20-06-2012, 20:24
|
|
|
|
חבר מתאריך: 23.10.08
|
|
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "שלא יהיה בגופים פרטיים. לא רואה בדל של סיבה שכבישים לא ייסללו ע"י בני שירות לאומי"
איכות וניסיון העובדים? זמן העבודה הקצר שהם יכולים לתת? ההכשרה שלוקחת חלק מהזמן הקצר הזה? משך הזמן שלוקח לסיים כל פרוייקט גדול? יש לא מעט סיבות נגד עבודה זולה/חינמית וקצרת מועד.
אבל אם נישאר ברמה העקרונית- בניית כבישים היא לא משימה לאומית, לא מדובר במוביל הארצי, ייבוש החולה, עבודה בכוח שיטור או שירות בצבא.
למעשה, אני כלל לא בטוח ששירות לאומי צריך להיות ממשלתי. אני לא רוצה שוטרים בני 20 עם טינה נגד המדינה, חסרי ניסיון או חסרי כישורים גופניים לשרת ביחידה קרבית (דהיינו ערבים/חרדים או פרופיליסטים), לא רוצה פקידה שהגיעה בכוח לעבוד בבית החולים או בשירות רווחה כלשהו, שכל מה שמעניין אותה הוא לסיים את פרק הזמן המוקצב לה עבור ההטבות, שאין לה ניסיון וגם לא תספיק לצבור כזה. מי שרוצה להתנדב בחברה זה מבורך, שאר התפקידים צריכים להיות מבוצעים על ידי עובדים אמיתיים. זה אגב בדיוק הטיעון שלי למען צבא מקצועי, רק שבמקרה של צבא הנזק בצבא קטן מדי יכול להיות אינסופי עבור מדינה במצב מלחמה תמידי, ואסור לבצע בו ניסויים, קרי- הרע במיעוטו.
את הרעיון הזה של עבודת חינם לצעירים הציעו באירופה לא מזמן בשביל לפתור את משבר האבטלה, זה נשמע אמנם מגוחך אבל לא שונה בהרבה ממה שקורה פה. עדיף שאותם צעירים בישראל יתחילו ללמוד ולעבוד, כשאלו שהולכים לצבא צריכים לקבל הרבה יותר. הכסף שייחסך מאחזקת עובדי מדינה זולים יותר או פחות יילך לחיילים, בין אם למשכורת מוגדלת או לפיקדון גדול יותר, יחד עם הטבות אחרות כמו קדימות בקבלה לעבודה ממשלתית וכו'.
|