לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 21-07-2013, 14:43
  משתמש זכר channb channb אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.08.03
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hamedinai שמתחילה ב "מי הם 79 בעלי ההון שהתגייסו עבור מעמד הביניים ונתנו ערבות ליש עתיד לפני הבחירות"

הפעולות שלהם מוכיחות שהם משרתים את אדוניהם. הם לא נגעו במס החברות, ברווחים הכלואים, בהטבות המפליגות לחברות הגדולות, בזיכיונות שניתנים לצורך ניצול משאביה של המדינה. הם לא פעלו להורדת מחירי הדיור לזוגות צעירים וניתן לעשות זאת בקלות מרובה (הורדת המע"מ לזכאים והגדלת מספר המכרזים לזכאים). הם לא פעלו לשם יצירת רגולציה סבירה על המוסדיים באופן שיבטיח שכספי הפנסיה של האזרחים לא יחולקו לטייקונים לצורכי תספורת עתידית. ועוד.

היה ברור לי שעם פתיחת המו"מ להחזרת המדינה לקווי 67 שמר בנט וחבריו לא יעזבו את הקואליציה. למעשה במסגרת הברית הלא קדושה, הנ"ל מחויבים אך ורק לאינטרסים של אדוניהם, (היה מעניין מאוד להשוות בין מקורות התמיכה של שתי המפלגות). ואכן ח"כ אוירבך אישר שהם לא יפרשו. במידה ותהליך השלום יתקדם משמעותית אני צופה פילוג במפלגת הבית.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 22-07-2013, 00:32

בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי meac שמתחילה ב "מס החברות עלה, מס ההכנסה עלה,..."

הרווחים הכלואים: למעשה החברות עוקפות את החוק, במקום לחלק את הרווחים הנ"ל הם מפנים אותם להשקעות ובכך הם משחררים כספים אחרים (שעליהם לא חלה הוראת החוק לעידוד השקעות). לעתים כספים אלו מופנים להשקעה בחברות אחרות שהן בשליטת בעל השליטה בחברה הראשונה ובכך בעצם הנ"ל מוצאים את הדרך לעקוף את החוק. הפתרון לנ"ל הוא להחשיב כל פעולה המוזכרת לעיל כחלוקת דיווידנד. למעשה מס הכנסה החל לפעול באופן זה. חקיקה תומכת לא תזיק בכלל - לעם ישראל - לטייקונים היא כן תזיק.

http://www.ems-legal.com/?CategoryID=181&ArticleID=752

מס הכנסה - אני נגד העלאת המס, למעט מס יסף שהיה צריך להיות יותר גבוה.
מס חברות - נמוך משמעותית ממס הכנסה. מה בדיוק ההצדקה? השווה לארה"ב.
מס יסף - מוצדק בהחלט אך לא במקום מס החברות. כמו כן בסופו של דבר 2% זה כסף קטן. (ע"ע צרפת ואגב שם זה בהחלט מוגזם - אני אולי לא קפילטליסט כמוך, אבל גם לא סוציאליסט מושבע).
הדיור - יש לפתור את המצוקה של הזוגות הצעירים ולשם כך לא צריך להתמודד עם הבעיה הכלל משקית שאליה אתה מתייחס. ניתן להוזיל לקהל יעד זה את המחירים באמצעות הדרכים שהצעתי. א' הורדת מע"מ לזכאים. ב' הגדלת מספר המכרזים במחיר למשתכן לטובת הזכאים. אכן בכך המדינה תוותר על הכנסות מסוימות. אני מודע לעמדתך ששוללת זאת. ובכך אנו אכן חלוקים.
ועדת גולדשמידט - נראה שאכן נעשתה עבודה חשובה נחכה שההמלצות יישומו. להזכירך ישנו פער בין המלצות ועדת שישנסקי לבין אופן היישום.
ועדת אנדורן - נחכה למסקנות ויישומן.

אכן קרה ומצבו של האזרח הקטן הורע בהרבה. אולי העובדה שלחרדים רע יותר מנחמת מישהו?

נערך לאחרונה ע"י channb בתאריך 22-07-2013 בשעה 00:50.
ישן 22-07-2013, 10:09

בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי בנג'ו שמתחילה ב "העשירון העליון והתשיעי משלם..."

מס חברות לא חל על שכירים. להפך הם משלמים ובעלי החברות לא משלמים. כלומר עובד הייטק משלם מ.ה. + ביטוח לאומי לעומתו בעל החברה, משלם מס חברות בלבד על חלק מהכנסותיו. אכן כאשר בעל החברה מעוניין למשוך כספים - דיווידנד הוא אמור לשלם מס נוסף, והמס המצרפי אמור להיות מקביל לעלות המס של השכירים. בפועל שיטת רישום ההוצאות וניצול משאביה של החברה לטובת בעלי השליטה מאפשרת ניצול כספים רבים בתמורה לתשלום מס חברות בלבד. יוצא איפוא שבעל החברה משלם הרבה פחות מס על חלק ניכר מההטבות שהוא מושך לעומת מקבילו השכיר. לדוגמה הרווח של השכיר ימוסה בשיעור מלא לעומתו הרכב של בעל החברה ימוסה בשיעור מס החברות בלבד.

העשירונים העליונים: אסור לשכוח שאותם עשירים עושים את הונם באמצעות עבודתם הקשה של השכירים שהם מעסיקים, מעבר לכך אני בסה"כ מבקש את השוואת נטל המס ומניעת הטבות מפליגות לאותם עשירונים ולא הטלת מס מוגבר כמו בצרפת.

עסקים גם לא קשורים עוסק הוא לא חברה. אנחנו מדברים על חברות.

חברות ענק הן נושא אחר ובכל מקרה הן מנהלות מו"מ ומשלמות הרבה פחות מכל חברה אחרת, כך שחוק שישווה את נטל המס לא יעלה ולא יוריד ביחס אליהן.
ישן 22-07-2013, 19:32
  משתמש זכר בנג'ו בנג'ו אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.05.05
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי channb שמתחילה ב "מס חברות לא חל על שכירים...."

בעלי החברות משלמים מס מלא על המשכורת שלהם, המע"מ קהם משלמים על המכוניות הוא זהה ואם הם קונים מכונית על חשבון החברה ולא נותנים לסוציאליסטים ברוע ליבם להכנס להם לתוך הארנק אז אשריהם, בכסף שהמכונית נקנית עוד עובד מוסך/ביטוח/מכירות חסרי כישרון אבל חרוצים מתפרנסים.

חלק גדול מהחברות והעסקים בארץ צריכים את הכסף שנחסך בשביל לשרוד ואם לא הייתי ברור אז אני בעד להוריד מס חברות ומע"מ עד למינימום לכולם ולא רק לאינטל, ביחד עם קיצוץ בהוצאות הממשלה כמובן. מהורדת מע"מ ומס חברות מרוויח בעיקר מי שעובד.

העשירון העליון מורכב בעיקר משכירים שעבדו קשה בשביל שכר של 15+ בחודש, העלאת מיסים והגדלת הוצאות תפגע בעיקר בהם, לקחת מהם עוד כסף זה פשוט התעמרות. מה גם שלהם אין עורכי דין צמודים ויועצי מס שיעשו קומבינות שונות בשביל לא לשלם.

נערך לאחרונה ע"י בנג'ו בתאריך 22-07-2013 בשעה 19:36.
ישן 23-07-2013, 07:34
צלמית המשתמש של efekt
  efekt efekt אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.12.08
איזה שטויות
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי channb שמתחילה ב "בעלי החברות לקוחים משכורת..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי channb
בעלי החברות לקוחים משכורת נמוכה שעליה לא משלמים כלל או משלמים מס נמוך מאוד.

אתה רוצה להגיד לי שבעלי החברות לוקחים משכורת של פחות מ-5280 ש"ח? כי זה הסכום שממנו מתחילים לשלם מס (של 10%). משכורת של עד 14,000 ש"ח בחודש כבר "תזכה" אותך במס בגובה של 21%, שזה בכלל לא "נמוך מאוד" - אז אתה רוצה לומר לי שאלו המשכורות שהם מקבלים? בולשיט.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"

נערך לאחרונה ע"י efekt בתאריך 23-07-2013 בשעה 07:37.
ישן 23-07-2013, 12:40

בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי efekt שמתחילה ב "איזה שטויות"

יש ויש וכל מקרה לגופו (תלוי כמובן בגודל ההון הזמין). בכל מקרה בחברה נשארת קופה יפה מאוד ששילמו עליה מס נמוך וניתן לנצלה לצרכים שונים לפני הדיווידנד. יש עוד דרכים עוקפות כמו השקעה בחברות בחו"ל (נחש מי בעל השליטה) שם מס דיווידנדים נמוך או לא קיים בכלל (מתאים כמובן לבעלי הון משמעותי).
גם המקרה שאתה מדבר עליו משתלם מאוד לבעל החברה, ובקיצור אתה נתפס לנקודה שולית מבלי להתעמק בגופם של דברים. אני מציע השוואת מס החברות למס הכנסה (או לפחות משהו בכיוון) בתמורה להורדת המס על הדיווידנדים (המס המצרפי יישאר פחות או יותר אותו הדבר משום שאין ביטוח לאומי ומס בריאות במסלול זה). ייטיב עם המשקיעים הקטנים וירע עם הטייקונים.

להלן אחת האופציות לשלם רק מס חברות על סכומים גדולים מאוד.
http://www.israel-law.co.il/?action=p9228

עניין החיסיון לגבי המשקיעים ובעלי החברות מהווה מוקד משיכה לארצות מקלט מס אלו, כאשר קיימת במרבית המקרים מערכת חוקים לפיה קיים חיסיון על בעלי מניות ודירקטורים בחברות המוקמות בארצות אלו. היתרון הגדול בחיסיון זה הנו אי חשיפת האנשים העומדים מאחורי החברה. קיימים מקרים בהם חברות נדרשות לסחור עם ארצות אשר אינם בקשרים דיפלומטיים עם אותה המדינה ולכן מוקמות חברות חו"ל באותם מקלטי מס אשר דרכם מתבצע המסחר והקשרים.
בחלק ממדינות מקלטי המס , החברה אינה נדרשת לנהל חשבונות, ספרי חשבונות ולכן משקיעים רבים מזרימים כספים לאותם חברות מבלי לבצע רישום כלשהו.

כלומר ניתן להעביר רווחים ששילמו עליהם רק מס חברות באמצעות השקעה בחברה במדינת מקלט מס. מכאן ואילך ניתן לקחת הכל לכיס.

נערך לאחרונה ע"י channb בתאריך 23-07-2013 בשעה 12:56.
ישן 23-07-2013, 21:43
  משתמש זכר meac meac אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.04.13
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי channb שמתחילה ב "הרווחים הכלואים: למעשה החברות..."

הן לא עוקפות את החוק, הן מבצעות בדיוק מה שהחוק אמר להן- תשלמו מס על משיכת דיבידנד, לא תשלמו אם הכסף יילך להשקעות. מה אתה חושב שהן תבחרנה?
לא ברור לי איך הפיתרון שלך הוא לשנות את ההגדרה המקובלת בכל מקום בעולם. לא נראה לך מוזר שיוצרים פה ערימות של חוקים ותקנות לפקודת מס הכנסה ואז עוסקים כל היום בלחשוב איך לסדר את הברדק שנוצר? ככה זה במדינה עם נטל מס גבוה בה כל פקיד הוא מלך.

המס עלה בעיקר לאלו שמרוויחים יותר. גם אני נגד זה, אבל קצת קשה להגיד שלא ביצעו כלום בנידון.
מס החברות גם כן עלה. טענת מקודם שלא עלה כלל. עכשיו אתה טוען שלא מספיק? יש לך ספק שישראל היא לא המקום המועדף לחברות בינ"ל לבצע השקעות? יש לך ספק שבעולם גלובלי אתה חייב להיות מושך? שישראל מהווה פרמיית סיכון בגלל המצב הגיאו פוליטי? איך בדיוק אתה יכול לקבוע פה מס חברות של קרוב ל-40%? הסיבה היחידה שארה"ב יכולה להרשות לעצמה היא כי היא מקום טוב לעשות בו עסקים. גם בגלל הקלות הרגולטורית, וגם בגלל שהיא שוק ענק, שמי שרוצה להיחשף אליו מוכן לשלם יותר מס. אבל שוק קטן כמו שלנו? אתה רוצה לחזור עשרות שנים אחורה למשק מפגר?
לגבי צרפת- זה התברר כלא כדאי, זה הושעה. בבריטניה ניסו דבר דומה ומרבית המיליונרים שם פשוט לקחו את הרגליים והלכו.

לגבי הדיור- כבר דנו בזה, אני טוען שזה לא יעיל בעליל.

לגבי הועדות- רק לסתור את טענתך שלא עושים כלום לגבי "הטייקונים שתרמו ללפיד".
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:31

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר