לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 03-01-2013, 19:30
  משתמש זכר בנג'ו בנג'ו אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.05.05
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "נניח וזה נכון. זה לא נכון אבל..."

ה"יחס מהמפקדים" זה הרבה פעמיים "אמרו לנו לנקות את השירותים" ולא בא לנו כי אנחנו מעל שנתיים בצבא, ו"אמרו לנו לעלות עמדה כשיש צעירים במוצב" וכו'. בסופו של דבר איכשהו לרוב מדובר בותיקות צעירות שתמיד עומדת מאחורי בעיות משמעת בפלוגות.

ד"א :
מדובר צה"ל נמסר כי "בשום שלב באירוע לא נפגעה הכוננות המבצעית במוצב. בצה"ל כמקובל, כלל המטלות המבצעיות והמנהלתיות מחולקות באופן שווה בין החיילים. צה"ל מוקיע כל מקרה של אי ציות לפקודה"

כל המטלות מחולקות באופן שווה... משום מה זה מרגיש לי גם כן כמו עוד מקרה.

--------------

לגבי צבא מקצועי, כשאתה מקבל משכורת לפי מספר השנים שאתה בצבא ושאתה מקבל תוספות שונות על כל העלאה בדרגה שמצריכה ממך רמה מקצועית מסויימת שאתה נדרש אליה חיילים יודעים שככל שיתמקצעו וישאפו לתפקידים קשים יותר יקבלו תגמול על כך אז באופן טבעי המסר נקלט. בלי קשר לכך שגם על קורסים שונים מקבלים העלאה ככה שלחיילים באמת יש משהו לשאוף אליו.

בצה"ל זה לא קורה, כי חייל יודע שאם הוא יהיה ראש קטן הוא יקבל תגמול זהה למי שמשקיע, וכשלעוף למפקדה נתפס כסוג של פרס ולא כעונש כי התנאים שלך רק ישתפרו אז אני לא מתפלא שמחלקה מסיימת עם 6 חיילים את השירות שלה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 03-01-2013, 20:52
  משתמש זכר בנג'ו בנג'ו אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.05.05
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "אתה פשוט מנסה לדחוף אג'נדה..."

בחייאת גולני, מה זה לדחוף את האג'נדה שלי? אני אמרתי שאם לא יכולים לעשות צבא מקצועי אז שיתנו לחייל קרבי שכבר משרת שנתיים איזה תגמול מיוחד שייתן לו סיבה טובה להמשיך בותיקה למרות התנאים הקשים יותר. להגיד לך שאני לא רוצה צבא מקצועי? אשקר, מצד שני אני לא בטוח אם זה ישים ולכן אני מציע את האופציה השנייה.

לא כל אחד טוב בשביל להיות מפקד ולא כל אחד יכול להחזיק שלוש שנים כחייל כשהוא יכול בשנייה אחת פשוט לעבור למפקדה/מז"י ולחיות חיים טובים בלי שום משהו שהוא מפסיד. אני בפירוש אומר שאני חושב שמקור הבעיה היא שחיילים קרביים לא מתוגמלים מספיק וזה קשור ישירות לעניין הותיקות צעירות. לחיילים האלו פשוט נמאס ואני מבין אותם לגמרי.
ישן 03-01-2013, 21:56
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי בנג'ו שמתחילה ב "אני לא רואה איך אתה יכול..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי בנג'ו
אני לא רואה איך אתה יכול לתגמל חיילים שלא דרך תגמול כספי.

למשל בלהקל על הותיקים.

זה לא אומר שותיקים צריכים לשבת ולהשמין כל היום, אבל אם זה לא מפר את האיזון בהחלט יש טעם לתת את המטלות האפורות יותר לצעירים כשאפשר.
ציטוט:
פעם המדינה הייתה צריכה צבא גדול מאוד והייתה לה אוכלוסיה קטנה וזה גרם לכך שכל החיילים עבדו קשה

אני לא חושב שהפרופורציונליות של הצבא השתנתה מהותית.
ציטוט:
היום הצבא גדול גם כן אבל האוכלוסיה גדולה פי כמה ולכן יש לך כל כך הרבה חיילים כלומניקים.

לא זאת ממש לא הסיבה. הצבא היום במצוקת סד"כ חמורה הוא ממש לא סובל מעודפים. הוא כן סובל מאבטלה סמויה שנובעת, כפי שאמרתי, מהתרופפות המשמעת והסרת האחריות.

אראל סג"ל

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ותודה לדורון

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:23

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר