23-01-2013, 14:39
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
|
למה אני מלא לעג?
העם רוצה את יאיר לפיד בראשות הממשלה בכנות! יש המון ישראלים שרוצים אותו פרסונאלית כרה"מ.
העולם מסביב תקוע בבוץ: קפאון כלכלי, הווירוס "ערביקוס איסלאמיקוס" מפיל חללים בעולם הערבי כמו זבובים. אין מעצמת על אחת שהיא דומיננטית. ישראל יכולה להרשות לעצמה קרקס של שנתיים-שלוש. קואליציה שבה לפיד הוא רה"מ ונתניהו הוא ה"עוצר" (המבוגר האחראי) היא יותר מאשר דבר רצוי.
אם לפיד יתגלה כפוליטיקאי חדל אישים - נפטרנו ממנו.
אם יסתבר שהוא ממש מתאים לתפקידו - אין לקיבה של בעיה עם לעעכל כובע, או שניים.
בשני המקרים השמאל - הכוח ההרסני העקבי שמהווה סכנה לישראל מאז 1992 - בחוץ. לפיד הוא לא שמאל, כבר הסכמנו על זה ממזמן.
בשני המקרים מדובר על הרע במיעוטו - הרי גם ממשלה עם נתניהו בראשה תהיה די מסונדלת - אלא אם תלך על אופציה מאוד בעייתית של קואליציה שבה יותר כיפות מאשר בתפילת קול נידרי ב"יזדי" בבוכאריים... (שאז הימין מאבד לחלוטין את האלקטוראט החילוני הממוצע). אני לא נצמד לשמרני, צפוי וקל לעיכול - אני לא חושב שרה"מ הוא סוג של מלך: רה"מ זה ג'וב. זו מכ"לות - יש מנ"כלים ריכוזיים מאוד, קונטרול פריקס וכושלים, ויש מנ"כלים מאוד פתוחים עם תוצאות טובות. ויש שילובים, כמובן.
לפיד הוא לא ערבי - זה לא שמה שנותנים לו לא ילקח בחזרה לעולם. בתחום הקואליציוני אפשר לעשות ויתורים כואבים בשביל לשפר עמדות למחר.