לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 19-05-2012, 02:04
  משתמש זכר חדראי חדראי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.03.12
אם תרצו נגד שלום עכשיו: הקרב על י-ם

קרב וירטואלי חדש בין ימין לשמאל מסעיר את הרשת: אחרי שהקריאות של תנועת "שלום עכשיו" נגד השתתפותה של תנועת "אם תרצו" בפרויקט "שני מליון סיבות טובות" של בנק לאומי הביאו לביטולו, החל סיבוב נוסף במאבק בין התנועות כשהפעם הנושא שעל הפרק הוא יום ירושלים.

לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.

"אם תרצו" פתחה שלשום בקמפיין לכבוד יום ירושלים, שבו המושמצת העיקרית היא "שלום עכשיו". בסרטון הראשון שפורסם נאמר: "כבר שנים ארוכות שתנועת שלום עכשיו פועלת כנגד ירושלים ופוגעת אנושות בריבונות ישראל במקומות היקרים ביותר לליבו של העם היהודי".

"לא תמיד הייתה שלום עכשיו תנועה כל כך קיצונית", נטען בסרטון, שמציג מסמך עקרונות של שלום עכשיו משנת 1982 בו נקבע כי ירושלים לא תחולק. "אלא שמאז עברו הרבה מים בירקון, או ליתר דיוק, הרבה כסף בחשבון".

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/...&cat=404&loc=82

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 19-05-2012, 12:12
צלמית המשתמש של צ'אקי.
  צ'אקי. צ'אקי. אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.01.12
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי KFS שמתחילה ב ""אם תרצו" הלכו רחוק מדי...."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי KFS
אני מוכן לחלק את ירושלים בהסכם עתידי.

תחשוב למי אתה מוכן למסור חלק מהמדינה.
אין פה סכסוך בין שני עמים מתורבתים. כל גרגר חול שתתן להם היום ישמש אותם מחר לביצוע התקפות נגדך.
בוא נגיד אפילו שהפלסטינים היו מאוחדים תחת הנהגה אחת שהייתה נחשבת למתונה. מה מבטיח לך שמחר לא תעלה שם הנהגה דתית פסיכית שלא תכיר בהסכם שחתמה ההנהגה הקודמת?
מה תעשה אם יהיה לך הסכם חתום עם הפלסטינים ואז יגיע אליך מידע מודיעיני שהם מבריחים נשק מפר איזון לתוך המדינה החדשה שלהם? כל העולם יקפוץ עליך אם תעז לבצע תקיפה במדינה חדשה שהוכרה באו"ם לפני שתי שניות.

בזמן שהפוליטיקאים אצלנו שטפו לנו את המוח שאנחנו צרכים לחתור לשלום עם הצד השני, אצל הפלסטינים המשיכו להטיף לשנאה ולמוכנות של הפרט להקריב את עצמו בפעולת טרור נגד ישראלים. עד היום אין אצל הפלסטינים המסוגלות להכיר בזה שהייתה פה מלחמה בשנת 1948 בגלל שהצד שלהם רצה לשחוט את הצד שלנו. אלה לא אנשים שאפשר להגיע איתם לחוזה שיהיה שווה את הנייר שהוא יהיה כתוב עליו.
ישן 19-05-2012, 12:32
צלמית המשתמש של צ'אקי.
  צ'אקי. צ'אקי. אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.01.12
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "אם ירושלים מאוחדת כבר לא..."

אין שום סתירה בזה שאדם יהיה ציוני ובמקביל יהיה מוכן לפשרה טריטוריאלית.
הסוגיה המרכזית בציונות היא בית לאומי ליהודים בארץ ישראל שבו היהודים יהיו חופשיים מרדיפה ותהיה להם המסוגלות להגן על עצמם.

ברמה התאורטית, אילו הצד השני לא היה מטורף ולא היינו מוקפים במטורפים, הייתי מוכן לשקול איזשהו הסדר בירושלים כמו שהייתי מוכן לשקול ויתורים אחרים בתמורה לויתורים של הצד השני.

לכל אחד יש את הקווים האדומים שלו. מבחינתי למשל, הדבר הזה שנקרא "זכות השיבה" זה יהרג ובל יעבור. אם צריך לבחור בין מלחמת נצח לבין זה שפלסטינים יהגרו לישראל אז אני בוחר באפשרות הראשונה (זה לא שבאמת מדובר כאן במלחמה שלא תסתיים לעולם. מתישהו בעתיד מאגרי הנפט של המוסלמים ידלדלו או שהמערב ימציא חלופה טובה לנפט ואז כל האוקיינוס הערבי/המוסלמי שמקיף אותנו יאבד את הכוח שלו).
ישן 19-05-2012, 12:51
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי צ'אקי. שמתחילה ב "אין שום סתירה בזה שאדם יהיה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי צ'אקי.
אין שום סתירה בזה שאדם יהיה ציוני ובמקביל יהיה מוכן לפשרה טריטוריאלית.

איפה ראית אותי אומר משהו על כל פשרה טריטוריאלית? אנחנו מדברים על משהו ספציפי מאוד- לוותר על ירושלים המזרחית, כולל כל המקומות הקדושים. עם כל הכבוד- זה לא משתווה ללוותר על יישובי עזה.
ציטוט:
ברמה התאורטית, אילו הצד השני לא היה מטורף ולא היינו מוקפים במטורפים, הייתי מוכן לשקול איזשהו הסדר בירושלים כמו שהייתי מוכן לשקול ויתורים אחרים בתמורה לויתורים של הצד השני.

ואתה עדיין מחזיק את זה ברמה התיאורטית, באים שלום עכשיו ואומרים- פרקטית לחלוטין- מרבית אזרחי ישראל מוכנים לוותר על ירושלים מאוחדת.

אראל סג"ל

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ותודה לדורון

ישן 19-05-2012, 12:54
צלמית המשתמש של golani_2
מנהל 20+, מו"ס

בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי KFS שמתחילה ב "הציונות לא דתית מיסודה ועיקרה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי KFS
הציונות לא דתית מיסודה ועיקרה בית לאומי ליהודים בא"י. לא בהכרח בכל חלקי א"י ולא בהכרח בכל חלקי ירושלים.

אם ככה- אז הציונות עיקרה הוא בית לאומי ליהודים ולאו דווקא בא"י. באותה מידה אנחנו יכולים לארוז את הפקעלך ולעבור לקניה, אוגנדה, בירוביג'ן, מדגסקר או אלסקה
ציטוט:
לכן אין סתירה בין חלוקת ירושלים (בעיקר מסירת השכונות הערביות) לבין ציונות.

אבל לא מדובר פה על השכונות הערביות, מדובר פה על ערש היהדות, על הר הבית, הכותל, נחל קדרון, הר הזיתים ועוד.
ציטוט:
בכל מקרה, הכותל ישאר בידינו. לגבי הר הבית, אין לי דיעה נחרצת.

אני נורא שמח שהחלטת שבכל מקרה הכותל נשאר בידינו, אבל זה לא מה שמתכננים בשבילך.

אראל סג"ל

ותודה לדורון

ישן 19-05-2012, 12:56
  eshely77 eshely77 אינו מחובר  
מנהל פורום סטודנטים

חבר מתאריך: 03.09.08
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "אם ירושלים מאוחדת כבר לא..."

כי אין לי ברירה.
למרות שאני מאמין שבהסכם עתידי נצליח לשמור על הריבונות ברוב ירושלים.

מאז מלחמת ששת הימים בפועל המדיניות בשטחים הייתה של גוש אמונים, למעט אפיזודות קצרות, בסופו של דבר אלון מורה, בית אל וקדומים מוכיחים שהאג'נדה של גוש אמונים היא זאת שניצחה.
התוצאה של האג'נדה הזאת היא שבשטח השליטה של מדינת ישראל ישנם שני סוגי אנשים, כאלו עם אזרחות וזכויות וכאלו שלרב"ט בצבא מותר להיכנס לבית בלי צו חיפוש, ושמח"ט יכול לאסור עליהם לצאת מהבית במשך 72 שעות והם צריכים אישור מיוחד כדי לרכב על אופניים.
את המציאות הזאת יצרה מדינת ישראל.
במציאות הזאת לא נוכל להתקיים לאורך זמן.
מעטים חושבים שכתוצאה מנסיגה מהשטחים יגיע שקט מיידי, הצד השני מאוכלס בהרבה יותר מדי חארות שרוצים לפגוע בנו.
אנחנו רוצים לצאת מהשטחים כדי שלא נגמור כמו השלטון הלבן בדרום אפריקה. (האדם הלבן הולך ובורח מדרום אפריקה)
הסיבה שירושלים כנראה לא תחולק היא שלתושבי ירושלים יש תושבות ישראלית. (כידוע לך הם לא אזרחים, רק תושבים) וכנראה נוכל לתת להם אזרחות בהסכם עתידי.

ישן 19-05-2012, 15:25
צלמית המשתמש של golani_2
מנהל 20+, מו"ס

בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי eshely77 שמתחילה ב "בבסיס השאלה שלך, להבנתי, היא..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי eshely77
בבסיס השאלה שלך, להבנתי, היא שעצם הרצון/מוכנות לפשרה ולוויתור על חלקים מהארץ ובכלל זה ירושלים נוגד את היותך ציוני.

אז ההבנה שלך תלושה לחלוטין מהמציאות. לא רק שאני לא מאמין בזה, גם אין שום נקודה בהודעה(ות) שלי שבו רמזתי על כך. על כן אני יכול רק להסיק שאתה מבין את מה שנוח לך להבין.
ציטוט:
יכול להיות שלא הבנתי את הטענה שלך, אבל במקרה כזה אני מנסה להסביר שאין ברירה אלא לוותר על חלקים ויכול להיות שבכלל זה אזורים בירושלים בהם אנחנו בוחרים שלא לתת זכויות מלאות לתושבים.

יש מגוון רחב של אפשרויות וברירות, השאלה היא מה אנחנו מעדיפים.

ושוב- אגב קשה לי להבין את הקישור שעשית, אנחנו לא מעניקים זכויות לתושבי הכותל? לתושבי הר הזיתים? לתושבי הר הבית?

תושבי השכונות הערביות? אם הייתה אפשרות הייתי מקיא אותם מתוכי, אבל לצערי אין אפשרות כזאת.עדיין- הם זכאים לאותם זכויות כמו אחיהם בכפר-קאסם וכמוני (הם רק זכאים לפחות חובות, ת'כלס אחלה דיל) ההבדל היחיד הוא שמי מהם ששוהה מחוץ למדינת ישראל X זמן או מקבל אזרחות אחרת- מאבד את האזרחות הישראלית שלו.

אראל סג"ל

ותודה לדורון

ישן 19-05-2012, 18:52
צלמית המשתמש של rubber_duck
  rubber_duck מנהל rubber_duck אינו מחובר  
מנהל פורומי מטיילים ותרמילאים, תעופה אזרחית ופורומי הלוחות

חבר מתאריך: 01.05.03
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי eshely77 שמתחילה ב "כי אין לי ברירה. למרות שאני..."

מדהימה אותי הקלות שבה אתה שוכח שלכל מטבע יש שני צדדים, ובמקרה שלנו צד אחד של המטבע אוהב להשתמש בטרור ורצח נגד הצד השני. אם אתה לא חושב "שכתוצאה מנסיגה מהשטחים יגיע שקט מיידי" אז בשביל מה להמר על חיים של אלפי אזרחים ולתת להם שטח נוסף? חוץ מזה שאני חושב שההשוואה שלך לשלטון האפרטהייד היא לא נכונה. חלק מהפלסטינאים אשכרה מנסים לרצוח אותנו וההגבלות בשטחים נועדו כדי להגן עלינו (גם על אלה שנמצאים בתוך הקו הירוק) מלהתפוצץ באוטובוסים ובקניונים. בדרום אפריקה ההגבלות נועדו כדי לשרת מטרה אחרת לגמרי, ההשוואה הזו היא טעות במקרה הטוב....

נערך לאחרונה ע"י rubber_duck בתאריך 19-05-2012 בשעה 18:55.
ישן 19-05-2012, 13:15
צלמית המשתמש של Tallyco
  משתמשת נקבה Tallyco Tallyco אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.05.06
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי KFS שמתחילה ב ""אם תרצו" הלכו רחוק מדי...."

אנא שרטט לי מפה של איך בדיוק תחלק את העיר. מזרח מערב? ואז מה תעשה עם רמות, גילה, גבעה צרפתית, הר חומה, רמת שלמה ועוד ועוד...
ומה תעשה עם בית צפאפא ושראפת, אל-וולאג'ה ודומיהם?
או שאולי החלוקה תהיה צפון-דרום? ואז מה? מה עם נווה יעקב, פסגת זאב, רמות? מה שוב תעשה עם שראפת ובית צפאפא?

מה תעשה בדיוק עם הר הצופים (שהיה תמיד בריבונות ישראלית)? הר הזיתים? ואם אתה משאיר אותם אז איך בדיוק? כמובלעת? איך תפתור את הבינוי על שטחים ריבוניים של ישראל באיזור הר הצופים של שכונת עיסאוויה?

נורא קל לדבר על חלוקת העיר (והשאלות שלי אפילו לא נגעו בעיר העתיקה), הרבה הרבה יותר קשה לצייר מפה הגיונית.

אני, אגב, נגד חלוקת העיר בכל מתווה עכשווי. אין כרגע באמת עם מי לדבר ואני גם לא רואה אופציה כזו בעתיד הנראה לעין. וחוצמזה - מה ההבדל בין אנשי שכונת רמות (שגרים על מה שהיה גבעות טרשים) לבין אנשי קטמון או טלביה שאשכרה גרים בבתים נטושים מ-48?

המתווה היחידי שאני יכולה אולי לחשוב עליו, הוא בהנתן שקט ארוך טווח, והסכם יציב לאורך עשורים, הוא העברת ריבונות על שכונות שוליים של ירושלים שלא יפגעו ברצף הטריטוריאלי בין השכונות היהודיות.

מיכל - 20.1.13

מאיה - 9.11.14
נטע - 2.4.20

ישן 19-05-2012, 16:29
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
היא לא הציגה שום מתווה. מעבר לכך, כבר היום כל תושב-קבע יכול להתאזרח בקלות...
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי eshely77 שמתחילה ב "מקבל לגמרי את המתווה. ורק..."

אם כבר מדברים על מתווים, אזי המתווה שלי הוא פשוט בהרבה:
כל שכונה שבאופן מובהק מחוץ לרצף הטריטוריאלי היהודי (לא, לא שיח' ג'ראח, לא אבו תור, לא בית צפאפה, לא שארפאת, לא שעאפט, לא בית חנינא - אבל א-ו-לי כן ואלאג'ה, אולי כן דחיית אל בריד, אולי כן כפר עקב.

95 אחוז מתומכי חלוקת העיר, לא שמעו על אף אחד מהשמות שכתבתי עליהם כרגע. אין להם מושג מה קרוב למרכב העיר, מה מחבר שכונות יהודיות למרכז העיר, מה בעצם קשור לעיר מסיבות מוניציפאליות גרידא. הם בעד חלוקת העיר כי קראו ש"העיר בעצם מחולקת כבר היום", טענה שהיא שקר מטופש ומכוער - אין כניסה לשכונות ערביות בדר"כ, זה נכון - אבל זה קיים לגבי כמעט כל שכונה ערבית ויישוב ערבי בתוככי ישראל. כמה כפר סבאים נוסעים לג'לג'וליה, לטירה, לטייבה? כמה תל אביבים מסתובבים להנאתם בעג'מי? כמה כרמיאלים מסתובבים בנחף ככה סתם? לעומת זאת, תושב פסגת זאב נוסע דרך שעאפט מדי יום לפחות פעמיים, סטודנט בהר הצופים עובר בכל יום דרך שיח' גראח ומתחת לעיסאויה, תושב גילה שהולך לקניון עובר בהכרח דרך שראפאת מצד אחד ובית צפאפה מצד שני. כל אלה הן התנהגויות יומיומיות קבועות שאין דרך בעולם להפסיק אותן - ועל כן קשקושים אודות חלוקה של י-ם (גם בלי לעסוק בתכנית הביזארית של מסירת 75% מהעיר העתיקה, ויצירת תחנת משטרה פלסטינית מול מגדל דוד, במקום שבו נמצא מרחב דוד המשטרתי כרגע), זה אדיוטי, גם אם מדובר על הסכם שלום מלא ומפורט. מדינת ישראל שתסכים שאחרי שירו על גילה ממרחק ק"מ מדרום (בית ג'אלה), תיתן אפשרות להצבת פלסטינים חמושים מול קניון ממילא, על כל הצירים המובילים לשכונות דרום וצפון העיר - היא מדינה מתאבדת.
ישן 19-05-2012, 17:44
צלמית המשתמש של student1
  משתמש זכר student1 student1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.12.07
שלח הודעה דרך MSN אל student1 Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי eshely77 שמתחילה ב "גם אני לא. אי אפשר לאחוז במקל..."

הם אמורים להיות אזרחי ירדן, ולנו הזכות להשאיר אותם תושבי קבע(מה ההבדל בינו לבין אזרח? - תושב קבע לא יכול להצביע בבחירות ואין לו דרכון ישראלי, אלא מסמך מעבר, מין לסה - פסה. כמו כן, מעמד התושבות מוגבל גיאוגרפית - זמנית, כלומר אחרי כמה שנים של היעדרות טוטאלית בשטח זה, התושבות יכולה "להיעלם").
לגבי הקלות שבהתאזרחות, אני לא יודע מה זה קל או לא - כמובן שיש צורך לעבור דרך הרבה ביורוקרטיה, אבל זה רחוק מלא אפשרי. קל יותר מתהליך ההתאזרחות שצטרך לעבור אישה לא יהודיה מחו"ל של אזרח ישראלי.

ישן 19-05-2012, 18:06
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
אי אפשר לאחוז בקלישאה משתי קצותיה. אין שום סיבה לחייב אותנו לאזרח מי שרוצה במותנו...
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי eshely77 שמתחילה ב "גם אני לא. אי אפשר לאחוז במקל..."

והשטות כאילו אנחנו חייבים לעשות כן, היא דמגוגיה מעיקה של שלומיסטים, שאין שום סיבה שתאמץ. המציאו אותה כדי להסביר לנו אודות "הסכנה הדמוגרפית" שישנה באי ויתור על השטחים. מה שעצוב הוא שממציאיה לא מרגישים אי-נוחות באותה עת להתנגד לכל פתרון שיעביר את המשולש וואדי ערה לרש"ף, ובכך יצמצם את הבעייה הדמוגרפית האמיתית (אלה שאשכרה יכולים להצביע כאן) ב30%...

אפשר לא לתת אזרחות. למרבה הצער, כאן בחרו שלא ללכת בנתיב שמונע מתן אזרחות, וערבי ממזרח י-ם, יכול להתאזרח. המזל שלנו הוא שהם לא חכמים גדולים, ומאיימים על חייו של מי שמתאזרח. לו היו נבונים, היו מתאזרחים פה, ומסדרים עוד 4-5 מנדטים ערביים...
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 02:20

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר