לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 11-04-2012, 18:47
צלמית המשתמש של linuxsboot
  linuxsboot linuxsboot אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.06
ישראל היום: ירידה של יותר מ־50% בתמותה מהתקפי לב

ציטוט:
נתוני הסקר של האיגוד הקרדיולוגי מצביעים על ירידה חדה בשיעור הנפטרים מאירועי לב בעשור האחרון • "נכשלנו רק בחינוך הציבור להגיע במהירות למיון"

ישראל היום
הרופאים עושים עבודה טובה,אבל הקופות חולים וכל הביטוחים עושים קומבינות שונות כמו הביקור רופא שעובדים שם רופאים ששום קופה או בית חולים רוצה אותם ועוד תקנות שונות שלא מאפשרות לכולם להגיע לבית חולים בזמן בגלל הפחד מהאגרה של המיון.

עצוב הרופאים רוצים,אבל המערכת לא נותנת להם לעשות את העבודה שלהם.
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 11-04-2012, 19:55

בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "אתה רוצה להפוך ביקור בבית..."

אמרתי חינם? לא אמרתי חינם!
פעם היה אפשרי להגיע למיון ומשם לקבל חשבון ובקופה היו גובים מינימום אגרה שכל אחד יכול לשלם,אבל היום שינו את התנאים.
יש לי את כל התנאים להגיע למיון,אם אתה רוצה לראות אותם מול העיניים. עדיין אפשר לקבל כמובן את זה מקופת החולים,אבל אתה תלוי ברופא המשפחה וטוב הלב שלו,אך כל עוד הוא ההולך לפי הנוהל של הקופה הוא יכול להשאיר אותך עם כל הסכום של האגדה של המיון וזה יכול להיות מ 800 ש"ח ומעלה או פקיד שיסמן אותך כפרסונל ואז זה חינם כמובן.

סבתא שלי ז"ל הגיעה לבית חולים למיון ונשארה עם חשבון של 1000 ש"ח,כי לא רצו לאשפז אותה והקופה עם הרופא משפחה אמרו לא תשלמי הכל,עד שאבא שלי הלך ל"מכר" שלו בקופה והוא סימן אותה כפורסונל וזהו החשבון נעלם. אדם רגיל היה צריך לשלם את ה 1000 ש"ח של האגרה של המיון למקרה ולא הבנת את המטרה.

היום אתה עובר דרך "ביקור רופא",רופא המשפחה או התנאים לפי להם הקופה או הביטוח הפרטי קבעו לגשת למיון בלי מכתב של רופא עם כיסוי מלא ויש תנאים ברורים,אם קראת מה שהקופה או הביטוח הפרטי שלחו לך בדואר והם הוחמרו אחרי שהופיע ה"ביקור רופא".

אני אצלם לך את התנאים של הביטוח הפרטי ושל הקופה,ותבין למה אנשים פוחדים להגיע היום למיון וחוששים,אם אין הצדקה להגיע לשם. אני שומר כל פלייר שהם שולחים ולא זורק כלום בשביל לדעת את כל הזכויות שלי ככגון מה הם ביטלו ומה הם הוסיפו ובכל הנוגע למיון הזכויות שלנו בעיקר נפגעו.
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google

ישן 11-04-2012, 23:52
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.10.08
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי linuxsboot שמתחילה ב "אמרתי חינם? לא אמרתי..."

אני זוכר את הכללים מתי יש פטור מאגרת בית חולים, שבר חדש/אשפוז, תאונת עבודה, ועוד כל מיני כאלו.
להזמין רופא הביתה באמצע הלילה עולה בערך 80 ש"ח, והפניה ממנו מבטלת צורך בתשלום למיון.

והנה במדויק-

http://www.clalit.co.il/HE-IL/fee+for+servic/

ביקורים פטורים מתשלום בחדר מיון
פטור מתשלום בחדרי מיון ניתן כאשר הפונה הוא:
1. לקוח שפנה לחדר מיון עם מכתב רפואי ו/או עם טופס 17 ולא אושפז.
2. לקוח שאושפז גם אם לא היה בידו מכתב רפואי ו/או טופס 17.
3. נפגע עבודה שבידו אישור ממעבידו (טופס ב.ל. 250) על פגיעה בעבודה.
4. נפגע עבודה עצמאי שבידו אישור על פגיעה בעבודה (טופס ב.ל 283).
5. נפגע תאונת דרכים, שימציא אישור מן המשטרה על התאונה.
6. תלמיד שנפגע בבית הספר או בטיול של בית הספר ("תאונת בית הספר"), ובידו אישור מבית הספר.

7. לקוח שפנה לחדר המיון במקרים הבאים:
• כל שבר חדש.
• פריקה חריפה של כתף או מרפק.
• פציעה הדורשת איחוי על ידי תפירה או אמצעי איחוי חלופי.
• שאיפת גוף זר לדרכי הנשימה.
• חדירת גוף זר לעין.
• טיפול במחלות סרטן.
• טיפול במחלת המופיליה.
• טיפול במחלת סיסטיק פיברוזיס.
• אישה שנתקפה בצירי לידה.
• מי שפונה לבית־חולים באמבולנס מד"א, מהרחוב או ממקום ציבורי אחר עקב אירוע פתאומי.
• תינוקות עד גיל חודשיים הפונים עקב הופעה פתאומית של חום גבוה (מעל 38.5).
• חולי דיאליזה.
• לקוח שהוא נפגע אלימות במשפחה או נפגע תקיפה מינית.
• אישה הרה בשבוע 40 ומעלה להריונה, הפונה למיון נשים.

נערך לאחרונה ע"י shruki בתאריך 11-04-2012 בשעה 23:55.
ישן 12-04-2012, 03:54

בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "אני זוכר את הכללים מתי יש..."

יפה עכשיו לאיזה גוף אתה פונה אחרי שהמרפאה סגורה? ביקור רופא,גוף שהצבא פתח למנוע מכל החיילים שסתם רוצים ג להגיע למרכז רפואי שעולה יותר כסף או לקצין העיר ומשם קופות החולים והביטוחים הפרטיים תפסו על זה טראפ חינם על חשבון בריאות הציבור.
(קופות החולים הן גוף ללא מטרות רווח להזכירך על הנייר.)

עוד כמה עובדות על הגוף הזה, עובדים בו רופאים ששום גוף לא רוצה לקחת והוא בעיקר בפוגע באנשים שכן צריכים טיפול רפואי ולא נשכח את השוחד הרפואי של החיילים שנתנו לרופאים בשביל ג בביקור רופא,אם שכחת את הסיפור הזה.

אחי כמעט מת בגלל הביקור רופא והיה באישפוז ברמב"ם ואחרי זה בבית חולים צבאי,אבא שלי יכל לאבד כליה בגלל השירות הזה,אני נפלתי קורבן עוד כמה פעמיים לשירות הזה וכל פעם רופא שונה לא מקצועי. קרובה אחרת מאיזור אחר אבדה משקל באופן מפחיד והרופא בביקור רופא אמר שהיא בריאה לחלוטין ובסוף במיון מצאו חיידק המערכת העיקול שהרס לה את החיים ולא נתן לה לאכול ואני לא מדבר על איזור אחד של ביקור רופא אלא מכמה איזורים. סבתא שלי ז"ל אם לא היו התקנות האלה לא הייתה בבית חולים חצי שנה והכל בגלל שהיא פחדה ללכת למיון בגלל כל החוקים החדשים,ובגלל החוקים האלה המדינה החזיקה אותה ביוקר בזמן שהיא הייתה באישפוז במקום טיפול פשוט במיון שהיה מונע את כל המצב שלה ונותן לה לחזור הביתה אחרי כמה ימים.

להגיע היום למיון אחרי שאין מר"מ אם אתה לא בטוח אם זה מוצדק או לא גם בגלל "אולי" התקף לב או בעיה רצינית אחרת זה לעשירים או פרסונל ואל תנסה לומר לי שרוב הציבור יודע מה כלול בתקנות או מה דחוף כגון מה מקדים של שבץ מוחי,התקף לב או מבעיות אחרות שהורגות באופן דומה לאלה.
אתה רוצה שאנשים יגיעו מהר למיון כאשר יש להם התקף לב,שבץ מוחי או בעיה אחרת? תן לאנשים להגיע למיון כמו בעבר ובלי קומבינות כמו היום על חשבון החיילים והאזרחים.
לפני שהעבירו את אותן תקנות חדשות היה אפשר להגיע למיון בלי פחד מאגרה גבוה מדי,כי היא לא הייתה גבוה והייתה סבירה גם במקרה שזה לא היה מוצדק. אם יש משהו שבג"צ צריך להכניס אליו את היד שלו,זה התחום הזה ולבטל את הקומבינות של צה"ל,הקופות והביטוחים השונים,לפני שהתקנות האלה יפגעו ביותר מדי אזרחים וחיילים ולא להתעסק בפוליטיקה מבית המשפט.

ישן 12-04-2012, 11:33
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.10.08
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי linuxsboot שמתחילה ב "יפה עכשיו לאיזה גוף אתה פונה..."

לא הבנתי מה הקשר של הצבא לפה..
אם המצב מספיק חמור כדי שרופא שמגיע הביתה יחליט שאתה צריך אישפוז, הוא ייתן לך מכתב. אם הוא לא חושב כך, אז הוא לא חושב כך. האם הוא צודק תמיד? ברור שלא, אף אחד לא צודק תמיד.
אם האדם בטוח שהוא צריך מיון, ומסתבר שהוא כן היה צריך מיון, הוא לא משלם. אם מסתבר שהוא לא היה צריך מיון, הוא כן משלם. ככל שאתה מוזיל את התשלום לאלו שהלכו למיון ללא צורך, אתה פוגע באלו שכן היו צריכים ללכת למיון ועכשיו מתמודדים עם עומס ועם מעט רופאים על יותר אנשים. אין פה שביל זהב, מישהו תמיד ייפגע, זה בדיוק העניין של הסיכון המוסרי שכתבתי לך עליו קודם.

ישן 12-04-2012, 14:11
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
כמה תיקונים קטנים
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי linuxsboot שמתחילה ב "יפה עכשיו לאיזה גוף אתה פונה..."

[1] ביקור רופא לא נפתח ע"י הצבא. זהו גוף עסקי המספק שרות ברמת הרפואה הכללית במוקדים ובבקורי בית
[2] הצבא קשר חוזה עם גוף זה לצורך הקלת העומס ממרפאות צבאיות ראשוניות כקצין העיר(אשר גם שם עובדים בד"כ רופאים כלליים]
[3] הצבא בחלק גדול מיחידותיו העורפיות לאחרונה קשר חוזים עם קופות החולים כך שלחילים רבים במרכז זכות לגשת לרופא המשפחה שלהם ולקבל טיפול ככל אזרח
[4] למעט הארוע שהזכרת - הרופאים העובדים בבקור רופא אינם נוטלים ככל הידוע שוחד. אם יש לך מידע בנושא עליך להעבירו למשטרה.
[5] כל הרופאים העובדים בבקור רופא - מחזיקים ברשיון רופא ישראלי. זה אומר שיש להם ככל הנראה הבנה מספקת כדי לעסוק בתחום. מגיעה קצת דרך ארץ גם לרופאים שעלו ארצה בגיל מבוגר ועמלים לפרנסתם בשעות הלילה. אם ידוע לך על מישהו שפגע במישהו ממקורביך - הגש תביעה. לסבל אותו עברו קרובי משפחתך יש מחיר ובתי המשפט לא מהססים כיום להעניש מוסדות בגין רשלנות רפואית. אם לא הייתה רשלנות - תצטרך לשאת כמובן בהוצאות המשפט [אותו העיקרון כמו במיון]
[6] אם אתה חפץ בשרות רופאים מומחים ומדופלמים בכל שעה סביב השעון בביתך וללא תור - שלם על כך. אני מניח שניתן למצוא מומחה צעיר שיסכים לבדוק אותך בביתך ב02:00 תמורת 500-1000 ש"ח.
[7] אם אתה חפץ בשרות רופאים מומחים בשעות הלילה ומוכן לצאת לשם כך מהבית - מופעלים בערים רבות בארץ מרכזי רפואה ראשונית עם מומחים, רנטגן ומעבדה קטנה. מרכזי טר"ם קיימים בירושלים, גוש דן, בית שמש ועוד. התשלום על ביקור בלילה נמוך לדעתי מ100 ש"ח.
[8] לחלק מהקופות מוקדים מצוינים משל עצמן לכל הפחות עד 23:00
[9] לגבי פניה למיון - מזה שני עשורים לפחות [ולדעתי מעבר לכך] נדרשת חתימת מטופל על התחיבות בבואו לבי"ח ללא הפניה. אגרת ההשתתפות העצמית במקרה של שחרור ופניה ללא הפניה לא עלתה משמעותית.
[10] מספר הפניות למיון בימינו הוא גדול מאוד הן כפניות עצמאיות והן כפניות עם הפניה פורמלית. למעשה מספר הפניות הוא כה גדול שהעומס שהוא יוצר על הצוות במיון מקשה על הטיפול באלה שפנייתם מוצדקת. חדר המיון אינו קופ"ח- ב'. יש לו תפקידים חשובים אחרים.
[11] הצורך [הלא מיושם לרוב] לשלם בעבור פניה לא מוצדקת - היא הדרך היחידה למנוע הצפה מוחלטת בפניות סרק שתשבש לחלוטין את הטיפול בחולים הזקוקים לכך.
[12] רופא בכל מקרה אינו יכול להעניק הפניה רטרואקטיבית ופרסונל אינו פטור מתשלום על פניה למיון ללא הפניה - בדוק את הנתונים בדוגמא שהעלת.
[13] אתה מתאר פניה של סבתך ז"ל למספר רופאי ביקור רופא כלומר בעייתה היתה מתמשכת. לשם טיפול בבעיות מתמשכות נועד רופא המשפחה ולרשותו שורת יועצים ובדיקות מעבדה מקיפות יותר משניתן לקבל במיון. חדר מיון אינו הפתרון האולטימטיבי. אם אינך מרוצה מרופא המשפחה יש ביכולתך לעבור כל 3 חודישם לרופא אחר. חלק מהרופאים בהם תתקל כ'רופא המשפחה' בקופ"ח הם למעשה פנימאים ועובדים כרופאים בכירים או כמנהלים בחדרי המיון ובמחלקות.
[14] הקלה באגרת התשלום למיון ניתן להשיג טרם פניה לביה"ח ע"י שיחת טלפון עם מוקדי הקופות הפועלים בשעות הלילה. ברוב המקרים תקבל הנחיה לפנות למיון אם תחפוץ בכך בתשלום מופחת.
[15] וכדברי שרוקי: אם האדם בטוח שהוא צריך מיון, ומסתבר שהוא כן היה צריך מיון, הוא לא משלם. אם מסתבר שהוא לא היה צריך מיון, הוא כן משלם.
ישן 13-04-2012, 21:02

בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "כמה תיקונים קטנים"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי .ישראלה היפהפיה
[1] ביקור רופא לא נפתח ע"י הצבא. זהו גוף עסקי המספק שרות ברמת הרפואה הכללית במוקדים ובבקורי בית
[2] הצבא קשר חוזה עם גוף זה לצורך הקלת העומס ממרפאות צבאיות ראשוניות כקצין העיר(אשר גם שם עובדים בד"כ רופאים כלליים]
[3] הצבא בחלק גדול מיחידותיו העורפיות לאחרונה קשר חוזים עם קופות החולים כך שלחילים רבים במרכז זכות לגשת לרופא המשפחה שלהם ולקבל טיפול ככל אזרח
[4] למעט הארוע שהזכרת - הרופאים העובדים בבקור רופא אינם נוטלים ככל הידוע שוחד. אם יש לך מידע בנושא עליך להעבירו למשטרה.
[5] כל הרופאים העובדים בבקור רופא - מחזיקים ברשיון רופא ישראלי. זה אומר שיש להם ככל הנראה הבנה מספקת כדי לעסוק בתחום. מגיעה קצת דרך ארץ גם לרופאים שעלו ארצה בגיל מבוגר ועמלים לפרנסתם בשעות הלילה. אם ידוע לך על מישהו שפגע במישהו ממקורביך - הגש תביעה. לסבל אותו עברו קרובי משפחתך יש מחיר ובתי המשפט לא מהססים כיום להעניש מוסדות בגין רשלנות רפואית. אם לא הייתה רשלנות - תצטרך לשאת כמובן בהוצאות המשפט [אותו העיקרון כמו במיון]

בדקת איזה רפאים עובדים שם במקרה או כיצד המרפאות של ביקור רופא עובדות במקרה?
מציע לך לבדוק את העניין יותר לעומק,ותבין על מה אני מדבר בדיוק.

[6] אם אתה חפץ בשרות רופאים מומחים ומדופלמים בכל שעה סביב השעון בביתך וללא תור - שלם על כך. אני מניח שניתן למצוא מומחה צעיר שיסכים לבדוק אותך בביתך ב02:00 תמורת 500-1000 ש"ח.
[7] אם אתה חפץ בשרות רופאים מומחים בשעות הלילה ומוכן לצאת לשם כך מהבית - מופעלים בערים רבות בארץ מרכזי רפואה ראשונית עם מומחים, רנטגן ומעבדה קטנה. מרכזי טר"ם קיימים בירושלים, גוש דן, בית שמש ועוד. התשלום על ביקור בלילה נמוך לדעתי מ100 ש"ח.
[8] לחלק מהקופות מוקדים מצוינים משל עצמן לכל הפחות עד 23:00
[9] לגבי פניה למיון - מזה שני עשורים לפחות [ולדעתי מעבר לכך] נדרשת חתימת מטופל על התחיבות בבואו לבי"ח ללא הפניה. אגרת ההשתתפות העצמית במקרה של שחרור ופניה ללא הפניה לא עלתה משמעותית.
[10] מספר הפניות למיון בימינו הוא גדול מאוד הן כפניות עצמאיות והן כפניות עם הפניה פורמלית. למעשה מספר הפניות הוא כה גדול שהעומס שהוא יוצר על הצוות במיון מקשה על הטיפול באלה שפנייתם מוצדקת. חדר המיון אינו קופ"ח- ב'. יש לו תפקידים חשובים אחרים.

כל אדם יודע מה מוצדק או מה הסימנים של כל בעיה קטלנית שיכולה להרוג ככגון התקף לב,שבץ מוחי,בעיות דם קטלניות וכו...? התשובה היא לא כמובן ולכן התקנות האלה לא הגיוניות איש יקר.

[11] הצורך [הלא מיושם לרוב] לשלם בעבור פניה לא מוצדקת - היא הדרך היחידה למנוע הצפה מוחלטת בפניות סרק שתשבש לחלוטין את הטיפול בחולים הזקוקים לכך.
[12] רופא בכל מקרה אינו יכול להעניק הפניה רטרואקטיבית ופרסונל אינו פטור מתשלום על פניה למיון ללא הפניה - בדוק את הנתונים בדוגמא שהעלת.

החשבון של סבתא שלי נעלם כלא היה וזו עובדה,אך אולי הקופה שלמה את החשבון כמו שהיא משלמת לכל פרסונל שלה או גוף אחר,כי חבר של המשפחה שעובד בקופה הפך אותה בשביל הביקור הזה לפרסונל ולך יש טעות הפעם .ישראלה היפהפיה היקר במקרה הזה. אני לא ארשום באיזו מרפאה הוא עשה את זה,מי הוא או מתי זה היה,כי הוא עשה מעשה קודש שעזר לה. היא עבדה כל החיים שלה ודווקא שהייתה צריכה את מערכת הבריאות,המערכת אכזבה אותה והיא עוד הייתה נכה לפני הסוף.

[13] אתה מתאר פניה של סבתך ז"ל למספר רופאי ביקור רופא כלומר בעייתה היתה מתמשכת. לשם טיפול בבעיות מתמשכות נועד רופא המשפחה ולרשותו שורת יועצים ובדיקות מעבדה מקיפות יותר משניתן לקבל במיון. חדר מיון אינו הפתרון האולטימטיבי. אם אינך מרוצה מרופא המשפחה יש ביכולתך לעבור כל 3 חודישם לרופא אחר. חלק מהרופאים בהם תתקל כ'רופא המשפחה' בקופ"ח הם למעשה פנימאים ועובדים כרופאים בכירים או כמנהלים בחדרי המיון ובמחלקות.

היא הייתה נכה 100% שוב,ולכן לא יכלה להגיע למרפאה,וכל יציאה מהבית חייבה פינוי באמבולנס,ואני לא רוצה לדבר על החשבונות שהיא קבלה ממד"א כאשר הלכה לבדיקות.

[14] הקלה באגרת התשלום למיון ניתן להשיג טרם פניה לביה"ח ע"י שיחת טלפון עם מוקדי הקופות הפועלים בשעות הלילה. ברוב המקרים תקבל הנחיה לפנות למיון אם תחפוץ בכך בתשלום מופחת.
[15] וכדברי שרוקי: אם האדם בטוח שהוא צריך מיון, ומסתבר שהוא כן היה צריך מיון, הוא לא משלם. אם מסתבר שהוא לא היה צריך מיון, הוא כן משלם.

עומס במיון לא מצדיק "הרחקה" כפי שאתם רושמים של אנשים על ידי פחד מחשבון מנופח וכבד של האגרה של המיון על ידי דרישה לתשלום במקרה והביקור לא היה מוצדק. תחשוב שאולי אתה פעם תגיע למצב הזה ולא תדע אם הביקור מוצדק או לא והאם תוכל בכלל לעמוד בתשלום הזה וכיצד זה מסכן את החיים שלך,ושרוקי תחשוב על גם אתה לפני שאתה עונה על זה.

אני לפני 10 שנים בערך הגעתי למיון,כי הרגל הסתובבה במשחק כדורסל והיו צריכים להחזיר אותה למקום והתהליך כואב מאוד וזה עוד במילים עדינות,וכן הביקור לא היה מוצדק,אבל הקופה חתמה בלי להגיע לרופא משפחה בכלל והאגרה הייתה 200 ומשהו ש"ח שזה סביר והיה ניתן להגיע אז למיון בלי פחד מאגרה גבוה כמו היום,אם זה לא היה מוצדק. החיוב לבקר ב"ביקור רופא" או מרפאות אחרות בטלפון או באינטרנט נכנס לתוקף רק בשנים האחרונות ואם זכור לי נכון ב 2007. יש לי את העלון המקורי איפה שהוא מתי התקנה נכנסה לפועל,ואני זוכר את זה בגלל שהתאונות של הרגל שלי התחילו חצי שנה לפני שהתקנות האלה נכנסו לפועל ואותה שנה הגעתי לבתי חולים 4 פעמיים בגלל אותה רגל. (אותה אחת שממתינה לבדיקה של mri לראות איזה פגיעה יש לה)
אני אבדוק במסמכים שיש לי מכל הבתי חולים והאישורי תשלום,ואני אומר לך בדיוק מתי היא נכנסה לפועל.

נערך לאחרונה ע"י linuxsboot בתאריך 13-04-2012 בשעה 21:05.
ישן 14-04-2012, 02:29

בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "אם אתה רוצה ללכת לכיוון..."

בדקתי עכשיו בקלסרים של הקבלות וביקורים אצל רופאים מתי היה עוד אפשרי להגיע למיון בלי בעיות בשנת 2006 וזה עלה 222 ש"ח אחרי הגעה לקופת חולים לפקידה יום אחרי ולשלם את האגרה של המיון,וב 2007 חצי הראשון של השנה זה עלה 139 ש"ח לביקור במיון ויום אחרי זה בקופת החולים ולשלם את האגרה של המיון,עד שבמהלך החצי השני של 2007 "ביקור רופא" קיבל עדיפות על המיון וטעמתי מאז כמו רבים בפעם הראשונה את הרופאים של ביקור רופא ואיכות השירות שלהם.

היום שרוקי כבר רשם למעלה כמה זה עולה וזה הרבה יותר ולא כל אחד יכול להרשות לעצמו להגיע למיון,אם הוא לא בטוח שיש כיסוי במידה והוא לא שייך לאירגון רפואי זה או אחר וזאת הנקודה שלי שרוקי ו.ישראלה היפה.

אה ושרוקי לגבי התגובה שלך, חולים שהם מקרים דחופים מקבלים יחס מיד גם במידה ויש עומס נוראי. כאשר הגעתי למיון עם הקוצר נשימה דאז,מיד השער נפתח בלי בדיקה ביטחונית,ונכסתי עם מי שהביא אותי בלווי צמוד של מאבטח דרך הכניסה של הסגל ומקרים דחופים שמגיעים עם מד"א בלבד (לאותו בית חולים יש כניסה כזו) וקבלתי מיטה וטיפול רפואי מיד בניגוד למי שהגיע מסיבה לא דחופה שלא היה מקום לשבת,ככה שאתה לא צודק בטיעון שלך ואם תגיע עם מקרה חירום למיון באמת תקבל את הטיפול מיד ולא משנה מה יהיה העומס במיון.

כאן גם אפשר לראות שהעלייה של האירגון המדובר הגיעה כמו שאמרתי ב 2007 בלקוחות של הביקור רופא אחרי שהקופות חולים וכל הביטוחים תפסו על הנושא טראפ חינם לחסוך כסף על חשבון הבריאות של הציבור.

ול".ישראלה היפה" יש רופאה של ביקור רופא שבאמת תקבל ממני תביעה נחמדה על רשלנות אחרי שאני אגמור עם שתי תביעות אחרות,אבל זה כבר נושא אחר וצריך לחכות קודם ל mri.

ישן 14-04-2012, 09:43
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי linuxsboot שמתחילה ב "בדקתי עכשיו בקלסרים של הקבלות..."

תשלום אגרת מיון אינו תשלום מלא בעבור המיון אלא התשלום הנעשה בין השעות 01:00 ל06:00 או כאשר הקופה מקלה על המבוטח. התשלום המלא נכון ל2004 עמד על 499 ש"ח לפי שמואל בן יעקב מהאגודה לזכויות החולה.

http://www.starmed.co.il/forum-28/msg-232374

מזכרוני אני יכול לומר לך כי בשנות ה90 המאוחרות נע התשלום סביב 400 ש"ח וכי גם בשנות ה70 טרם חוק בריאות היה תשלום כואב לפונה למיון ואז אפיו לא הייתה נטיה להתחשבות והקלה מצד הקופות

כיום התשלום המלא הוא 741 ש"ח ותשלום האגרה החלקי הוא 173 ש"ח לפי אתרי הקופות ואני חושב שאתה מערבב את מחיר הפניה המלא עם מחיר האגרה [שהוא חלק מהמחיר המלא]

בכללית למשל ניתן בנוסף למצבים שמנו שרוקי והחוק גם פטור מתשלום במקרי פנייה בעיקבות התקף אסתמה ,אירוע אפילפטי ,עצירת שתן המחייבת החדרת קטטר ,אירוע מוחי קל שלא מצריך אשפוז:הכשה, נשיכה, או עקיצה של בעל חיים ,הרעלת תרופות או חומר כימי ,דימום מסיבי מהאף או ממערכת העיכול ,עילפון שמקורו בהפרעה בקצב הלב וטיפול בכוויות. פטור ניתן בקופות לנשים בהריון בפניה למיון נשים.

ולגבי ההשלכה של עומס ע"י פונים המציפים את המיון בתלונות שאמורות להיות מטופלות בקופ"ח - הוא בהחלט משפיע על יכולת התפקוד של הצוות ופוגע בחולה הנתון במצב חרום. מספר אנשי הצוות מוגבל. לא תמיד הפונה המצוי בסכנה הוא רעשן ודרמטי [אין הכוונה אליך חלילה] ולא תמיד התסמינים הם ברורים.

חדר מיון כשמו כן הוא - המקום בו ממיין הרופא ומפריד בין הנזקקים לטיפול חירום מיידי ו/או לאשפוז לבין אלו שמצבם מאפשר/מצריך ברור וטיפול במרפאות קופ"ח ו/או מרפאות החוץ. עומס של 'לא נזקקים' מקשה על המיון ועל זהוי 'הנזקקים'.

הפונים למיון כדי למצוא מזור לתסמינים כרונים [שלא החמירו] או בגין אי בטחונם ברופא המטפל ונסיונם להפוך את המיון לקופ"ח משודרגת - פוגמים שלא ביודעין בטיפול בנזקקים לכך.

רוב הזמן רוב האנשים אינם נזקקים לטיפול חירום או לאשפוז וכאשר חש אדם בתסמינים המסכנים אותו בשעות בהן לא זמינות לו מרפאות קופה"ח ומוקדיהן הוא אמור לפנות לקבל עזרה ובאם יתברר כי התסמינים אינם מסכנים אותו ואפילו אינם מצריכים אשפוז - לשלם מחיר סביר של 173 ש"ח המכסים טיפול ובדיקות. הרבה פחות ממה שתשלם ליעוץ אינסיטלטור ב02:00 לא כולל מעבדות ורנטגן לצנרת.

לגבי חולים כרונים הרתוקים למיטותיהם - חבל שלא הובא הדבר לידיעתכם אך לקופות שרות של טיפולי בית הכולל רופא ואחות המגיעים לבקר את המטופל על בסיס יומי עד שבועי בהתאם לצורך בקופות ובעיקר בכללית גם מתאפשר ביקור רופא המשפחה בבית המטופל לאחר שעות העבודה.

מצב שבו חולה כרוני רתוק למיטתו אינו יוצר קשר עם קופה"ח ונעזר רק בשרותי חוץ דחופים כ'בקור רופא' ובפניות למיון - אינו תקין ומזיק לחולה. רופאי 'בקור רופא' אינם רופאי המשפחה של המטופל. תפקידם להעניק שרות בסיסי ברמת הרפואה הכללית ובעיקר לקבוע אם יש להערכתם מצב המצדיק שקילת אשפוז דחוף בו ברגע [ולהעניק הפניה למיון] או להפנות את המטופל לרופאו כבר למחרת בבוקר להמשך ברור טיפול ומעקב.

_____

בהכנת תביעותיך קח בחשבון שביהמ"ש לא יראה את הרופא האקראי מביקור הלילה כאחראי לבריאות המטופל באשר היא לאורך שנים אלא יבחן מה הנזק שנגרם למטופל מהשהוי שבאי הפניתו למיון בלילה ועד לזמן פתיחת הקופות בבוקר. כלומר - אדם שהזמין בקור רופא בלילה בגין כאבי בטן והונחה לשוב לרופאו בבוקר [אך לא לפנות למיון] שכן אין חשש לבטן חריפה ולאפנדציטיס וכעבור חצי שנה או שלוש שנים אובחן אצלו כיב / הליקובטר - קרוב לודאי שלא יראה ביהמ"ש את רופא הלילה כאחראי לסבל ולנזקים של אותו אדם ויתהה מדוע לא פנו החולה או משפחתו לטיפול במסגרות הרגילות העומדות לרשותן [אין בדברי כמובן בגדר יעוץ משפטי אלא הערכה אישית ועליך להתייעץ עם איש מקצוע כדי להעריך אם ברצונך לתבוע אם לאו]

נערך לאחרונה ע"י .ישראלה היפהפיה בתאריך 14-04-2012 בשעה 09:46.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:40

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר