן 06-03-2012, 19:17
  משתמש זכר channb channb אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.08.03
הודעות: 4,830
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "אני לא מבין למה אתה כועס. יש..."

מדוע אני כועס?

ובכן באיזור מגורי אני עד לצערי לפעילותם של עברייני רכוש וכמובן שאני מצפה מהמשטרה לעשות יותר. זו מצידה משתדלת לקיים סיורים משטרתיים ולעצור לבדיקה מי שאינו נראה כתושב המקום ושמשוטט לו בחוסר מעש כביכול. (תצפית ומעקב הם תנאי בסיסי לביצוען של העבירות הנ"ל). בפסיקה זו למעש נטלה השופטת את האמצעי הבסיסי הזה מידי המשטרה.

לכל סעיף בחוק קיים סעיף המאזן אותו במקרה דנן וזאת למיטב הבנתי הנידון הוא על האיזון בין סעיף 216(א)(5) לחוק העונשין, המטיל חצי שנה מאסר על מי שנמצא "משוטט בחצרים או בקרבתם או בדרך או בכביש או בסביבתם, או במקום ציבורי, והכל בזמן ובנסיבות שיש בהם כדי להסיק שהוא נמצא שם למטרה אסורה או פסולה". לבין סעיפים מאזנים העוסקים בזכותו של החשוד.

ברור לי שיש כאן נידון התלוי בשיקול הדעת של הרשות המבצעת קרי המשטרה מחד ושל הרשות השופטת מאידך. במקרים המתוארים המשטרה לא עצרה אנשים תמימים אלא בעלי עבר פלילי שגם נשאו נשק (קר). מטרת השהייה שלהם במקום כנראה עוררה חשד והוא ככל הנראה גם לא היה חשד שוא.

ולסיכום לא די בכך שבתי המשפט מקלים באופן חסר פרופורציה עם עברייני רכוש, אלא שמהיום הם גם מונעים מהמשטרה לבצע את פעילויות המניעה המתבקשות, ונטרל את הגורמים המזיקים לכולנו.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #13  
ישן 06-03-2012, 17:50
צלמית המשתמש של MS_Rogue
  משתמש זכר MS_Rogue MS_Rogue אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 03.03.10
הודעות: 17,061
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי channb שמתחילה ב "בשורה לעבריינים - ביניש זיכתה מורשעים שנערך עליהם חיפוש לא חוקי"

יום אחד יעצרו אותך על לא עוול בכפך אבל שוטר שכבר החליט שאתה אשם יחליט לדאוג להרשעה במאה אחוז ויעשה איזשהו הליך לא חוקי כזה או אחר כדי להשיג "הוכחה" ומה תגיד אז?

יש לא מעט קורבנות של מקרים שבהם הליך לא חוקי הפך אדם תמים לפושע מורשע. היה לפני שלוש או ארבע שנים את אותו בחור לא הכי בריא בשכלו שנחקר שעות בלי הוריו או עורך דין בגלל שלא ידע שהוא יכול לבקש דבר ובסוף הודה בפשע שלא היה מסוגל לבצע כשהובטח לו שווארמה וקולה.... ומה לגבי אנשים כמו עמוס ברנס ז"ל?

יש סיבה להליכים ויש סיבה מדוע הליכים צריכים להיות חוקיים.... רק שכל המורשעים אשמים עד שזה קורה לך, לא כך?
_____________________________________
מר רוג - כי החיים קצרים מדי לשמות מלאים

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #17  
ישן 06-03-2012, 19:07
צלמית המשתמש של MS_Rogue
  משתמש זכר MS_Rogue MS_Rogue אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 03.03.10
הודעות: 17,061
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי סיילו שמתחילה ב "השאלה היא לא על הזכות של..."

הטיעון נגד הוא נורא פשוט. ראייה שהושגה באופן לא חוקי, אמינותה שנויה במחלוקת. כיצד אתה יוכל לדעת שהראייה באמת הייתה שם ולא נשתלה במהלך החיפוש הלא חוקי. לא סתם הבאתי שתי דוגמאות שבהן הליך לא הולם הוביל לא סתם לראייה אלא לחתימה על הודאה באשמה של חפים מפשע. עמוס ברנס ז"ל הורשע על סמך הודאתו שלו ברצח החיילת רחל הלר. ההודאה הזו הושגה לאחר שהוא עבר תקיפה פיזית ונפשית על ידי החוקרים... אז האם ההודאה הייתה קבילה בבית המשפט? בסופו של דבר, אחרי דרך חתחתים ארוכה שבה איש חף מפשע ישב בכלא שנים רבות, נקבע שלא.

זה לא סתם שיש הליך. תפקידו של ההליך הוא "להכשיר" את הראיות, להבטיח במידת האפשר שיהיה משפט צדק. זה לא מושלם אבל זה יותר טוב מכלום. חריגה מין ההליך ראוי שתפסול את כולו

הנה הסיפור עם השווארמה תמורת הודאה
http://www.abiliko.co.il/index2.php?id=1939&lang=HEB
_____________________________________
מר רוג - כי החיים קצרים מדי לשמות מלאים


נערך לאחרונה ע"י MS_Rogue בתאריך 06-03-2012 בשעה 19:11.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:59

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר