22-10-2012, 18:09
|
|
|
חבר מתאריך: 15.10.12
הודעות: 78
|
|
מתכון הפיצה המקורי שלי (לתחרות הפורום) :D
ערב טוב לכם קוראים יקרים,
לרגל יום הולדת של ידידה טובה, ולבקשת החברים להכין פיצה (כי אני בשלן טוב), החלטתי להוריד שני ציפורים במכה אחת ! פיצה לחבר'ה ומתכון לתחרות הפורום
המתכון מחולק לשלושה חלקים :
1) הכנת הבצק
2) הכנת הרוטב
3) הרכבת ואפית הפיצה
הכמות המוצגת במתכון שווה ל:
4 פיצות קטנות עגולות (33 ס"מ)
או
3 פיצות גדולות עגולות (55 ס"מ)
או
3 תבניות מרובעות (25*42 ס"מ) -----> שזה מה שהכנתי
*במתכון הזה צירפתי כמה קטעים של תמונות מונפשות, הן ליופי והן להסבר יותר מפורט !
בתאבון ואם הכנתם תשלחו משולש
המצרכים לבצק הפיצה: 600 גרם קמח רגיל
400 גרם קמח מניטובה*
25 גרם שמרים טרים או 7 גרם שמרים יבשים
1 כפית סוכר
6 כפיות שמן זית
20 גרם מלח
500-600 מל מים פושרים (נעימים למגע היד)**
*קמח מניטובה הוא קמח מאוד מצויין עם הרבה גלוטין שנועד לשפר את איכות התוצר הסופי כמו לחם או במקרה שלנו הפיצה.
במקרה ובסופרמרקט המקומי לא מצאתם את סוג הקמח הזה אפשר להחליף את הכמות בקמח רגיל.
**כמות המים המינמלית והמקסימלית נועדה לשוני בסוגי הקמח, על מנת שלא יתקבל בצק צמיגי מדי צריך להיזהר בכמות ששמים (הסבר מורחב במתכון).
תהליך ההכנה:
1. לוקחים צלחת / קערה קטנה ומפוררים את השמרים הטרים או שמים את השמרים היבשים יחד עם הסוכר ומעט מים (מהכמות המצויינת במצרכים).
2. משאירים לנוח למשך 10 דקות עד שמתקבל קצף קל למעלה (מה שמציין שהשמרים התעוררו!)
3. בקערה גדולה שמים את שני סוגי הקמח ואת המלח, ומערבבים אותם הייטב עם מערבל ידני.
(עושים פעולה זאת על מנת להיוותר מגושים + הכנסת אוויר חדש לקמח)
4. מוסיפים את התוכן של הקערה הקטנה (מסעיף מס'1) אל תוך הקערה (מסעיף מס'2)
5. מוסיפים את המים בהדרגה ומתחילים ללוש את הבצק בעזרת היד.
(לגבי המים: כאשר הגעתם לכמות של חצי ליטר (500 מל), בדקו אם הקמח ספג את כול המים, אם הבצק שיש לכם ביד הוא בעל גמישות טובה ולא נדבק עוד ליד – לא מוסיפים עוד מים. אבל אם הבצק עדיין יבש, ויש שאריות קמח מוסיפים מעט (במעט אני מתכוון לא מעבר ל10-15 מל) ובודקים שוב – חשוב לא לשים את כול המים ביחד)
6. ממשכים ללוש את הבצק עד שכול המצרכים נספגים ומתקבל בצק אחיד.
7. כעת יש לעבור לעבודה האמיתית:
7.1. מקמחים את משטח העבודה מעט (חשוב שמשטח העבודה יהיה נקי)
7.2. מוציאים את הבצק מהקערה ומתחילים ללוש אותו עם שתי הידים.
את דרך הלישה הנכונה יש לתרגל הרבה אבל אעשה את מיטבי להסביר בעזרת תמונות ומלל:
לוקחים את כדור הבצק ועובדים עם כף היד בתנועות פנימיות ועם קיפול באנרגיה גדולה.
ממשכים ללוש בצורה הזאת כאשר אנחנו מקפלים את הכדור אל תוך עצמו במשך עשר דקות (כן למדוד זמן של עשר דקות)
7.3. מכדררים את הבצק אל כדור אחיד (זו היא התוצאה הרצויה)
8. משמנים במעט שמן זית קערה, שמים בתוכה את הבצק, מכסים את הקערה הייטב (ולא את הבצק) בניילון נצמד.
9. נותנים לבצק לנוח במשך שעתיים לפחות (או עד שהכפיל את הנפח), במקום חם וללא משב אוויר, מכוסה הייטב.
10. הינה הבצק אחרי ההתפחה (שעתיים):
החלק השני - הכנת רוטב הפיצה:
המצרכים לרוטב הפיצה: 1 קילו עגבניות אדומות בשלות
בצל קטן (כ60-70 גרם)
4 שיני שום
מלח
פלפל שחור
עלי בזיליקום (5-6)
שמן זית
תהליך ההכנה:
1.בסיר מרתיחים מים עם מעט מלח.
2. שוטפים את העגבניות ומהצד ההפוך עושים איקס לא עמוק מדי.
3. מכניסים את העגבניות לסיר הרותח למשך 10 דקות.
4. מוציאים את העגבניות מהמים ונותנים להן להתקרר.
5. מקלפים את העגבניות וחותכים אותם לרבעים.
6. מפרידים את החלק הפנימי של העגבניות מהליבה.
7. בעזרת מסננת נפטרים מגרעיני העגבניות ונשארים רק עם מיץ העגבניות.
(הפעולה הזאת נעשת על מנת להוריד את הטעם החמוץ של העגבניות, וגם כדי לקבל מרקם יותר אחיד).
התוצאה הסופית: ליבת העגבניות בצלחת אחת, מיץ העגבניות ללא גרעינים בצלחת אחרת:
8. קוצצים את הבצל ואת שיני השום מאוד דק (כול אחד לחוד)
9. בתוך מחבת רחב / סיר שמים שמן זית, ומבשלים את הבצל כ3-4 דקות על אש נמוכה עד שהוא מתרכרך.(מערבבים מדי פעם ולא עוזבים את המחבת לרגע).
*במקרה והבצל מתחיל להישרף מורידים מהאש מיד.
10. מוסיפים את השום ומערבבים קלות. (לא לבשל הרבה, בגלל ששום נשרף מהר מאוד)
11. מוסיפים את ליבת העגבניות ומגבירים את האש.
12. אחרי כמה דקות שהכול מתחיל להתחמם מוסיפים את מיץ הגבניות.
13. נותנים לכול להתבשל במשך 15-20 דקות עם מכסה סגור, תוך כדי מדי כמה דקות מערבבים את העגבניות ומועכים אותם מעט עם מזלג.
14. מוסיפים מלח ופלפל (רק בסוף) לפי טעם.
15. מוסיפים את עלי הבזיליקום (או קצוץ דק או חצוי ביד)
16. מבשלים עוד כמה דקות.
ולהלן התוצאה הסופית:
החלק השלישי - הרכבת ואפיית הפיצה:
מצרכים להרכבת הפיצה:
הבצק שהכנו בחלק 1
הרוטב שהכנו בחלק 2
400-500 גרם מוצרלה
עלי בזיליקום או אורגאנו
תוספות:
זיתים שחורים
נא או מבושל (כאן קניתי מבושל)prosciutto
salame רגיל או חריף (כאן קניתי רגיל)
טונה
פלפל אדום
.....
תהליך ההכנה:
1.1. מחממים את התנור מראש לחום מקסימלי ועל מנת לאפות את הפיצה בצורה הכי טובה מכניסים תבנית ריקה ושמים אותה הפוך, כך שהיא מתחממת הייטב. ומעליה שמים את תבנית הפיצה (בצורה הזאת אנחנו אופים את הפיצה בצורה הכי טובה ואחידה)
1. לוקחים את הבצק שהכנו מראש, ומחלקים אותו לכמות הפיצות שאנחנו רוצים (לוקחים משקל ושוקלים את הבצק ומחלקים)
4 פיצות קטנות עגולות (33 ס"מ)
או
3 פיצות גדולות עגולות (55 ס"מ)
או
3 תבניות מרובעות (25*42 ס"מ) -----> שזה מה שהכנתי
2. מכדררים מחדש את הבצק שחילקנו ונותנים לו לנוח מעט (מכסים עם ניילון נצמד)
3. שמים מעט שמן זית בתבנית שבה אנחנו הולכים לאפות.
4. אנחנו מררדים את הבצק בעזרת הידיים בתבנית בצורה אחידה.
5. נותנים לבצק לנוח למשך 5 דקות.
6. יוצקים מעל הבצק את הרוטב שהכנו (אסור שיהיה רותח)
7. מוסיפים את המוצרלה + התוספות.
8. מעט שמן זית מעל הכול (כפית).
תהליך האפיה:
מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 20-25 דקות, עד שהבצק אפוי (לבדוק אותו מלמטה) והגבינה מותכת.
לצערי הרב, בעודי מכין את הפיצה השניה החברה החליטו להסתער על הפיצה הראשונה (זאת ללא תוספות למעלה) ולכן תאלצו להסתפק בפיצה השניה שהכנתי:
מקווה שאהבתם את המתכון !!
ומקווה שעשיתי לכם מספיק חשק לקום ולהכין
|