03-12-2014, 15:35
|
|
|
|
חבר מתאריך: 29.09.09
הודעות: 12,915
|
|
אשכנזיות שלא יודעות לבשל...
איך תמצאו ככה בעל?
מזל שאני פה...
הגזים שיש אחרי שאוכלים קיטניות מגיעים מ"חומרי שימור" שיש בקיטניות שעשויים מסוכרים מורכבים ומעכבים הנבטה.
הגוף לא יודע לעכל ולספוג אותם בקיבה, והם די מפריעים לעיכול, אבל חיידקים מפרקים אותם בהנאה ובסירחון רב.
כשמשרים את הקטניות עד להנבטה, חלק מחומרי השימור האלו מתפרקים לסוכרים, וחלק מתמוסס במים.
לכן צריך:
1. להשרות את הקטניות במים.
2. להחליף מדי פעם את המים, אחרת חומרי השימוש מפריעים לקטניות לנבוט, והחיידקים אוכלים את הסוכר, מתרבים במהירות, וגורמים לקטניות להסריח ולהתקלקל.
3. אחרי זה משאירים את הקטניות במסננת, ומרטיבים מדי פעם את הקטניות עד שהן נובטות.
3. בסוף שוטפים את הקטניות טוב ומרתיחים בסיר.
4. בתוך הסיר יעלה קצף מוזר. הקצף הזה הוא מה שנשאר מחומרי השימור - צריך להרחיק אותו.
אחרי ההרתחה והרחקת הקצף, מוציאים את הקטניות ושוטפים.
5. אם לא רוצים להשתמש בכל הכמות בבת אחת - מקפיאים את השאר.
נערך לאחרונה ע"י ai22 בתאריך 03-12-2014 בשעה 15:38.
|