לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 09-09-2012, 20:18
  משתמש זכר ck5760 ck5760 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.10.02
גם לי אין "חבר" כזה
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי כינוי שקר כלשהו שמתחילה ב "כן... אבל אתה מבין... לי..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי כינוי שקר כלשהו
כן... אבל אתה מבין... לי אין חבר דמיוני שבזכותו אני יכול לחיות חיי נצלנות ובאופן כללי לא להפנים שימי הביניים נגמרו, רק כדי שהוא יוכל להתעלם כשאני צריך אותו, ואז ימכרו לי שאני "מהעם הנבחר", 70 ומשהו שנים אחרי השואה. פשוט אין לי את הפריבילגיה הזאת.
אגב, לא תופס אצלכם הקטע הזה של "אלוהים עוזר למי שעוזר לעצמו"?

אגב II: זה לא שאני מאמין שכוח במקום תפילות יעזור לי לנצח את הדברים שמאיימים עליי, זה פשוט זה שאני מאמין שאמצעים פרקטיים (כוח הוא במקרה אחד מהם), יעזרו לי לנצח.

כי מה שכתוב בתורה במקום בו מר בחור מסתמך כדי להוכיח לך שזה בסדר לא להתגייס וזה לא בסדר לסמוך על הכח - הוא ההיפך הגמור:

ציטוט:
יב פן-תאכל, ושבעת; ובתים טובים תבנה, וישבת. יג ובקרך וצאנך ירביון, וכסף וזהב ירבה-לך; וכול אשר-לך, ירבה. יד ורם, לבבך; ושכחת את-ה' אלוהיך, המוציאך מארץ מצריים מבית עבדים. טו המוליכך במדבר הגדול והנורא, נחש שרף ועקרב, וצימאון, אשר אין-מים; המוציא לך מים, מצור החלמיש. טז המאכילך מן במדבר, אשר לא-ידעון אבותיך: למען ענותך, ולמען נסותך--להיטיבך, באחריתך. יז ואמרת, בלבבך: כוחי ועוצם ידי, עשה לי את-החיל הזה. יח וזכרת, את-ה' אלוהיך--כי הוא הנותן לך כוח, לעשות חיל: למען הקים את-בריתו אשר-נשבע לאבותיך, כיום הזה. {פ}

כלומר יש מצוה לומר "כוחי ועוצם ידי, עשה לי את-החיל הזה" רק מה "וזכרת, את-ה' אלוהיך--כי הוא הנותן לך כוח, לעשות חיל"

אין בעיה לסמוך על הכח כל עוד אתה זוכר את מקורו.
אבל הסייפא הכי חשובה:
"למען הקים את-בריתו אשר-נשבע לאבותיך, כיום הזה."
וכי על איזה ברית מדובר?
על ארץ ישראל.
כלומר מצוה להתגייס לצה"ל.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 09-09-2012, 22:03
  hwarang hwarang אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.07.05
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי kkr3 שמתחילה ב "פיספסת את הנקודה, אני אתן לך עוד צ'אנס"

הזחיחות שלך עוברת כל גבול.
משתמע מדבריך שצה"ל, הצבא שמגן עליך ועל שאר הפרזיטים, הוא בריון שמסכל תוכנית החרדים לקרוא תהלים כל יום ולהביא לישועתנו, בכך שהוא מושך להם בחבל מן הצד השני.

וממש עצוב וכואב לי שאתה משווה את צה"ל וחיילי המילואים בעקיפין לאחת הסיבות שבגללן נפל בית שני, כנראה שהחינוך הדתי לא כזה טוב כמו שאומרים.

ויש לי עצה בשבילך, תפסיק לקרוא את כל הבלבולי מוח וסיפורי האלף לילה ולילה של כל הרבנים, תקרא אותם אחרי שתקרא תבין ותפנים קודם את הכתוב בתנ"ך- בני ישראל הפסידו מלחמות קודם כל בגלל שאננות ( סמכו על האלוהים שיושיעם תמיד) ובגלל שנאת חינם, ואתה וחבריך סובלים משני הסימפטומים יחדיו.

זה תמיד חרה לי לראות כל מיני אנשים דתיים שמטיפים להתנהגות ולעשייה מסויימת, כשהיא בעצם נוגדת את מה שהם אמורים להאמין בו לפי הספר הקדוש להם מכל.
השאלה היא האם זה אומר שהדת עצמה היא צבועה או שאלו רק המתיימרים להאמין בה.

נערך לאחרונה ע"י hwarang בתאריך 09-09-2012 בשעה 22:07.
ישן 10-09-2012, 10:45
  hwarang hwarang אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.07.05
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי kkr3 שמתחילה ב "לא הבאתי לך את דברי הרבנים, שבין כה הם מסייעים לי"

ילדון קטן?
אני חושב שאולי בעוד כמה שנים כשדעתך תתבגר ותתפתח ממצבה הינקותי-ראשוני, אתה תבין כי הזחיחות המיותרת שלך היא שמנעה ממך ומבני מינך, החסידים השוטים, לתקשר עם כל הסובב מבחוץ.
אה וכן, ההיסטוריה היהודית נשגבת מבינתי בגלל שאני בן גג 60-70 שנה, אז מסתבר שאתה בגילו של מתושלח לפחו, משום שאתה מתיימר להטיף על אותה היסטוריה כאילו חיית אותה בעצמך, טול קורה מבין עינייך, ינוקא, ותגיב בצורה יותר רציונאלית לאדם בוגר (אני מקווה שאני מדבר עם אחד כזה).

ותבור, אתה לא חש מעט צבוע כשאתה אומר לי לא לגייס את התנ"ך לשירות הדעה הפרטית שלי?
הרי הדתיים עושים זאת כל יום, הם עושים זאת בכדי להשפיע על החלטות מממשלה, להשפיע על דעות של אנשים ולהשפיע בעצם על כמעט הכל.
אה כן, וגם אתה עושה זאת כמעט בכל תגובה בפורום בה אתה מביא איזה ציטוט מהתנ"ך או רק אפילו מזכיר אותו. תפסיק להתחסד.

ומה שעוד עולה מדבריך, הוא שדעתי הפרטית אכן מסתמכת על התנ"ך, וכי אתה פשוט בוחר שלא להאמין הפעם לתנ"ך, אני יודע שלא לזה התכוונת, אבל תבחר בקפידה מילים וססמאות שאתה זורק עלי.

בקשר למי שביקש ממני מקור למה שנאמר, תקרא ספר מיכה- ג' 11 (פסוק שמדבר בדיוק על מה שקורה כיום), עמוס ה' 14, ירמיהו ה' 12, ירמיהו ז' 10.... ויש לי עוד אם אתם רוצים.

נערך לאחרונה ע"י hwarang בתאריך 10-09-2012 בשעה 10:51.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:19

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר