בחירות ארה"ב: דמוקרטים חורגים מהקו המפלגתי - ממהרים לחזור בהם
בשבועיים האחרונים היו שני מקרים מעניינים (האחרון שבהם אתמול בלילה), בהם שני בכירים מהמפלגה הדמוקרטית, חרגו מהקו המפלגתי של תקיפת הקריירה של רומני בביין קפיטל, ובתוך ימים - שניהם חזרו בהם - כאשר המטה של אובמה מכחיש בתוקף כל טענה כאילו הופעל עליהם לחץ לחזור בהם ולסתור עצמם בתוך ימים ספורים.
המקרה הראשון הוא של אישיות יוצאת דופן בארה"ב, קורי בוקר, ראש עיריית ניוארק, העיר הגדולה בניו ג'רזי, הנחשב לכוח עולה במפלגה, בין השאר בגלל שני אירועים שונים בהם הפגין גבורה אישית יוצאת דופן (באחרון שם בהם פרץ לבית שכניו כשעלה באש, והציל אישה).
ובכן, בוקר התראיין בתכנית "פגוש את העיתונות (צפו בקטע החל מ 1:50) :
הדברים היו בעלי משקל אדיר, ותוך יומיים הופיע שוב בוקר בטלוויזיה והפעם אמר את הדברים הבאים:
ובכן, בוקר הוא כוכב עולה שטבעי שניתן יהיה להפעיל עליו לחץ כדי שיחזור בו מדבריו - אבל שימו לב למקרה הבא ולאיש הבא:
מקרה קלינטון היה מכה קשה למחנה אובאמה. ה"תיקון" המאוחר לא יעזור
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "בחירות ארה"ב: דמוקרטים חורגים מהקו המפלגתי - ממהרים לחזור בהם"
האמירה הראשונה באה מנשיא דמוקרטי לשעבר, שלא חשוד באהדה לרפובליקנים ולכן דבריו כנגד התעמולה הנקודתית שמכוונת למעומדם לנשיאות מתקבלים כמהימנים ביותר. התיקון שלו הוא כבר אמירה כללית בעלמא שנתפסת כעוד תעמולת בחירות מכפישה של דמוקרט נגד רפובליקני.
בקיצור, הנזק לאובאמה כבר נעשה...
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "מקרה קלינטון היה מכה קשה למחנה אובאמה. ה"תיקון" המאוחר לא יעזור"
אגב, אתה ער בשעות שאנחנו אמורים לא להיות ערים (לצערי יותר מדי פעמיים אני עדיין ער בהן...) -
למה שלא תסייע למערכה שלנו להיות האתר היחיד בישראל שמדווח באופן רציני על המתרחש באחות הגדולה, ותעדכן כשייסגרו הקלפיות בוויסקונסין?
אם אני יודע על זה, ואני בקושי מחובר לתיקשורת פה, כולם יודעים...
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "לא חושב. התקשורת תטייח את זה כפי שעשתה בעבר"
אני לא רואה טלוויזיה, ומתעדכן בעיקר ברדיו בנסיעות אל ומהעבודה. פה ושם באינטרנט. ובכל זאת נתקלתי בסיפור הזה ובדיונים על השלכותיו.לא ניראה לי שזה ניתן לטיוח,בטח לא בערוצים שנישלטים על ייד אוהדי הרפובליקנים כמו פוקס בכבלים או תחנות הרדיו (להן יש עשרות מליוני מאזינים). בקיצור, הרפובליקנים והמתנדנדים בהחלט שמעו וישמעו על זה.
ובאותו הקשר...לא בטוח שאתעדכן על ויסקונסין לפניך בהתחשב בעבודה שעומדת לפני היום, אבל אם כן מובטח לך דיווח
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "לא חושב. התקשורת תטייח את זה כפי שעשתה בעבר"
בינתיים - קלינטון: "נשיאות של רומני תהיה הרסנית לארה"ב". הנשיא לשעבר אמר הבוקר (שעון ארה"ב) שאובמה הרוויח קדנציה שנייה "על איך שניווט את המדינה במצב האומלל שאליו נקלעה" והוסיף שהאלטרנטיבה "תהיה הרסנית למדינה ולעולם".
________
נשמע לי כמו מעט מדי ומאוחר מדי אחרי התשבחות שנתן לרומני לפני יומיים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "בחירות ארה"ב: דמוקרטים חורגים מהקו המפלגתי - ממהרים לחזור בהם"
המצב הכלכלי בארה"ב עשוי להפיל את אובמה בניגוד לכל הציפיות. תוכנית הפד לשינוי עקום התשואה של האג"ח עומדת להסתיים, ונראה כאילו שום דבר לא קרה. כמות המשרות החדשות מתחת לציפיות כבר זמן מה, מתחילים לצוץ קולות שטוענים למיתון קרב, ולנפילה של מדד ה-S&P בעשרות אחוזים. אם זה יימשך ככה, אובמה כבר לא ייחשב למי שיכול להציל את הכלכלה מהרפובליקנים הרשעים. מה שכן, יש לי חשד שבמקרה כזה הפד יצוץ בתוכנית הרחבה כמותית שלישית (שכבר זיכתה את ברננקי בכינוי בוגד. הדובר- ריק פרי, האיש שחושב שביטוח לאומי הוא הונאת פונזי. וצודק ) רק כדי להשאיר את אובמה בשלטון.
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "המצב הכלכלי בארה"ב עשוי להפיל..."
כרגע מסתמן פה שאובמה יהיה הנשיא הראשון בהיסטוריה שיסיים את הקדנציה עם פחות בעלי משרות בארה"ב מאשר היו בתחילתה.
עושה רושם שקלף הכלכלה שהם רוצים להשתמש בו זה "בלי אובמה היה יותר גרוע" ואני לא חושב שזה יעבוד.