03-09-2012, 14:14
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
|
יש ערך מבצעי עצום (אני רציני!) לעובדה שהערבים מאמינים בזה
כשאני קורא תיאורים של מלחמת איראן עיראק, ומבין עד כמה הערבים/מוסלמים האלה מסוגלים להתמיד בלהלחם, ולמות, שנה אחרי שנה בלי לעצור ולחשוב, אני מבין שאנו חייבים הרבה מעבר לחיילים/טנקים/מטוסים טובים. המיתוסים הללו הם נשק מעולה. אני זוכר שלפני איזה עשרים שנה היה מין סיפור לפיו בעולם הערבי נפוצו ידיעות על נשק ביולוגי שישראל מפתחת ואשר אמור לפגוע רק בערבים. לקחתי ברצינות את הידיעה ההיא ובמשך השנים טרחתי לעשות בה שימוש חוזר ונשנה, בפורומים, טוקבקים ושיחות עם זרים. זה די משמעשע האמת... השיפור שלי של הידיעה טען כי במכון הביולוגי באיזו עיירה נידחת בין רישון לרחובות פותחו חיידקים שכאשר ישוחררו לאוויר יחסלו מוסלמים כמו זבובים - אבל רק מוסלמים. כמובן שעמדה בפני הבעיה כיצד לשכנע אנשים שטיפה חושבים (לרוב זרים מקרב אלה שאינם ערבים) שאפשרי בכלל לקיים חיידק כזה. הפתרון שחשבתי עליו היה סיפור לפיו החיידק מתרבה והופך קטלני רק על קיבה ריקה לחלוטין. מסיבה זו השם המעשי של הנשק הביולוגי הזה הוא "נשק הרמאדן" - מאחר והוא יעיל רק בזמן הרמאדן, ורק אחרי הצהריים, שאז הרי לרבים מהמוסלמים יש בטן ריקה. מדהים עד כמה הסיפור המשעשע הזה, שהמצאתי בהתחלה כבדיחה על חשבון סטודנטים להוראה שהשתתפו בחפירות בארץ, תופס נהדר. סיפרתי את הבדיה הזו מאז המון פעמים, עם עוד כמה פרטים נלווים, והיה מדהים לראות עד כמה זרים משכילים, ולא רק ערבים מוסלמים, מוכנים להאמין לכל שטות.
|