19-07-2012, 16:10
|
|
|
|
חבר מתאריך: 15.04.03
|
|
אני חושבת שאתה צודק מצד אחד, אבל טועה בגדול מצד אחר.
אני הכי בעד הCarpe Diem הזה, לחיות את הרגע והכל. אבל מה שאתה מתאר, זה מדרון חלקלק. מאוד נוח וקל לחיות אצל ההורים ולעבוד בעבודה מזדמנת... הכי כיף כשאין דאגות על הראש, לישון עד הצהריים, לשבת עם חברים בערב, לעבוד פה ושם... החיים הטובים. אבל אני אוהבת להרגיש שיש מטרה בדברים שאני עושה...
אני בטוחה שלא התכוונת, אבל אני מרגישה נימה קצת מתשאת... אני לא גרה אצל ההורים, אני לומדת לתואר יחסית קשה, אני קורעת את התחת שלי בעבודה ואני בקושי גומרת את החודש. עשיתי פסיכומטרי חצי שנה אחרי שהשתחררתי. אתה בא להגיד שאתה יותר טוב ממני, נכון? אתה עלית על הנוסחא שאף אחד לא עלה עליה קודם? כל האנשים שחיים את החיים שלהם במסלולים המקובלים פשוט אף פעם לא חשבו על זה שיותר נוח לגור אצל ההורים ולהעביר את הזמן בכיף, וכשיגיע הזמן "להתחיל", אז להתחיל? אם רוצים שדברים יקרו צריך להתחיל להזיז עניינים... לומדים איתי הרבה אנשים בני 30, שמרחו זמן... כשהם היו בני 25 וחזרו מהודו, לא היה להם את הרצון להכנס עכשיו ללימודים... יאללה מה, רק חזרתי מהודו. גם אין כסף, אז נעבוד שנה, נחסוך. ואז אחרי שנה אני כבר עובד בעבודה נחמדה, מכניסה לי כסף טוב... בדיוק גם קידמו אותי קצת... מה לתחיל ללמוד עכשיו?! ואז הם מתעוררים בשלב מסויים ומגלים שעשר שנים הלכו סתם. ומעתיקים שיעורים מילדות בנות 21. יותר מזה, עובדים איתי בעבודה הסטודנטיאלית שלי גם אנשים בני 40, נשואים ועם ילדים, שפשוט לא יהיה להם משהו יותר טוב כבר אף פעם. זה מטורף איך שהזמן טס ואיך שלדברים כאלה יש נטייה להפוך לכדור שלג...
ואני אגב, כן חיה את החיים שלי. מאחורי כל ההתמרמרות החיצונית, יש תחושת סיפוק אדירה. בשבילך ההנאות בחיים הן החופש הזה, העדר המסגרת וחוסר השגרה, בשבילי ההנאה היא הדרך לכבוש את המטרה הבאה וכבישתה. וגם יש לי זמן לשבת עם חברים ולצאת וללכת לים. אני לא מרגישה שאני מפספסת משהו בדרך... אני הולכת בקצב, אני רואה את המטרה שלי מול העיניים, ואני גם מסתכלת לצדדים ונהנת מהנוף. תוך כדי ההליכה! זה לא שחור ולבן. בשביל להנות מהנוף לא חייבים לעמוד במקום...
אתה לא תגיד לי ולאנשים מסוגי שאנחנו שוכחים לחיות. גם חתונה וילדים, תתפלא, זה לא סוף החיים. זה שאתה רואה את זה כמשהו גדול ומפחיד שמאיים על החופש שלך, זו השקפה די ילדותית לדעתי.
בכל מקרה, אם תשאל אותי, אני אפילו די מקנאה באנשים כמוך לפעמים... אני גם בטוחה שהרבה מאוד מכם (אני מקווה שזה לא מעליב, הכוונה היא לאנשים שלא ממהרים לשום מקום) גם מוצאים את עצמם, ומצליחים ומגיעים להישגים שאני אולי לא אגיע אליהם בחיים. אבל אנא ממך, אל תטיף שהדרך שלך יותר טובה. זה נשמע לי כמו תירוץ... אני לא לומד מבחירה! אני לא לומד כי אני יודע משהו שאתם לא, ואתם הדפוקים פה.
נערך לאחרונה ע"י MiRi_GrEEn בתאריך 19-07-2012 בשעה 16:16.
|