לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 09-03-2013, 19:18
  משתמש זכר Smilop Smilop אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.08.12
יחימוביץ: סירבתי לכהן כשרת האוצר בממשלת נתניהו

יושבת ראש מפלגת העבודה שלי יחימוביץ' אמרה הערב (שבת) כי ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הציעה לה את תפקיד שרת האוצר בממשלה החדשה, אך היא סירבה. לדבריה היא לא הייתה מוכנה "לשמש כזרוע ביצוע של מדיניות נתניהו". בראיון לתכנית "המטה" אמרה יחימוביץ' כי מרבית הפרסומים אודות ההצעות שקיבלה מראש הממשלה במהלך הפגישות ביניהם, לא היו נכונים, אך אישרה כי הוא אכן הציע לה לשמש כשרת אוצר.

"זה לא סוד שנתניהו העדיף להשאיר בחוץ את לפיד ובנט, ולהקים ממשלה אתנו ועם החרדים. הוא מאוד רצה, אלא שהוא לא נתן לנו ולו בדל של סיבה לעשות זאת", הסבירה יחימוביץ'. היא הוסיפה כי תיק האוצר הוא תפקיד שהיא "מאוד רוצה לעשות, ובלבד שאוכל לממש את השקפת עולמי. לא הייתי מוכנה לשמש זרוע הביצוע של נתניהו".

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=963539
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 09-03-2013, 20:21
  משתמש זכר alonmore28 alonmore28 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.09.06
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "מתלוננת על המדיניות- לא נוקפת..."

משפט מוזר מה שכתבת.
לא נוקפת אצבע לשנות את המדיניות?

בוא נניח בצד את העובדה שהיא התעסקה בחקיקה חברתית ענפה, רחבה ואף הצליחה רבות עוד מהיום שהיא נכנסה למשכן.
איך בדיוק היא לא נוקפת אצבע?

זה שהיא בוחרת לא להיכנס לממשלתו של נתניהו זה המעשה הנכון לעשות. מתוך הממשלה היא לא תוכל לשנות. בסופו של דבר הממשלה היא שלו, ויש לה רוב בימין, רוב קפיטליסטי. שלי תהיה פיון, כלי, בידיו של ביבי, להוציא לפועל את המדיניות הדורסנית שלו. חוץ מזה, הוא לא צריך אותה ככוח אלקטורלי בתכלס, הוא יכול להסתדר גם בלעדיה. ולכן - היא כלום בקואליציה. ולכן, היא צריכה לשבת באופוזיציה. יהיה לה החופש להצביע נגד כשצריך, ובעד כשצריך. יהיה לה החופש להביע רצונותיה ודעותיה ללא התחשבות ב"משמעת קואליציונית" או ברצונותיו של ראש הממשלה, תהיה לה האפשרות להציע הצעות חוק בלי הצורך לעבור דרך הוועדות בקואליציה. באופוזיציה, היא תהיה היו"ר, והיא תהיה כוח מוביל.
ולכן, עשתה בשכל שלא נכנסה, וזה המעשה שאומר "אני נוקף אצבע נגד המדיניות של ביבי".
ישן 09-03-2013, 20:31
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי alonmore28 שמתחילה ב "משפט מוזר מה שכתבת. לא נוקפת..."

עם כל הכבוד ללהיות יו"ר האופוזיציה, אם כל האידיאולוגיה שלה נוסבת סביב כלכלה- אין עמדת כוח משמעותית יותר מלהיות השרה שממונה על הכלכלה.
נכון שהיו לה שם הרבה מכשולים, אבל אין שר שתפקידו נטול מכשולים.
אדרבא, אם הייתה מוצאת יותר מכשולים מכדי שיאפשרו לה לתפקד הייתה יכולה לנטוש את התפקיד מעמדת "ניסיתי לשנות אבל לא התאפשר לי בגלל ביבי". טענה הרבה יותר משמעותית מלא לנסות בכלל.

בכך שויתרה על התפקיד היא למעשה אומרת- "אני יודעת להתבכיין המון, אבל אני לא יודעת מה צריך לעשות. הנה- נתנו לי את ההזדמנות והרטבתי את עצמי".

אראל סג"ל

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ותודה לדורון

ישן 09-03-2013, 20:41
  משתמש זכר teddy002 teddy002 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.04.12
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "עם כל הכבוד ללהיות יו"ר..."

יו"ר האופוזיציה זה תפקיד מכובד ומשמעותי לאדם שרוצה להוביל לשינוי ולהוכיח לציבור שהמדיניות שלו טובה יותר מאשר מדיניות הממשלה. היא עשתה חושבים ובחנה את השטח, היא ראתה כי אין ביכולתה להשפיע על הקווים המרכזיים של הממשלה בנושאים שחשובים לה. יו"ר אופוזיציה טוב, פעיל ומשווק גם יצמח בבחירות הבאות ולפי דעתי האישית זה יצליח לקרות עם שלי.
הליכוד בעוד כמה שנים כבר לא יהיה מפלגת ימין עממית, זה ימין שמתחיל להיעלם ומשתלטים עליו גורמים קיצוניים יותר, המרכז והשמאל בסופו של דבר יטרפו את הקלפים בעיקר בגלל השסעים בתוך המדינה.

"זה לא מספיק שאנחנו עושים כמיטב יכולתנו, לפעמים עלינו לעשות את מה שנדרש"
- וינסטון צ'רצ'יל

ישן 10-03-2013, 15:58
צלמית המשתמש של golani_2
מנהל 20+, מו"ס

בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי Smilop שמתחילה ב "מה לא הבנת?"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Smilop
לא שר האוצר קובע את מדיניות הכלכלית של הממשלה, אלא הממשלה קובעת אותה. מהדברים של יחימוביץ עולה שנתניהו הציע לה להיות שרת אוצר כטייטל ולא כי הוא באמת מתכוון לשנות משהו בתהליך הכלכלי שלו, או במילים אחרות - הוא הציע לה להיות יובל שטייניץ.

וככה הייתה יכולה שלי להצטרף לממשלה, "לנסות" לשנות, להגיע למבוי סתום ואז לשבור את הכלים וליצור נזק משמעותי לקואליציה.

במקום זאת בחרה שלי לא לנסות בכלל. זה בגלל שהיא יודעת שאין באמתחתה מדיניות כלכלית, לט אלון מדיניות כלכלית שיכולה להיות מוצלחת והיא לא רוצה להיחשף בבושתה.

למעשה היא איבדה כל קרדיט לבוא בטענות.
ציטוט:
לשבת בממשלה עם תפקיד שר האוצר, מבלי להגדיר עקרונות כלשהם, לא בנושא הכלכלי ולא נושאים נוספים רלוונטיים למפלגת העבודה מבחינתה מיותר לחלוטין.

שוב, כשרה ועל אחת כמה וכמה בתפקיד שהוא כל עולמה והאג'נדה שלה יש לה הרבה יותר כוח לשנות מדיניות ולהשפיע מאשר כיו"ר האופוזיציה.

אראל סג"ל

ותודה לדורון

ישן 10-03-2013, 18:10
צלמית המשתמש של golani_2
מנהל 20+, מו"ס

בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "שר אוצר לא ישיג כלום בלי גיבוי מראש הממשלה"

את המדיניות לא מכתיב רוה"מ. פה זה לא דיקטטורה. כשר מסוים לא מיושר אידיאולוגית עם רוה"מ יש פשרות או שבירת כלים (קרי או שהשר מתפטר או שמפטרים אותו או שמישהו יוצר לחץ על מנת לשנות מדיניות). זה פוליטיקה בדמוקרטיה ליברלית.

בכך שויתרה על התפקיד שלי מודה בפה מלא שכל כולה זה 100% בכיינות ו0% פתרונות.

אה כן? התנהלות אחראית? ולהשבית את המשק זה התנהלות אחראית? לשים את החברות החשובות ביותר במדינת ישראל בידי מאפיה זה התנהלות אחראית? תעשה לי טובה.

אראל סג"ל

ותודה לדורון

ישן 10-03-2013, 19:13
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
אם אתה מעדיף, את המדיניות מכתיב הרוב בממשלה
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "את המדיניות לא מכתיב רוה"מ...."

מהמגעים עם נתניהו ברור היה ליחימוביץ שקווי היסוד של הקואליציה לא יהיו קרובים למה ש יכולה לחיות איתו. היא לא יכולה כשרת אוצר לפעול בניגוד לקווי היסוד ולעמדת הרוב בממשלה. אז מה הטעם להיכנס לממשלה כשרת אוצר? האם טיבי צריך להסכים להיות שר ביטחון ממשלת נתניהו כשברור לו שהמדיניות של הממשלה תהיה קוטבית לעמדותיו? מה זה ייתן לו?
אתה צודק,אין דיקטטורה אלא משא ומתן. ואכן, היה משא ומתן והסתבר שפער העמדות גדול מדי. טוב שזה מתברר מראש ולא תוך כדי כהונת הממשלה.
במאמר מוסגר, למרות שמפלגת העבודה היא זו שאני הכי קרוב לה בעמדותי (אם כי ממש לא בכל דבר ועניין) אני מרוצה מהסירוב של יחימוביץ. אני מעדיף לעת הזאת את השילוב של יש עתיד והבית היהודי על פני השילוב של שמאל וחרדים.
ישן 10-03-2013, 17:27
צלמית המשתמש של linuxsboot
  linuxsboot linuxsboot אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.06
בתגובה להודעה מספר 36 שנכתבה על ידי eshely77 שמתחילה ב "אם זה נכון היא מטומטמת. יש..."

אתה שוכח את ממשלת הצללים של האוצר כפי שהתקשורת אוהבת לומר.
שר האוצר או ראש הממשלה לא קובעים הכל ונתניהו כשר אוצר ב 2005 ניסה לקחת לאותם פקידים את הכוח,אבל נכשל בזה והוא לא היחיד שניסה לקחת להם את הכוח הזה.

בעל הבית האמיתי של האוצר הם אותם פקידים לטוב ולרע נכון להיום ועד שמשהו לא יקח להם את הכוח לעצור תקציבים וגם במידה שתיקח את תיק האוצר הם יעשו לה את המוות ולביבי.

אותם פקידים עוצרים הרבה מאוד תקציבים לפעמיים גם באופן מוצדק,אבל יש מקרים שהם לא ממש צודקים ולמרות שיש חוק התקציב לאותו אגף לא זורם.
will you marry me nesli barda? Operating system: Linux The day Microsoft & apple makes a product that does not suck will be the day they start making vacuum cleaners. say no to Apple&Facebook&MS&Samsung IL&Nokia&Hot&Yes,but say yes to Google

ישן 15-03-2013, 13:27
  משתמש זכר Vladin Vladin אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.10.12
בתגובה להודעה מספר 46 שנכתבה על ידי alonmore28 שמתחילה ב "שר אוצר קובע מדיניות, כאשר..."

זה לא כזה פשוט כמו שאתה מציג את זה. גם כאשר יש שיתוף פעולה בין שר אוצר לראש הממשלה, כמו בקדנציה אחרונה - שטייניץ וביבי, זה לא פשוט להעביר החלטות. בשביל להעביר החלטות צריך לפתוח או לפרוץ עוד כמה דלתות בכנסת, וזה בכלל לא פשוט בהתחשב בשוחד הפוליטי שצריך לשלם לחברי ועדות וחברי כנסת בכלל על כל חקיקה שהממשלה מנסה להעביר.

לשלי יחימוביץ' כשרת אוצר אולי לא יהיה יותר מידי כוח בשביל להעביר החלטות שיובילו אותנו למדיניות יותר סוציאליסטית, אבל בהחלט היה יכול להיות לה הכוח לטרפד מהלכים, ובכך לשמר את המצב הקיים שהוא טוב לציבור הבוחרים שלה.

אבל מה אני מתלונן בכלל. אני שמח שהנבלה הזאת סירבה לקבל את עמדת המפתח המאוד משמעותית הזאת. עם כל הצער שבדבר, אני מעדיף את לפיד על פניה
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:00

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר