לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 15-04-2012, 10:04
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
זה לא העניין שלנו? מוציאים להורג בעבור מכירת קרקעות ליהודים - זה ועוד איך העסק שלנו
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב ""לישראל אין מה לעשות בעניין", זה לא העסק שלנו, ולא נשקיע בו - זאת הכוונה"

אם לא נשקיע במניעת הפשע, זה מסיבות לא ענייניות (לחצים פוליטיים כאלה ואחרים), ולא בגלל ש"זה לא העסק שלנו".

האיש לא מוצא להורג על הברחת סיגריות, אלא על מכירת נדל"ן לישראלים-יהודים. זה פשע אנטישמי במובן הכי בסיסי של המושג - ולו קרה הדבר בכל מקום אחר בעולם - מדינת ישראל הייתה מחוללת מהומה (ובצדק), כשארה"ב מצטרפת בזריזות.

אני שמח ששמעת על מנופי הלחץ - ואני מניח שבהמשך לכך אתה כבר מודע לכך שהם עבדו היטב כאשר הוחלט להפעילם (ולא רק אצל אבו מאזן, אלא גם אצלו קודמו הראיס...). הכל עניין של החלטה. אם יחליטו כאן לנהוג כראוי (דהיינו, למנוע פשע אנטישמי במרחק יריקה מי-ם), האיש לא יוצא להורג.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 15-04-2012, 10:32
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "עדיין - לא עניין שלנו"

זה שהפלסטינים חוקקו חוק אנטישמי זה מאוד מאוד עניין שלנו (בדיוק כמו כל חוק אנטישמי שהיה נחקק במקום אחר).
הגישה שלך מצדיקה הוצאה להורג של כל מי שמציל יהודים מפוגרום בחו"ל - "כיוון שהשלטונות קבעו שהצלת יהודים זו בגידה". אגב, לפי אותה תפישה - אסור לנו לבקש שפולארד ישוחרר - אחרי הכל "הוא בגד"...

ומעל לכל - אין מסר גרוע יותר לכל משת"פ או סוכן שלנו בארצות ערב - מאשר לתת לאחד כזה למות כאשר יש לנו יכולת למנוע זאת. אתה רוצה שמדינת ישראל תצליח לגייס סוכנים ערביים? נסה לעזור להם כשהם בסכנה, במידה ואתה יכול. כאן אנחנו יכולים.

אין לך או לי מושג היכן יגור האיש אם ישוחרר - וזה גם לא עניינך או ענייני. מה שצריך לעניין אותך ואותי, זה שאדם לא יוצא להורג על כך שמכר נדל"ן ליהודים.

בקיצור, גם פרקטית וגם מוסרית צריך למנוע את מותו. כאמור, זה אפשרי ולא הכי מסובך (כאמור, היו דברים מעולם).
ישן 15-04-2012, 10:56
  משתמש זכר EtEoR EtEoR אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.04.03
רק חבל שיש אנשים שטוענים שארה"ב היא בעצם לא העולם הערבי...
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "זה שהפלסטינים חוקקו חוק..."

נו, אז צריך גם לשרוף להם את בית הספר כי הם משבחים את השהאדה, מסיתים נגד ישראל ונגד
יהודים, ומלמדים שקרים גמורים. אז מה? עכשיו עם כל הדימיון המפותח שלי, הוא לא מגיע לאלפית
מזה שלך. לא מצליח להבין איך פולארד ופלסטיני שמכר שטח ליהודים נכנסו לך באותו משפט.

אהבתי את הכנסת הפוגרומים לסיפור, כי זה שתי טיפות מים אותו הדבר. רק חבל שלמשל היו מקרים
שחייל נכנס בטעות לשטחים פלסטינים והיו כאלה שהעבירו אותו למנהל האזרחי ולא שחטו אותו ושתו
מדמו. כמובן שזה לא מייצג, אבל לשיטתך - הם היו צריכים להיתלות.

אגב, בלי קשר לעניין, שמת את הצירוף "הוא בגד" במרכאות. למה? פולארד אכן בגד.

אם נכנסנו לדיבור על משת"פים, אז כל משת"פ מודע לסיכון שלקח על עצמו כשהפך לבוגד. אין לך
יכולת מעשית להציל בוגד חוץ מלהביא אותו אל תוך ישראל ולתת לו אזרחות (ע"ע צד"ל). מה תעשה,
תשים עליו הגנה של 24 שעות ברמאללה\יריחו\ג'נין\עזה כי הוא ריגל למענך? בבל"ת.
ציטוט:
אין לך או לי מושג היכן יגור האיש אם ישוחרר - וזה גם לא עניינך או ענייני. מה שצריך לעניין אותך ואותי,
זה שאדם לא יוצא להורג על כך שמכר נדל"ן ליהודים.
הבנתי, אתה כרגיל מתווכח על אוויר. תציל אותו היום כדי שמחר מישהו יעשה לו חור בראש. מחשבה
מרחיקת לכת, ישר כוח!

מוסריות אין במקרים האלה, והוא לא מכר שטח למדינה, אלא לאנשים פרטיים - כמובן שיש הבדל למרות
שניסית לטשטש אותו. גם התייחסת למקרה כאילו מכר אדמה למדינה, גם השווית אותו למשת"פ עבור
ישראל, גם לפולארד וגם הכנסת פוגרום באמצע.

ישן 15-04-2012, 11:41
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אוקיי:
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "רק חבל שיש אנשים שטוענים שארה"ב היא בעצם לא העולם הערבי..."

נתחיל: פולארד יושב בכלא על סיוע לישראל. הפלסטיני הורשע בסיוע לישראלים (מכירת קרקע). אם לא הצלחת לראות את ההקבלה, צר לי.
נמשיך: בשפה העברית (ובכל שפה אחרת) יש שימוש כפול במרכאות, הראשון הוא לציניות והשני (הנפוץ בהרבה) הוא לציטוט. כשכתבתי על פולארד במרכאות, היית אמור להבין שאני מתייחס לכך שזה מה שיגידו (ציטוט, אתה יודע...), ולא בציניות. צר לי שלא הבנת.

הלאה: מי שתומך בתליות (או לפחות מבין אותן או למצער, אדיש להן) זה אתה, לא אני. אין לי צל צילו של מושג איך הגעת לכך שלשיטתי פלסטינים שעזרו לחיילים צריכים להתלות (אדרבא, זה דווקא ההגיון שלך, שמקבל בהבנה חוקים שכוללים הריגת סייענים לישראל...).

דבריך אודות קשיי ההגנה על משת"פים שגויים גם הם. ישראל קלטה, העבירה והצילה אלפים כאלה. נכון, היא לא עשתה באמצעות שיכונם באמצע המוקטעה, ואני אגלה לך בסוד שזה גם לא על הפרק בנוגע לאף משת"פ לשעבר. רובם באים לישראל או עוברים לחו"ל אחרי סיום משימתם - וממשיכים לחיות בסדר גמור. מדינת ישראל לא עושה זאת בגלל שהיא פראיירית (למרות שלשיטתך זה בזבוז זמן לעזור לרשעים האלה שמוכרים את עמם), אלא בגלל שאחרת לא ניתן יהיה לגייס משת"פים. אולי הם בוגדים בעמם, אלעד - אבל הם עוזרים לעם שלך. אתה חייב להבין שרמת הפיגועים הנמוכה היא אך ורק בזכות אותם אנשים שאתה כ"כ בז להם...

הוא מכר שטח לאנשים פרטיים - אבל לא בגלל שהם פרטיים זה צריך לעניין אותך, שכן האיום על חייו הוא לא בגלל שזה משה ויוסי וחיים . האיום על חייו הוא בגלל שמשה ויוסי וחיים הם יהודים. עד שלא תכניס לראש שלך שאיום על חייו של מי שמוכר קרקע ליהודים, זה מהלך אנטישמי במהותו, לעולם לא תצליח להבין מה הבעייה הראשית במערכות היחסים במזה"ת.
ישן 15-04-2012, 14:43
  משתמש זכר EtEoR EtEoR אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.04.03
נמשיך:
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אוקיי:"

פולארד יושב בכלא על בגידה בארצו והעברת מידע רגיש לישראל. הפלסטיני מכר שטח אדמה ליהודים
- כמובן שריגול למען מדינה ומכירת שטח זה לא ממש אותו הדבר, וכמו שאמרתי, יש הטוענים שארה"ב
והעולם הערבי בעצם שונים. כנראה שלא כולם מסכימים עם זה.

מצחיק אותי שאתה מתפתל עם עניין המרכאות. חוקי העברית מוכרים לי יותר מאשר לך. מרכאות
כשאתה מצטט מישהו זה נחמד ונכון, רק חבל שלא ציטטת אף אחד אלא ציינת עובדה, לפיה
פולארד ריגל. לא הייתה ש-ו-ם סיבה להוסיף את המרכאות ועוד אח"כ להתפתל ולטעון שבעצם
"ציטטת" מישהו (ראית? פה השימוש נכון, באופן עוקצני).

דוגמא: "ישראל נמצאת במזרח התיכון". האם היה צורך לשים את המרכאות? ממש לא, כי זאת
עובדה. "פולארד בוגד". האם היה צריך להשתמש במרכאות? טעות, כי זאת עובדה.

עכשיו אני גם "תומך בתליות"? (עוד דוגמא לשימוש נכון, הפעם כציטוט) אתה רציני? כרגיל, סילוף
והמצאות. כך הפלסטינים פועלים (וגם עמים ערבים אחרים, אבל זה לא חשוב עכשיו). אני טוען
שלישראל אין מה לעשות עם המקרה הזה ואחרים כי איננו יכולים לחנך אותם להיות יותר נאורים.
אתה טוען שלי יש אי דיוקים ואתה טוען שאני תומך בתלייה? יא ווארדי...

עכשיו לפני שאני מתקן אותך על בורות אמיתית, אני אשאל כדי להיות בטוח, ושלא תגיד לי אח"כ
שלא הבנתי אותך, חלילה. כשאתה כותב "רובם באים לישראל או עוברים לחו"ל", אז למי אתה מתכוון,
(1) לכל המשת"פים הפלסטינים (2) לאלה שחשש לחייהם? כי לא ציינת את זה, ואני חושש שעקב
התבטאות לא נהירה שלך, אח"כ תטען שלא הובנת כהלכה...

אגב, שוב מדברר. זה הפך מקצוע שלך פה. אני לא טענתי שישראל לא צריכה להגן על אלה שמסייעים
לה, אלא שזה לא פשוט כמו שתיארת. היא יכולה להכניס משת"פים אליה או לשולחם לחו"ל אם יש חשש
אמיתי לחייהם, מאידך, אם הם נתפסו כבר ע"י הרש"פ או חמאס, הסיכוי להצילם לא קיים. ושוב, הם יודעים
טוב מאוד את ההשלכות. הם לא באמת צדיקים ולא עושים את זה מאהבת מרדכי, על אף שאתה מסוגל
בדיון אחד לזרוק לפח את כל דעות האחרות שלך רק כדי להצדיק טיעון כמו זה (עכשיו אני אדברר
קצת, מתחשק לי (; עוד מעט תטען שלא רק שהם לא רשעים, הם בעצם מלאכים)

רשעים זאת מילה קשה מדי עבור משת"פים וכמובן שאני לא כתבתי את זה, אלא אתה, בעוד ניסיון
כושל לשייך לי כל מיני דברים. מה שכן, הם בני אדם שפלים עם אמות מוסר נמוכות מאוד.

ושוב לעניין הבית, את אנלוגיית הבית אפשר להחליף עם הרבה דברים אחרים. עם חינוך לשנאת יהודים,
עם הוצאות להורג של משת"פים, עם אמירות חד משמעיות של אבו מאזן שהמדינה הפלסטינית תהיה
נקייה מיהודים. אז נטפלת לבית כשהתעלמת משאר העולם. ישראל לא תחנך אותם וגורלו של אותו
פלסטיני יחרץ בידם של הפלסטינים בלבד, ולא על ידה של ישראל. כך או כך, במבחן המציאות אני
צודק. ישראל לא תעשה כלום בנידון ובצדק. ואתה תטען שאנחנו צריכים להפעיל 8 מיליון מנופי לחץ
ולהציל את הפלסטיני היום, כדי שמחר יחסלו אותו (שזאת בדיחה בפני עצמה)

ישן 15-04-2012, 16:35
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "נמשיך:"

טוב, הדיון מיותר אימים. אתה באמת לא יודע מספיק על הדינמיקה של היחסים שלנו עם הרש"ף (וההשוואה שיצרת בין היחסים עימה לבין היחסים עם החמא"ס היא עדות לכך), בכדי שיהיה טעם מבחינתי להמשיך בו. שאר הטקסט (כולל הפסקה המוזרה על המרכאות) הוא ווכחנות לשם ווכחנות.

אסיים בהבעת צער שאתה מצליח לא להבין כמה חשוב למדינה להגן על מי שמסייעים לה (או כאלה שנתפשים כמסייעים לה - ושלא תתבלבל, כך בדיוק נתפש הפלסטיני הנ"ל), בכל הנוגע להמשיך גיוס משת"פים - שחרף דיעותיך היפות עליהם - הם עדיין הגורם הראשון בחשיבותו בתפישת מחבלים וסיכול פיגועים. חקיקת חוקים נגד יהודים, היא דבר שמדינת ישראל לא אמורה להשלים עימו - בטח לא כשזה קורה ברמאללה.
ישן 15-04-2012, 11:06
  משתמש זכר channb channb אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.08.03
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי תבור - tar 21 שמתחילה ב "מועצת יש"ע:להציל את חייו של המתווך הפלסטיני שרכש את בית המכפלה"

אני חושב שזה מחדד את ההשוואה המתבקשת.

ה"עם הפלסטינאי" מוקיע את בוגדיו, ומי שמוכר את קרקעותיו ליהודים דינו מוות. גם אם גזר הדין לא יבוצע לבסוף, ואני מסופק בכך, נשלח כאן מסר מהדהד וברור לכל העוסקים בסחר זה. לא מדובר כאן בארגון טרור כזה או אחר אלא בשלטון מוכר (החבר באונסקו) שלו הסכמים עם מדינת ישראל שהטיל את מלוא כובד משקלו בענין. מתברר למעשה ששלטון זה אינו מכיר בזכויות אדם, אינו מכיר בזכות הקניין, ושהוא בעצם שולל את קיומם של היהודים באשר הם בכל שטחי ארץ ישראל. ומי שחושב שיש הבדל בין חברון לבין מלאבס דיר יאסין שייח מוניס ג'רישה ג'מאסין יפו סומייל אבו כביר ועוד, פשוט משלה את עצמו.

עם ישראל לעומת זאת לא מוקיע את מי שעוסקים במסירת נכסיו לפלסטינאים, בעידוד ההתיישבות הערבית, ובמניעת ההתיישבות היהודית בשטחי ארץ ישראל גם כשהיא חוקית וגם כשהיא בתוך קווי 48 (ליפתא למשל). אני כמובן לא קורא לפגיעה כל שהיא, אבל אני כן מצפה לשלילה מוסרית של הפעילות הנ"ל. עלינו להסיק את המסקנות ולעמוד על זכותנו ההיסטורית בכל שטחי ארץ ישראל בצורה שאינה נופלת מנחישותו של הצד השני.

גזר הדין הנ"ל הוא הכרזת מלחמה על היישוב היהודי בכל ארץ ישראל שמתנהלת בירושלים בעכו בלוד בצפת ביפו וגם בחברון, ומי שמתעלם ממנו יגלה בהמשך שגזרי דין דומים מבוצעים גם כלפי סוחרים ערבים שיעזו למכור נכסים ליהודים ביפו צפת חיפה ועכו.

חובתה של מדינת ישראל לפעול בכל המישורים לביטול גזה"ד הנ"ל:

1. כדי למנוע את המשך הזליגה לעבר מצבים שיהיו בלתי אפשריים מבחינתנו.

2. כמדינה נאורה עלינו לפעול לשמירה על זכויות אדם וגזר דין זה מפר אותן באופן בוטה.

3. לא ניתן לקבל הכרזת מלחמה מעין זו כנ"ל.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:49

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר