לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 21-04-2013, 15:50
  משתמש זכר Smilop Smilop אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.08.12
ההסכם הזה חשוב והכרחי, אבל הוא גם לא מספק
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "ברור, את עץ הסוציאליזם צריך..."

הטענות של אלעל, ישראייר וארקיע מוגזמות בהחלט, אבל יש גם טיפת צדק בחלק מהטענות.

למשל, אחד הטענות שהם העלו זה שההסכם אינו מכיל פתרון לברית התעופה. לפי מה שהבנתי, הברית הזו מאפשרת, במקרה של תקלה במטוס, לחברה בברית לקבל מטוס חלופי. רוב החברות נמצאות בברית הזו, אבל הישראליות לא בגלל חרם שהטילו עליהם החברות של מדינות ערב.

טענה שניה היא בעלויות רמת הביטחון הנדרשת - ההסכם אינו מחייב את חברות התעופה הזרות לעמוד בסדורי הביטחון שהחברות הישראליות מחוייבות אליהן.

בקיצור, ההסכם צודק, הוא חשוב והכרחי - אבל חייבים גם להבין שיש נושאים שללא התערבות ממשלתית, החברות הישראליות לא יכולות להתמודד איתן ואסור לתת להן לקרוס בגללן.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 21-04-2013, 14:42
צלמית המשתמש של רועי AZ
  רועי AZ רועי AZ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.01.05
נשאלת השאלה איך דואגים לתחרות הוגנת..
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "חברות התעופה הישראליות שובתות מ-5:00"

בהתחשב בגודלה של אל על (ויתר החברות) וביכולתה לקיים תחנות באירופה ולקבל זכויות נחיתה שוות לחברות אחרות - וכן בהסדרי הביטחון הנהוגים בחברה ועובדת היותה לא חברה באף ברית חברות תעופה (עקב לחצי האויב הערבי.)

שרוקי?

ישן 22-04-2013, 08:16
צלמית המשתמש של רועי AZ

ממשלת ישראל - בין היתר גם בשביל זה היא קיימת.
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "מה זו תחרות הוגנת? מי אמור..."

אתה רואה לנגד עינייך התייעלות ומלחמה בועד מושחת.

אינך רואה מעבר, מה אם בהיעדר תחרות הוגנת, מן הטעמים שציינתי לעיל החברות הישראליות יקרסו ומי שישאר לנו כקשר לעולם החיצון אלו הם החברות הזרות, שכמובן בהיעדר הישראליות יקבעו מחירים בהתאם - מה אז?

דוגמא אחת פשוטה.. האם אתה מודע לכך, שהיו טיסות שבועיות של אל על לאיסטנבול (שהיו אז מלאות בנוסעים) והן הופסקו ע"י הטורקים (בלי שום קשר לאירועי המרמה) ולכן אנו צריכים לסמוך רק עליהם בטיסות לשם? (להם יש שש טיסות יומיות הלוך חזור) - איפה התחרות פה בדיוק?

ישן 22-04-2013, 11:29
צלמית המשתמש של rubber_duck
  rubber_duck מנהל rubber_duck אינו מחובר  
מנהל פורומי מטיילים ותרמילאים, תעופה אזרחית ופורומי הלוחות

חבר מתאריך: 01.05.03
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי רועי AZ שמתחילה ב "ממשלת ישראל - בין היתר גם בשביל זה היא קיימת."

למרות שיש לי תשובות לטענות שהעלת אני מעדיף להשאיר את הדיון הזה ברמה העקרונית ובגלל זה אני אחזור על השאלה שלי: למה עובדי חברות התעופה יותר חשובים משאר תושבי המדינה שצריכים לשלם יותר ולקבל פחות? יותר מזה, למה עובדי חברות התעופה חשובים יותר מעובדים של מגזרים אחרים בהם המדינה לא מתערבת ונותנת לכוחות השוק לפעול גם במחיר של סגירת עסקים ופיטור עובדים? כמו שכבר כתבתי לירון: אם לך אין בעיה לשלם הרבה כדי להשאיר את חברות התעופה הישראליות פועלות זה יופי, אבל אל תכריח אותי לקחת חלק בדבר הזה.

ישן 22-04-2013, 12:48
צלמית המשתמש של רועי AZ

כי לסגור את אל על זה לא "לסגור עסקים"
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "למרות שיש לי תשובות לטענות..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי rubber_duck
למרות שיש לי תשובות לטענות שהעלת אני מעדיף להשאיר את הדיון הזה ברמה העקרונית ובגלל זה אני אחזור על השאלה שלי: למה עובדי חברות התעופה יותר חשובים משאר תושבי המדינה שצריכים לשלם יותר ולקבל פחות? יותר מזה, למה עובדי חברות התעופה חשובים יותר מעובדים של מגזרים אחרים בהם המדינה לא מתערבת ונותנת לכוחות השוק לפעול גם במחיר של סגירת עסקים ופיטור עובדים?

אתה מודע לבעיה שתיווצר..שאם יקרסו החברות הישראליות..?

ישן 22-04-2013, 09:24

בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי Smilop שמתחילה ב "מאותה סיבה בדיוק שהממשלה צריכה לעודד רכישת מוצרים ישראליים על פני מוצרי יבוא"

אז הממשלה צריכה לעודד קניית מוצרים ישראלים גם אם הם פחות טובים ויותר יקרים ממוצרים מיובאים? כשאתה מגיע לחנות את קונה תמיד את המוצר הישראלי גם אם יש מוצר מיובא זול יותר ואיכותי יותר? הממשלה לא צריכה לעודד שום דבר, היא צריכה לפתוח את השוק ולתת לאזרחים לבחור לבד מה טוב להם ומתאים להם. אתה רוצה לעודד ייצור ישראלי? כל הכבוד לך. אתה מוזמן לקנות תמיד תוצרת ישראלית גם אם היא נחותה יותר ויקרה יותר ממוצרים מיובאים, אבל למה אתה מכריח אותי לחיות לפי האמונות והרצונות שלך?

ישן 22-04-2013, 18:07

בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי Smilop שמתחילה ב "WTF? אני מכריח אותך?"

מה אני אומר? אני אומר שחוץ מהגזענות הקלה שמשתמעת מהדברים שלך אתה גם דמגוג לא ממש מוצלח. זה הגיוני לשלם יותר תמורת משהו איכותי יותר, אבל זה לא הגיוני לשלם יותר תמורת מוצר נחות יותר. מצב כזה יכול לקרות רק כשיש מעורבות של גורמים אינטרסנטיים. רוצה לומר שאם הקבלן הישראלי בונה מבנים איכותיים יותר זה הגיוני וסביר לבחור בו ולשלם לו יותר מאשר לקבלן פלסטינאי. אם הירקות שלנו איכותיים יותר מהירקות של המיצרים, זה הגיוני מאד לשלם עבורם יותר וכו' וכו' וכו'. העניין הוא שאלעל לא טובה יותר מהחברות האחרות (בחלק מהמקרים הם אפילו יותר גרועים מהם) ואין שום סיבה שמישהו ימנע בכוח כניסה של חברות שיכולות להציע שירות טוב יותר במחיר נמוך יותר. בסופו של דבר צריך לתת לאזרחים את האפשרות לבחור אם הם מעוניינים לטוס במחיר נמוך יותר, או שהם מעוניינים לשלם יותר ולתמוך בעובדי חברות התעופה הישראליות.

ישן 22-04-2013, 22:52
  משתמש זכר meac meac אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.04.13
בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי Smilop שמתחילה ב "א. זה מצחיק שאתה אומר שזה..."

תהיה רציני.. הממשלה ביטלה התערבות ממשלתית קודמת. זה כמו להגיד שמעורבות ממשלתית זה טוב כי הסלולר הוזל. לא! הסלולר מראש היה תחת פיקוח הדוק והממשלה רק נסוגה מעט. 20 שנה של חשבונות מנופחים בגלל התערבות ממשלתית.

מה קשורות המדינות הערביות? הזכרתי קודם את החרם של החברות הערביות שמוציאות את ישראל מבריתות התעופה. אתה רוצה שישראל תדאג לכמה מאות עובדים על חשבון ייקור המוצר לשאר האזרחים. אתה לא רואה את העיוות שבזה?

חיסול הטקסטיל הפנה משאבים ותשומות לעבר אפיקים טובים יותר. תחשוב שהעולים מרוסיה היו מגיעים למדינה עשירה בתעשיות טקסטיל. לאן הם היו מנותבים? לשם, והיו נתקעים שם. עד שהיה פורץ משבר (ופרצו כמה מאז) שהיה מוכיח כמה המדינה שלנו מפגרת מאחור.
ישן 23-04-2013, 18:22

בתגובה להודעה מספר 40 שנכתבה על ידי Smilop שמתחילה ב "תקשיב, אתה חייב לעזוב את..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Smilop
תקשיב, אתה חייב לעזוב את הדוגמא הזו עם הטקסטיל למה, כי זה מוכיח את דברי?

אתה מקשיב מה אתה אומר לי? לא, אני קורא מה שאני כותב לך.
שהעולים מרוסיה היו מנותבים לתעשיות טקסטיל ונתקעים שם? כן, כמו עניים אחרים במדינה.
זה מדעי הדבר הזה? לא, הסקה מההיסטוריה.
מאיפה קבעת את השטות הזו? אתה מעלה תיאוריות על מפעלי מכוניות ישראלים שהיו צריכים לקום ואתה קורא לדברי שטויות? עוד מעט תיקח מאבא שלך את זוג נעלי המגפר שהוא שמר ותגיד שלא היו צריכים לאשר ייבוא של נייק לארץ. אכן, האוכלוסיות החלשות בפריפריה היו קורבן למדיניות הנדסה חברתית מתועבת של הממסד המפאיניקי שניסה לשחק את אלוהים. כל עוד המשק היה סגור לא היתה להם בעיה, כי התחרות לא היתה קיימת, ודורות אחר דורות של עובדי טקסטיל יכלו לשרוד. משבר כלכלי חמור גרם לכך שהמשק נפתח לשווקים חיצוניים, ואיך אומרים- כשהים נסוג רואים מי שחה עירום. התעשיות שחיו רק על הגנה ממשלתית חוסלו או נאלצו להתייעל. והעובדים? חלק נכבד מהם לא שרד את השינוי, בשל עשרות שנים של מדיניות מכוונת מצד הממשלה וההסתדרות, שני מקורות רוע. עד היום ניכרים הדי הפגיעה בשכבות החלשות בפריפריה. זה נכון במיוחד לנשים, ערביות ויהודיות, אך גם לגברים שעבדו שם, או בתעשיה כושלת אחרת.
חיסול הטקסטיל פתר את הבעיה של העולים מרוסיה? זה לא מה שכתבתי. כתבתי כי לולא חוסלה התעשיה הזאת, גם העולים היו מנותבים לשם כחלק ממדיניות של הנדסה חברתית שנועדה לשמר מוקדי כוח היסתדרותיים.

תקשיב... זה הדבר הכי משעשע ששמעתי מאז ששמעתי את התאוריה על רצח רבין שאומרת שפרס הוא זה שירה בו במכונית...
אני חושב שהדבר הכי משעשע שאתה אמור לשמוע זה אותך מקריא את התגובה שלך למטה, על כך שישראל היתה צריכה לעודד מפעלי מכוניות בנוסף לסוסיתא במקום לייבא מכוניות מחו"ל. אם זה לא משעשע אותך אלא נדמה לך שדבר הגיוני, משהו רע עובר עליך.

ישן 23-04-2013, 20:43

בתגובה להודעה מספר 47 שנכתבה על ידי Smilop שמתחילה ב "החיים ממש פשוטים אה? איך..."

על מה אתה מדבר? לאל על יש יופי של מקום להשתפר.

http://www.globes.co.il/news/articl...?did=1000837780

(ניתן לראות איך שוב, הממשלה מפריעה לה. רק שאלעל לא מוחה על זה, היא מבקשת עוד התערבות).

ופה ניתן למצוא את הנקודה החשובה ביותר-

http://www.globes.co.il/news/articl...?did=1000838063

,
- מחירי הטיסות באמת יירדו?

"בתחילת שנות האלפיים שילם תייר ישראלי יותר מ-1,000 דולר על כרטיס טיסה ללונדון בקיץ במחלקת תיירים. המחיר ירד בשנים האחרונות ל-600-700 דולר, וזה בשיאים הכי גבוהים של השנה. פתיחה מלאה של השמיים תביא את רמת המחירים ביעד כמו לונדון ופריז ל-400-500 דולר בתקופות השיא. וזה יפה. בחורף זה יצנח גם ל-150-200 דולר"."

גם אם נתעלם מהתחזית האופטימית שלו, עם העובדות לא מתווכחים- ירידה של 30-40 אחוז זה מדהים. וזה חיסכון לא קטן לאזרח. גם לך, אלא אם יש לך בעיה אידיאולוגית לטוס בחברה שהופרטה.
ישן 22-04-2013, 18:41
  משתמש זכר Vladin Vladin אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.10.12
בתגובה להודעה מספר 61 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "למה להימנע מהביטוי הזה? אם יש..."

ציטוט:
למה להימנע מהביטוי הזה? אם יש קפיטליזם חזירי יש גם סוציאליזם חזירי ובמדינה שלנו הוא מושרש היטב לצערי.

אבל אין קפיטליזם חזירי. יש רק חדלי אישים שאוהבים להשתמש בשפה הזו. אתה בטוח שאתה רוצה להיות חלק מהקבוצה הרדודה הזו?
ציטוט:
זכותם לשבות כמה שבא להם, אני לא חולק על זה, אבל אין להם שום זכות למנוע כניסה של חברות זולות יותר. אין להם שום זכות להכריח אותי לממן את העסק הכושל שלהם ע"י מניעת תחרות. אתה בטוח שחלק גדול מההוצאות של אלעל נובע מעלויות האבטחה? יש לך מושג באיזה אחוז מעלויות האבטחה נושאת המדינה?

אני די בטוח שגם עכשיו אף אחד לא מכריח אותך לממן את העסק הכושל שלהם. אני לא בקי בתעופה אזרחית, אבל ידוע לי שגם לפני "הסכם שמיים פתוחים" היתה לך אפשרות לטוס בחברות זרות. זאת אומרת, שאף אחד לא מכריח אותך לממן אותם.
ישן 22-04-2013, 18:26
  eshely77 eshely77 אינו מחובר  
מנהל פורום סטודנטים

חבר מתאריך: 03.09.08
תגובת אלעל
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "חברות התעופה הישראליות שובתות מ-5:00"

בעקבות החלטת הממשלה לאשר את הסכם השמים הפתוחים עם האיחוד האירופי במתכונתו הנוכחית והשאלות הרבות המופנות אלינו, חשוב לנו להביא בפניכם את עמדתה של אל על. ראשית כל, אל על בעד שמים פתוחים ובעד תחרות והיא מתמודדת עמה מזה שנים. איננו לוקחים שום לקוח שלנו כמובן מאליו. אנו רק מבקשים שהתחרות תהיה שוויונית והוגנת ושתתקיים הדדיות בין ישראל לבין שאר מדינות האיחוד האירופי:

- בעוד חברות התעופה הזרות יוכלו לנחות כאן ללא כל מגבלה בכל שעה ביום, על חברות התעופה הישראליות חלות מגבלות הקשורות בסידורי ביטחון על-פי הנחיית רשויות הביטחון של המדינה, מה שבאופן מובנה מגביל אותנו מלהציע שירות זהה. למשל, הוראות ביטחוניות מונעות מאל על לטוס לטורקיה, בעוד שמדי שבוע החברות הטורקיות טסות לישראל יותר מ-50 פעם.

- חוק הגנת הצרכן במדינת ישראל ניתן לאכיפה רק על חברות שיש להן נציגות בישראל. בפועל לרבות מהחברות הזרות שכבר פועלות בישראל ולאלו שמתכוונות לנצל את הסכם השמים הפתוחים במתכונת שאושרה היום בממשלה ולהכנס לשוק הישראלי, אין ולא תהיה נציגות בישראל ולפיכך הצרכנים יהיו חשופים לפגיעה בזכויותיהם

- אל על נושאת בנטל הוצאות ביטחוניות של 130 מיליון שקל בשנה בשל דרישת המדינה – הוצאה ששום חברה זרה איננה נושאת בה. כיום רק 70% מהוצאות הביטחון ממומנות על-ידי המדינה ואל על מבקשת מימון מלא

- בניגוד לטענות, אל על איננה מונופול ומתחרה מול עשרות חברות תעופה, שרובן ככולן שייכות לבריתות התעופה הגדולות בעולם. זוהי זכות שנמנעת מאיתנו מסיבות פוליטיות ומדיניות בלבד בשל השתייכותן של חברות ממדינות ערב לאותן בריתות. אי השתייכותנו לברית תעופה מונעת מאיתנו מפת יעדים נרחבת יותר ומגבילה את יכולתנו להתחרות באופן שווה מולן. על-מנת לסבר את האוזן: ברית תעופה היא כמו חברה המונה 4,000 מטוסים בעוד כל שוק התעופה האזרחי בישראל מונה פחות מ-50 מטוסים

- חוק ההגבלים העסקיים במדינת ישראל מחמיר יותר מאשר במדינות האירופיות, מה שלא מאפשר לאל לעל לקיים הסכמי קוד שייר באותה גמישות המתאפשרת לחברות האירופיות ופוגע ביכולתה להתחרות בהן

אל על רואה זאת כאחריות המדינה לפתור מגבלות אלו, לפני שהיא מציבה את חברות התעופה הישראליות בפני תחרות בתנאים לא שווים. רק אז תוכל אל על להתחרות בצורה הוגנת במסגרת השמים הפתוחים

ישן 22-04-2013, 20:18
צלמית המשתמש של efekt
  efekt efekt אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.12.08
אכלו לי שתו לי...
בתגובה להודעה מספר 65 שנכתבה על ידי eshely77 שמתחילה ב "תגובת אלעל"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי eshely77
- בעוד חברות התעופה הזרות יוכלו לנחות כאן ללא כל מגבלה בכל שעה ביום, על חברות התעופה הישראליות חלות מגבלות הקשורות בסידורי ביטחון על-פי הנחיית רשויות הביטחון של המדינה, מה שבאופן מובנה מגביל אותנו מלהציע שירות זהה. למשל, הוראות ביטחוניות מונעות מאל על לטוס לטורקיה, בעוד שמדי שבוע החברות הטורקיות טסות לישראל יותר מ-50 פעם.

אז אם לא יאסרו על אל-על לטוס לאיראן, אל-על תפתח קו לאיראן? מה זו השטות הזו? גם אם לא תהיה הוראה ביטחונית שתמנע טיסות לטורקיה - האם אל-על תטוס לטורקיה, ותסתכן בחטיפת מטוס או פגיעה בנוסעיו?

ציטוט:
- חוק הגנת הצרכן במדינת ישראל ניתן לאכיפה רק על חברות שיש להן נציגות בישראל. בפועל לרבות מהחברות הזרות שכבר פועלות בישראל ולאלו שמתכוונות לנצל את הסכם השמים הפתוחים במתכונת שאושרה היום בממשלה ולהכנס לשוק הישראלי, אין ולא תהיה נציגות בישראל ולפיכך הצרכנים יהיו חשופים לפגיעה בזכויותיהם

וואו תודה באמת שאל-על דואגת לצרכן הישראלי כ"כ
למה שלא ישבתו כי הצרכן הישראלי שקונה ב-אי.ביי. מחו"ל גם לא מוגן ע"י חוק הגנת הצרכן? או בשביל הצרכן שיוצא למסע קניות בהונג-קונג? גם הוא לא מוגן...
בקיצור, cut the crap - הצרכן הישראלי ידע שהוא לא מוגן כשהוא טס בחברות זרות (אם כי לרוב החברות האלה יש ממילא שירות לקוחות ומודעות מספקת כדי לא להצטרך חוק כזה מלכתחילה) ויעשה את החישוב שלו בעצמו אם שווה לו להסתכן בהיעדר הגנה של החוק.

ציטוט:
- אל על נושאת בנטל הוצאות ביטחוניות של 130 מיליון שקל בשנה בשל דרישת המדינה – הוצאה ששום חברה זרה איננה נושאת בה. כיום רק 70% מהוצאות הביטחון ממומנות על-ידי המדינה ואל על מבקשת מימון מלא

זה עוד איכשהוא לגיטימי, ואל-על אכן בדיעבד קיבלה את מה שדרשה.
מצד שני, אני בספק רב אם המחירים המוגזמים של אל-על ביחס למתחרות היו בגלל ה-30% האלה שהיתה צריכה לממן בעצמה.

ציטוט:
- בניגוד לטענות, אל על איננה מונופול ומתחרה מול עשרות חברות תעופה, שרובן ככולן שייכות לבריתות התעופה הגדולות בעולם. זוהי זכות שנמנעת מאיתנו מסיבות פוליטיות ומדיניות בלבד בשל השתייכותן של חברות ממדינות ערב לאותן בריתות. אי השתייכותנו לברית תעופה מונעת מאיתנו מפת יעדים נרחבת יותר ומגבילה את יכולתנו להתחרות באופן שווה מולן. על-מנת לסבר את האוזן: ברית תעופה היא כמו חברה המונה 4,000 מטוסים בעוד כל שוק התעופה האזרחי בישראל מונה פחות מ-50 מטוסים

זה נשמע לי כמו אוי יו יויי - לא קיבלו אותי לועדת קישוט של הכיתה... Boo fucking hoo. שאל-על תתחרה בחברות האלה בצורה נורמלית - שירות ומחירים - ואנשים אולי אפילו יעדיפו לטוס באל-על, אפילו שהיא לא חברה בועדת הקישוט. לאנשים ממש לא אכפת מהבריתות בין החברות - הם טסים עם החברה שהכי משתלם להם לטוס איתה.

ציטוט:
- חוק ההגבלים העסקיים במדינת ישראל מחמיר יותר מאשר במדינות האירופיות, מה שלא מאפשר לאל לעל לקיים הסכמי קוד שייר באותה גמישות המתאפשרת לחברות האירופיות ופוגע ביכולתה להתחרות בהן

ומחמיר יותר מבארה"ב למשל? או מחברות מהמזרח הרחוק? אבל גם הן מתחרות באל-על באופן אפקטיבי - אז אולי הבעיה היא באל-על עצמה?

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:17

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר