24-07-2013, 09:24
|
|
|
חבר מתאריך: 14.08.11
|
|
קשה לי להבין מה בדיוק אתה מנסה להוכיח ומה המטרה שלך?
1. יש הבדל בין אפשרות לזייף או זיופים המוניים. אם כל הרמאויות בקשר למס הכנסה והטבות שונות שמקבלים מהמדינה היו באותם אחוזים שאנשים מתים הצביעו, היינו מאוד מאוד מאושרים. זה מובן מעצמו. לכן רשמתי שקצבאות לפי הגיל אי אפשר לזייף. עם הרבה מאמצים אפשר לזייף גם ביומטרי. גם בקשר למתים שהצביעו אם היו מחברים את המאגר של חברה קדישה ביחד עם מאגר השמות של הבוחרים, זה היה נפתר מזמן. עבודה של כמה שעות או ימים של מתכנת.
ציטוט:
אם לוקחים את שני הדברים הבאים: דיור צבורי וקצבאות לפי גיל (זקנה, ילדים), כמובן שהרבה עדיף קצבאות, כי על זה אי אפשר לזייף: יש תעודת זהות, לידה ולפי זה מקבלים עד גיל מסויים או אחרי גיל מסויים, וגם אין צורך במנגנון ביורוקרטי. לכן כל הכסף של הקצבאות כמעט הכול הולך נטו לאזרחים.
|
צריכים פה לתקן ובמקום "אי אפשר לזייף", לרשום "כמעט שאי אפשר לזייף". מה שאתה כל כך נזעק, נעלם ממני. נניח שתיקנתי, עכשיו זה בסדר מבחינתך?
2. אותו דבר גם בקשר למס הכנסה: אני מודע שמי שמרוויח יותר משלם יותר מס, אבל גם מי שמרוויח מעט משלם, והתשלום הזה מאוד קשה לו בגלל שנשאר לו סכום שספק האם מספיק אפילו לקיום בסיסי, וזה יותר קשה לעומת נסיעות לחו"ל. הרי כל הדיון הוא על הקטע הזה שכתבתי על ההבדל בין מס הכנסה למס מע"מ או מס צריכה:
הנה אני מצטט עוד פעם מה שכתבתי.
ציטוט:
אותו דבר גם בהקשר לסוגי מיסים: מס הכנסה קל לזייף בזה ולהשטמט ממנו לעומת מע"מ או מיסוי מוצרי יוקרה. לכן עדיף מסים על מוצרי יוקרה או מס נסיעות לחו"ל מאשר מס הכנסה.
כמובן שבזה אין שלימות שהרי לפעמים גם חסרי אמצעים נוסעים לחו"ל, אבל גם מס הכנסה מטילים גם על שכבות החלשות יחסית ויש גם הרבה שעושים כל מיני תרגילי מס. אבל בעניין נסיעה לחו"ל ומוצרי יוקרה בזה כמעט ואי אפשר לערוך תרגילים.
|
מה לא נכון פה?
https://sites.google.com/site/hamedinai/
נערך לאחרונה ע"י hamedinai בתאריך 24-07-2013 בשעה 09:43.
|