לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 29-03-2012, 02:21
צלמית המשתמש של MS_Rogue
  משתמש זכר MS_Rogue MS_Rogue אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.03.10
בית המשפט העליון בארה"ב יכריע - האם תוכנית הבריאות של אובמה לא חוקתית?

הלילה, אור ליום חמישי בארץ, נגמר שלב הטיעונים בבית המשפט העליון (המתעסק אך ורק בנושאים הקשורים לחוקת ארה"ב) לאחר שלושה ימים עמוסי טיעונים לגבי תוכנית הבריאות הממלכתית של הנשיא אובמה, המכונה בתקשורת "ObamaCare". מטרתה המוצהרת של התוכנית היא לעשות רפורמה מוחלטת באופי הביטוחים הרפואיים כדי להפוך ביטוח רפואי לנגיש לכל נפש. בארה"ב, עפ"י הטיעון המרכזי בעד הרפורמה, כ45 מיליון אנשים ללא שום ביטוח רפואי. טיפול רפואי בארה"ב יכול לעלות אלפי דולרים אם אין ביטוח ובבירור יש צורך בשינוי.

תוכנית אובמה נתקלה בהתנגדויות רבות על בסיס פגיעה בתוכניות קיימות (כמו Medicare, ביטוח רפואי למבוגרים, שמתקציבה ירדו כ500 מיליון דולר בשנה בשביל תוכנית אובמהקייר), קיצוצים בתקציבי בריאות והחשוב מכל - התוכנית תאלץ אנשים לקנות ביטוח רפואי או לשלם קנס אם אין להם.

הנושא הגיע לבית המשפט העליון כשהמתנגדים לתוכנית מעלים את הטענה שהתוכנית מנוגדת לחוקת ארה"ב כיוון שהיא מכריחה אנשים לרכוש משהו.

שלושת ימי הטיעונים היו סבוכים והשופטים שאלו שאלות נוקבות לגבי ההכרח לרכוש ביטוח אך כרגע לא ברור מה יחליט בית המשפט. אם בית המשפט יפסול את אובמהקייר כפי שהיא כעת, הדבר יכול להוות מכה למערכת הבחירות של הנשיא...
http://www.foxnews.com/politics/201...te-struck-down/

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 29-03-2012, 12:27
צלמית המשתמש של MS_Rogue
  משתמש זכר MS_Rogue MS_Rogue אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.03.10
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "טיעון האי חוקתיות הזה די מאוס בעיני"

דווקא בתור מי שחי בארה"ב אתה אמור להיות רגיל לדואליות המגוחכת הזו. מצד אחד לחלק גדול מאזרחי ארה"ב תהיה תגובה נזעמת של "אל תגעו לי בחופש" אם הממשלה מנסה לשנות להם את ההרגלים (כמו תוכנית האכילה הנכונה של מישל אובמה) ומצד שני הם חיים בשלום ולא ממש מעלים ספקות על כוחות מטורפים שיש לממשלה כמו Eminent Domain, שמתיר לממשלה הלכה למעשה, להחרים את אדמתך ללא פיצוי ריאלי, ללא התרעה וללא סיבה של ממש...
דווקא בנקודה זו אני מסכים עם אחד ההשופטים (נפוליטנו, דומני) שאמר שטיעון הביטוח מכוניות הוא לא רע, אבל באותה מידה אתה יכול לשאול מדוע לא יכריחו אנשים לקנות ביטוח קבורה, שהרי כולנו נמות יום אחד ומה יקרה אם לא יהיה לנו הכסף לממן את הקבורה או השריפה של גופנו?

ישן 29-03-2012, 17:14
צלמית המשתמש של amit2
  משתמשת נקבה amit2 amit2 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.08.07
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "דווקא בתור מי שחי בארה"ב אתה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי MS_Rogue
דווקא בנקודה זו אני מסכים עם אחד ההשופטים (נפוליטנו, דומני) שאמר שטיעון הביטוח מכוניות הוא לא רע, אבל באותה מידה אתה יכול לשאול מדוע לא יכריחו אנשים לקנות ביטוח קבורה, שהרי כולנו נמות יום אחד ומה יקרה אם לא יהיה לנו הכסף לממן את הקבורה או השריפה של גופנו?

לא כ"כ מסכימה.
ביטוח לרכב - אתה חייב לקנות את הביטוח הבסיסי שלא ממש מגן עליך -
אלה על מי שפגעת - בו או ברכושו.
ויש לך ברירה לקנות גם ביטוח מקיף שיגן עליך.
קבורה - ימצאו דרך אחרונה בזול ויכסו מהצ'ק האחרון של הביטוח לאומי...

אני הקשבתי לחלק מהטיעונים בבית המשפט העליון.
גם לא ממש הבנתי את הפרטים -
אבל אני פשוט נהנית לשמוע אותם.
חיכיתי שהנושא יעלה כאן...
ישן 30-03-2012, 05:14
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
מדוע לא בעצם?
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "דווקא בתור מי שחי בארה"ב אתה..."

בעיני, כל מצב שבו אדם עשוי להיות נטל על הציבור מצריך הגנה על הציבור במקרה כזה. אם קבורה עולה כסף ויש מצב שאנשים יעברו מהעולם בלי שישיאירו די משאבים לקבורתם והנטל על הוצאות הקבורה יפול על משלם המיסים, אזי מס קבורה בהחלט מוצדק. בפועל, אני לא חושב שיש ממש בעיה בהיקף שמצדיק התערבות ממשלתית. עניין ביטוח בריאות, כמו ביטוח לאומי (או מדיקר) הוא אחר לגמרי. אנשים מסרבים לבטח עצמם ואז בשעת צרה פונים לחדר המיון. ובית החולים מחויב לתת להם לפחות טיפול חרום מציל חיים. ומי יממן את הטיפול? בנון? לא, אלא אתה ואני וכל אחד אחר שמשלם מיסים בארה"ב.
בעיני או שמדובר במדינה שמתנערת לחלוטין מאחריות קולקטיבית לגורל הפרטים שבה (וזה לא חכם לאף אחד-מי שלא הולך לרופא כי אין לו ביטוח הוא פוטנציאל עצום להפצת מחלות) או שהיא עושה את המקסימום על מנת למנוע מצב שפרטים ינצלו (גם אם לא בזדון) את האחריות הקולקטיבית ויהפכו נטל מוחלט על החברה.
אישית, אני חושב שהשיטה בישראל מבחינת בריאות די טובה ויכולה להיות בסיס טוב לכל מערכת בריאות מדינתית (מינוס אי אלו ++ פגמים).
ישן 29-03-2012, 19:30
  בני לפיד בני לפיד אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.11
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי YK69 שמתחילה ב "מישהו יודע כמה עולה להם כיום..."

בניגוד לרוג ולקגנס אני משלם את הביטוח שלי.
הביטוח שלי עלה לי 450 דולר לפני שעבר חוק הבריאות הממלכתי של אובמה, ומאז שהוא עבר אני משלם עליו 600 דולר לחודש, ביטוח לי לאישתי והילדים יוצא כמעט 1500 דולר לחודש, אז נכון שזו הוצאה מוכרת שאני מזדכה עליה בסוף השנה, אבל עדיין הרבה כסף, בשקלים זה 63 אלף שקל לשנה.
הבעיה עם חוק הבריאות הממלכתי הוא שחברות הביטוח בשביל לכסות את עלות הביטוח לאלו שאין באפשרותם לרכוש ביטוח גילגלו את עלות הביטוח כלפי אלו שיש להם. וזה בלי להזכיר את זה שלמשל הוסיפו 1% או 2% כמס על מכירת בתים בשביל לכסות את העלות של הממשלה, זה אמור להיכנס לתוקף השנה.
הבעיה היא שלא בוצעה רגולציה כלפי חברות הביטוח - איתם אובאמה פחד להתעסק - או כלפי השרותים הרפואיים המסופקים, למשל עלות מיטת אישפוז ליום היא אסטורנומית, כי חברות הביטוח משלמות, ועד שלא תהיה חקיקה שתסדיר את השרותים והתעריפים הכול יהיה אותו דבר. וכל העלות מגולגלת על הלקוחות.
אובאמה לא פתר שום דבר.
ישן 29-03-2012, 20:22
  בני לפיד בני לפיד אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.11
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי infected aviad שמתחילה ב "ציטוט של רוג מלפני 4..."

ראשית אני לא כ"כ מבין למה הבאת את הציטוט של רוג, זה מה שהוא אמר למעלה, וזה גם מה שאני אמרתי.
שנית אני לא מסכים איתך בהתייחס לקפיטליזם, אני חושב שהבעיה היא אירגונית, ונדרשת פה התערבות ורגולציה של הממשל הפדראלי, למשל חלק מהנושא הוא הטיפולים הרפואיים חינם שזוכים לו כל המהגרים הבלתי חוקיים כשהם מגיעים לחדר מיון, וכל הנושא של המהגרים הבלתי חוקיים הוא נושא לטיפול הממשל הפדראלי.
בעיות אחרות הם אירגוניות, הרופאים למשל הם לא עובדים של בתי החולים, הם עצמאיים בהחלט יכול להיות פער של יותר מ 50% בעלות טיפול באותו בית-חולים, באותו חדר ניתוח עם אותו מיכשור וצוות עזר.
הממשלה הפדראלית התערבה עד עכשיו בכל המקומות הלא נכונים, בעיקר בגלל שהם מפחדים מהכוח של הלוביסטים המייצגים את האינטרסים של אותן קבוצות קפיטלסטיות.
ישן 30-03-2012, 09:16
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.10.08
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "אין קפיטליזם נטול התערבות ממשלתית"

תפקיד המדינה לפי התיאוריה הוא לספק רק מוצרים ציבוריים, ביטחון חוץ ופנים למשל, או תקנות לגבי שלום הציבור כולו (תקנות תברואה או בנייה למשל). בכל פעם שיש לממשלה עוד אפשרות להתערב בנושאים אחרים, יקום מי שיכול להרוויח מזה וינסה להרוויח מזה. בכל פעם שמישהו מבקש שהממשלה תתערב בשוק החלב, יקום מישהו שירוויח מזה על חשבון כולם. כל פעם שמישהו מבקש רגולציה על הבנקים, יקום מישהו שירוויח מזה על חשבון כולם. אתה לא יכול להגיד שיש להציל את הקפיטליזם מעצמו מכיוון שהקפיטליזם זה האנשים עצמם. ולהגיד שכמה פקידים יודעים טוב יותר מכל העם מה הוא צריך זאת יומרנות . אגב, לא זוכר אם זה מחקר של מילטון פרידמן, אבל הסתבר שהתערבות ממשלתית מאריכה משברים כלכליים, גם אם ממתנת את תנודתיותם. כלומר- משברים היו ותמיד יהיו, אבל הם צריכים להיפתר לבד. ולמה? כי משברים ופשיטות רגל הם חלק טבעי מהכלכלה. פשיטת רגל היא למעשה דבר טוב כי היא משחררת תשומות מעסק כושל בחזרה לשוק. אבל אם הממשלה מתערבת ומגנה על עסק שלא היה שורד לבד, אזי היא מונעת מאחרים להשתמש באותן התשומות טוב יותר. לאדם הפשוט זה נשמע מוזר- אם יש פשיטת רגל הרי זה רע, אנשים מאבדים מקום עבודה, מפסידים כסף, צריך שהממשלה תעזור, לא? אז לא.

ישן 30-03-2012, 07:49
צלמית המשתמש של infected aviad
  משתמש זכר infected aviad infected aviad אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.10.06
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי בני לפיד שמתחילה ב "ראשית אני לא כ"כ מבין למה..."

ציטוט:
ראשית אני לא כ"כ מבין למה הבאת את הציטוט של רוג, זה מה שהוא אמר למעלה, וזה גם מה שאני אמרתי.

את האמת גם אני לא.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי בני לפיד
שנית אני לא מסכים איתך בהתייחס לקפיטליזם, אני חושב שהבעיה היא אירגונית, ונדרשת פה התערבות ורגולציה של הממשל הפדראלי, למשל חלק מהנושא הוא הטיפולים הרפואיים חינם שזוכים לו כל המהגרים הבלתי חוקיים כשהם מגיעים לחדר מיון, וכל הנושא של המהגרים הבלתי חוקיים הוא נושא לטיפול הממשל הפדראלי.
בעיות אחרות הם אירגוניות, הרופאים למשל הם לא עובדים של בתי החולים, הם עצמאיים בהחלט יכול להיות פער של יותר מ 50% בעלות טיפול באותו בית-חולים, באותו חדר ניתוח עם אותו מיכשור וצוות עזר.
הממשלה הפדראלית התערבה עד עכשיו בכל המקומות הלא נכונים, בעיקר בגלל שהם מפחדים מהכוח של הלוביסטים המייצגים את האינטרסים של אותן קבוצות קפיטלסטיות.

הממשלה הפדרלית התערבה במקומות הלא נכונים...
זה סיכום די מוצלח ללמה זה לא טוב שהיא מתערבת, כי זה פשוט בטבע שבסופו של דבר ההתערבות תהיה במקומות הלא נכונים (גם אם הממשלה תעשה ועדות ותביא מומחים ותסיק מסקנות ותפיק לקחים וכל מה שממשלה יכולה לנסות עבור ייעול). עזוב ביטוח בריאות, זה ככה בכל תחום.זאת הסיבה שבעיני צריך לצמצם את ההתערבות כמה שרק אפשר (ארגיע את קגנס בכך שאני לא חושב שצריך או אפשר לבטל לגמרי התערבות ממשלתית). רשמת בעצמך שעד היום הממשלה התערבת במקומות הלא נכונים בגלל שיקולים פוליטיים, אבל זה תמיד יהיה ככה, מהסיבה הפשוטה שתמיד הממשלה פועלת משיקולים פוליטיים!
עכשיו, לא מספיק סתם לצמצם את ההתערבות, צריך גם לנסות למצוא דרכים לעודד תחרותיות.
ברגע והשוק יהיה יותר פתוח, חופשי, ותחרותי, הוא יהיה טוב יותר אך מצד שני גם זול יותר, ככה זה בכל תחום, והעניין פה לא שונה.
נ.ב.
כמו ששרוקי רשם לך, הקבוצות האלו אינן קפיטליסטיות.
קפיטליזם - גישה לפיה עיקר הפעילות הכלכלית צריכה להיות חופשית ובידי הפרט. לוביסטים אינם פועלות למען החופש אלא למען עצמם, ולכן אינם חלק מקבוצות קפיטליסטיות. האם זה שיש שם קבוצות לוביסטים רבות וחזקות הופך אותה ללא קפיטליסטית? לא, היא קפיטליסטית שיש בה קבוצות לוביסטיות חזקות.

נערך לאחרונה ע"י infected aviad בתאריך 30-03-2012 בשעה 07:51.
ישן 30-03-2012, 06:31
צלמית המשתמש של amit2
  משתמשת נקבה amit2 amit2 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.08.07
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי YK69 שמתחילה ב "מישהו יודע כמה עולה להם כיום..."

ומידע אישי שלי:
בניו יורק אני מכירה כמה "מסלולים".
אני בתוכנית שדומה לקופת חולים.
יש מערכת של קליניקות שעובדות עם בתי חולים. במקום יש רופאי משפחה, ילדים, נשים ועוד דברים בסיסיים.
הצטרפתי לקליניקה כזו - ושם יש לי רופא/ה קבוע (אבל הם מתחלפים לעיתים קרובות)
לפי ההכנסה (הנמוכה) שלי - כל שנה אני מראה להם את הניירת של מס הכנסה -
והם קבעו סכום קבוע שעלי לשלם כל פעם שאני צריכה שירות רפואי.
אני חושבת שזה לא יכסה טיפול יקר אם חס וחלילה אצטרך ( כמו MRI או ניתוח...)
אז בינתיים זה מתאים לי לביקורת מספר פעמים בשנה ובדיקת דם. הוצאה סבירה.
כשאני מגיעה לקליניקה - צריך להרשם בקבלה ולשלם לפני שרואים רופא.
אף פעם לא ראיתי מישהו/י שהיו לפני בתור ושלמו -
לכולם יש מימון מהממשלה - והרוב בכלל לא דובר אנגלית...

לאחרונה, לצערי הרב, חברה נפטרה מגידול בראש.
היא היתה מורה לחינוך מיוחד והמשכורת שלה היתה גבוהה למדי.
כמורה, היה לה ביטוח רפואי "מהטובים" כחלק מאירגון המורים החזק בניו יורק.
אבל הביטוח כיסה רק 80% מההוצאות.
היא עברה ניתוח וטיפול קצר - וכמעט עד הסוף היתה בבית - לא בבית חולים.
ה 20% שנשאר לבעלה לכסות היה סכום אדיר.

*קגנס ובני - שרק תהיו בריאים - הביטוח שלכם 100% ? - הבנתי שאין כמעט מצב כזה.
גם לא בביטוח רכב...

אגב- בלי לקבל תמורה - מורידים לכולם מהמשכורת גם ביטוח רפואי - מדיקר -
בדקתי עכשו - וזה שליש מהסכום שהורידו לביטוח לאומי...
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:48

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר