01-05-2012, 22:36
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 16.10.06
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי golani_2
חינוך זה עניין אחר.
אני לא תוצר של מערכת החינוך האמריקאית- אז אני לא יכול להעיד עליה, אני יכול רק להסיק ממערכת החינוך שלנו (שפרט לכך שלא לימדה אותי כלום ולא חינכה אותי לשום דבר) שאני לא מרגיש ש"מחנכת לסוציאליזם".
אני מאמין שבארה"ב זה מגיע בעיקר מהבית. אני נוטה לחשוב שגם בארץ הורים מחנכים את הילדים שלהם לעבודה קשה תמורת תמורה גבוהה (חוץ מקבוצות פרזיטים מוגדרות מראש), לא יודע מה מתפקשש בדרך.
הכוונה שלי הייתה לאו דווקא לחינוך של מערכת החינוך. זה יותר חינוך מהסביבה- בארץ זאת מדינה עם חצי משכורת שהולכת לממשלה, קצבאות אדירות, שוק סגור שבמקרים מסוימים מזכיר מדינות קומוניסטיות... בארה"ב זאת סביבה שמקדשת ממשלה מצומצמת וששם יש את עניין החלום האמריקני. אגב, מה שהזכרת לגבי הארץ, בגלל זה לדעתי קפיטליזם יכול לתפוס פה חזק הרבה יותר ממה שהוא היום, בטח כשהיום כל ילד רוצה שיהיה לו אמריקה. העניין הוא שיש בישראל בורות לגבי עניינים כלכליים-חברתיים, ככה שהילד לא יודע באמת מה זה קפיטליזם וסוציאליזם, אלא נשטף המוח שלו על-ידי תקשורת קומוניסטית שרוצה להגביל שכר לאנשים מצליחים.
מסיבת התה היא תופעה לכשעצמה, הגרעין שלה- לדעתי הצנועה, הוא בעיקר יחסים בינ"ל ופחות כלכלה, עיקר שאיפותיה היא לבדלנות של ארה"ב מהזירה הבינלאומית.
דווקא לפי מה שהם מציינים הם בעיקר נדבקים לעניינים כלכליים...
ובכ"ז, בגלל האופי הפוליטי של ארה"ב (בגדול- שתי מפלגות בלבד) קשה לדעת מי עומד מולם בצד הקיצוני ההפוך, אני מרשה לעצמי להניח שיש להם יותר מתנגדים מתומכים.
ניראה לי שהמקבילה שלה מהשמאל זה תנועת הלכבוש את וול סטריט שקטנה בכמה רמות ממסיבת התה.
אתה מוזמן לקרוא את הסילבוס שלי בגלובליזציה ומאקרו
אבל אם אין לך כוח- תתחיל ב"טרוצקי" של ברטרנד פטנוד. נכון- זה לא עיקר הספר, אבל הוא מתאר בו המון על איגודי העובדים בארה"ב שמחד סייעו להחביא את טרוצקי ואלו שמאידך עזרו לאנשיו של סטאלין למצוא אותו ולהתנקש בו.
טוב, מספיק להפחיד אותי
ובכלל- מאיפה נראה לך נטבע המושג "אידיוטים שימושיים"?
זה סטלין\לנין אמר על חובבי זכויות האדם שאהבו אותו, לא? כלומר, גם אצלנו יש כאלה מטומטמים, אבל אי-אפשר להגיד שהם תפוסים פה חזק, לא ככה?
|