לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 08-05-2013, 13:34
  hamedinai hamedinai אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.08.11
ויינשטיין ממליץ: הדרת נשים - עבירה פלילית

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4377642,00.html
הדרת נשים תיחשב לאיסור פלילי, כך ממליץ היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין. היועץ פנה היום (ד') לכמה שרים וציין בפניהם כי החליט לאמץ דו"ח של צוות במשרד המשפטים, שגיבש שורת המלצות באשר להיבטים המשפטיים של תופעת הדרת הנשים מהמרחב הציבורי.

http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...ad.php?t=556885
הדרת נשים בשעות ערב ברחבי ערים חילוניות

נסעתי לבני ברק בשעות הערב, ומצאתי שגם בשעות ערב המאוחרות נשים בכל הגילים וגם ילדים וילדות מסתובבים ברוחובות ללא מורא ופחד, והכול ללא עזרת משטרה. קשה אפילו למצוא שם שוטר.

לא כן המצב במקומות מסויימים בערים חילוניות.

אני מעתיק כמה כתבות בנושא הזה:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3814188,00.html
"יציאה בשעות הערב במעונות הר הצופים ובגבעה הצרפתית היא החלטה קשה מאוד עבור כל אשה", כך לדברי חמוטל כהן מארגון אל"ה (אקדמיה ללא הטרדות). "ההליכה ברגל מהאוניברסיטה חזרה אל המעונות מלווה לרוב בכוננות ספיגה מפני קריאות מבזות ומשפילות וסטודנטיות רבות מעדיפות לנסוע באוטובוס כדי להימנע מהמפגש הצפוי עם גברים מטרידים שפוקדים מדי ערב את האזור".

http://www.nrg.co.il/online/54/ART2/047/563.html
רחובות חולון ובת-ים הפכו בתקופה האחרונה למקום מאוד לא נעים לבנות האיזור. נערות רבות מספרות על הטרדות מיניות חוזרות ונשנות בגינות הציבוריות ובשכונות העיר, ושואלות איפה המשטרה. היא מצידה טוענת כי לא מדובר בתופעה. מי שומר על הבנות שלכם?

לפני כשבועיים, בשעת ערב מאוחרת, חזרו שלוש צעירות בנות 16 מחולון מבילוי לילי של ערב שישי. בדרכן הביתה נתקלו השלוש בקבוצת נערים בני גילן, אשר החליטו לעצור את הבנות באמצע הרחוב, סמוך מאוד לגינה הציבורית, ולא לאפשר להן לעבור. הנערים, קטנים אפילו מחלק מהבנות, היו תחת השפעת האלכוהול.

אחד מהנערים אחז בידיה של אחת הנערות, והשכיב אותה על מכונית שחנתה בסמוך. לאחר מאבק של שלוש הבנות הן הצליחו להשתחרר, ונסו לעבר ביתה של המותקפת. לאחר שליוו אותה, חזרו שתי הבנות והותקפו בשנית על ידי הנערים.

אך מסתבר כי המקרה המדובר אינו אירוע נקודתי. תופעת האלימות המינית בקרב בני נוער באיזור צוברת תאוצה בחודשים האחרונים. חלק מהמקרים אף לא מדווחים למשטרה, והנערות? הן פשוט מעדיפות שלא לצאת לבדן לגינות הציבוריות, או אפילו לרחוב.

https://sites.google.com/site/hamedinai/

נערך לאחרונה ע"י hamedinai בתאריך 08-05-2013 בשעה 13:49.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 08-05-2013, 14:29
  hamedinai hamedinai אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.08.11
מדובר על ציד מכשפות. מה זה בדיוק הדרת נשים?
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי benny.zhit שמתחילה ב "אני מכיר כמה נשים שמאוד..."

ציטוט:
בית שימוש ל גברים בלבד זה מותר?

כשאשה לא יכולה לצאת בערב, זוהי הדרת נשים במלוא מובן המילה. לא משנה לי אם זה בגלל העבריינים. זה החינוך הקלוקל בסופו של דבר שממנו צמחו העבריינים.

האם אתה מכיר ולו חרדי אחד שעוסק בסחר נשים ודחיפתן לזנות? וחילונים יש המון. זה שהם נקראים עבריינים לא משנה את התמונה עבור הנשים הנסחרות. לא את כל העבריינים תופסים, אחרת זה לא היה עסק משתלם, ואני לא פוסל שגם חלק מהצעקנים נגד החרדים היו בעבר סוחרי נשים או סמים או צרכני סמים, והשתדרגו להיכנס לפוליטקה.

https://sites.google.com/site/hamedinai/

ישן 08-05-2013, 15:52
צלמית המשתמש של benny.zhit
  benny.zhit benny.zhit אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.01.09
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי hamedinai שמתחילה ב "מדובר על ציד מכשפות. מה זה בדיוק הדרת נשים?"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי hamedinai
כשאשה לא יכולה לצאת בערב, זוהי הדרת נשים במלוא מובן המילה. לא משנה לי אם זה בגלל העבריינים. זה החינוך הקלוקל בסופו של דבר שממנו צמחו העבריינים.

אז? מה הנקודה שלך? נניח שאחד ל10,000 חילונים הוא אנס. כום פה מסכימים שהוא צריך לשבת בכלא. הוא פוגע בנשים, גורם לפחד בקרב נשים אחרות, ובסופו של דבר אחת מהתוצאות יכולה להיות הדרתן מהמרחב הציבורי בגלל הפחד. כולם פה מסכימים שהוא צריך לשבת בכלא בגלל זה.
עדין לא ענית לי על השאלה, האם כמו אותו אנס, שכולנו מסכימים שצריך לשבת בכלא, כך גם חרדי שמדיר נשים מהמרחב הציבורי צריך לשבת בכלא?

ציטוט:
במקור נכתב על ידי hamedinai
האם אתה מכיר ולו חרדי אחד שעוסק בסחר נשים ודחיפתן לזנות?

לא... אבל אני גם לא מכיר אישית חילונים כאלה. זו פשוט לא החברה שבה אני מסתובב. מצד שני שמעתי שאחוז משמעותי מאוד מהלקוחות של אותן זונות הוא דווקא מהמגזר החרדי, כך שכנראה שגם שם החינוך לא מושלם (וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על אליאור חן ודומיו).

ישן 08-05-2013, 16:15
  משתמש זכר channb channb אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.08.03
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי benny.zhit שמתחילה ב "גם בחברה החרדית לא חסרים..."

בכל חברה ישנם חריגים לא על כך טענתי לא בזאת אני עוסק, ומדובר על שני דברים שונים לחלוטין.

אני עוסק במקרים שמבטאים נורמה של מערכות יחסים בעייתיות, ובמציאות שבה נשים טוענות שהן מוטרדות על רקע סידרתי. אני עוסק בקשר שתיקה שקיים במסדרונות הפתלתלים, (כולם יודעים כולם מחפים, ואולי גם משתתפים ברמה מסוימת). אני לא מוצא לנכון להאריך בענין אבל יש כאן בעיה, ולא - היא לא קיימת בכלל במגזר החרדי. (כאמור אני לא מדבר על סטיה ואלימות, שקיימים אבל לא נפוצים באף חברה, ואף אינם מהווים מדד חברתי, אלא על נורמה של מערכות יחסים בעייתיות, שכן נפוצה בחברה החילונית, ושכן מתייחסים אליה בסלחנות, וזה דבר שונה בתכלית).

נערך לאחרונה ע"י channb בתאריך 08-05-2013 בשעה 16:22.
ישן 08-05-2013, 21:03

בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי benny.zhit שמתחילה ב "יש אכן לא מעט מקרים של "הטרדה..."

א' אני לא מכיר במושג לייט. אצל הגבר זה לייט ואצל האישה זה עשוי להיות סיוט חייה, או להרוס את חיי הנישואין שלה.

ב' השאלה היא לא על "הגבר האחד" אלא על הסביבה כולה שידעה שתקה וחיפתה וכו', (איפה מצאו את עצמם אנשי הלשכה של נתניהו שלא שתקו ולא חיפו), אם לא הייתה זו נורמה הוא לא היה מעז לעשות זאת. צריך גם לזכור שמדובר בסביבה של אנשים חזקים שכן יודעים לפתוח את הפה כשנדמה להם שצריך.

ג' כאשר דרישה כזו מועלה לדיון על ידי גורם שאמור להיות מקצועי, (בהקשר זה הוא לא, אך זהו נושא אחר), נדרשת בחינה של הנושא באופן רחב. כאשר אני בוחן את הגישות השונות - הפרדה לעומת תערובת, אני לא רואה את היתרון שיש לנשים בחברה מעורבת (וזאת בלשון המעטה). זה נכון שבעתיים ביחס להצעה המדוברת שהיא דרקונית ואמורה גם למנוע הפרדה בטקסים שיש להם מימד דתי כמו לוויה דתית. (כמובן שאין לאיש התנגדות ללוויה חילונית מעורבת).

ד' הרוב במגזר החרדי מתנגד לאלימות, לא צועק על נשים וגם לא כופה את דעתו. אכן אני נגד קיצוניות באשר היא, הבעיה היא שבצד החילוני הגישה הקיצונית מיליטנטית הופכת למיינסטרים. חוק שמונע הפרדה באופן מוחלט בכל המגזר הציבורי, שמחייב ערוצים חרדיים להעלות נשים לשידור ובכך מרחיק את קהל היעד שלהם, הוא קיצוני – לפחות בעיניי.
ישן 09-05-2013, 01:20
צלמית המשתמש של benny.zhit
  benny.zhit benny.zhit אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.01.09
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי channb שמתחילה ב "[font="]א' אני לא מכיר..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי channb
א' אני לא מכיר במושג לייט. אצל הגבר זה לייט ואצל האישה זה עשוי להיות סיוט חייה, או להרוס את חיי הנישואין שלה.

אתה זה שעשית את ההפרדה בין מקרים כאלה למקרים שכוללים אלימות פיזית ואונס, אבל סבבה, אני מקבל את התיקון.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי channb
ב' השאלה היא לא על "הגבר האחד" אלא על הסביבה כולה שידעה שתקה וחיפתה וכו', (איפה מצאו את עצמם אנשי הלשכה של נתניהו שלא שתקו ולא חיפו), אם לא הייתה זו נורמה הוא לא היה מעז לעשות זאת. צריך גם לזכור שמדובר בסביבה של אנשים חזקים שכן יודעים לפתוח את הפה כשנדמה להם שצריך.

בתור מי שבא להגן על המגזר החרדי, הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי מדבר על קשרי שתיקה בכל הקשור להתנהגות עבריינית. זה קורה לפעמים גם אצל חילונים, אבל החרדים חזקים בתחום הזה הרבה יותר.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי channb
[font=&quot]ג' כאשר דרישה כזו מועלה לדיון על ידי גורם שאמור להיות מקצועי, (בהקשר זה הוא לא, אך זהו נושא אחר), נדרשת בחינה של הנושא באופן רחב. כאשר אני בוחן את הגישות השונות - הפרדה לעומת תערובת, אני לא רואה את היתרון שיש לנשים בחברה מעורבת (וזאת בלשון המעטה).

זו הטענה הכי פטרנליסטית ששמעתי מזה זמן רב. אתה טוען שאתה יודע מה טוב בשביל הנשים האלה יותר טוב מהן?! אם הן ירצו שלא להתערבב עם גברים, אף אחד לא יכריח אותן, ואם כן, מי אתה שתאסור זאת עליהן?

ציטוט:
במקור נכתב על ידי channb
זה נכון שבעתיים ביחס להצעה המדוברת שהיא דרקונית ואמורה גם למנוע הפרדה בטקסים שיש להם מימד דתי כמו לוויה דתית. (כמובן שאין לאיש התנגדות ללוויה חילונית מעורבת)

אני מודה שלא קראתי את ההעצה לפרטיה. אני לא חושב שצריך לכפות ערכים חילוניים על טקסים דתיים. עם זאת, בהחלט יש מקום להקל על עריכת טקסים חילוניים מקבילים לאלו הדתיים, עבור אלו שלא מעוניינים בטקס דתי (הלוויות, נישואין וכיוב')

ציטוט:
במקור נכתב על ידי channb
ד' הרוב במגזר החרדי מתנגד לאלימות, לא צועק על נשים וגם לא כופה את דעתו. אכן אני נגד קיצוניות באשר היא, הבעיה היא שבצד החילוני הגישה הקיצונית מיליטנטית הופכת למיינסטרים. חוק שמונע הפרדה באופן מוחלט בכל המגזר הציבורי, שמחייב ערוצים חרדיים להעלות נשים לשידור ובכך מרחיק את קהל היעד שלהם, הוא קיצוני – לפחות בעיניי.

כמו שהרוב במגזר החרדי אינו קיצוני כמו הבודדים שמגיעים לתקשורת, כן גם בקרב החילונים הקיצוניות אינה מיין-סטרים כמו שאתה מתאר.
אני למשל בהחלט לא חושב שצריך לכפות על ערוצים חרדיים להעלות נשים לשידור בניגוד לרצונם, ובניגוד לרצון המאזינים שלהם. אני חושב שאם תעשה פה סקר בקרב החילונים בפורום, אתה תראה שהרוב המוחלט מסכימים איתי בנקודה הזו.

ישן 09-05-2013, 01:50

בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי benny.zhit שמתחילה ב "[QUOTE=channb]א' אני לא מכיר..."

א' הטיעון שבציבור החרדי יש קשרי שתיקה במקרים כאלו לא נכון לדעתי. ידוע לי על רבנים שמעודדים פניה לרשויות כשהדברים קורים במסגרות ציבוריות. (מסגרת משפחתית היא ענין אחר, ולא תמיד נכון לפרק את התא המשפחתי בכל מחיר, וזה נכון ביחס לכל ציבור. כמובן שזה משתנה מאוד ממקרה למקרה ואני מעדיף לא לדון בפרטים). גם הרבנים שמתנגדים לעירוב הרשויות (ולהערכתי הם מיעוט) מטפלים בבעיות אלו באמצעים אחרים. בוודאי שאין לגיטימציה להתנהגות שכזו בקרב הציבור החרדי.

ב' אין כאן פטרונות: ההפרדה בציבור החרדי נעשית ברובה המוחלט מתוך בחירה הדדית, וזאת בדיוק כשם שהתערובת בציבור החילוני נעשית ברובה המוחלט מתוך בחירה הדדית. אני בסה"כ טוען שאין שום "קדושה" במציאות המעורבת ושלכן לא יהיה זה נכון לכפות את התערובת בתור עיקרון יסוד בחברה, באמצעות חקיקה. מעבר לכך גם חילוני יכול להבין (גם מבלי להסכים) את מה שעומד מאחורי ההפרדה שקיימת בציבור החרדי. אוסיף שהמושג הדרה מעוות את המציאות יש לו צליל פוגע ולא זהו המצב (איש לא מתייחס לנשים לאזרחים סוג ב', ואין כאן מקום להשוואה לאוכלוסיות שסבלו מגזענות או הדרה במקומות שונים).

ג' אני מקבל את הטיעון שהרוב החילוני לא קיצוני. אבל מטרידה אותי יוזמת החקיקה שהיא כן קיצונית, ושעשויה לעבור בגלל ההתלהמות שקיימת בנושא זה. במידה וכך יקרה תהפוך גישה זו למיינסטרים שקיבל גושפנקא חוקית.

נערך לאחרונה ע"י channb בתאריך 09-05-2013 בשעה 01:52.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:45

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר