לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 12-11-2012, 23:50
צלמית המשתמש של linuxsboot
  linuxsboot linuxsboot אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.06
פצצת הזמן של חברת החשמל: החוב תופח ל-70 מיליארד שקל-themarker

קישור
ציטוט:
פצצת הזמן של חברת החשמל: החוב תופח ל-70 מיליארד שקל

תקן חשבונאי חדש יקפיץ ב-1 בינואר בבת אחת את התחייבויות חברת החשמל ב-2.2 מיליארד שקל ■ בצירוף הנפקת האג"ח הקרובה של החברה, יקבע היקף החוב שלה שיא מבהיל, שיכול היה להצטמצם ב-8 מיליארד שקל, אלמלא חוסר האונים של הרגולטורים
פעם אחרונה שקראתי החוב שלה היה 64 מיליארד בלבד וזה היה בדו"ח לא תלוי שהמדינה הזמינה וחברת חמשל אמרו שאין בו אמת בזמנו... ובסוף הדו"ח היה נכון.

הכי חשוב יחימוביץ ממשיכה להגן על חברת חשמל והעובדים שלה.
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 13-11-2012, 21:48
צלמית המשתמש של Narion
  Narion Narion אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.12.08
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי linuxsboot שמתחילה ב "פצצת הזמן של חברת החשמל: החוב תופח ל-70 מיליארד שקל-themarker"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי linuxsboot
קישור
[/b]פעם אחרונה שקראתי החוב שלה היה 64 מיליארד בלבד וזה היה בדו"ח לא תלוי שהמדינה הזמינה וחברת חמשל אמרו שאין בו אמת בזמנו... ובסוף הדו"ח היה נכון.

הכי חשוב יחימוביץ ממשיכה להגן על חברת חשמל והעובדים שלה.

תן לי לגלות לך סוד:

גם אם החוב יגיע ל100 מיליארד שקל, שום דבר לא יקרה, אתה יודע למה?

כי ועד החשמל נחשב לאחד החזקים במדינה (אם לא לחזק ביותר), שום ממשלה בהיסטוריה שלנו לא העזה לפתוח מולם חזית.

רוב הסיכויים שהמדינה פשוט תספוג את החוב, ותאפס אותו (כבר יש דיבורים על זה).

האא וכן - עובדי החשמל ימשיכו לקבל להינות מחשמל חינם, ומשכורות עתק.

welcome to israel

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 13-11-2012, 22:24
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.10.08
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי Narion שמתחילה ב "..."

הממשלה לא יכולה לספוג עלות של מאה מיליארד ש,ח, התקציב שלנו הוא כ-350 וגם הוא מעל ההכנסות שלה, קרי מוביל לגרעון. אז עוד מאה? הגזמת.

ואגב, משכורות העובדים והחשמל חינם הם לא הבעיה. ואתה לא יכול לחשוד שאני בעד העובדים, אגב.
הבעיה היא מעל הכל מחיר חשמל זול מדי, וממש מתחת- האבטיחים.. מחיר החשמל צריך לגלם את עלות הפקתו ורווח מסוים, כמו כל מוצר. כשמחיר החשמל זול מדי (והוא בכלל נקבע על ידי רשות החשמל ולא על ידי חברת החשמל, שהיא חברה יצרנית שלא יכולה לקבוע את מחיר המוצרים שלה) החברה מפסידה, וכדי לכסות את הגרעונות היא חייבת לקחת עוד ועוד הלוואות.
שנית- האבטיחים. ירוקים ואדומים יחדיו, קרי מחבקי עצים וסוציאליסטים, התאספו יחדיו כדי להשליט את האידיאולוגיה שלהם במחיר גבוה מדי לכולנו. ההתנגדות להקמת תחנות כוח דו דלקיות, העיכוב בהבאת הגז, הרצון לחלק את רווחי הגז בטרם החלו לקדוח אותו, הרגולציה המטומטמת על בניית תחנות כוח פרטיות, התערבות במחירי הגז, התערבות בחוזים ועוד. כל אלו מגדילים את הוצאות חברת החשמל היות ורכישת הדלקים היא ההוצאה הכי כבדה שלה, ופחם ומזוט עולים יותר מגז.

ישן 13-11-2012, 22:30
צלמית המשתמש של Narion
  Narion Narion אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.12.08
שרוקי, שתהיה לי בריא, אני מקווה שאתה יודע...
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "הממשלה לא יכולה לספוג עלות של..."

שאני אוהב אותך (לא בקטע גיי), אבל:

בנאדם, באיזה פלנטה אתה חי שאתה באמת מאמין בזה שהחשמל כאן הוא זול???

אחי, אני חושב פעמים לפני שאני מפעיל פאקינג מאוורר, שלא נדבר על מזגן.

יש לי חבר שאבא שלו עובד בחברת חשמל, כבר קרוב ל20 שנה, ומן הסתם הם נהנים מחשמל חינם בבית.

ותקשיב, הם זורקים שם זין בקטע פסיכי, כל פעם שאני הולך אליו, חצי מהבית שלהם דלוק, טלוויזיות פתוחות, אורות, מה שאתה לא רוצה.

למרות שהוא חבר, זה עדיין מקומם.

אני באופן אישי מרגיש כאילו מי שעובד בחברת חשמל בישראל, זורם לו דם כחול בעורקים, וכל שאר ההישראלים הם סתם בררה פראיירים.

עד היום, לא קיבלתי פאקינג הסבר אחד למה לא מפריטים את האמא של החברה הכושלת, והרקובה הזו, ומפסיקים עם הפריוולגיות מרחיקות הלכת שהם נהנים ממנה.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 13-11-2012, 22:41

בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי Narion שמתחילה ב "שרוקי, שתהיה לי בריא, אני מקווה שאתה יודע..."

בפלנטת כדור הארץ. אתה מוזמן לבקר

http://www.themarker.com/dynamo/1.1679926

עם העלייה במחירי הבנזין, עלה ביום ראשון גם מחיר החשמל ב–8.9% בממוצע ‏(8.3% למשקי הבית&#8207. עם זאת, טוענים בממשלה ובחברת החשמל, מחירי החשמל בישראל נמוכים יחסית לעולם. מבדיקת TheMarker עולה כי אכן כך המצב, וכי המחיר מתואם כוח הקנייה בישראל הוא 15.25 סנט לקוט"ש. מדובר במחיר נמוך יחסית לאירופה, גם עבור רוב המדינות המפותחות. יוצאת מן הכלל היא צרפת, שמפיקה כ–76% מהחשמל שלה באמצעות כורים גרעיניים, ומחיר החשמל בה תלוי פחות לכאורה במחירי דלקים פוסיליים. המחיר בשוודיה זהה כמעט למחיר בישראל, ואילו במדינות עשירות אחרות באירופה המחירים גבוהים יותר: בהולנד המחיר מטפס ל–17 סנט לקוט"ש, בבריטניה מגיעים כבר ל–19.9 סנט ובאירלנד ל–21.2 סנט. מחיר הבנזין המתואם לכוח קנייה ביפן נמוך בכ-29% מבישראל, אך מחיר החשמל גבוה במעט - 16.5 סנט לקוט"ש. לפיכך, OECD והבנק העולמי קבעו כי תעריפי החשמל בישראל נמוכים מדי - והמליצו להעלותם.

רק ארה"ב וכמה מדינות מפגרות זולות יותר מאיתנו. ארה"ב- אני מניח שבגלל אנרגיה זולה ומתחדשת כמו מפלי מים או גיאו תרמים, יחד עם כורים, וכמובן יתרון לגודל. מדינות מפגרות מסבסדות חשמל לתושבים, כפי שנכתב פה.
לגבי חשמל חינם- גם אם זה מעצבן אותך, אנחנו עוסקים פה במספרים. ועלות השכר בחברת החשמל היא לא מה שגרמה לחובות של עשרות מיליארדים. מחירי הדלקים והחשמל הזול- כן.

ישן 14-11-2012, 19:32

בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי Tallyco שמתחילה ב "אז למה ח-ב-ר-ת ה-ח-ש-מ-ל (לא..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Tallyco
אז למה ח-ב-ר-ת ה-ח-ש-מ-ל (לא רשות החשמל, כן?) מתנגדת לבניית תחנות כוח שעלות הייצור בהן זולה משמעותית (גרעיניות, סולאריות) אבל עלות ההקמה יחסית גבוהה? כבר הייתה תכנית לפני אי אילו שנים להקמת שתי תחנות סולריות בדרום, חברת חשמל התנגדה ובמקומן בנו תחנה פחמית פחות יעילה באשקלון...

אני אגיד לך למה - תחנות כאלה יצריכו פחות עובדים או התמקצעות בתחומים בהם העובדים הנוכחיים בתחנות הכוח בורים גמורים. ושוב, הגענו לועד העובדים...

זה פשוט לא נכון.
לגבי גרעין- אף אחד לא חושב שהחלטה על הקמת כורים גרעיניים נוספים בישראל תתבצע ללא החלטת ממשלה וכנראה מעצמות רבות וסבא"א.
לגבי סולארי- אגיד לך בדיוק למה- כי חברת החשמל מחוייבת על פי חוק לקנות את החשמל הסולארי המיוצר במחיר הגבוה פי כמה וכמה ממחיר החשמל שהיא מייצרת. כן כן, בשל אידיאולוגיה ירוקה מישהו החליט לאפשר לבעלי הפאנלים לעשות קופה על חברת החשמל. ההאם את בתור חברת החשמל היית שמחה להוציא מקופת החברה המרוקנת עוד כסף כדי לקנות חשמל יקר יותר ממה שהיא מייצרת?
ובלי קשר- חשמל סולארי הוא לא יעיל, יקר ונסמך על סובסידיה ממשלתית.

עוד הפרכה לטיעון העובדים- כיום מוקמות תחנות כוח פרטיות, על ידי חברות פרטיות, למטרת רווח. חברת החשמל לא מתערבת בחברות הללו, לא מספקת להם עובדים, לא בונה תחנות, לא כלום. אם לשיטתך העובדם היו רוצים לשמור על מעמדם, אזי הם היו מתנגדים לתחנות הללו, לא? זהו, שהם לא מתנגדים. כי התחנות המתוכננות (כמו דליה) אמורות לספק מעל 10% מתצרוכת החשמל במשק. וזה משהו שחברת החשמל זקוקה לו כמו אוויר לנשימה, בגלל שהיא חיה על הרזרבות.

לקריאה-

http://www.kav.org.il/100994/b1098

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:16

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר