לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-11-2012, 04:01
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
וזה קורה לא מעט, פשוט משום שיש נהגים שלא ערניים לכך שקיים דבר כזה "אופנוע"
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי תפוחים שמתחילה ב "מי שבוחר לסכן את עצמו לא מעניין אותי"

אותי לפני שנים (כשעוד הייתי רווק והרשיתי לעצמי להסתכן..) זרק מהכביש נהג מבוגר שיצא מחניה בלי להסתכל. אם הייתי מכונית, היה לו הרבה יותר קשה לא לראות אותי. לחבר טוב שלי קרה מקרה מאוד דומה. גם אני וגם הוא יצאנו מזה מאוד בזול. בוודאי בהשוואה לאותו נהג קטנוע שטיפלתי בו פעם-האיש, אדם לא צעיר ומכובד למדי, נדרס עם הקטנוע שלו על ידי נהגת שיצאה ברוורס בלי לשים לב אליו. הוא מת כמה פעמים מוות קליני (והוחיה כל פעם מחדש) ויצא משותק מהמותניים ומטה. רוצה לומר, גם אם תהיה נהג הדו גלגלי הזהיר ביותר, ותתגבר על כל הפיתויים למיניהם, עדיין בהחלט ייתכן שנהג רכב לא זהיר יגמור אותך. לכן, הכי טוב להימנע בכלל מהדו גלגלי, למרות כל יתרונותיו (ואני מדבר על היתרונות הכשרים...למשל במה שנוגע לחניה בתל אביב).
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 07-11-2012, 08:30
צלמית המשתמש של rubber_duck
  rubber_duck מנהל rubber_duck אינו מחובר  
מנהל פורומי מטיילים ותרמילאים, תעופה אזרחית ופורומי הלוחות

חבר מתאריך: 01.05.03
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי תפוחים שמתחילה ב "מי שבוחר לסכן את עצמו לא מעניין אותי"

אני לא פסלתי את כל כלי הרכב הדו גלגליים, הדבר היחידי שאולי פסלתי זה את הטענה הלא מוכחת שלך "שרוב רוכבי הדו גלגלי נהרגים עקב נהיגה פושעת של נהגים 4 גלגליים". בתור מי שנמצא בדרכים ובפקקים לא מעט ברור לי שיש לא מעט נהגי רכבים שלא מתחשבים באף אחד, ושלא שמים לב לסביבה כשהם נוהגים, אבל באותה מידה אני חושב שלרוכבים יש חלק לא קטן בתאונות שקורות להם. אם תיהיה כנה תגיע למסקנה שרוב רוכבי הדו גלגלי רוכבים בצורה שמסכנת אותם (כלומר עושים את כל מה שכתבתי בהודעה שהגבת אליה) ומעלה את הסיכוי שלהם להיפגע בתאונה, הרי אף אחד לא קונה דו גלגלי כדי לעמוד איתו בפקק לא?

ישן 05-11-2012, 01:08
צלמית המשתמש של GrimReaper
  משתמש זכר GrimReaper GrimReaper אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.04.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "אריה אלדד על זוג האופנוענים שנהרג : זו הפקרות ואנוכיות"

צודק לחלוטין, ומבחינת ראייה ציבורית אפילו חכם באמרו זאת למרות שבארץ יקבל על הראש פוליטית.
זה בדיוק מה חשבתי לעצמי ברגע ששמעתי על התאונה.
כן החיים מסוכנים, בארץ, בשטחים, בתחביבים אבל כל אדם צריך לעשות ניהול סיכונים לעצמו. בטח שזוג הורים לילדים קטנים, הרוכבים על אותו אופנוע ולא כנסיעה לעבודה (לא שאלו פחות גרועות).
גם אני עושה די הרבה דברים הכוללים סיכון כחלק מתחביבי ובאחריותי, אבל אין לי גורמים התלויים בי.

היום בנסיעה רגילה באיילון, כמו כל פעם בכביש הזה, ספרתי לפחות 4 אופנוענים שברגע אחד היו נהרגים או נפצעים קשה עקב רשלנות פושעת - אנשים שחושבים שהשוליים הם נתיב מיוחד עבורם כמו גם מטר הרווח בין נתיבים בזמן שיש מכוניות בשני הצדדים. תנועה אחת קלה, פעוטה, של התחמקות ממהמורה או סטייה קטנה לשוליים שזהו תפקידם עבורי, והייתי הורג אותם מבלי לדעת שהם שם. אני לא טוען שיש קשר לתאונה הזו, אבל באופנוע אין לך מרווח טעות, אין כרית אוויר, אין קורות ריסוק איו כלום. כן, גם רכב יכול להיקלע לתאונה, גם מטוס, אבל הכל קשור להסתברות, לניהול הסיכונים וסיכויי ההישרדות. השיקולים והאחריות של אדם עצמאי שונים מאד משני הורים, שעולים על אותו כלי ללא כל מקדם ביטחון והגנה.

מזל שאני לא איש ציבור

"When a true genius appears in the world, you may know him by this sign, that the dunces are all in confederacy against him."
John Kennedy Toole

נערך לאחרונה ע"י GrimReaper בתאריך 05-11-2012 בשעה 01:20.
ישן 05-11-2012, 01:19
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.12.09
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי GrimReaper שמתחילה ב "צודק לחלוטין, ומבחינת ראייה..."

הוא יקבל על הראש מעבריינים שמתגאים בעבריינותם.
היום בערץ 10 דיבר בכיין כלשהו על כך שמעקי הבטיחות פוגעים ברוכבי אופנועים ו"קורעים אותם לגזרים" במקרה של תאונה.
הוא הסביר שהוא וחבריו בסך הכל "רוצים לגיטימציה לרוכבי האופנועים".
ומה אמר אחרי זה? ציין שבזכות האופנוע הוא נמנע מפקקים, מגיע מהר יותר ממקום למקום ויש לו "הספק פי 2" משל נהג רכב ארבע-גלגלי.
אבל רגע, איך האופנוע עוקף את הפקקים? בכך שהוא נוסע על קו ההפרדה בין הנתיבים במקום בתוך נתיב, כנדרש ממנו?
הוא מתגאה בהפרת החוק המתמשכת שלו ושל חבריו הנבלים ורוצה פרס על זה?

מי שרוצה לנהוג על אופנוע כי הוא זול יותר, קל יותר, צורך פחות דלק, ניתן לחניה בקלות רבה יותר, וכו' - אהלן וסהלן.
מי שמשתמש באופנוע לשם הפרת חוק שמסכנת את חייו ואת חייהם של נהגים שומרי חוק - שילך יחפש מי ינענע אותו.
המצב היום הוא שרוכב אופנוע מנוול יכול להרוג את עצמו בנהיגה בין הנתיבים או בשוליים (או סתם בחוסר הזהירות והפרת החוק האופיינית לרבים מהם), ולהביא שנים של התדיינות משפטית על הנהג שבסך הכל רצה להגיע מנקודה א לנקודה ב, ונזהר מהכל, חוץ מעבריינים עם רישיון נהיגה ושני גלגלים...

אמר פסטן: שניהם גרועים, אבל עדיף להיות טיפש מאשר שקרן.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 05-11-2012, 01:14
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
למה אני לא מסכים עם אמירתו של ח"כ אלדד
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "אריה אלדד על זוג האופנוענים שנהרג : זו הפקרות ואנוכיות"

א. העיתוי - אוי העיתוי, רגע אחרי שההורים נפטרו, כשהקבר עוד טרי והילדים בוכים עליו, זה הזמן לבקר את ההורים? אפילו אם הוא צודק , הרי את העונש שלהם הם קיבלו, לא? האם היה דחוף לדחוף את השיפוט המוסרי עליהם דווקא עכשיו בפייסבוק ?

ב. האופי הבלתי מוגבל של חובת הזהירות. את הטענה של אלדד ניתן בקלות רבה להביא לאבסורד. האופנוע ביחס למכונית מה שהמכונית ביחס לאוטובוס. ניתן לומר שאוטובוס בטוח ממכונית ועל כן - אולי נאסור נסיעה במכונית ונכריח את כולם לעבור לתחבורה ציבורית?

ג. היחסיות של הסיכון: ככל הנראה אלדד צודק והרכיבה על אופנוע מסוכנת יותר ממכונית , אבל מה היחס בין רכיבה על אופנוע לתאונות על אופנוע. כמה מהרוכבים מעורבים בתאונות כל שנה? רבע אחוז? גם אם זה פי 4 ממכונית, אולי זה עדיין סיכון סביר?

ישן 05-11-2012, 01:31
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.12.09
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "למה אני לא מסכים עם אמירתו של ח"כ אלדד"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי looklook
א. העיתוי - אוי העיתוי, רגע אחרי שההורים נפטרו, כשהקבר עוד טרי והילדים בוכים עליו, זה הזמן לבקר את ההורים? אפילו אם הוא צודק , הרי את העונש שלהם הם קיבלו, לא? האם היה דחוף לדחוף את השיפוט המוסרי עליהם דווקא עכשיו בפייסבוק ?
כי אח"כ ישכחו מזה וזה לא יעניין אף-אחד.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי looklook
ג. היחסיות של הסיכון: ככל הנראה אלדד צודק והרכיבה על אופנוע מסוכנת יותר ממכונית , אבל מה היחס בין רכיבה על אופנוע לתאונות על אופנוע. כמה מהרוכבים מעורבים בתאונות כל שנה? רבע אחוז? גם אם זה פי 4 ממכונית, אולי זה עדיין סיכון סביר?

https://www.fresh.co.il/vBulletin/s...940#post4328057

אמר פסטן: שניהם גרועים, אבל עדיף להיות טיפש מאשר שקרן.

ישן 05-11-2012, 02:27
  משתמש זכר -TsAcHi - -TsAcHi - אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.01.08
צודק במאת האחוזים

הפקרות מחרידה! הורים חסרי אחריות שהיה צריך לאסור עליהם להביא ילדים. העדיפו את האהבה לספורט האקטרים המסוכן שלהם על פני האהבה והאחריות לילדהם שהיו אמורים להיות יותר גבוה בסולם העדפות שלהם.

אנשים בני 40 + שמחפשים לקבל את מנת האנדרנלין שלהם כאילו שהם עדיין צעירים ללא משפחה על נטל כתפיהם. מכעיס. כמו שנרקומן מחפש את הסם שלו, בשני המקרים הם מודעים לסכנה הגדולה אך ההתמכרות מעוורת את ההגיון הבריא. בזמן שילדהם צריכים אבא ואבא בבית. חוסר האחריות משווע פה אז סליחה מראש על חוסר האמפתיה למותם. האמפתיה היחידה שיש לי והצער האמיתי זה לילדהם. לא לאנשים מבוגרים ששכחו שהם כבר לא בני 20 ומשחקים ברולטה רוסית בזמן שיש להם ילדים לגדל בבית.
שאחותי הבכורה נולדה, אבא שלי, שהיה מעשן לא פחות משני קופסאות ביום בערך מאז שהכיר את עצמו ובאמת אהב עישון, הפסיק לגעת בסיגריה ועד היום 25 שנה אחרי לא נגע.
דוד שלי, שאהב אופנועים יותר מכל דבר אחר, רכב עם חבריו בטיולים ארוכים בארץ והיה ברשותו ארלי דוידסון מטופחת ושמורה, ויתר על האופנועים כשנהייה אבא לשני ילדים. ראו אץ ההבדל התהומי בין הורים בוגרים שידעו להחליט על ויתורים כואבים לתחביבים המסוכנים שלהם כי ידעו מה באמת חשוב בחייהם.

אני רכבתי על דו גלגלי מגיל 16 ועד לפני שנה, שהפסקתי סופית. סגרתי קילומטרז על דו גלגלי יותר ממה שחלקכם סגרתם עד היום על מכונית. אני כותב מה שאני כותב מתוך נסיון אישי .
הפסקתי כי זה לא שווה את זה. עמדתי בפני המוות יותר מדי פעמים לא משנה כמה הייתי מיומן וערני על הכביש. על דו גלגלי, באמת שהרוב לא תלוי בך.
גם אני חלמתי פעם לקנות אופנוע ועד היום אני יעדיף מבחינת הנאה ונוחות אופנוע על פני רכב. אך אני מפוכח למציאות המסוכנת בטח במצב התשתית והנהגים המסוכנים שיש בישראל.

ההורים האלה מבחינתי פשעו פשע חמור ולא צריך לחפש אשמים מלבד שני אלה שנמצאים עכשיו מתחת לאדמה. עוד עלו על אותה אופנוע...מדהים..
מעבר לזה שכמה וכמה עדי ראיה במקום אומרים שהרוכבים בטיול הזה השתוללו ורכבו במהירות גובה מהמותר, הסברות כבר אומרות שהבחור שרכב על האופנוע לקח את העיקול במהירות גבוהה מדי וזאת הסיבה להחלקה. ביטחון עצמי מופרז, פזיזות, ורצון לתת לבעלי קופסאות הפח האיטיות "שואו" על הכביש הם אחת הסיבות העיקריות למותם של אופנוענים ושאף אחד לא יספר לכם אחרת.

הבעיה היא שהארגון המוטורי בישראל לא יודע לקחת אחריות על ה"ילדים" מלאי ההורמונים שלו ותמיד מצביע אצבע מאשימה לתשתיות ולנהגי המכוניות. אני לא אומר שהאצבע הזאת לפעמים לא מוצדקת ונכונה, אך היא ממש אבל ממש לא הסיבה העיקרית. הסיבה העיקרית זה הם עצמם.
שני הורים לוקחים עיקול מסוכן באופן מודע ביותר ממה שהשלט מהירות מתיר, חושבים הן חכמים יותר ממוחי מע"צ שבדקו וחקרו בכמה קמ"ש צריך לנסוע שם, עקב כך מחליקים ומוצאים את מותם, ורוכבי הדו גלגלי במקום להגיד "סליחה שהשתוללנו ", רוצים עכשיו שמדינת ישראל תממן להם החלפת כל מעקות הבטיחות בארץ כי הם רוצים לרכוב מהר בעיקולים. חה. שיעשו לי טובה.
מקווה שילדהם ימצאו את תעצומות הנפש לגדול , להתפתח ולחיות בחיים הכה קשים שצפויים להם.

נערך לאחרונה ע"י -TsAcHi - בתאריך 05-11-2012 בשעה 02:52.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:52

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר