06-02-2025, 18:24
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 26.05.13
|
|
בתגובה להודעה מספר 89 שנכתבה על ידי אוריהו שמתחילה ב "ההכשרה של יחידות עלית. התוכנית נועדהה לפיקוד עלית."
מעניין ש-90% מהאשכול מדבר על הסממנים החיצוניים - הנשק, הסיכה, הכנפ"צ וצבע הכומתה, וכן קצת על ההכשרה האישית וקורס לוט"ר.
אף אחד (גם אני) לא שאל את השאלות המהותיות של התכנית עצמה וכל הסיבה לה:
- אילו תכנים יועברו בתכנית האקדמית שיפתחו את המשתתפים למצביאים מצויינים, ובעיקר יפתחו חשיבה צבאית מקצועית? מי יודע להעביר תכנים כאלו ובעיקר לחנך את החניכים לחשוב עבור עצמם ולהיות גמישים ולא דוגמטיים?
- האם יהיה חיבור של התיאוריה לפרקטיקה? יש להבין את המהלכים הצבאיים של רומל ויש ליישם אותם בשטח במדינת ישראל וגבולותיה, תוך כדי אלתור תכנון וניהול בני אדם בתפקידים שונים. יש אנשים שמעולים בתאוריה אבל לא יודעים להחליף גלגל ברכב או לתכנן הגנת מחנה או להוביל מסגרות או לנהל לוגיסטיקה.
- כישורי ניהול, פיקוד ויחסי אנוש - כפי שאמרו צה"ל הוא צבא עם מרקם אנושי מעניין וצריך לדעת לגרום לאנשים לעשות דברים, כולל התנהלות מול מפקדים בכירים שלא תמיד באותו הראש.
- אני אישית לא הייתי רוצה להזניח תכנים של ציונות, יהדות, אהבת הארץ ותחושת שליחות, אבל קשה לי להסכים עם הגישה הצה"לית בשנים האחרונות שהיא פרוגרסיבית ודוחפת פוליטיקה של זהויות ובשם מוסריות מזוייפת ממסמסת את האמונה בצידקת הדרך.
בסופו של יום אם יש לנו דרג קצינים מצויין ואפילו כמה שיתגלו כגאון טקטי / אסטרטגי, איך מונעים מהמערכת שמלאה בהתנהלות בינונית ושבלונית למעוך אותם ולפלוט אותם החוצה?
נערך לאחרונה ע"י סיורניק בתאריך 06-02-2025 בשעה 18:26.
|