לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 08-07-2010, 01:45
  משתמש זכר Swinger7714 Swinger7714 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.03.10
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי RBuw שמתחילה ב "מתגייסי תותחנים ושאר חברי הפורום..."

קודם כל תודה רבה על ההזדמנות

1. האם זה נכון ששיבוץ ב"מנתץ" הוא לפי ידיעת השפה האנגלית?

2. האם במנתץ בנים ובנות משרתים ביחד, או שקיימת הפרדה?

3. אילו יתרונות יש לדעתך בתותחנים על פני יחידות השדה האחרות, כמו שריון, נ"מ ,מוד"ש וכו...

4. איך התנאים בשבטה, מבחינת מגורים, מזון, שירותים/מקלחות? ועוד פרטים שתרצה לנדב יתקבלו בברכה.

האם אתה עצמך, בסופו של שבוע מרגיש מסופק ממה שעשית? מרגיש שתפקידתך חשוב ואתה תורם תרומה משמעותית?

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://i22.photobucket.com/albums/b326/Swinger7714/Swinger-1.png?t=1268825224]

בין אם אתה חושב שאתה יכול או לא יכול, בכל מקרה אתה צודק.

הבלוג של הכלב של פבלוב

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 08-07-2010, 02:48
צלמית המשתמש של yishain11
  yishain11 yishain11 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.08.05
ברשותך, אני אענה על השאלות
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי Swinger7714 שמתחילה ב "קודם כל תודה רבה על..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Swinger7714

3. אילו יתרונות יש לדעתך בתותחנים על פני יחידות השדה האחרות, כמו שריון, נ"מ ,מוד"ש וכו...

4. איך התנאים בשבטה, מבחינת מגורים, מזון, שירותים/מקלחות? ועוד פרטים שתרצה לנדב יתקבלו בברכה.

האם אתה עצמך, בסופו של שבוע מרגיש מסופק ממה שעשית? מרגיש שתפקידתך חשוב ואתה תורם תרומה משמעותית?

1. אני לא בקי במה שהולך בMLRS, אבל לא נשמע לי סביר שיש דרישה לידיעת אנגלית כדי להגיע לשם.
2. בנים ובנות משרתים שם ביחד. אבל כאמור, אני לא בקי במה בדיוק קורה שם.
3. יתרון? אין "יתרון". יש תחום עיסוק, שהוא מעניין בפני עצמו, לא פחות (ולטעמי הרבה יותר) מהדברים שהחי"ר ושריון מתעסקים איתם. תביא בחשבון שאתה עתיד להפעיל מערכות אש אדירות ממרחק רב מאוד, מה שדורש חישובים לא מעטים ותרגולות מדויקות, ותהיה לך התעסקות לא מעטה עם מחשבים וכלים טכנולוגיים שונים.
4. התנאים בשבטה לא רעים בכלל. אצל הטירונים המגורים הם במעין קראוונים ממוזגים, האוכל בסדר, המקלחות בסדר. מזג האוויר זוועה, אבל אין מה לעשות בקשר לזה...

בסופו של יום אני בהחלט מרגיש שאני תורם להגנה על המדינה. בלי ספק. אין לך מה להרגיש נחות מכך שאתה מיועד לשירות בתותחנים.
הרבה בהצלחה.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 08-07-2010, 02:59
  RBuw RBuw אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.07.10
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי Swinger7714 שמתחילה ב "קודם כל תודה רבה על..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Swinger7714

1. אין שום קשר. "מנתץ" הוא חלק ממערכי החיל והמיון אליו הוא שרירותי לגמרי גדוד כמו כל הגדודים.
2. בנים ובנות משרתים יחדיו כאשר ההפרדה היחידה בינהם היא במקלחות ובמגורים.
3. יתרונות לעומת השאר. אני לא מכיר כ"כ לעומק את שאר יחידות השדה אבל אני יכול להגיד שממה שאני רואה ושומע האנשים בתותחנים הם באמת הטובים ביותר ואפשרויות הקידום בחיל הן עצומות מה גם שזה נעשה מהר מאוד.
חוץ מזה שהפעילות המבצעית מגוונת ומעניינת יותר בניגוד לשאר יחידות השדה אולי פרט לשריון זה אומר גם לתפוס כוננות תותחים וגם קווי חי"ר באיו"ש.
4. אממ לגבי שבטה(המקום שאני מבלה בו את רוב השירות שלי) בתכלס זה בסיס נחמד מאוד. ברוב הבסיס החדרים ממוזגים כך גם הכיתות,חדרי האוכל והאולמות.
האוכל נחמד, קצת חוזר על עצמו אבל ביחס למטבח צבאי הוא באמת סבבה.
שירותים ומקלחות רגילים לגמרי ואין איתם שום בעיה.
יש אחלה של שקם ממש כמו סופר קטן.

אממ... שאלת השאלות
לא אשקר לא רציתי להגיע לתותחנים ומאוד רציתי גולני וחי"ר וכאלה אבל שאני מסתכל אחורה אני מרגיש שכן התפתחתי יפה ושאני במקום טוב ותורם תרומה משמעותית.

בכל מקרה שיהיה לך המון בהצלחה ואם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן גם פה וגם בפרטי.

נערך לאחרונה ע"י RBuw בתאריך 08-07-2010 בשעה 03:04.
ישן 10-07-2010, 16:23
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.02
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי shimi10 שמתחילה ב "מה היציאות במסלול? מה היציאות..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי shimi10
מה היציאות במסלול? מה היציאות בסדיר? איך הת''ש בכללי? אני יודע שכל 4 חודש מחליפים קו אז זה לא בסיס קבוע אבל בכל זאת.

האם פעילות בט''ש לוקחת חלק גדול מהפעילות היומיומית של החייל או שיש גם הרבה אימונים על האמל''חים ? איך מתחלקת הפעילות הייעודית והפעילות בט''ש ביומיום?
בדרך כלל לא מערבבים, תקופה מסויימת אתה עושה שטחים, תקופה אחרת אתה מתאמן או תופס קו תותחים, זה לא שאתה נמצא בשטחים ופתאום הולך לאימון עם תותח (למרות שבזמן שטחים מנסים כן לשמור על כשירות של תותחנים - לפעמים שולחים צוות לפעילות חד יומית, לפעמים מורידים צוות או שתיים לאימון ובעיקר בסוללות הצעירות ממשיכים ללמד את החיילים כדי להכין אותם לקורס מפקדים)

על איזה תפקידים אתם ממליצים על התותח? אני יודע שיש 7 חבר'ה על דוהר אחד, התפקיד הכי מעניין נראה זה שטוען ויורה אבל זה באמת ככה בתכלס?
אין טעם להתעסק עם זה כל כך, בסופו של דבר מפקד הצוות הוא זה שיחליט מי יעשה איזה תפקיד בתומ"ת. כמובן שיש יוקרתיות מסויימת בתפקיד הטען וגם תפקידו של הכוון שונה מהאחרים, אבל בסופו של דבר כל אחד עושה את העבודה שלו, מהירות העבודה והיכולת לעשות אותה כמו שצריך תשפיע על היכולות של כל הצוות (מהרץ קווי שאם הוא לא יעבוד מהר מספיק צוות אחר ירה, לזה שמכין את התחמושת שאם הוא לא יעבוד מהר זה יאט את קצב האש ואם הוא יפשל זה עלול לגרום לטעויות ועד הטען שאם לא יהיה מקצועי מספיק יגרום לנקירות יבשות) - אי אפשר לזלזל באף תפקיד

תותחנים רואים את התוצאות של עוצמת האש שלהם או שהם יורים, רעש, קצת עשן וזהו...?

בדרך כלל לא רואים, בגלל המרחק הרב, אבל אם אפשר מקבלים דיווח על הפגיעות, ויש לפעמים מקרים שבגלל מרחק/ראות/תנאי שטח כן רואים פגיעות.
פעם יצא לנו לקחת את החיילים לעמדת תצפית מיוחדת שממנה ראינו פגיעות של סוללה אחרת שירתה - אז אם ממש רוצים אפשר לארגן דברים מהסוג הזה.

שמעתי שלא אבל בכל זאת לוודא, הרעש של התותח לא פוגע בשמיעה נכון??
פוגע אם לא משתמשים באטמים, כמו כל מקור רעש אחר בצבא ומחוץ לו

ישן 13-07-2010, 00:54
  אור סדן אור סדן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.06.08
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי shimi10 שמתחילה ב "מה היציאות במסלול? מה היציאות..."

מה היציאות במסלול? מה היציאות בסדיר? איך הת''ש בכללי? אני יודע שכל 4 חודש מחליפים קו אז זה לא בסיס קבוע אבל בכל זאת. טירונות 2-12 ו 21 פעם אחת. בבמסלול קצת יותר נוח קורים מצבים שיוצאים 2-3 שבות ברצף אבל יכול לקרות מצב של פעמיים 21.

האם פעילות בט''ש לוקחת חלק גדול מהפעילות היומיומית של החייל או שיש גם הרבה אימונים על האמל''חים ? איך מתחלקת הפעילות הייעודית והפעילות בט''ש ביומיום? הפעילות היומיומית תלויה איפה נמצא הגדוד, אם הגדוד בקו חיר אז כן, רוב שעות הפעילות שלך הן פעילות בט'ש בן אם זה שמירות או סתם כוננות, אם הגדוד בקו כחול אותו דבר, כוננות, אם הגדוד באימון, זה הכל מסתכם לבערך שלושה וחצי חודשי אימון שמתוכם, תכלס, חודש וחצי אימון בשטח.

על איזה תפקידים אתם ממליצים על התותח? אני יודע שיש 7 חבר'ה על דוהר אחד, התפקיד הכי מעניין נראה זה שטוען ויורה אבל זה באמת ככה בתכלס? אני אישית הייתי מספר 2, כוון, לא מרגש כמו טען אבל עבודה חשובה לא פחות.

תותחנים רואים את התוצאות של עוצמת האש שלהם או שהם יורים, רעש, קצת עשן וזהו...? הרבה רעש, המון עשן, לא תמיד תראה את הפגיעות אבל יגידו לכם אם פגעתם טוב או לא טוב

שמעתי שלא אבל בכל זאת לוודא, הרעש של התותח לא פוגע בשמיעה נכון??[אם תעמוד ליד תומת בלי אטמיאוזניים אז כן, לא יהיה נעים. כל עוד אתה שומר על עצמך ועל האוזניים שלך לא תפגע מאפטק הרעש./QUOTE]

חשוב לציין שעניתי על השאלות האלו מתוך הניסיון האישי שלי, כל דבר משתנה בין סוללה לסוללה ובין גדוד לגדוד.
אני יכול להגיד לך שאני נהנה בשירות שלי, נהנתי בזמן המסלול ונהנה גם בסדיר. בהצלחה =]
אם תגיע בטירונות לגדוד 55 תכיר אותי מקרוב.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:28

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר