09-09-2012, 20:18
|
|
|
|
חבר מתאריך: 07.10.02
|
|
|
גם לי אין "חבר" כזה
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי כינוי שקר כלשהו
כן... אבל אתה מבין... לי אין חבר דמיוני שבזכותו אני יכול לחיות חיי נצלנות ובאופן כללי לא להפנים שימי הביניים נגמרו, רק כדי שהוא יוכל להתעלם כשאני צריך אותו, ואז ימכרו לי שאני "מהעם הנבחר", 70 ומשהו שנים אחרי השואה. פשוט אין לי את הפריבילגיה הזאת.
אגב, לא תופס אצלכם הקטע הזה של "אלוהים עוזר למי שעוזר לעצמו"?
אגב II: זה לא שאני מאמין שכוח במקום תפילות יעזור לי לנצח את הדברים שמאיימים עליי, זה פשוט זה שאני מאמין שאמצעים פרקטיים (כוח הוא במקרה אחד מהם), יעזרו לי לנצח. 
|
כי מה שכתוב בתורה במקום בו מר בחור מסתמך כדי להוכיח לך שזה בסדר לא להתגייס וזה לא בסדר לסמוך על הכח - הוא ההיפך הגמור:
ציטוט:
|
יב פן-תאכל, ושבעת; ובתים טובים תבנה, וישבת. יג ובקרך וצאנך ירביון, וכסף וזהב ירבה-לך; וכול אשר-לך, ירבה. יד ורם, לבבך; ושכחת את-ה' אלוהיך, המוציאך מארץ מצריים מבית עבדים. טו המוליכך במדבר הגדול והנורא, נחש שרף ועקרב, וצימאון, אשר אין-מים; המוציא לך מים, מצור החלמיש. טז המאכילך מן במדבר, אשר לא-ידעון אבותיך: למען ענותך, ולמען נסותך--להיטיבך, באחריתך. יז ואמרת, בלבבך: כוחי ועוצם ידי, עשה לי את-החיל הזה. יח וזכרת, את-ה' אלוהיך--כי הוא הנותן לך כוח, לעשות חיל: למען הקים את-בריתו אשר-נשבע לאבותיך, כיום הזה. {פ}
|
כלומר יש מצוה לומר "כוחי ועוצם ידי, עשה לי את-החיל הזה" רק מה "וזכרת, את-ה' אלוהיך--כי הוא הנותן לך כוח, לעשות חיל"
אין בעיה לסמוך על הכח כל עוד אתה זוכר את מקורו.
אבל הסייפא הכי חשובה:
"למען הקים את-בריתו אשר-נשבע לאבותיך, כיום הזה."
וכי על איזה ברית מדובר?
על ארץ ישראל.
כלומר מצוה להתגייס לצה"ל.