18-01-2014, 22:00
|
 |
מנהל 20+, מו"ס
|
|
חבר מתאריך: 27.07.05
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי קגנס
והרשימה הזו מאוד מאוד מאוד קצרה. זה היה חלק העובדות הפשוטות במה שכתבתי.
|
זה לא מה ששאלתי.
ציטוט:
|
ביחס לאישורי בניה התחושות שלך אינן טובות משלי-אתה יודע כמה בקשות אישורי בניה הוגשו ונידחו?
|
מצוין, אז איך אתה מנכס לעצמך עובדות?
ציטוט:
|
ואתה באמת הידרדרת לכתיבת שטויות, עם כל הכבוד. מדינת ישראל ועוד איך הקימה יישובים ליהודים גם אם לא כך הוגדר באופן מפורש.
|
שטויות? יש בג"ץ בנושא...
ציטוט:
|
האם ידוע לך שבאיזה מבין המושבים שהמדינה הקימה בשנות החמישים והשישים היה ולו חבר ערבי אחד? האם ידוע לך על מצפה בגליל שהוקם בשנות השבעים ובו ניתנה נחלה למשפחה ערבית?
|
כמה הגישו מועמדות? מעבר לכך שגם אם אני הייתי חי בשנות החמישים והשישים והייתי מגיש מועמדות ליישובים כאלה גם אני הייתי נפסל.
ציטוט:
|
הרי המצפים הוקמו במפורש למען ייהוד הגליל
|
והיום זה גזעני להגיד לייהד את הגליל. תשאל את הנשיא שלך.
ציטוט:
|
האם ידוע לך על ערבים שקנו יחידות דיור בהתנחלויות ביו״ש? ממה שכתבת אתה אמור להבין בעצמך שעד בג״צ קדען, לפני כעשור בסך הכל, הייתה מדיניות הפליה ברורה של הקצאת קרקעות ליהודים בלבד בתואנה שמדובר באדמות הקרן הקיימת לישראל.
|
ראשית הייתה הפליה ברורה בהקצאת קרקעות לא רק בין יהודים לערבים אלא גם בין יהודים ליהודים.
שנית- מצוין, הייתה אפליה- הגישו בג"ץ, זהו. גם עד שנת 66 היה משטר צבאי על ערביי ישראל, אבל עד מתי זה יהיה תירוץ?
ציטוט:
|
היום בישראל, בזכות בג״צ, אפשר לומר שבאמת כבר אין הפליה חוקית פורמלית בנושא מגורים
|
אבל יש הפלייה חוקית פורמלית. באיזה נושא אתה מגיב? בכזה שאומר שבג"צ מחייב לשריין בתים לערבים. הפלייה, חוקית, פורמלית.
אין לי בעיה עם זה, אגב, רק שיאשרו לעשות אותו דבר ליהודים.
ציטוט:
|
וכאמור, יש יהודים שחיים ביישובים ״ערביים״ (בלד ורמלה, כפי שציינתי, יש רוב יהודי) אבל רוב היהודים לא ירצו לגור במקומות כמו אום אל פאחם או טירה שהם לא רק מלאים ערבים (בעיה לא קטנה להרבה יהודים-וההיפך להרבה ערבים) אלא גם ובעיקר מוזנחים מכל הבחינות.
|
אולי, אולי לא. עובדתית יש כאלה שרוצים וצריך לאשר להם.

ותודה לדורון
|