19-08-2012, 00:07
|
|
|
|
חבר מתאריך: 04.07.10
|
|
הייתי מעורב במקרה דומה לפני כ10 שנים, כאשר עוד לבשתי מדים יום יום לעבודה. כקצין בחט"ל, היתה לי השפעה גדולה מאוד על פרוייקטים עם הרבה מאוד כסף מאחוריהם. למפקדי היתה השפעה גדולה עוד יותר. ומה רבה היתה תמיהתנו כאשר בבואנו לפגישה באחת החברות, פגישה הרת גורל מבחינת פרוייקט מסויים, בחוץ חנה רכב תא"לים, ובפנים הוצג לנו תא"ל מסויים שהיה מפקדם של חלק מאיתנו, בתור המנכ"ל המיועד של החברה שמולה אנחנו עובדים. אני לא אכנס להתנהלותו של האיש, שהיתה מבישה לטעמי, אבל ברור לכם שכך אי אפשר לעבוד. כשדיווחנו על כך, יצאה הוראה ברוח הדוא"ל של רמ"ח מע"מ, האוסרת על מפגשים עם האיש לתקופה של מספר חודשים.
גם במקרה הזה, אנחנו לא יודעים מה ברקע האירוע.
נאמר שהאיש פנה והציע.
הצעתו נדחתה.
ועכשיו הוא פונה לאנשים בדרגים שונים שהוא איתם בקשר במסגרת עבודתו השוטפת ומנסה לקדם את אותו רעיון שכבר נדחה - ואני מניח שגם בשיטות גבוליות מבחינה אתית.
יש מקרים שבהם ראוי להנחות מערכת שלמה לא להיות בקשר עם אדם מסויים. אני רוצה להאמין שיש יסוד להנחיה הזו, הנובע מהתנהלותו של אותו אדם מול אנשי המחלקה.
להבדיל - אם היה מדובר בנוכל או גנב - זה היה מקובל, נכון?
אף אחד מאיתנו לא יודע מה הרקע, אנחנו רק יודעים שמישהו דאג להעביר חלק מהמידע לאנשי העיתון, והם בחרו לפרסם מתוך המידע שקיבלו את החלק שהם רוצים, כדי לייצר כותרת.
אגב, אומרים שאחד מסימני העת המודרנית הוא כמה פעולה קטנה יוצרת תגובה גדולה. פעם היה צריך לשלוח שליחים, רצים ופרשים כדי להפץ כזו הוראה, ואז היא עדיין היתה מגיעה למעטים. היום- יש קלות כמעט בלתי נסבלת שבלחיצה על "שלח", אפשר להפיץ פקודה לאלפים, כמעט בלי מאמץ.
אסף.