23-04-2013, 18:22
|
|
|
|
חבר מתאריך: 09.04.13
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי Smilop
תקשיב, אתה חייב לעזוב את הדוגמא הזו עם הטקסטיל למה, כי זה מוכיח את דברי?
אתה מקשיב מה אתה אומר לי? לא, אני קורא מה שאני כותב לך.
שהעולים מרוסיה היו מנותבים לתעשיות טקסטיל ונתקעים שם? כן, כמו עניים אחרים במדינה.
זה מדעי הדבר הזה? לא, הסקה מההיסטוריה.
מאיפה קבעת את השטות הזו? אתה מעלה תיאוריות על מפעלי מכוניות ישראלים שהיו צריכים לקום ואתה קורא לדברי שטויות? עוד מעט תיקח מאבא שלך את זוג נעלי המגפר שהוא שמר ותגיד שלא היו צריכים לאשר ייבוא של נייק לארץ. אכן, האוכלוסיות החלשות בפריפריה היו קורבן למדיניות הנדסה חברתית מתועבת של הממסד המפאיניקי שניסה לשחק את אלוהים. כל עוד המשק היה סגור לא היתה להם בעיה, כי התחרות לא היתה קיימת, ודורות אחר דורות של עובדי טקסטיל יכלו לשרוד. משבר כלכלי חמור גרם לכך שהמשק נפתח לשווקים חיצוניים, ואיך אומרים- כשהים נסוג רואים מי שחה עירום. התעשיות שחיו רק על הגנה ממשלתית חוסלו או נאלצו להתייעל. והעובדים? חלק נכבד מהם לא שרד את השינוי, בשל עשרות שנים של מדיניות מכוונת מצד הממשלה וההסתדרות, שני מקורות רוע. עד היום ניכרים הדי הפגיעה בשכבות החלשות בפריפריה. זה נכון במיוחד לנשים, ערביות ויהודיות, אך גם לגברים שעבדו שם, או בתעשיה כושלת אחרת.
חיסול הטקסטיל פתר את הבעיה של העולים מרוסיה? זה לא מה שכתבתי. כתבתי כי לולא חוסלה התעשיה הזאת, גם העולים היו מנותבים לשם כחלק ממדיניות של הנדסה חברתית שנועדה לשמר מוקדי כוח היסתדרותיים.
תקשיב... זה הדבר הכי משעשע ששמעתי מאז ששמעתי את התאוריה על רצח רבין שאומרת שפרס הוא זה שירה בו במכונית...
אני חושב שהדבר הכי משעשע שאתה אמור לשמוע זה אותך מקריא את התגובה שלך למטה, על כך שישראל היתה צריכה לעודד מפעלי מכוניות בנוסף לסוסיתא במקום לייבא מכוניות מחו"ל. אם זה לא משעשע אותך אלא נדמה לך שדבר הגיוני, משהו רע עובר עליך.
|
|