לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 10-05-2019, 07:33
  hamedinai hamedinai אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.08.11
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hamedinai שמתחילה ב "שופט לשעבר כתב פוסט מלא שנאה נגד הדתיה עם כיסוי שהדליקה את המשואה, והסתבך עם בן גביר"

אולי להפסיק עם כל הטקסים, גם של ימי הזיכרון, גם של יום העצמאות. הנזק מהם יותר מהתועלת, ובדרך בזבוז משאבים שאפשר היה לנצל לדברים טובים.

אני מתאר לעצמי את עודד אל יגון אוכל לעצמו את הלב. כל כך חבל, במקום אנרגיות שליליות היה יכול לנצל את המרץ שלו לדברים טובים ומועילים.

https://sites.google.com/site/hamedinai/

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 14-05-2019, 09:15
צלמית המשתמש של זיו
  זיו זיו אינו מחובר  
L'enfer, c'est les autres

חבר מתאריך: 21.11.01
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "לא הבנתי איך זה מגוחך...."

אם מנסים להבין למה זה כך, רואים שזה לא דבר והיפוכו.
כיסוי ראש לא קשור לצניעות או יופי, כיסוי ראש זו הלכה שאומרת שאשה נשואה תכסה את ראשה (ולא ניכנס לסיבות, טעמים ומקורות כרגע). אילו היה בזה דבר לא צנוע, הרי שגם נשים לא נשואות היו צריכות לכסות את ראשן, ולא כך הדבר. זו גם הסיבה שמותר לכסות את הראש בפאה גם אם היא יפה יותר מהשער המקורי, כי החשיבות היא הכיסוי ולא משהו אחר.
לבישת בגדים צמודים אמנם נאסרה ע"י פוסקים בדורות האחרונים, אבל זה מבוסס על איסורים כלליים אחרים כמו צניעות, 'דת יהודית' וכדומה. ועדיין, ללבוש בגד שמכסה את כל הגוף כמובן יותר צנוע מכזה שלא.

אז כן, אשה מסויימת יכולה להחליט שהיא מכסה את ראשה בגלל האיסור שבדבר, אבל בדברים אחרים היא עדיין לא הכי צדיקה, ובטח בנושאים הנתונים לפרשנות.

ישן 14-05-2019, 10:59
צלמית המשתמש של yishain11
  yishain11 yishain11 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.08.05
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "הוא הזוי אבל מעלה סוגיה ממשית"

מי מחליט כמה זה צמוד? כמה צמוד זה ראוי מבחינת ההלכה?
השמלה שלה לא הייתה חושפנית, זה שאיזה שופט עלוב החליט, תוך כדי שימוש בביטוים גסים ומחפיצים, שהשמלה שלה הייתה צמודה מדי, לא מחייב אף אחד.
זכותה ללבוש כיסוי ראש, זכותה ללבוש איזו שמלה שהיא רוצה, ואני לא מבין מה אנשים מתרגשים כי הם החליטו בשבילה איזו שמלה ללבוש בהתאם לסוג כיסוי הראש שלה.
זכותם של אנשים ללבוש מה שהם רוצים, להאמין במה שהם רוצים ולהיות עקביים או לא עקביים כרצונם.
זה שאנשים דוחפים לזה ת'אף מתקשר אצלי או לשנאת דתיים או מסורתיים או שוביניזם - או כולם כאחד.
אני משער שאתה לא נמנה על אנשים שיש להם בעיות מהסוג הזה, אז מה מפריע לך כאן?
היא הטיפה למישהו? היא נזפה במישהו? במקרה כזה אולי הייתי מעיר על כך שסגנון הלבוש שלה לא מאפשר לה לדון על סגנון הלבוש של אחרים (למרות ששוב, לי אישית אין שום בעיה דתית עם השמלה שלה. נראית לי דווקא צנועה ובסדר).

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 15-05-2019, 11:01
  רם אדמון רם אדמון אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.03.15
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי yishain11 שמתחילה ב "אני פשוט חולק על ההנחה שלך..."

הנה מה שהלבוש שלה סותר, ציטוטים מתוך הרשת :
'אנחנו עם נבחר בגלל שאיננו נסחפים אחר אופנות ושינויים'.
'אבל כאשר יוצרים שינויים מהירים באופן מלאכותי, אין ספק שזה נובע מאיזה צורך נפשי של צעירים ב'מודה', במשיכת תשומת לב, בשבירת השמרנות או אפילו בהיבדלות מהשמרנות'.
בבני ברק ממליצים לנשים לקנות בגדים רק בחנויות הצנועות, ולא צבעים אדומים, שסע בחצאית ובגדים צמודים.
...לכל מגזר יהודי יש קוד לבוש משלו, אצל כולם ברור מה לא נכון...וכולם מתלבשים בסתירה לקודי המגזר השני.....מה זה אומר על אותם קודי התנהגות מקודשים....?
מצידי, שכל אחד ילבש מה שהוא רוצה.....אך ביהדות על כל מגזריה, זה לא כך.

נערך לאחרונה ע"י רם אדמון בתאריך 15-05-2019 בשעה 11:06.
ישן 15-05-2019, 12:40

בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי רם אדמון שמתחילה ב "הנה מה שהלבוש שלה סותר,..."

ציטוט:
הנה מה שהלבוש שלה סותר, ציטוטים מתוך הרשת :
'אנחנו עם נבחר בגלל שאיננו נסחפים אחר אופנות ושינויים'.
איפה הדיבור על מה זה סותר? מה הטענה פה בדיוק? שלבוש אופנתי סותר את היהדות? הבאת ציטוט חלקי, ואם זו אומנם הטענה שלו אז זו טענה די טפשית
'אבל כאשר יוצרים שינויים מהירים באופן מלאכותי, אין ספק שזה נובע מאיזה צורך נפשי של צעירים ב'מודה', במשיכת תשומת לב, בשבירת השמרנות או אפילו בהיבדלות מהשמרנות'.
ראה תגובתי למעלה
בבני ברק ממליצים לנשים לקנות בגדים רק בחנויות הצנועות, ולא צבעים אדומים, שסע בחצאית ובגדים צמודים.
...לכל מגזר יהודי יש קוד לבוש משלו, אצל כולם ברור מה לא נכון...וכולם מתלבשים בסתירה לקודי המגזר השני.....מה זה אומר על אותם קודי התנהגות מקודשים....?
מצידי, שכל אחד ילבש מה שהוא רוצה.....אך ביהדות על כל מגזריה, זה לא כך.

אתה לא עונה על הטיעון שלי.
אני לא טענתי שהיהדות לא אומרת שיש קוד לבוש, ואתה הבאתי לי "הוכחות" שיש קוד לבוש ביהדות.
בוא ננהל דיון על מה שטענתי ולא על מה שלא טענתי.

אני אמרתי שני דברים:
1. לטעמי, הלבוש שלה בטקס לא היה לא צנוע או בעייתי.
2. זה שהיא לובשת כיסוי ראש מסוים לא אומר שהיא חייבת ללבוש שמלה מסוימת (בהיחבא יש כאן שתי הנחות:
2.1 - אין לאף אחד זכות להטיף לאחר על בחירות אישיות שהוא עושה ועל העקביות או החוסר עקביות שלהן לטעמו.
2.2 יש מגזר דתי ביהדות שבעיניו שני פריטי הלבוש האלה מתאימים, ולכן אם הגברת אברג'יל משתייכת למגזר הזה, הטיעון שיש כאן סתירה - שגוי. הוספתי שבעיני זה סביר, כי מהיכרותי את המגזר הדתי, אני לא רואה סתירה חדה בין הלבוש שלה, שהוא בעיני דווקא צנוע, לבין כיסוי הראש).
.

ושילוב של שני הטעמים, ביחד עם הגסות של השופט = השופט טען טענה מכוערת ושגויה בה הוא החליט על פי הסטנדרטים של עצמו שיש סתירה גסה בין הכיסוי ראש שלה לבין השמלה הצמודה שלה.

נערך לאחרונה ע"י yishain11 בתאריך 15-05-2019 בשעה 12:45.
ישן 16-05-2019, 01:32
  רם אדמון רם אדמון אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.03.15
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי yishain11 שמתחילה ב "[QUOTE]הנה מה שהלבוש שלה..."

אני לא כותב ספציפית על הגברת. האופנה שבאה לידי ביטוי ,מבחינתי, בעיקר בכיסוי הראש, היא ביטוי לחוסר השלמה עם נוהגי הדת המקובלים, וחיפוש אחר דברים אחרים, אני מבין זאת, ואפילו מזדהה. אבל אני זה לא העיקר פה, מהיכרותי את החינוך הדתי, שינויים, ושינויים תכופים בסגנון הלבוש, לא תואמים את רוח הדת שאני מכיר, בכל מגזרי הדת לא רואים בעין יפה את עודף יצירתיות זו, ורואים זאת כאורחות הגויים, או לפחות סטייה מהנוהג.....ומבחינתי זו בעיה עם הדת, כי למרות הביקורת הראשונית על הלבוש, עם הזמן הדת כן מכילה השינויים....ואז הדת נראית בעיניי כפלסטלינה בידי המאמינים, ולא כרצון אלוהי. ואינני אחראי לדברי השופט, שהתבטא על פי טעמו.
ישן 16-05-2019, 09:35

בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי רם אדמון שמתחילה ב "אני לא כותב ספציפית על הגברת...."

שינויים תכופים בלבוש הם לא לפי "רוח היהדות"? למה לא?
הרי בכל מקום מגורים שהיו בו היהודים הם אימצו לפחות חלק מהלבוש שהם ראו סביבם, ועכשיו שאנחנו במדינה מודרנית, איזו סיבה יש לא לאמץ את זה?
"בכל מגזרי היהדות" לא רואים יצרתיות בלבוש בעין יפה? פשוט לא נכון. יש הרבה מקומות שמלמדים עיצוב ואופנה יהודית, ויש הרבה דתיים שקונים בשמחה בגדים כאלה. למה בגדים יפים ואופנתיים סותרים את היהדות? כאמור, אני דווקא זוכר לא מעט ציטוטים על אנשים בתפקיד ציבורי (והייתי אומר שלהנחות טקס הלדקת משואות ביום הזיכרון זה ציבורי בהחלט) שצריכים להראות מכובד ויפה.
מהם "נוהגי הדת המקובלים"? כמה יהודים (מסורתיים או דתיים) מתלבשים כמוה וכמה מתלבשים אחרת? הלבוש שלה דווקא מאוד נפוץ ומאוד מקובל.
יש ספרי הלכה על צניעות, על בגדים מכובדים, לא זכור לי שום סעיף בשולחן ערוך שמדבר על זה שאסור לאמץ אופנה...
כאן כבר נכנסת לדעה אישית, מאחר ואין לי מה לדון על "רוח היהדות" כמו שאתה מכיר אותה.
אני רק יכול לומר שמהניסיון האישי שלי, לא כיסוי הראש שלה ולא שום פריט לבוש אחר סותר את היהדות.

נערך לאחרונה ע"י yishain11 בתאריך 16-05-2019 בשעה 09:38.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:50

הדף נוצר ב 0.70 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר