לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 23-10-2025, 20:21
  גקשדב גקשדב אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.02.17
הנוכחות האמריקאית והבריטית בישראל (2025).

אני חושב שהסוגייה הזאת ראויה לדיון משל עצמה כי אנחנו עדים פה למצב די חסר תקדים בתולדות ישראל.

אחרי שנים שבהם הייתי נוהג להשתמש, כנגד אנטישמים ואנטי-ציונים בחו"ל שטוענים שארה"ב נלחמת את מלחמותיה של ישראל, בטיעון לפיו ישראל היא באופן מילולי בעלת הברית היחידה באזור שארצות הברית לא מציבה בה את חייליה שלה באופן קבוע - הדבר השתנה עכשיו כשהאמריקאים הקימו מעין בסיס קבע קטן בקריית גת שנועד לפקח על יישום ההסכם בעזה ויותר מתמיד גנרלים אמריקאים הולכים לשבת בדיונים צה"ליים (וההפך?), ולאחרונה הודיעו הבריטים שישלחו כוח דומה משלהם כנראה תחת אותה מסגרת.
https://www.ynet.co.il/news/article/bjboymurgl

אני רוצה להעלות פה כמה שאלות לדיון. אני משתדל לגעת רק בצבאי אבל בכל זאת יהיה בלתי נמנע לגלוש לפוליטיקה, אבל אני רוצה להאמין שהפורום כאן מספיק מתורבת כדי שזה יהיה ענייני.

1. הדיון העיקרי בימים האחרונים הוא על זה שישראל לפתע נראית כמו מדינת חסות או ווסאלית של ארצות הברית. האם הקמת הבסיס או המטה הזה כאן בישראל היא באמת איזשהו צעד חדש שהעביר אותנו אל מעבר לקו אדום שמעולם לא נחצה, או שאנחנו בסך הכול מקבלים פשוט ביטוי מוחצן מאוד לאמת שאנחנו מתכחשים אליה עשורים?

2. עד כמה זה מנגנון של ארצות הברית או שמא רק מנגנון של טראמפ וחברים? האם כשהוא יסיים את כהונתו המסגרת הזאת תיוותר על כנה? מניח שהתשובה תהיה כן אם יהיה זה ג'יי די ואנס שירש אותו כנשיא, אבל מה אם אלה יהיו שוב הדמוקרטים? מה יקרה אם המנגנון הזה יהיה לפתע בידיו של נשיא דמוקרטי שאינו אוהד ישראל באופן מובהק? מה יקרה אם מי שיעלה לשלטון הוא דמוקרטי או רפובליקני מתון "כמו של פעם" שלפתע יש לו כאן בקריית גת כלי שלג'ורג' בוש או קלינטון מעולם לא היה?

3. האם הדבר הזה יהיה באמת מוגבל רק לפרוייקט של עזה, כששם אפשר לומר שישראל עוד הביאה את כל הדבר הזה על עצמה בכך שניהלה את המלחמה שלה שם בצורה בעייתית, או שמא עם האוכל יבוא התאבון ונראה איכשהו את האמריקאים, ואת בעלי בריתם בקטאר ובמפרץ, לוטשים עיניים גם אל זירות אחרות במרחב ואז אולי למשל יביאו לביטול של ההישגים הטובים פי כמה שצה"ל וישראל השיגו בצפון אל מול חזבאללה וסוריה?

4. ברור איך הנוכחות הזאת תצר את מרחב הפעולה של צה"ל מבחינה מבצעית, מה שאותי מעניין זה מה יכול לקרות בצה"ל לאור ההתפתחויות האלה ברמה הפנימית: בניין כוח, רפורמות פנימיות ומו"פ. מה זה אומר שעכשיו יכול לגדול דור של אל"מים עד אלופים ששיתוף פעולה אמריקאי הדוק ומוחצן מאוד יהפוך לחלק מהשגרה של הקריירה והפעילות שלהם כפי שלא היו מעולם עבור אף דור מפקדים אחר?

את הנוכחות כוחות של מדינות מוסלמיות או ערביות שעשויים להיכנס לעזה אני שם בצד, כי זאת אפשרות שרבים קידמו דווקא מתחילת המלחמה, כנראה שאף אחד לא רצה שאלה יהיו בסוף טורקיה וקטאר, אבל העיקרון של ערבים שעושים את זה את העבודה שישראל לא רוצה או לא יכולה לעשות נידון כבר זמן רב. לבסיס אמריקאי בקריית גת אני לא חושב שמישהו ציפה או קיווה לפני שנתיים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 24-10-2025, 11:39
  nitro11 nitro11 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.11.18
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי גקשדב שמתחילה ב "הנוכחות האמריקאית והבריטית בישראל (2025)."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי גקשדב
1. הדיון העיקרי בימים האחרונים הוא על זה שישראל לפתע נראית כמו מדינת חסות או ווסאלית של ארצות הברית. האם הקמת הבסיס או המטה הזה כאן בישראל היא באמת איזשהו צעד חדש שהעביר אותנו אל מעבר לקו אדום שמעולם לא נחצה, או שאנחנו בסך הכול מקבלים פשוט ביטוי מוחצן מאוד לאמת שאנחנו מתכחשים אליה עשורים?

אני חושב שזה שילוב בין הדברים וקצת מפתיע שהגענו למצב הזה,
כיום ישראל הרבה יותר עצמאית ובעלת יכולת בפיתוח נשק ותחמושת מבעבר
אבל איכשהו לפיתת החנק של ארה"ב (ואירופה) נראית חזקה יותר כיום.
המשימה של הממשלה לשנים הקרובות תהיה להכין את הצבא לאפשרות של אמברגו נשק ותחמושת
ואת המשק לאפשרות של סנקציות, זה בהנחה ורוצים להגיע להישגים מדיניים
ולשנות באמת את המציאות הגיאוגרפית והדמוגרפית.
דרך אגב, אם מדינות ערב אכן יצליחו להתחזק ולהציג עמדה מאוחדת מול ארה"ב
אז סביר להניח שיוטל אמברגו נשק כפי שהוטל בעבר ואולי אפילו סנקציות.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי גקשדב
4. ברור איך הנוכחות הזאת תצר את מרחב הפעולה של צה"ל מבחינה מבצעית, מה שאותי מעניין זה מה יכול לקרות בצה"ל לאור ההתפתחויות האלה ברמה הפנימית: בניין כוח, רפורמות פנימיות ומו"פ. מה זה אומר שעכשיו יכול לגדול דור של אל"מים עד אלופים ששיתוף פעולה אמריקאי הדוק ומוחצן מאוד יהפוך לחלק מהשגרה של הקריירה והפעילות שלהם כפי שלא היו מעולם עבור אף דור מפקדים אחר?

הקשר הקרוב בין המטכ"ל הישראלי לצבא האמריקאי ועוד יותר דיפלומטים ופוליטיקאים אמריקאים
הוא תופעה רעה ואף מסוכנת, זה גורם לקצינים הישראלים לדאוג לקשר עם ארה"ב
ואף להעדיף (שלא בידיעתם) את האינטרס האמריקאי על פני הישראלי.

לדוגמה, ב-2022 ארה"ב רצתה להעביר פגזי 155 ממ מהמחסנים בארץ לאוקראינה,
הממשלה ביקשה חוות דעת מנציגי מערכת הביטחון אשר המליצו
להיענות לבקשה מחשש למתיחות מול האמריקאים.
התפקיד של מערכת הביטחון הוא להכין את הצבא למלחמה,
לא לדאוג ליחסים עם ארה"ב, זה התפקיד של הממשלה,
אבל זה מה שקורה כאשר מתחככים עם האמריקאים באופן קרוב בעבודה ובמסיבות קוקטייל.
ישן 24-10-2025, 15:07
צלמית המשתמש של Duke of Judea
  משתמש זכר Duke of Judea Duke of Judea אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.03.17
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי גקשדב שמתחילה ב "הנוכחות האמריקאית והבריטית בישראל (2025)."

גרוע מאוד.

לא טוב שגורמים זרים יושבים בישיבות ממשלה, מטכ"ל ומפקחים עלינו כאילו אנחנו ילדים מפגרים ובלתי צפויים.

מן ההנהגה והקבינט הפוליטי אין לי ציפיות.
אבל מדאיג שהצבא הפך למעין יסמן של האמריקנים ואנחנו בדרך להפוך למעין סרביה של אחרי המלחמה עם קוסובו ובוסניה.

אם פעם הדברים היו מסתכמים בשליחת גורם בודד כמו קיסינג'ר ביום הכיפורים לשכנע או גולדה להסכים להפסקת אש או באיומיו של בוש לישראל להימנע מלהגיב על הסקאדים מן העיראק מחשש לפורר את הקואליציה, לכאן הגענו.
התקיפה בקטאר, ההתכנות שחיילים תורכים ואחרים יכנסו לעזה ויגבילו את חופש הפעולה שלנו בצורה פי 200 יותר גרועה מדברים כמו יוניפיל היא מדאיגה עוד יותר בתוצאותיה.

נערך לאחרונה ע"י Duke of Judea בתאריך 24-10-2025 בשעה 15:12.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 08:55

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר