31-12-2012, 11:48
|
 |
מנהל 20+, מו"ס
|
|
חבר מתאריך: 27.07.05
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי שרקן
חיילים ממלאים פקודות. הם מניחים (ובצדק ברוב מכריע של המקרים) שהפקודות שקיבלו מגובות בחוק.
אין דומה קבלת החלטה מיידית שלא לקיים פקודה שהחייל חושד כי היא בלתי חוקית בעליל בעת קרב או אירוע מבצעי (למשל פקודה לחסל אזרחים שברור כי אין סיבה לחיסולם), ובין החלטה לסרב בעת קבלת פקודה לפנות ישובים (כשהחייל יודע כי הפקודה נבחנה משפטית בטרם ניתנה.
|
לא על כך הויכוח, אבל גם זה לא תמיד נכון. פקודות פינוי לא תמיד מגובות בחוק ולראייה לא פעם בית המשפט הכריז על פינוי בדיעבד כלא חוקי.
גם קבלת פקודת פינוי יכולה להיות מיידית.
ציטוט:
ואגב. חייל איננו שופט וגם לא תליין. הוראות הפתיחה באש אוסרות על ירי במי שאיננו מסכן חיי אדם באופן מיידי.
הילד שרק קודם לכן ניסה לזרוק בקת"ב יכול בסבירות גדולה מאד להפוך בעתיד למחבל גדול, אם החייל לא ירה בו כעת, כשידיו ריקות. אבל הילד הזה יכול בנסיבות אחרות להפוך ליו"ר כנסת ישראל (ע"ע דב שילנסקי, שהפך ממחבל פנאט שניסה לחסל יהודים עם מטען חבלה רב עוצה - ליו"ר הכנסת)
|
אין לי כוונה לפתוח פה דיון על תורת המשחקים.
העובדה הקרה היא שמחבל יכול לזרוק בקת"ב, לנוח, לעשן סיגריה להתגרות קצת בחיילי צה"ל (אולי לזרוק אבנים בין לבין) ואי אפשר יהיה לעשות לו כלום. ואז בהזדמנות הראשונה (לא שבוע הבא, אני מדבר על באותה נקודת זמן) ברגע שהחיילים יפנו לו את הגב לשוב ולזרוק עליהם בקת"ב. ככה כמו חתול ועכבר לנצח. ע"פ חוק בינלאומי אסור להרוג בחור שובב שכזה.
אני מקווה שאין ספק כי הוא מהווה סכנה לחיי אדם באופן מיידי.

ותודה לדורון
|