שתי הסיבות אינן סיבות:
.1 למרות הדמיון בדמוגרפיה, אוהיו וויסנקונסין הצביעו באופן שונה לא מעט פעמים (אוהיו הצביעה עבור הרפו' ב2000 וב2004 - וויסקונסין הצביעה לדמו'), גם אינדיאנה במערב התיכון והיא תצביע לרומני בפער גדול.
אוהיו היא לרוב יותר רפובליקנית מאשר ויסקונסין, כך שאם הדמוקרטים ינצחו באוהיו הסיכוי שהרובפליקנים ינצחו בויסקונסין הוא קטן
2. בניגוד למה שאני חושב המדינות משפיעות זו על זו? אתה באמת חושב שאם אוהיו תיתן 50.8% לאובמה, רוח הקודש תנשב צפונה ותבשר על כך ש-1.7 או 1.9 אחוז מהמצביעים בוויסקונסין צריכים לשנות דעתם ולהצביע לנשיא במקום למושל?
כשאמרתי שהמדינות משפיעות זו על זו התכוונתי לכלל מדינות ארצות הברית. אם יותר אנשים באופן כללי יתמכו ברומני , סביר להניח שזה יבוא לידי ביטוי גם באוהיו וגם בויסקונסין. כאמור, אוהיו נמצאת באמצע פחות או יותר , ויסקונסין היא מראש יותר דמוקרטית. אם אוהיו תהיה דמוקרטית , ויסקונסין תהיה דמוקרטית בהכרח.
הלוגיקה הפשוטה אומרת שמאוכזבים במידה מועטה מתוך מחנה אובמה - כבר מצביעים עבורו. כאמור, אובמה הוא המכהן.
שוב, אין לי שום דרך לקבוע מי ינצח באלקטורים - ואני לא מנסה לעשות כן. אני מעריך שאנשי ACORN מוכנים ומזומנים לזייף כמה קלפיות שיידרש בקליבלנד, סינסינטי, קולומובוס, מילווקי, קנושה, ואם יווצר רושם של תחרות קשה בפנסילבניה, גם בפילדלפיה פתאום יופיעו קלפיות גדושות רבות (ובהן מצביעים נטולי תעודות זהות עם תמונה, תודות לאי תיקון החוק המטורף שקיים שם כרגע, שמאפשר הצבעה בלי הזדהות אמיתית). כך או כך, הבחירות האלה צמודות מאוד, גם בהקשר לאלקטורים. אובמה וביידן לא היו מסתובבים בשבוע האחרון בקמפיין בכל וויסקונסין, לו חשבו שהיא בכיס...
אם זה מה שיקרה, ואם הפער יהיה קטן למרות הזיופים, אנו צפוים לתביעות וערעור על תוצאות הבחירות. (הרי מישהו ילשין על הזיופים)
לגבי הטבלה - היא מוכרת וידועה. בכל 10 שנים ישנו מפקד אוכלוסין, ועל פיו משתנה מס' המושבים בקונגרס (ובהתאם לכך גם מס' האלקטורים). מדובר על תהליך עקבי שבבסיסו מעבר דרומה (לא סתם המדינות שבולטות שצמיחה במס' האלקטורים, הן טקסס, פלורידה, ג'ורג'יה ואריזונה).
המשמעות של השינוי הזה, אגב, היא קמפיינים רצחניים בפריימריס לקונגרס במדינות שבהן פחת מס' המושבים.
השינוי לא מבוסס רק על מעבר דרומה (הגירה פנימית) אלא גם על מעבר צפונה (הגירה לטינית). האבסורד הוא שאוכלוסיות בוחרות אובמה דווקא מעצימות את מחנה רומני מכיוון שהן מעלות ל"אדומים" (רפובליקנים) את מספר האלקטורים בטקסס ובמדינות נוספות, הקולות שלהם הולכים לפח. השיטה האמריקאית דפוקה.