28-12-2022, 19:40
|
|
מנהל פורום סטודנטים
|
|
חבר מתאריך: 03.09.08
|
|
אשלי מיואש אבל ייתן הסברים
הדוגמה שכולם רוצים לתת זה נושא שינוי המין
זאת דוגמה טיפשית.
רופא לא קם בבוקר ובוחר להתמחות בניתוח לשינוי מין, מדובר בניתוחים מורכבים ומסובכים, מי שמעוניין ללמוד אותם כנראה מחזיק בדעה שהניתוחים הם לגיטמיים ולכן הוא מעוניין לבצע אותם.
ואכן ההסתדרות הרפואית הגנה על רופאים מפני פעולות מהסוג הזה.
לטובת העניין לא יכריחו מתמחה בכירורגיה/אורולוגיה/גניקולוגיה להכנס לניתוח כזה. (בפועל זה בסדר הם יריבו בניהם כדי להכנס לחדר) רופא שבוחר לעסוק בזה, כבר עשה את הבחירה לפני הניתוח הראשון.
לכן אני לא מבין מה מטרת החוק, (אני חושב שאני כן מבין אבל זה לא נעים אפילו להגיד את זה) אבל התגובות ברשתות החברתיות מראות את החכמה של אורית סטרוק ועוזריהם.
הם מדברים בחצי תמימות על ניתוח לשינוי מין, עוזריהם השונים כבר מדברים על מחבלים או על תומכים בטרור.
ואם כבר נכנסנו לזה אז ראוי להסביר קצת.
בקרב הציבור הדתי נעים להתייחס לניתוחים לשינויי מין כעל טירוף פרוגרסיבי.
ארחיב מעט
המקום הראשון שכדאי להסתכל עליו זאת המשנה במסכת ביכורים. הם מזכירים שם את האדרוגינוס והטומטום. כבר לפני 2000 שנה האנשים זיהו אנשים עם בעיית מגדר.
היום אנו מבינים את הביולוגיה מאחורי התופעה קצת יותר.
מספר מחלות ששווה להכיר לפני שאתם מתייחסים כאל שמאלנים פסיכים ומגרשים ילד מבית ספר בגלל בעיית מגדר.
וכדי להסביר אשאל שאלה, איך אתם מגדירים את מינו של אדם?
נשמעת שאלה טיפשית, לא? אבל רגע האם זה לפי איברי המין שלו? לפי היכולת להתרבות? לפי המראה החיצוני? או לפי המטען הגנטי?
כמה דוגמאות
congenital adrneal hyprplasia קבוצה של מחלות שבבסיסן חסר באחד האנזימים בבלוטת יותר הכליה האחראים גם על יצור הורמני המין. במקרים כאלו אנו יכולים למצוא בנות (XX) שבשל עודף טוסטרון יעבורו וירליזציה והדגדן שלהן יראה כמו פין והשפתיים הגדולות כמו שק אשכים.
המראה הכללי שלהן והאופי שלהן יהיה זכרי.
האם לילד כזה בגיל 12 יש זכות לבחור את המגדר שלו?
androgen insensitvity - במקרה הזה יש בעיה בקולטנים לאנדרוגנים, הגברים האלו (XY) יוולדו עם גניטליה נשית, הם יגדלו להיות נשים יפות מאוד, גבוהות חלקות רזות עם גוף מעולה. כמובן שלא תהיה להם מערכת רוויה נקבית והמטען הגנטי שלהם הוא זכרי לחלוטין. האבחנה שלהם נעשית לא פעם בלשכת הגיוס כאשר מגיעה בחורה יפה בת 17 שעדיין לא קיבלה ווסת.
ומה עם סתם קליינפנטר - בחור גבוה, חלק, נטיה לעודף משקל, גניקומסטיה (התפתחות של שדיים) ובעיות התנהגות, המטען הגנטי שלו הוא XXY, מערכת הרוויה שלו היא זכרית, יש נטיה לעקרות. אולי אם יתירו לבחור כזה לעבור ניתוח לשינוי מין בעיות ההתנהגות ישתפרו משמעותית.
הרשימה עוד ארוכה. ואלו תופעות שכבר אבחנו אותם והמדע מסוגל להסביר אותן בצורה ברורה.
אבל מה אם יתברר שחלק לא קטן מאלו שרוצים לעבור ניתוח לשינוי מין מחזיקים מספר גנים יחד שגורמים לזה שהמין והמגדר שלהם הוא אינו זהה?ולא בגלל שהם שמאלנים פסיכים (בחייכם, מי יכול להיות כל כך אידאליסט או פרורגסיבי שהוא ירצה סתם כך לסבך לעצמו את החיים, ניתוח לשינוי מין נתפס כמוזר לא רק באלקנה אלא גם במרכז תל אביב.)
אז בפעם הבאה שאתם נואמים בבטחון על פרוגרסיבים שרוצים להרוס את החברה תפתחו את מסכת ביכורים ותגלו שלמרות שחזל הכירו את התופעה כבר לפני 2000 שנה הם לא הפכו את המחלה הזאת לאיזו בעיה חברתית עמוקה.
ואני תוהה האם מזה שנאסר עליהם להביא ביכורים אפשר לדייק שבשאר הטקסים הדתיים הם היו יכולים להשתתף.
ושוב, למרות שגם לי קשה עם הבלבול הזה בין המין לבין המגדר אני מעדיף 1000 מבולבלים מוזרים מאיש אחד שמעריץ רופא שרוצח אנשים בזמן התפילה שלהם רק בגלל הדת שלו.