לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 29-04-2013, 04:56
  liorif liorif אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.02.05
לפיד: גיל הפרישה לנשים לא יעלה

שר האוצר הודיע על החלטתו באחת מהישיבות המכריעות על תקציב המדינה, לאחר התייעצויות עם גורמים מקצועיים וארגוני נשים.
בכיר בבנק ישראל: "ההחלטה מעידה כי לפיד אינו מבין את הנושא ונכנע לגורמים אינטרסנטיים".
שר האוצר, יאיר לפיד, הודיע בשבוע שעבר באחת הישיבות המכריעות על תקציב המדינה החדש, כי שינה את דעתו - וכעת הוא מתנגד להעלאת גיל הפרישה לנשים.

האוצר תיכנן להעלות את גיל הפרישה לנשים מ–62 ל–64 בתקציב המדינה החדש 
ל–2013–2014, ובהמשך להעלות אותו בהדרגה ל–67. החלטת לפיד תמנע את השינוי המתוכנן. בכירים באוצר ובבנק ישראל שהשתתפו בישיבה, בהם המשנה לנגיד, ד"ר קרנית פלוג, וראשי אגף התקציבים, קיבלו את הודעתו של לפיד בתדהמה ובכעס. ניסיונותיהם לערער עליה נהדפו על ידי לפיד. באוצר החליטו לשמור בסוד את ההחלטה ואת הדיון הסוער שהתנהל בעקבותיה.

http://www.themarker.com/career/1.2005491

שוד ושבר...שר האוצר המלך-פילוסוף החתיך שלנו הוא למעשה פופוליסט זול ותו לא...שמישהו יביא לי דחוף את המשאף...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 29-04-2013, 09:21
  hamedinai hamedinai אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.08.11
מה ההגיון לאי שוויון בין גברים לנשים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי liorif שמתחילה ב "לפיד: גיל הפרישה לנשים לא יעלה"

אני לא אלוף השוויון. לא בכל דבר דרוש שוויון, כי יש דברים שהם בעצם לא שווים. ושוויון בכוח רק יהרוס אותו.

לדוגמה: אני נגד לחייב כל גן ילדים שיעסיק גברים בתור גננות על בסיס חצי חצי, שמחצית מהגננות יהיו גברים, ואולי עוד אפלייה מתקנת...

או לחייב את מפני אשפות להעסיק נשים, גם זה לשם שוויון. זה לא יהיה שוויון, אלא שגעון.

אבל פה זה מקרה הפוך: הנשים חיות יותר, וסביר שגם גיל הסניליות שלהן מתחיל - באופן סטטיסטי - בגיל יותר מבוגר מאשר אצל גברים.

אולי היו צריכים להוריד קצת את גיל הפנסיה של הגברים ולהעלות קצת של הנשים.

ואיפה הבג"ץ שאינו דורש לנמק לכל הפחות את הסיבה.

https://sites.google.com/site/hamedinai/

ישן 29-04-2013, 10:40

בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי sheep שמתחילה ב "[QUOTE=hamedinai]לחייב את..."

נחזור לענייננו, איך אם כן ישנה אפלייה נגד הגבר המזדקן מול האשה, אך ורק בגלל שהוא גבר ללא שום קריטיריון אחר.

אותו דבר יש אפלייה נגד משפחות שבהם הגבר הוא המפרנס העיקרי מול מושפחות שבהם האישה היא המפרנסת העיקרית, גם זה אך ורק בגלל שהוא גבר, ממש ללא שום קריטיריון אחר. אפילו לא סוג עבודה.ובמקרה הזה האפלייה היא נגד כל המשפחה לא רק נגד הגבר.

נערך לאחרונה ע"י hamedinai בתאריך 29-04-2013 בשעה 10:58.
ישן 29-04-2013, 15:14

את זה אני ינמק לך
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי liorif שמתחילה ב "הסיכוי שבג"ץ יגע בנושא הזה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי liorif
מדוע גבר מחויב אוטומטית לתשלום מזונות גם כשגרושתו מרוויחה יותר ממנו.

כי הילדים מוחזקים אצל האישה. האישה יותר בנוייה לטפל בילדים, ועושה את זה - בדרך כלל - יותר טוב מאשר הגבר. במקרים יוצאים מהכלל, אכן ההתנהגות אחרת. אבל במקרים החריגים, צריכים התדיינות אין-סופית מי יותר מתאים.

אבל אני מסכים שאם האשה מרוויחה סכומים עצומים והגבר לא מצליח כלל בשום עבודה, לא צריכים לחייב את הגבר לשלם. אבל זה חריג, וגם יש המון העלמות הון ורווחים.

מדוע ג'ובניקיות משרתות שנתיים ולא שלוש כמו מקביליהן הגברים.

גם פה אותה תשובה, כי הגבר יותר בנוי להיות איש צבא, ועושה את המשימות הבטחוניות - בדרך כלל - יותר יעיל מאשר האישה. גם פה יש אולי יוצא מהכלל, אבל אי אפשר להצמיד שופט ועורך דין לכל חייל וחיילת.

אי אפשר שוויון קיצוני, כי המצב הוא שלא כולם דומים ושווים באופן מוחלט, אבל אם אין שאין שום סיבה עניינית לאי-שוויון, גם לא סטטיסטי, במקרה כזה הבג"ץ חייב להתערב. ויש לזה תקדים: אבטחת הכנסה למי שיש לו רכב (שם לפי דעתי זה היה דגיאה עצומה וכתם שלא יירד מהבג"ץ, כי באופן סטטיסטי, בכל זאת מי שיש לו רכב יש יותר סיכויים שעובד ומרוויח בשחור..)

נערך לאחרונה ע"י hamedinai בתאריך 29-04-2013 בשעה 15:23.
ישן 30-04-2013, 12:45

אחרי שתמצא לי לפחות גבר אחד שנכנס להריון או הניק תינוק
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי liorif שמתחילה ב "כבר מזמן אבד הכלח על תפיסת..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי liorif
כבר מזמן אבד הכלח על תפיסת העולם המגדרית שהצגת כאן.
לנשים אין איזושהי תכונה טבעית שמאפשרת להן לטפל טוב יותר בילדים מאשר גברים .

ואני בטוח כשיהיו לך ילדים ואם לא יהיה באפשרות לתחקר היטב את הגננת, ובכל זאת תיאלץ לתת אותם לאיזושהי גננת, אתה עצמך בשום פנים ואופן לא תתן אותם לגגנת ממין זכר.

ואותו דבר אם תצטרך לשומרי ראש להגנה ממחבלים או שודדים, ואתה לא תכיר את השומרי ראש, אתה לא תיקח שומרי ראש ממין נקבה.

והמדינה, לא מסוגלת יותר מדי לחפור ולהכיר את הנפשות.

ישן 29-04-2013, 16:44
צלמית המשתמש של benny.zhit
  benny.zhit benny.zhit אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.01.09
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "אני מת לראות אם "אני..."

הן יתחלקו לשתי קבוצות:
הפמניסטיות שאני מעריך (אלה שמנסות לקדם שוויון מגדרי), יגידו שאין שום סיבה שיהיה הבדל בגיל הפרישה, ושצריך להשוות אותו. לצד זאת הן יציינו שיש הרבה תחומים אחרים שקשורים להבדלה מגדרית בהקשרי תעסוקה, שגם בהם צריך לקדם שוויון.
הפמניסטיות שאני לא מעריך (שובניטסיות ממין נקבה, שמנסות לקדם אינטרסים של נשים בלי קשר להאם זה יביא שוויון או לא), יגידו שנשים מופלות בהמון תחומים בכל הנוגע להעסקה, והפרישה המוקדמת שלהן לפנסיה באה לפצות על האפליה הזו, ועד שלא יהיה שוויון בכל שאר התחומים, אין מקום לשוויון גם בהקשר הזה.

ואני לא מבין בכלל למה הממשלה צריכה בכלל להגדיר גיל פרישה. שכל אחד יעבוד כמה שנים שהוא רוצה, יחסוך בזמן הזה לפנסיה כמה שהוא רוצה, ויפרוש לגמלות באיזה גיל שהוא רוצה. הכסף שהוא חסך חלקי כמה זמן נשאר לו לחיות יהיה מה שיכתיב את איכות החיים שלו בשנים האלה ושלום על ישראל.

ישן 29-04-2013, 18:53
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי sheep שמתחילה ב "אני עם הקבוצה השניה. לא מדובר..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי sheep
אני עם הקבוצה השניה.
לא מדובר פה בשינוי המצב הקיים כדי להיטיב עם נשים.
השאלה היא האם יש סיבה טובה לשנות את המצב הקיים כדי לפגוע בנשים.

סליחה?
אז כשזה לטובת נשים שיווין זה מקודש, אבל כשזה לרעתן זה עוד חלק מהמזימה הפטריארכלית?
ציטוט:
מאחר שלדעתי זכויות יתר של נשים לא פוגעות בהכרח בגברים

ואותו המצב נכון גם להיפך.
ציטוט:
אם הייתי חושב שיחס שווה מוביל לשוויון הייתי תומך בו.

איך זה לא שיוויוני?

אראל סג"ל

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ותודה לדורון

ישן 29-04-2013, 20:20
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי sheep שמתחילה ב "צריך להבדיל בין שני סוגי..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי sheep
שוויון מהותי - לתת לכל אחד מה שהוא צריך כדי שהתוצאה תהיה שוויונית.

זה לא שיוויון. כלומר התוצאה הסופית שתקבל זה שיוויון, אבל על הדרך אתה פוגע מחד באוכלוסיות מסוימות ומאידך נותן פוש לאוכלוסיות אחרות שלא בהכרח מגיע להן.
במקרים קיצוניים פחות זה אפליה מתקנת, במקרים קיצוניים יותר זה קומוניזם.
ציטוט:
מסתבר שלתת לנשים ולגברים זכויות שוות בשוק העבודה לא מוביל לתנאים שווים במבחן התוצאה.

אז כנראה שזה מעיד על משהו.
האם נשים מרוויחות (בממוצע) 30% פחות מגברים בגלל שיש אפליה ממוסדת או בגלל תנאים חיצוניים בכלל?
האמת שנגעתי במקרה בנקודה מאוד מהותית. למה ארגונים פמיניסטים מנציחים את הפואנטה הספציפית הזאת (פערי השכר בין המינים באותו תפקיד) אבל לא נוגעים בנקודה שבאותו תפקיד האישה תפרוש 5(?) שנים לפני הגבר?

מדוע האחד "שיוויון מהותי" והשני "שיוויון פורמלי"?

קצת כמו הויכוח של שירות נשים בצבא. כל הארגונים הפמיניסטים זועקים לראות את הנשים משרתות בכל יחידה ובכל תפקיד, אף אחד לא דורש שהן ישרתו 3 שנים כמו הבנים גם במקרה שהן רק פקידות ולא טייסות בשייטת מטכ"ל.

אראל סג"ל

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ותודה לדורון

ישן 29-04-2013, 21:39
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי sheep שמתחילה ב "צריך להבדיל בין שני סוגי..."

הציור הזה ההגדרה הכי מתחסדת של ליברליזם שראיתי מזה שנים, וזה לא קל. למרבה השמחה, הוא לא באמת מייצג ליברליזם (ליברליזם כתפישה כלכלית מדבר על בדיוק, אבל בדיוק ההיפך). הוא מייצג את הPC, ואת הגדרת המושג "ליברל" בשיח הפוליטי האמריקני, שבעברית מדוברת ניתן לתרגום כ"שמאלן".
במציאות, עולם הPC הצבוע לא באמת מקדם את החלשים, אלא אנשים בתוך קבוצות שרובן חלשות, שבעצמם נמצאים במוקדי כוח אדירים, ופשוט מנצלים את ההשתייכות שלהם לקבוצה חלשה כדי לייצר לעצמם יתרון נוסף "בשם תיקון העוול".

דוגמא טובה לכך יכולה להיות יאיר לפיד כנושא הדגל של מעמד הביניים, למרות שמעולם לא השתייך למעמד זה, למרב מיכאלי שמזדעקת בשם הנשים העשוקות, ולדפני ליף מכפר שמריהו, נושאת הגדל של הצדק החברתי...

יציאת נשים לפנסיה חמש שנים לפגני גברים, כשנשים חיות 4-5 שנים יותר מגברים, אינה קיצור הדרך לשיוויון מהותי, אלא סתם איוולת אנטי-כלכלית - שתתוקן בסופו של דבר כאילוץ, פשוט בגלל העובדה שתוחלת החיים הולכת וגדלה...

קל לדבר בסיסמאות יפות על שיוויון מהותי, אבל המציאות היא הפוכה בדיוק (בדומה לויכוח על משאל עם) : נשים חזקות נהנות מהזכות לצאת מוקדם לפנסיה, בעוד שנשים חלשות, נזרקות לתלות איומה בקצבאות עלובות של ביטוח לאומי, ובכך מתאפשר למעסיק להחליפן בנשים צעירות, ללא תוספות וותק למיניהן...
ישן 29-04-2013, 19:28

בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי sheep שמתחילה ב "אני עם הקבוצה השניה. לא מדובר..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי sheep
אני עם הקבוצה השניה.
לא מדובר פה בשינוי המצב הקיים כדי להיטיב עם נשים.
השאלה היא האם יש סיבה טובה לשנות את המצב הקיים כדי לפגוע בנשים.

המטרה היא לא לפגוע בנשים, אלא ליצור שוויון בפני החוק, ואני חושב שזו בהחלט סיבה מספיק טובה.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי sheep
מאחר שלדעתי זכויות יתר של נשים לא פוגעות בהכרח בגברים, ושינוי המצב הקיים לרעה לא יועיל בהכרח לגברים,

ברור שזכויות יתר לנשים פוגעות בגברים. הזכויות האלה עולות כסף, וברגע שרק נשים מקבלות אותו, גברים אוטומטית נפגעים, שכן חלק מהקופה הציבורית נעלם, והם לא נהנים מזה.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי sheep
אני לא רואה די הצדקה כדי לפגוע בנשים דווקא בשוק העבודה שם הן ממילא מופלות, עם זכויות יתר או בלי.

לפי ההגיון הזה, אפשר להמשיך להפלות אותן, כי הן נהנות מזכויות יתר, עם אפליה או בלי.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי sheep
אם הייתי חושב שיחס שווה מוביל לשוויון (*מהותי) הייתי תומך בו.

אנחנו חלוקים לגבי מה הוא שוויון מהותי.

ישן 29-04-2013, 19:55

בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי sheep שמתחילה ב "1. זו לא סיבה טובה כשאתה יודע..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי sheep
1. זו לא סיבה טובה כשאתה יודע שאי השוויון בחוק הוא לטובת מי שממילא נמצא במצב פחות טוב, אפילו אחרי ההטבה.
אם אתה מחפש שוויון כדי להיטיב עם מי שנמצא במצב פחות טוב - אתה עושה את זה נכון.

אני לא מחפש שיוויון כדי להיטיב עם מי שנמצא במקום פחות טוב. אני מחפש שוויון כי זה הדבר הצודק.
מעבר לזה, להצדיק חוסר שוויון במקום אחד בזה שיש חוסר שוויון במקום אחר, רק מנציח את חוסר השוויון בשני המקומות.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי sheep
2. זה שגברים לא נהנים לא אומר שהם נפגעים. בטח לא בהכרח, בטח לא בכל זכות יתר שיש לנשים.

אני חושב שאם תחשוב על זה לעומק אתה תבין שאתה טועה, ולו רק בגלל שאפשר להסתכל על זה מהכיוון ההפוך ולהגיד שזה לא שלנשים יש זכות יתר, אלא שלגברים יש זכות חסר, ואז ברור שהם נפגעים.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:47

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר