http://medicalxpress.com/news/2012-...s.html#firstCmt
Sugar makes you stupid: Study shows high-fructose diet sabotages learning, memory
The UCLA team zeroed in on high-fructose corn syrup, an inexpensive liquid six times sweeter than cane sugar, that is commonly added to processed foods, including soft drinks, condiments, applesauce and baby food. The average American consumes more than 40 pounds of high-fructose corn syrup per year, according to the U.S. Department of Agriculture.
"We're not talking about naturally occurring fructose in fruits, which also contain important antioxidants," explained Gomez-Pinilla, who is also a member of UCLA's Brain Research Institute and Brain Injury Research Center. "We're concerned about high-fructose corn syrup that is added to manufactured food products as a sweetener and preservative."
תרגום של גוגל (ללא סוכר:
)
סוכר גורם לך טיפש: מחקר מראה גבוהה פרוקטוז מחבלת דיאטה למידה, זיכרון
צוות UCLA התביית על סירופ פרוקטוז גבוהה תירס, נוזל יקר פי שישה מתוק יותר קנה סוכר, הוא הוסיף כי בדרך כלל מזון מעובד, כולל משקאות קלים, תבלינים, רסק תפוחים מזון לתינוקות. האמריקאי הממוצע צורך יותר מ -40 קילו של סירופ תירס, פרוקטוז גבוהה בשנה, על פי משרד החקלאות האמריקני.
"אנחנו לא מדברים על פרוקטוז טבעי בפירות, אשר גם מכילים נוגדי חמצון חשוב," הסביר גומז-Pinilla, שהוא גם חבר של חקר המוח UCLA של מכון לחקר המוח המרכז פגיעה. "אנחנו מודאגים לגבי סירופ תירס פרוקטוז גבוהה שנוסף מוצרי מזון מתוצרת כממתיק ו משמר