לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 16-05-2012, 22:26
צלמית המשתמש של MS_Rogue
  משתמש זכר MS_Rogue MS_Rogue אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.03.10
עדכון בחירות בארה"ב - 16 במאי - אובמה הצהיר על תמיכה בנישואין חד-מיניים והתרסק בסקרים

הנושא מספר אחת בחדשות בארה"ב ביומיים האחרונים הוא ההצהרה הגלויה של אובמה שהוא תומך בנישואין של זוגות הומולסביים. העניין הזה רב משמעות בארה"ב, בה אחוז גבוה מאוד מהמצביעים הוא דתי ברמה כזו או אחרת. עד היום, שש או שבע מדינות באיחוד כבר התירו נישואין חד-מיניים אך זו הפעם הראשונה בהיסטוריה שהנשיא עצמו מצהיר בגלוי על תמיכה בשינוי זה.

תגובת המצביעים לא איחרה לבוא. ביומיים האחרונים איבד אובמה 6 אחוזים בסקרים. סקר מכון רסמוסן מהבוקר מציב את המועמד הרפובליקני מיט רומני עם 46% מהקולות לעומת 45% בלבד לאובמה, כך דיווחה רשת פוקס. הירידה הגדולה בתמיכה באה בחלקה דווקא מציבור מצביעים שאובמה היה בטוח שהוא מחזיק בכיס - הקהילה השחורה. קולות גינוי נשמעו ממנהיגים דתיים שחורים רבים.

מה עוד, מסתבר שאובמה התבטא בעבר נגד נישואין חד-מיניים. הבוקר כבר נשמעים קולות המכתירים אותו בתור "עוד פוליטיקאי" אשר "ישנה דעתו בהתאם למה שהוא חושב שישיג לו קולות". מושל טקסס הרפובליקני ריק פרי התבטא הבוקר בחריפות וקרא להצהרה של אובמה "תרגיל פוליטי שכל מטרתו להסיט את תשומת הלב מהדיון על הכלכלה הכושלת".

לפי רשת פוקס, אובמה הוא הנשיא הראשון בהיסטוריה שמסיים קדנציה עם פחות אנשים בעלי עבודה ממה שהיו לו כשנכנס לבית הלבן. כמות בעלי העבודה בארה"ב ירדה בכמיליון משרות במהלך שלוש השנים וחצי מאז נכנס אובמה לבית הלבן.

(מקורות: פוקס, CBS. הסיכום: אני)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 17-05-2012, 00:28
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
לפעמים קשה לי להחליט האם ההתעסקות האובססיבית של אמריקאים (פוליטית)
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "עדכון בחירות בארה"ב - 16 במאי - אובמה הצהיר על תמיכה בנישואין חד-מיניים והתרסק בסקרים"

בנושאים שבכל חברה אחרת הם או היסטוריה, או סוג של "נושאים מדרגה שניה" (עונש מוות, נשק, נישואים חד מיניים, לימוד תורת דארווין...) זה סוג של יתרון שנשגב ממני להבין את סגולותיו, או פשוט סוג של חשיבה דבילית שהאמריקאים שרדו אתה רק משום שאין עליהם כבר מזמן שום איום ממשי כמדינה או חברה.

פעם אחר פעם בשיחות עם אמריקאים מרקע זה או אחר אני מצפה לשמוע משהו כמו "אני לא מאמין שאנו כאומה מתעסקים בנושאים האלה כאילו מדובר על אסטרואיד שעומד להחריב את כדוה"א" - פעם אחר פעם אתה מגלה שאשכרה הם מאמינים שאלה צירים שסביבם סובב הכל...
ישן 17-05-2012, 00:35
צלמית המשתמש של MS_Rogue
  משתמש זכר MS_Rogue MS_Rogue אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.03.10
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "לפעמים קשה לי להחליט האם ההתעסקות האובססיבית של אמריקאים (פוליטית)"

אתה מזכיר לי תובנה שעלתה לי בראש כשהגברת נתקלה לראשונה בקוסנפט (המפתיע מאוד מבחינתה) של בני 18-19, בגירים ובוגרים, המסוגלים לפעול באחריות ובצורה מחושבת אצלנו בארץ. "בני הנוער בארה"ב ילדותיים יותר," היא אמרה לי אז בהלם תרבות לא קטן. תגובתי אז הייתה "בגלל שהם יכולים להרשות לעצמם".

וזו הנקודה האמיתית. הסיבה שהאמריקנים מתעסקים בדברים כל כך משניים היא כי הם יכולים להרשות לעצמם. אנחנו חיים מול איום קיומי יומיומי, כשמלחמה מתמדת היא חלק בלתי נפרד מחיינו, כאויב מבחוץ רוצה להכריתנו והמלחמות הפנימיות מכרסמות בנו כמו סרטן ואנחנו מתעסקים בנושאים החשוב...אין לנו המותרות שיש לאמריקנים שהם יכולים להתעסק בזוטות.

הלוואי עלי שהדיונים הפוליטיים בארץ היו נסובים סביב נשיאת נשק ונישואין חד-מיניים

ישן 17-05-2012, 00:54
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
בכוונה לא דיברתי על ישראל...
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "אתה מזכיר לי תובנה שעלתה לי..."

אני משווה את השיח האמריקאי דווקא לזה המערב אירופי. בסופו של דבר דת ומדינה, עונש מוות, הפרדה גזעית ואפילו נשק - אלו נושאים שכן היו "על השולחן" ברבות ממדינות מערב אירופה.

בדרך כלל בסופו של דבר לגבי האמריקאים אני מאמץ תובנה שגיבשתי לגבי שני עמים דוברי אנגלית אחרים, רק זניחים יותר (דרום אפריקאים לבנים וניו זילנדים): הם לבנים כמו האירופים, הם נראים כמו האירופים, הם נוצרים כמו האירופים... אבל הם פשוט משהו אחר לגמרי.

ובעניין בני נוער זה אפילו מחודד יותר: תשאל בארץ כל מלווה קבוצות, מדריך מחנה או מורה דרך את מי יעדיף להדריך: נוער (יהודי) אמריקאי או נוער (יהודי) מכל תפוצה אחרת. כולם יגידו שבשביל אותו כסף הם יבחרו בכל דבר רק לא אמריקאים. אני נזכר בחודשים שביליתי בקיבוץ, בדיוק לפני עשרים שנה, וזוכר איזה פער עצום היה בין הצעירים האירופים המתנדבים ובין האמריקאים. פשוט פער מנטלי של 3-4 שנים כמו כלום, בין אנשים שכולם היו בני 19-20.
ישן 17-05-2012, 04:03
צלמית המשתמש של ShoobyD
  משתמש זכר ShoobyD ShoobyD אינו מחובר  
מנהל משבראש, בלשנות, תכנות ויהדות

חבר מתאריך: 04.06.06
שלח הודעה דרך MSN אל ShoobyD Facebook profile LinkedIn profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "נישואים כבר מזמן אינם רק..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי MS_Rogue
נישואים כבר מזמן אינם רק הגדרה דתית.

מדבריך משתמע כאילו מקור הנישואין הוא בדת, וגם זה לא נכון.
לקשרי נישואין קיימות משמעויות שונות בכל מיני תרבויות ברחבי העולם: דתיות, סוציאליות, משפטיות..
אצל הבודהיסטים, לדוגמא, נישואין נחשבים קשר חילוני לחלוטין.
ביוון ורומא העתיקה, אאז״נ, הם היו הסכמים פרטיים בין הבעל ומשפחתו לכלה ומשפחתה, בטקסי הנישואין לא היה חלק לא לנציגי הדת ולא לנציגי המדינה.

ישן 18-05-2012, 20:11
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
זכותה של חברה לקבוע שנישואין הם בין גבר לאישה.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "עדכון בחירות בארה"ב - 16 במאי - אובמה הצהיר על תמיכה בנישואין חד-מיניים והתרסק בסקרים"

אפשר להתווכח על ההגיון שבזה, אבל זה לא פחות או יותר צודק חוקי או מוסרי מלקבוע שנקודת זיכוי במס זה רק לנשים , שיש הבדל באורך החופשת לידה וכו' וכו' וכו'.

הטענה כאילו זכותם של כל שני בני אדם בגירים להנשא היא זכות מולדת וטבעית, שגויה.
הם יכולים לעשות מה שירצו בחייהם, אבל אין להם את הזכות לתבוע מהמדינה להכיר בכך.

ברמה המוסרית, אני כלל לא בטוח שהעדרה של דמות נשית מחיי הילד היא משהו שאפשר לזלזל בו. אני מציע לכל אחד שאומר ששני אבות זה כמו אמא ואבא לספר לאמא שלו שהיא בעצם הייתה מיותר בתהליך גידולו.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:26

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר