30-03-2012, 07:49
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 16.10.06
|
|
ציטוט:
|
ראשית אני לא כ"כ מבין למה הבאת את הציטוט של רוג, זה מה שהוא אמר למעלה, וזה גם מה שאני אמרתי.
|
את האמת גם אני לא. 
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי בני לפיד
שנית אני לא מסכים איתך בהתייחס לקפיטליזם, אני חושב שהבעיה היא אירגונית, ונדרשת פה התערבות ורגולציה של הממשל הפדראלי, למשל חלק מהנושא הוא הטיפולים הרפואיים חינם שזוכים לו כל המהגרים הבלתי חוקיים כשהם מגיעים לחדר מיון, וכל הנושא של המהגרים הבלתי חוקיים הוא נושא לטיפול הממשל הפדראלי.
בעיות אחרות הם אירגוניות, הרופאים למשל הם לא עובדים של בתי החולים, הם עצמאיים בהחלט יכול להיות פער של יותר מ 50% בעלות טיפול באותו בית-חולים, באותו חדר ניתוח עם אותו מיכשור וצוות עזר.
הממשלה הפדראלית התערבה עד עכשיו בכל המקומות הלא נכונים, בעיקר בגלל שהם מפחדים מהכוח של הלוביסטים המייצגים את האינטרסים של אותן קבוצות קפיטלסטיות.
|
הממשלה הפדרלית התערבה במקומות הלא נכונים...
זה סיכום די מוצלח ללמה זה לא טוב שהיא מתערבת, כי זה פשוט בטבע שבסופו של דבר ההתערבות תהיה במקומות הלא נכונים (גם אם הממשלה תעשה ועדות ותביא מומחים ותסיק מסקנות ותפיק לקחים וכל מה שממשלה יכולה לנסות עבור ייעול). עזוב ביטוח בריאות, זה ככה בכל תחום.זאת הסיבה שבעיני צריך לצמצם את ההתערבות כמה שרק אפשר (ארגיע את קגנס בכך שאני לא חושב שצריך או אפשר לבטל לגמרי התערבות ממשלתית). רשמת בעצמך שעד היום הממשלה התערבת במקומות הלא נכונים בגלל שיקולים פוליטיים, אבל זה תמיד יהיה ככה, מהסיבה הפשוטה שתמיד הממשלה פועלת משיקולים פוליטיים!
עכשיו, לא מספיק סתם לצמצם את ההתערבות, צריך גם לנסות למצוא דרכים לעודד תחרותיות.
ברגע והשוק יהיה יותר פתוח, חופשי, ותחרותי, הוא יהיה טוב יותר אך מצד שני גם זול יותר, ככה זה בכל תחום, והעניין פה לא שונה.
נ.ב.
כמו ששרוקי רשם לך, הקבוצות האלו אינן קפיטליסטיות.
קפיטליזם - גישה לפיה עיקר הפעילות הכלכלית צריכה להיות חופשית ובידי הפרט. לוביסטים אינם פועלות למען החופש אלא למען עצמם, ולכן אינם חלק מקבוצות קפיטליסטיות. האם זה שיש שם קבוצות לוביסטים רבות וחזקות הופך אותה ללא קפיטליסטית? לא, היא קפיטליסטית שיש בה קבוצות לוביסטיות חזקות.
נערך לאחרונה ע"י infected aviad בתאריך 30-03-2012 בשעה 07:51.
|