לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 21-05-2026, 04:07
צלמית המשתמש של big1981
  big1981 big1981 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.11.04
מיניגאן, רחפנים, ושאר ירקות

כמה דברים שעלו לי בראש, חיפשתי בפורום ולא הצלחתי למצוא תשובה ברורה, אז אני פותח שרשור חדש. תסלחו לי.
המיניגאן יחסית נפוץ בארהב עם תחמושת יחסית מצוייה בקלות ויחסית קלה להשיג. מה שגרם לי למספר שאלות:

א. מדוע אין מיניגאן בצהל? על פניו, נראה כמו כלי שאפשר להלביש על מספר פלטפורמות צהליות בקלות, אפילו על האמר, ויכולים לתת סיוע דיי טוב, במיוחד בשטח בנוי. אני בטוח שאפשר לרכוש מצבא ארהב בקלות ולהכשיר בקלות.

ב. נוכח איום הרחפנים, האם לא נכון לבדוק שימוש עם תחמושת נפיצה/מתפזרת בשילוב עם מצלמה תרמית איכותית ומערכת שמסוגלת לסרוק את השמיים על בסיס חזותי ולתת למערכת מגבלות ירי והפעלה כך שתוכל בצורה אוטומטית להנעל על רחפן ולפגוע בו בקלות? נראה לי כמו פתרון יחסית קל עם ציוד שקיים בשוק, צריך אנשי תוכנה וקוד לשדך את כל הדבר הזה ביחד. ואז לשים על פלטפורמה ניידת שתשמש מעיין כיפת ברזל מתגלגלת לכוחות בשטח.

ג. אני זוכר עוד בחומת מגן על דיבורים על שימוש במחבט לירי בקומות גבוהים בלשב עקב בעיות הגבהה. שוב, נראה כמו פתרון יחסית קל וטוב ברמת הפלוגה.

בקיצור, אם תוכלו להאיר את עיני, אני אשמח, אולי יש דברים שאני מפספס ואשמח להחכים.
תודה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 21-05-2026, 16:21
צלמית המשתמש של סיורניק
  משתמש זכר סיורניק סיורניק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.05.13
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי big1981 שמתחילה ב "מיניגאן, רחפנים, ושאר ירקות"

אם מסתכלים על התמודדות עם רחפנים באוקראינה (משני הצדדים), נראה ששם יש תלאי על תלאי של פתרונות חלקיים, מאיתור אקוסטי, דרך הסוואה והסתרת כוחות, דרך מחסומים פיזיים (רשתות), דרך מאמצי הטעיה ומטרות דמה, ועד אמצעים לכוחות כמו רובי ציד, כוונות מיוחדות, אמצעי שיבוש וכמובן תקיפה מנגד של מפעילים ושרשרת אספקה של האמל"ח

אין כרגע אמצעי אחד שאפשר להצביע עליו כרגע ולהגיד "זה הפתרון לרחפנים"

חיזבאללה לדעתי עדיין לא במצב שהוא יכול להרוות את השטח ברחפנים וליצור איזור הרג שעוצר אוגדה משוריינת צה"לית, אבל אם לא נפעל ייתכן שהוא יגיע לכך, וגם בגזרות אחרות

מצד שני, אם הצבא עומד במקום, נוח לאויב להתבסס ולשגר רחפנים ואמל"ח אחר, אז תמרון ותנועה לעומק דרום לבנון הוא גם סוג של פתרון (בניגוד לאוקראינה שהכל סטטי לרוב) שיכריח את האויב להגיע למקומות שאולי פחות ידידותיים לו, גם אם הרחפן טכנית יכול לטוס 50 ק"מ, על הקרקע לא בטוח שלחיזבאללה יהיה קל למצוא מרחבי שיגור נוחים כמו שיש לו בדרום, כי אולי יש שם גורמים שעוינים לו או שהשליטה המודיעינית שלנו יותר חזקה שם

מבחינה מדינית צריך למצוא פתרון ל"טריק" הקבוע הזה שאנחנו מותקפים ממדינה או יישות, אבל זה תמיד "ארגון סורר" והממשלה הלגיטימית "מתקשה להשתלט עליו" וכוחות בינלאומיים "נייטרליים" מהווים מסך לפעילות הסורר, אז אסור לפעול כמו במלחמה וצריך לצוד בפינצטה רק את החמוש עם המדים הנכונים של הארגון הסורר שבאותו רגע הוא מופלל. ההפרדה הזאת היא חלק גדול מהבעיות שלנו בכל הגזרות.

"צה"ל הוא הצבא הערבי הטוב במזרח התיכון" - עזר וייצמן (על זרוע היבשה)

נערך לאחרונה ע"י סיורניק בתאריך 21-05-2026 בשעה 16:37.
ישן 22-05-2026, 06:18
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ מחובר עכשיו  

חבר מתאריך: 02.06.07
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי big1981 שמתחילה ב "היטבת להגיד "כרגע". ואם..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי big1981
אני חושב, ויכול להיות שאני טועה, שמיניגאן אם תחמושת 7.62 נפיצה יכולה לכסות תא שטח דיי מהר,

אם אתה מתכוון לתחמושת נפיצה - אין, ואין צורך, כי כדור 7.62 רגיל, שפוגע ברחפן, די בו כדי להפילו. אם התכוונת לנפיץ עם מרעום קירבה - אין בקליבר הזה.

ולחסל בקלות יתרה לעומת משהו כמו שוטגאן (במקרה יש לי אחד ברטה A300, וממש לא קל לפגוע בצלחות חרס, קל וחומר ברחמן מהיר).

"לחסל בקלות יתרה"??? אתה רוצה לפגוע במטרה קטנה, עם זמן חשיפה קצרצר? מאד לא פשוט. דווקה לשוטגאן עם תחמושת מתאימה, יש יותר סיכוי, אם כי לא בהרבה.

למיניגאן יש את הטווח והתחמושת...

כן, וטווח זה מבטיח שתרסס ללא הבחנה את כל הסביבה ברדיוס נרחב מחוץ לתא השטח הקטן שעליו אתה רוצה להגן. רק הנתון הזה, מהווה בעיה משמעותית בהצעה שלך. תחמושת? חשבת על המשמעות של ירי בקצב אש גבוה, באיזור רווי רחפנים? צריכת התחמושת אינה ריאלית.

בשילוב עם מצלמה תרמית איכותית וסריקה אופטית על ידי תוכנת AI שסורקת את השמים במעין 360, למה לא?

למצלמה תרמית אין יתרון משמעותי כשמדובר במטרה עם חתימה תרמית נמוכה מאד. היות וגם יתר החתימות - מכ"מ, למשל - הן קטנות, ישנה בעיה יסדוית של איכון המטרה, ובלי רכישת המטרה, אין יירוט.
"תוכנת AI" זה ביטוי מושך עין שאין לו משמעות רבה לעת עתה, כל עוד לא נתת לתוכנה על מה לעבוד.
סימנתי באדום את החלק הנכון בדבריך.
ישן 23-05-2026, 01:52
צלמית המשתמש של big1981

בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי DZZ שמתחילה ב "[QUOTE=big1981] אני חושב,..."

אז...
יש תחמושת חדשה אפילו ל5.56 שהיא נגד רחפנים, אני בטוח שזה לא כזה מסובך לעשות תחמושת 7.62 שתהיה דומה אם אין כבר בשוק.

כן, אני רוצה לפגוע במטרה קטנה עם זמן חשיפה מועט, אני יודע שזה מאוד לא פשוט, ודווקא בגלל זה מערכת שמחוברת למחשב יכולה לתת צרור מדוייק של כ100 כדור, בזמן קצר ולכסות תא שטח דיי גדול בצורה מהירה שתשווה למהירות הרחפן.

אני לא יודע מה הניסיון שלך עם שוטגאן ופיזור, טווח... במקרה, ככה על הדרך, לי יש שוטגאן חצי אוטומטי, ואני יכול להגיד לך שזה לא כזה פשוט לפגוע במטרה רחוקה, כל שכן זזה ומהירה. שלא לדבר על זיהוי שחייל צריך לעשות ואז לרכוש תמונה מסויימת ולירות... ולהשתמש על כלי רקמ כלשהו, הרחפן צריך להיות קרוב יחסית...

מה זה תרסס בלי הבחנה? כדורים עם מרעום קירבה זה לא משהו שלא קיים. ישנם מערכות שקיימות מעל 30 שנה כבר בשוק שמסוגלות להנעל על מטרה נעה על ידי אופטיקה ושינויים בתמונה. צריך לשדך לזה מערכת AI שסורקת עצמאית ונועלת עצמאית. ומה זה קצב אש גבוה? כמובן שהוא גבוה, זה מיניגאן. אבל מערכת נכונה עם תחמושת נכונה מסוגלת לתקצב צרורות בצורה נכונה ולא צרור רציף. אם אפשר "לנגן" על מאג אין סיבה שמערכת עם הדק אלקטרוני לא תוכל "לנגן" על מיניגאן וליצור צרורות של 100 או 50 כדור שיכסו תא שטח בצורה מהירה ולרכוש מטרה מיד אחרי...

מצלמה תרמית נותנת לAI אפשרות לסרוק את השמיים ולאלגוריתם לזהות שינויים המתרחשים בתמונה המתקבלת בצורה מהירה ולתת לה אפשרות להנעל אוטומטית.

ולבסוף. תודה שסימנת באדום את מה שרצית להגיד, תקרא בין השורות שלי את התשובה
ישן 22-05-2026, 09:35
  jhonny jhonny אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.12.16
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי big1981 שמתחילה ב "היטבת להגיד "כרגע". ואם..."

הברטה מעולה, זה נשק הגנה עצמית עם עוד שימושים לכוחות לטווח קצר, כאשר משתמשים בתחמושת נכונה עם מספיק יורים מקבלים פאטרן ממש טוב הרבה יותר מ7.62 שהוא פתרון סביר לוגיסטית לכלים יותר גדולים כמו שהאדים.

יש עכשיו דורות חדשים של רחפנים וכטבמי ירוט שמשתמשים במעין פודים של רובה ציד עם הפעלה חשמלית באפקטיביות רבה וממש בזול.

כאמור הבעיה העיקרית כרגע ברמת הפתרון המערכתי לרחפני הסיב הוא האיתור.
חתימה נמוכה במכ"ם וכו'.

בנוסף אציין שיש פיתוח טכנולוגי לתחמושת נגד רחפנים גם מרובים סליליים, היות ותחמושת ה7.62 הרגילה חודרת ביתר ולא עושה נזק מאוד משמעותי פר פגיעה היות ולכטבמם יש אזורי פגיעה משביתה מצומצמים יחסית.

אני הייתי חושב דווקא בכיוון של מערכות שמסתמכות על תחמושת נפיצה לירוט מעל גבי מסוקים או כטממים- בקוטר משמעותי.

ב40 ממ היו נסיונות מוצלחים לעשות תחמושת יותר חכמה עם הזנת טווח ממחשב ירי.
ניתן יחסית בקלות להסב את הפתרון הזה לפלטפורמה מוסקת ואולי אף כפוד או לכטב"מ כפודים של שימוש חד פעמי -לא זבילים למשקל נמוך כדי לאפשר מספר נסיונות ירוט.

הרסס וההדף יכולים בהסתברות גבוהה יותר ליירט, והסיכון לנזק משני אזרחי במנגנון נמוך בגלל פיזור של רסס קטן יחסית לפגזי 30 הממ שמתמש בהם אפצ'י למשל.

הפתרון של הרקטות החדשות מונחות הלייזר גם הוא מעולה וישים גם במודיפיקציות לבלק הוקים שיש לנו .
אך בעיית האיתור המרכזית נותרת על כנה גם אם שיפרנו מאוד את אמצעי הירוט.

מעניין אם בטכנולוגיה של תאורת IR או לייזר על הסיב לאחר השיגור ניתן לשבש את האות או יותר משמעותי "להחזיר לשולח".

נערך לאחרונה ע"י jhonny בתאריך 22-05-2026 בשעה 09:38.
ישן 23-05-2026, 21:39
צלמית המשתמש של big1981

לגבי הברטה
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי jhonny שמתחילה ב "הברטה מעולה, זה נשק הגנה..."

הברטה בהחלט נשק טוב להגנה עצמית הבעיה היא בטווח. מנסיון אישי שלי מעל 50 מטר זה קצת בעייתי (ואני באמת אוהב את הA300 שלי).
אם תצליח לראות את הסרטון שפירסמתי על תחמושת ה5.56 החדשה נגד רחפנים, אני חושב שהיא קיימת גם ב7.62. לא צריך הרבה בשביל להפיל רחפן.

אני מסכים שהבעיה העיקרית היא בגילוי ונעילה, פחות בפגיעה ברחפן עצמו. הכלי מהיר, וטס נמוך. הניסיון שלי עם כלים תרמים הוא בעיקר בציד, כך שהצלחתי לצוד בקלות בלילה גם בטווח 300 מטר, בגלל הכוונת הטרמית, אני בטוח שניתן "ללמד" מערכת לזהות ולנעול על מטרה זזה (עשיתי את זה עוד לפני יותר מ20 שנה כאיש צוות אני בטוח שאפשר היום).

אני חושב ש40 ממ זה קצת overkill. לכן הצעתי את המיניגאן, גם מהיר, גם טווח מספק, וגם תחמושת יחסית זולה.
ישן 30-05-2026, 08:58
  jhonny jhonny אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.12.16
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי big1981 שמתחילה ב "לגבי הברטה"

זה עניין של בחירת תחמושת ומספר יורים הפטרן גם ב00 מספק ככלי להגנה עצמית,
טווחי הזיהוי גם למתאר חיר נמוכים לרוב.
אני לא יודע מה האמינות של התחמושת המתפזרת ל7.62 משורשר ואם מראש הולכים על תחמושת מתפצלת המהירות ירי פחות משנה,
בקטרים הנמוכים מתחת ל20 ממ קשה ליצור ואין על המדף תחמושת רסיסה אפקטיבית כמו לקטרים הגדולים ליעוד נ"מ,
לכן הכי קרוב במודיפיקציות קטנות יחסית זו 40 ממ שיש לה תחמושת דמויית באקשוט על המדף.
לא יודע לגבי הטווח האפקטיבי והבטיחות.
מניח שיותר גבוה משל תחמושת רסיסה כמו שמשתמשים בה באוקראינה וכמו שהכניסו ל5.56 בארץ.
יש המון חומר על שימוש הגנתי בשאטגן בחירת תחמושת ופאטרנים של פול הארל ז"ל.
אם היינו מדינה נורמלית גם לי היתה ברטה.
שווה לשמוע גם את לינה מיצ'ולק ביתו של בנושא
ישן 24-05-2026, 11:59
צלמית המשתמש של סיורניק
  משתמש זכר סיורניק סיורניק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.05.13
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי big1981 שמתחילה ב "מיניגאן, רחפנים, ושאר ירקות"

ראיתי לאחרונה סרטון פגיעת רחפן בכוחותינו שצולם מהצד שלנו. עם כמה שזה רע לשפוט מרחוק דרך המצלמה אני חייב לומר שהייתי בשוק מההתנהלות.

רחפן זוהה מטייל באיזור כמה שניות עד דקות לפני שהיתה הפגיעה, חיילים עומדים במקום, מדברים ומעבירים דיווחים בקשר "היי זה רחפן, נכון וואלה רחפן בוודאות, תדווח שמזהים רחפן" אבל אף אחד לא נכנס למגננה, לא מחפש מסתור או מחסה, לא מרים נשק, לא מבין שיש פה אמלח אויב שיכול תוך שנייה להיות מופנה כלפינו, והנה אחרי כמה שניות זה בדיוק מה שקרה ויש נפגעים, עכשיו צריך להזמין חילוץ ולסחוב אלונקה בשטח פתוח ופעם הבאה גם לשם יבוא הרחפן הבא או נחיל

אז יש לנו כברת דרך לעבור לפני שמדברים על וולקנים ומיניגאנים ולייזרים חלליים. לפי ההתנהלות בסרטון הספציפי הזה גם כשמקבלים מתנה מאלהים ומזהים את הרחפן אין שום מודעות או תרגולת מושרשת להתמודדות

"צה"ל הוא הצבא הערבי הטוב במזרח התיכון" - עזר וייצמן (על זרוע היבשה)

ישן 29-05-2026, 10:55
צלמית המשתמש של סירפד
  סירפד מנהל סירפד אינו מחובר  
מנהל פורום צבא ובטחון

חבר מתאריך: 04.05.02
הבעיה היא בעוצמה
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי helpy4 שמתחילה ב "הכל מבינים שהבעיה העיקרית זה..."

לאוקראינים יש מערך ארצי לאיתור כלי טיס שנקרא Sky Fortress, אבל הוא יעיל בעיקר נגד כטב"מים כמו שאהד ודומיו ופחות נגד רחפנים. המערך החל את דרכו בכמה אלפי טלפונים סלולרים רגילים שקיבלו מערכת הפעלה עם אפליקציה בודדת בלבד - מיקרופון פתוח שמחובר 24/7 למרכז שליטה גזרתי. הם נותקנו על עמודי טלפון וחשמל וחוברו למרכזיה גזרתית שהקפיצה צוותי יירוט. כיום המערך כולל מעל 14,000 חיישנים ייעודיים ומשופרים שפרוסים בכל רחבי המדינה.

הבעיה במערך הזה הוא שלמיקרופונים שלו יש יכולת סופית של תדרים וטווחים, ובעבור רחפנים הוא פשוט לא מספיק.

ישן 31-05-2026, 20:28
צלמית המשתמש של helpy4
  משתמש זכר helpy4 helpy4 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.05.11
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי big1981 שמתחילה ב "השוטגאן של IWI עם המחסנית..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי big1981
השוטגאן של IWI עם המחסנית המסתובבת פחות מתאים לדעתי, לפעמים נתקע בסיבוב (לפחות אצלי) הA300 מצויין, אני משתמש בדגם הזה עם שחלה של 7 + ghost בקנה, גם ה1301 ויש עוד הרבה חצי אוטומטים מצויינים (בנלי...)

אנשים מתעסקים יותר מדי עם מה לירות ושוכחים את העיקר וזה הגילוי
ולדעתי לא יהיה מנוס מלהקים משהו כמו הקשתיות שהיו פעם. (אין לי מושג עם זה טוב לגבהים של 300 מטר. אבל צריך כלי שמע טוב שקולט 8000 הרץ
ולפזר בגבהים שונים או ליצור ארגז של 2X2 קמ מסיב לכוח שפועל בשטח
הצליל של הרקמ לא מפריע כי הוא 400 או 500 הרץ
להעביר הכל למסך שמשכלל ויוצר את האפשרות להוריד אותו בעזרת וולקאן תותח שוטגאן או רוגטקה
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 07:10

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר