26-05-2005, 11:32
|
|
|
|
חבר מתאריך: 20.05.05
|
|
|
שאלות בקשר לכמה רכיבים וחנויות
אני מתכנן לקנות רכיבים להרכבת מחשב לצורכי אודיו. אני בעיקר אקליט כלים אקוסטיים אבל גם אשתמש במידי וכלים וירטואליים.
בגלל שאני אקליט די קרוב למחשב אני צריך מחשב יחסית שקט.
הכי חשוב הוא לוח האם. אני מחפש לוח אם בלי מאוורר אבל הלוחות היחידים שמצאתי הם עם צ'יפסט של VIA. הלוח שכרגע אני נוטה כלפיו הוא ASUS A8V DELUXE. קראתי שבשביל להתקין מערכת הפעלה על כונן SATA (ואני משתמש רק בכונני SATA) עם הלוח אם הזה צריך לעשות איזה משהו עם דיסק פלופי בזמן ההתקנה. רוב האנשים אמרו שהם הסתדרו עם זה לא רע, אבל חלק אמר שהיו הרבה בעיות אבל רובם בסופו של דבר נפתרו.
השאלה שלי היא האם כדאי ללכת על הלוח הזה למרות שאני יודע שההתקנה של כונני SATA בו תהיה טיפה יותר מסובכת, אבל אני מרוויח כי הוא יותר שקט (וגם טיפה יותר מהיר בגלל החלוקה לשני צ'יפסט, למרות שזה פחות חשוב לי).
יש למישהו מושג אם קיים לוח nForce3 עם קירור פסיבי? אני לא מצאתי אף אחד כזה.
האם יש אפשרות להחליף את מאוורר הצ'יפסט בלוח שפועל על nForce3 בקירור פסיבי? הבנתי שלוחות כאלה מתחממים יותר ולכן דורשים מאוורר. במארז שלי יהיו מקסימום שני מאווררים (עם עדיפות לאחד) וגם מאוורר למעבד. האם זה סיכון להחליף את המאווררון לצלעות קירור? אני משער שזה אוטומטית מבטל את האחריות, זה סיכון שאני לא יכול לקחת...
בקשר למעבד, האם Venice עדיף לי על Winchester? אני לא הולך לעשות בכלל overclocking.
האם עדיף לקנות BOX ולא BULK? ברוב המקומות BULK יש בחנות אבל BOX צריך להזמין.
אני די בטוח שאני הולך על מארז של Compucase או של Antec. ה-Antec יותר יקר, אבל נראה לי שזה הרבה בגלל הספק שמגיע איתו. אני בכל מקרה הולך לקנות ספק יותר טוב, אז האם המארז Antec SLK3700BQE, בלי קשר לספק, יהיה יותר שקט מה-Compucase 6A19?
מישהו יודע איזו חנות תיתן לי זיכוי על הספק שמגיע עם המארז?
אני כנראה מגיע לזיגזג ולוג'יק פיסי סקרוב כי גליתי שבעירי (ירושלים) אין ממש חנות שאפשר לסמוך עליה. האם כדאי לסמוך על המוכרים בחנויות האלה בקשר להחלפת המאוורר בקירור פסיבי וכאלה דברים, או שברור שהם ינסו למכור כמה שיותר בכל מקרה.
תודה רבה.
נערך לאחרונה ע"י clarnibass בתאריך 26-05-2005 בשעה 11:38.
|