
16-10-2012, 19:03
|
|
|
|
חבר מתאריך: 13.05.03
הודעות: 2,807
|
|
|
מאמר: לוחמת הסייבר של איראן - גבי סיבוני וסמי קרוננפלד
לוחמת הסייבר של איראן - גבי סיבוני וסמי קרוננפלד:
מבט על, גיליון 375, 15 באוקטובר 2012
הדברים שאמר שר ההגנה ליאון פאנטה בימים האחרונים בקשר לצורך להתמודד עם מהלומת סייבר איראנית כנגד יעדים אמריקניים, הציפו את מה שמתרחש באיראן מזה שנתיים – פעילות ענפה לבניין יכולת הגנתית והתקפית בתחום הסייבר.
דומה שאנו נמצאים בעיצומה של מערכת סייבר רחבת היקף שבה איראן מנסה לפגוע ביעדים שונים כגמול לעיצומים המוטלים עליה ולמתקפות הסייבר, שעימן היא נדרשת להתמודד.
איראן פועלת לפתח ולממש אסטרטגיה לפעולה במרחב הסייבר. התייחסותו של המנהיג העליון חאמנאי להזדמנויות ולסכנות הטמונות במרחב הקיברנטי בעת הכרזתו על הקמת "מועצת סייבר עליונה" במרס 2012, מראה עד כמה הנושא מרכזי באיראן.
בהיבט ההגנתי, פועלת איראן להגשמת שתי מטרות מרכזיות: ראשית, ליצור מעטפת טכנולוגית, שתגן על תשתיות חיוניות ומידע רגיש מפני מתקפות סייבר כדוגמת מתקפת סטקסנט, שפגעה בתוכנית העשרת האורניום האיראנית.
שנית, לבלום ולסכל פעילות סייבר של גורמי אופוזיציה ומתנגדי משטר, עבורם מרחב הסייבר מהווה פלטפורמה מרכזית לתקשורת, הפצת מידע וארגון פעולות כנגד המשטר. בהקשר זה יש גם להתייחס, לתכנית האיראנית לייצר רשת תקשורת עצמאית ומבודלת.
המשך:
http://www.inss.org.il/upload/%28FILE%291350319911.pdf
_____________________________________
Diplomacy is about surviving until the next century - politics is about surviving until Friday afternoon
Sir Humphrey Appleby
|