לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 20-06-2012, 14:55
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
אני דווקא התרשמתי לטובה. נראה שהושקעה מחשבה רבה
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי channb שמתחילה ב "כאן יש הרבה יותר פרטים"

הבעייה היא, כמובן, הפחדנות שנוגעת למגזר הערבי. אין אפילו ניסיון לצפות מהם להתנהג כאזרחים מועילים.

כל הנקודות שציינת הן בעייתיות רק במקרה שמראש מסרבים להגיע להסכמות. 20% זה המון. זה אומר אלפי אנשים שהמדינה מתחייבת לסבסד את הלימוד שלהם לכל ימי חייהם. אין מדינה בעולם שהייתה נוהגת כך, ומדינה ציונית הייתה אמורה לנהוג ההיפך, ואפילו לקנוס אותם על כל דף גמרא, לא?

סה"כ, ניכר שיש כאן מאמץ כן ורציני להגיע לפשרה עם ההנהגה החרדית - שתפתח בפני צעירים שלא רוצים ולא יכולים ללמוד כל חייהם - את שעריו של שוק העבודה וההכשרה התעסוקתית - דבר שיועיל להם ולמשק כולו.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 20-06-2012, 18:57
צלמית המשתמש של sheep
  sheep sheep אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.01.06
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "לא בדקתי רשמית את מטרות הוועדה"

21.05.2012
דברי ראש הממשלה בפתח ישיבתה הראשונה של הוועדה לקידום השוויון בנטל
"היום אני מתכבד לפתוח את ישיבתה הראשונה של ועדת קש"ב, הוועדה לקידום השוויון בנטל. היום נתחיל בדיונים שבסופם נחוקק חוק חדש, חוק קש"ב. אני מאמין שארבעה עקרונות מרכזיים צריכים להנחות אותנו; קודם כל חלוקה שווה של הנטל. שנית, הדרגתיות בביצוע. שלישית, הכללת יהודים וערבים כאחד. רביעית, לעשות כל זאת בלי לשסות ציבור בציבור. "
http://www.pmo.gov.il/PMO/Communica...ivyon210512.htm

21.05.2012
למרות שלוועדה עשויה להיות השפעה מכרעת על חייהם של חרדים, ערבים ועל השירות הצבאי של נשים, ייצוג המגזרים הללו בוועדה לוקה בחסר. ברשימת עשרת חברי הוועדה שפורסמה אין כלל נציג למגזר הערבי. גורם בסביבת הוועדה אמר כי בשיחות מוקדמות שנערכו מול ח"כים ערבים וכן מול ועדת המעקב לענייני ערבים, נציגי המגזר ביקשו לא לשלוח נציג. לדברי הגורם, הנציגים אמרו כי כל ערבי שיכהן בוועדה ייחשב ל"ערבי מחמד". יחד עם זאת אמר הגורם כי בכוונת נציגי המגזר לנהל דיאלוג עם הוועדה, גם אם באופן לא רשמי. הוא הביע תקווה כי דווקא בנושא זה תרשום הוועדה פריצת דרך בשל הנכונות של המגזר להשתלב בחיי המדינה. בוועדה אומרים כי בכוונתם למנות נציג ציבור ערבי לכשיימצא כזה, אך הוועדה תחל בדיוניה גם ללא נציג של המגזר.
...
יו"ר הוועדה חבר הכנסת יוחנן פלסנר אמר כי "שמור מקום נוסף לנציג ערבי ולאשה שתגיע מהתחום הכלכלי. לא רצינו לעכב את תחילת הדיונים. נצטרך למצוא את האיזון הנכון".
http://www.haaretz.co.il/news/politics/1.1712822

ישן 20-06-2012, 19:32
צלמית המשתמש של sheep
  sheep sheep אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.01.06
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "חיפוש..."

מהמקור שלך:
המשנה ליועץ מסביר כי "הוועדה תידרש להכריע אם היא מבקשת למצוא פתרון לסוגיית החובות שיוטלו על תלמידי ישיבות בלבד, או לקבוע הסדר רחב יותר המתייחס גם לקבוצות אחרות שאינן משרתות – ובהן בני ובנות המיעוט הערבי ובנות דתיות מהמגזר היהודי ... ביחס למי שאינם חרדים, נציין כי לא קיימת חובה משפטית להציע הסדר חלופי להסדר הקיים".

בשורה התחתונה, כתוב מפורשות שהועדה תדרש להכריע אם היא מבקשת למצוא לערבים פתרון, היא פשוט לא חייבת משפטית, כהגדרתם.

שוב, לפי נתניהו ולפי פלסנר בראשית ימיה של הועדה - אחת ממטרותיה המדוברות ביותר הייתה גיוס ערבים. המכתב לא משנה את העובדה הזו.

ישן 20-06-2012, 18:33
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
שירות אזרחי של כל המגזר לא בטוח שרצוי, למעט מההיבט הערכי-עקרוני
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "ודאי שאוכל להפלות בתפקידים - אלא מה? בכלל לא הצעתי שיגוייסו לצבא..."

זה יעלה למדינה הרבה מאוד כסף. בייחוד אם מדובר ב"משרה מלאה" כי אז צריך לספק לאותם משרתים הכנסה מינימלית לקיום כמקבילה לכך שהצבא מספק את צורכי הקיום של החיילים. שלא לדבר על מנגנוני פיקוח וכו'. יש לשים לב שכבר היום כמות התקנים לשירות אזרחי במגזר הערבי מצומצמת יחסית לביקוש (הבאתי בזמנו סימוכין לכך) ולא שהביקוש בשמיים. והסיבה לכך כמובן תקציבית. מעבר לכך, צריך לקחת בחשבון שעל כל תקן שירות אזרחי שאתה מציב, אתה מוותר על תקן מישרה בשכר. נכון שבחלק מהמקרים זה לא בא אחד על חשבון השני אבל הרבה פעמים כן-למשל אם אתה מדבר על סלילת כבישים. כח עבודה זול המוני ולא מקצועי לאו דווקא מועיל לכלכלה ולמשק בשורה התחתונה (ושרוקי יכול להרחיב או לתקן).
הפיתרון לדעתי טמון בכיוון ההפוך-פריווילגיות שמי שכן משרת/שירת, כאשר לכל אחד יש את האפשרות לשרת (בצבא או בשירות אזרחי) אם רצונו בכך, ויהיה מוגבל ככל שיהיה (בגבולות סבירים, כמובן..). ככה מעקרים כל טענה לאפליה. זה יכלול לכלול כמובן עדיפות בזכאות למילגות לימודים ובעצם הקבלה ללימודים ולעבודה במשרות ציבוריות, נקודות זיכוי למס הכנסה, מענק שיחרור וכו'. אפשר גם להרחיק לכת ולהכניס לעניין גם קיצבאות ילדים. באופן זה אתה לא צריך לכפות בכח את השירות על אף אחד, מי שישרת ירוויח. יתנדבו לשירות מי שברצונם בכך ומי שלא-לא יהנו מאותן העדפות והטבות.
כאמור, ולפני שמישהו יקפוץ עם "בג"ץ!", אין כאן אפליה משום שכל אזרח יכול להיות זכאי לאותן הטבות.
ישן 20-06-2012, 20:24
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.10.08
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "שלא יהיה בגופים פרטיים. לא רואה בדל של סיבה שכבישים לא ייסללו ע"י בני שירות לאומי"

איכות וניסיון העובדים? זמן העבודה הקצר שהם יכולים לתת? ההכשרה שלוקחת חלק מהזמן הקצר הזה? משך הזמן שלוקח לסיים כל פרוייקט גדול? יש לא מעט סיבות נגד עבודה זולה/חינמית וקצרת מועד.
אבל אם נישאר ברמה העקרונית- בניית כבישים היא לא משימה לאומית, לא מדובר במוביל הארצי, ייבוש החולה, עבודה בכוח שיטור או שירות בצבא.

למעשה, אני כלל לא בטוח ששירות לאומי צריך להיות ממשלתי. אני לא רוצה שוטרים בני 20 עם טינה נגד המדינה, חסרי ניסיון או חסרי כישורים גופניים לשרת ביחידה קרבית (דהיינו ערבים/חרדים או פרופיליסטים), לא רוצה פקידה שהגיעה בכוח לעבוד בבית החולים או בשירות רווחה כלשהו, שכל מה שמעניין אותה הוא לסיים את פרק הזמן המוקצב לה עבור ההטבות, שאין לה ניסיון וגם לא תספיק לצבור כזה. מי שרוצה להתנדב בחברה זה מבורך, שאר התפקידים צריכים להיות מבוצעים על ידי עובדים אמיתיים. זה אגב בדיוק הטיעון שלי למען צבא מקצועי, רק שבמקרה של צבא הנזק בצבא קטן מדי יכול להיות אינסופי עבור מדינה במצב מלחמה תמידי, ואסור לבצע בו ניסויים, קרי- הרע במיעוטו.

את הרעיון הזה של עבודת חינם לצעירים הציעו באירופה לא מזמן בשביל לפתור את משבר האבטלה, זה נשמע אמנם מגוחך אבל לא שונה בהרבה ממה שקורה פה. עדיף שאותם צעירים בישראל יתחילו ללמוד ולעבוד, כשאלו שהולכים לצבא צריכים לקבל הרבה יותר. הכסף שייחסך מאחזקת עובדי מדינה זולים יותר או פחות יילך לחיילים, בין אם למשכורת מוגדלת או לפיקדון גדול יותר, יחד עם הטבות אחרות כמו קדימות בקבלה לעבודה ממשלתית וכו'.

ישן 20-06-2012, 22:33
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.10.08
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי Harmonic Oscillator שמתחילה ב "מסכים. מעבר לכך, אחרי השחרור..."

איזה חלק בדיוק יעשו זאת? למה שמישהו יילך לעבוד בבניין במשרה מלאה, או יותר נכון- למה שייקחו אותו אם יש עובדים בחצי חינם? עובדים זרים בישראל באים לבניה, סיעוד וחקלאות (רובם המכריע, יש גם שפים יפנים לסושי). עובד ישראלי לא מעוניין לעבוד בבניה, והוא לא יכול להתחרות בסיני. אפילו הערבים כבר לא רוצים/יכולים לעבוד בזה (הסינים מקצוענים, ולאמא הערביה גם יש חלום על בן רופא/מהנדס). ואתה באמת רואה נער בן 18 הולך לסעוד קשישים? ועוד כשמכריחים אותו? חקלאות אני לא מכניס לפה היות ומדובר בעסקים פרטיים נטו ואני בספק אם ייתנו להם בני שירות.

ישן 20-06-2012, 22:52
  Harmonic Oscillator Harmonic Oscillator אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.05.12
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "איזה חלק בדיוק יעשו זאת? למה..."

ספציפית לבניין, ראיתי לפני מספר שבועות כתבה בה תוארה קבוצה של עובדי בניין יהודים, רובם צעירים גילאי 22-26. הוסבר שהם מקבלים משכורות לא רעות (מעל 10,000), שעולות ככל שיעילותם עולה. הראו שם משכורות של עובדים סינים שמגיעות ללמעלה מ 20,000 (יותר יעילים). החברה הישראלים עדיין היו חדשים אך הראו מגמת שיפור וניתן היה לשמוע שהם שואפים להגיע לרמות קרובות לסינים.

כשנשאלו למה אין הרבה יהודים בעסק למרות שהמשכורות גבוהות מהממוצע במשק(ולפעמים יותר מכפולות) הסבירו שזה לא סקסי, ולרבים יש את הדעה שביטאת ממש מעלי. הראו שם מעסיקים שמחפשים עובדים יהודים למשרות הנ"ל ומתקשים למצוא, אז כנראה שהביקוש קיים.
סיבה נוספת הייתה עקומת לימוד תלולה. ללמוד בניין לוקח זמן ובהתחלה עובדים ביעילות נמוכה ולכן גם המשכורות נמוכות (הם התחילו בסביבות ה-6-7 אם אני זוכר נכון).

אני בטוח שזה לא כך עבור כל המקצועות שיכללו במסגרת התוכנית, ולכם גם כתבתי שחלקם ולא כולם ישתלבו בתחומים המקבילים באזרחות.
ישן 21-06-2012, 01:27
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
מעבר למה ששרוקי כתב, שירות לא עובד אם איננו לפחות חלקית מרצון
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "שלא יהיה בגופים פרטיים. לא רואה בדל של סיבה שכבישים לא ייסללו ע"י בני שירות לאומי"

מי שמשרת בצבא מסכים ברמה העקרונית לשרת. אם הוא ממש לא רוצה לשרת בכלל או ביחידה מסוימת, הוא יהיה חייל גרוע שעושה בעיות או (ואני כבר לא יודע מה יותר גרוע) שימצא דרכים להשתחרר מחובתו החל מכניסה חוזרת ונישנת לכלא שמביאה בסוף לפטור, המשך בפניה לכל מיני רופאים וקב"נים וכלה בעריקות ממש. ובצה"ל יש לומר, יש שיעור אי-גיוס ונשירה גבוה למדי גם בקרב המתגייסים היהודיים.
תוסיף לזה את זה שיהיו מאות שישמחו, בתור אמצעי תעמולה, ללכת לכלא במקום לשרת וקיבלת תיסבוכת לא קטנה. זה לא אומר אגב שאני נגד חובת שירות לאומי לכל,אני רק אומר שזה מורכב ועדיף שיבוצע תוך הסכמה עם המנהיגות של המגזרים הבעייתיים. בגדול, אני רואה 2 גישות עקרוניות אפשריות:
1. שירות לאומי/גיוס הוא חובה אזרחית בדיוק כמו תשלום מס. כפי שהמשתמט ממס ישלם בקנסות ואף כליאה, כך מי שמסרב לשרת. זאת גישה הגיונית וצודקת לחלוטין. אבל, כאמור, לא בטוח שהיא ישימה באופן שיועיל לישראל יותר משיזיק.
2. שירות לאומי/גיוס איננו חובה אך בשל חשיבותו הוא מהווה תנאי לזכאות לזכויות והטבות שונות שכיום ניתנות לכולם כולל למשל קיצבאות ילדים, מילוי מישרה ציבורית (כולל ח"כ...) וכו'.
3. שירות לאומי/גיוס מזכה בפריבילגיות חשובות שונות מעבר למה שמקובל לתת היום לכל האזרחים.
לדעתי הגישה היעילה ביותר היא איפשהו בין 2 ל-3
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:14

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר