22-07-2012, 09:08
|
|
מנהל 20+, מו"ס
|
|
חבר מתאריך: 27.07.05
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי קגנס
אם אני קונה באופן חוקי ובקלות קלצ'ניקוב ומסב אותו לאוטומטי (עניין די פשוט, כך אומרים לי) לפי הוראות מהאינטרנט, איך זה סותר את הבעייתיות של קלות השגת הנשק באופן חוקי?
|
ככה-
1. נשק אוטומטי לא מהווה בהכרח יתרון.
2. כי קל, באותה מידה, להשיג נשק אוטומטי בישראל.
3. בגלל ש-עוד פעם, עובדתית ומחקרית הוכחנו, כמה פעמים, שמדינות בעלות אחוז כלי נשק פר אזרחים גבוה מאוד (מהגבוהים בעולם) קרי- קלות בהשגה של נשק (ומדובר על רובי סער ורובי ציידים, לא רק אקדחים) כגון מדינות סקנדינביה, קנדה, שוויץ וכו' הן פעלות שיעור פשיעה חמושה נמוך מאוד.
לכן, המסקנה המתבקשת היא שזה בפירוש לא קלות ההשגה של הנשק. זה יכול להיות כל דבר החל מחינוך קלוקל, דרך תרבות מנוונת ועד מחסור בפלואוריד במי שתייה. אבל זה בפירוש לא קלות ההשגה של נשק.
ציטוט:
בהנחה שרכישת נשק (בייחוד ארוך) איננה חוקית או כרוכה בהליך רשוי ובדיקה משמעותיים, הייתי נאלץ לפנות לנתיב של רכישה לא חוקית ואיפה בדיוק הייתי מוצא מישהו לקנות מימנו? לא עניין פשוט (אני גר בסן דייגו, אגב).
|
בסן דייגו זה יהיה קל אפילו יותר מבקולורדו. קפוץ למקום הקרוב ביותר בו מקסיקנים מתאספים בתקווה שמישהו ייקח אותם לעבודה. תביא כמה מאות דולרים ומזוודה.
ציטוט:
אני מניח שבסוף הייתי מצליח אבל זה היה לוקח זמן וסיכוי טוב שעד שהייתי נתפס על ידי המשטרה (למשל אם סוחר הנשק הלא חוקי הוא בעצם סוכן משטרתי-עניין לא נדיר) או סתם הייתי כבר מתקרר ומשנה את דעתי. מצד שני, במצב כיום, הייתי פשוט יכול לעשות טיול יום למקום מתאים וקונה באופן חוקי לחלוטין גלילון (כי בו אני הכי מיומן), גלוק (כי זה פופולרי), קולט 0.357 (בשביל הגיוון) ושוט גאן (בשביל המסורת האמריקאית ולמקרה שהיה לי קיר בדרך), זורק אותם לתא המטען ולמחרת בבוקר נכנס למשרד המדובר, דוחף את קנה השוט גאן לפה של המזכירה הבכירה השמנה עם השיער הצבוע שנהנית למרר לי את החיים לכל אחד שצריך משהו (אה, הפנטזיות 2) וממשיך עם הגלילון לקצור בשאר העובדים (לא צרורות חלילה-רק בודדת מהירה כמו שלימדו אותי) ומשאיר כתריסר גופות ועוד כמה וכמה כאלו שכבר לא יוכלו להשתין בעמידה. כל זה בא פשוט להמחיש שהיכולת לרכוש באופן חוקי כמה נשק שאתה רוצה, ומכל סוג שאתה רוצה (ברמת כלי היריה הסטנדרטי) הופכת את החיים לקלים מאוד עבור הטובח הממוצע בארה"ב. זה שהוא בסופו של דבר אזרח נורמטיבי שיום אחד איזה בורג רופף אצלו משתחרר סופית.
|
ועל כן- בדיקות פסיכאטריות ורקע פלילי. שכן, שוב- עובדתית, דברים כאלה אינם שגרתיים ולרוב יש להם סימנים מקדימים.
אגב, אם החלטת לבצע טבח כלום לא יעצור אותך, בטח לא מחסור בכלי נשק (ששוב, הוא מכשול נמוך מאוד). אתה תקח אוטו ותדרוס כל מה שנמצא בדרכך. אתה תעמוד על רציף של רכבת ותזרוק אנשים למסילה. ה"רצון" לבצע טבח זה לא משהו קצר ובר חלוף שדורש, בסה"כ "להתקרר קצת".
ציטוט:
ובסופו של דבר אתה מסכים איתי. לא לכל אחד צריכה להיות גישה לנשק. צריכה להיות בדיקת רקע רצינית
|
בפירוש.
ציטוט:
מעבר לכך, אם מדובר בנשק להגנה עצמית סטנדרטית בביתך, אפשר לגמרי להסתפק באקדח אחד או שוט גאן. אין שום צורך ברוס"ר ובמספר כלי יריה שונים. זה לא רלבנטי למקרה של פורץ (פורץ בדרך כלל יברח מייד כשיסתבר לו שיש מישהו חמוש בבית-לא שווה לו לנהל קרב יריות ממושך בשביל זה)
|
כי פה כבר נכנס אישיו נוסף. אני אוהב כלי נשק. אני אוהב לירות. או שאני אוהב לצוד. זה הכיף שלי ואני עושה את הכל במסגרת חוקית. למה למנוע ממני? אתה באמת חושב שאם יש לי רק שוטגאן אז אין סיכוי בעולם שאני אעשה בו שימוש לא כשר, אבל אם יש לי שוטגאן וAR אז פתאום אני רוצח פסיכופת בפוטנציה?
מעבר לכך, אישית- לא הייתי לוקח שוטגאן להום-דיפנס, אבל זה סתם אני והשטיקים שלי.
ציטוט:
ועוד משהו-בארה"ב יש הרבה נשק לא חוקי (ואולי בעיקר) משום שקל כל כך להשיג נשק חוקי. זה יוצר היצע גדול עבור גנבי נשק מאזרחים וחנויות נשק ועבור כאלו שקונים את הנשק חוקית ומוכרים אותו בשוק שחור לעבריינים.
|
ומכאן, שאחת הדרישות לקבלת רשיון לנשק תהיה אחזקה ראויה של כלי נשק. ה M14 נראה ממש יפה מעל האח, אבל אלא אם הוא מעוקר זה צריך להיות ממש לא חוקי. אתה רוצה להחזיק נשק בבית? תהיה מחוייב לעמוד בסטנדרטים של אחזקה נכונה.
|