לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 31-05-2005, 11:54
  הרבנית בלומה הרבנית בלומה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.05.05
אצבע מאשימה וזעם רב מופנים כלפי המשטרה הישראלי

בקרב עולים בכלל, ובתקשורת ברוסית בישראל בפרט, מרבים לספר איך שוטרים ישראלים נוהגים כלפיהם באלימות ולא נענשים.

"הם התחילו להרביץ לי שמו עלי אזיקים והמשיכו להרביץ. כאשר נפלתי הם הרימו אותי, הצמידו לניידת והמשיכו להרביץ. בתוך הניידת אחד דפק את הפרצוף שלי בחלון והמשיכו להכניס לי אגרופים. גם בתחנת המשטרה הם לא חדלו. היום במקום לשרת אני רץ לרופאים, לפסיכולוגים, לעורכי דין". כך מספר מעל הבמה, בקול רועד ועל סף דמעות, ברוך אברמוב – חייל ישראלי ביחידת נחשון, המפגש שלו עם המשטרה הישראלית התחיל מעבירת תנועה והתפתח לעימות קשה. "פושעים! בנדיטים! פשיסטים" נשמעות קריאות מהקהל.

הדברים הקשים האלו הושמעו במפגש טעון שהתקיים באחורנה בעיר אשקלון שבישראל, בהשתתפות: ראש העיר רוני מהצרי, סגן ראש העיר אבי וקנין, מפקד משטרת העיר סגן ניצב איתן גדאסי, פעילי ארגון העולים " קומיטט" , עולים רוסים תושבי אשקלון וחבר הכנסת יורי שטרן. המפגש נועד לשפר את האווירה הקה ששוררת בקרב כ-40 אלף העולים המתגוררים בעיר. אצבע מאשימה וזעם רב מופנים כלפי המשטרה הישראלי. ולדימיר אינדיק, העומד בראש "קומיטט" (שנקרא בעברית "ועד למען דמוקרטיה וזכויות האדם"), פתח את הכינוס בקריאה לנסות ללכת בדרך של הידברות, במקום הפגנות המחאה של העולים נגד מה שהם וראים כאלימות המשטרה הישראלית כלפיהם.

"מפקד המשטרה החדש בעיר הוא אדם הגיוני ונבון ונדמה לי שניתן לנהל אתו שיח" ,אומר אינדיק, "אנחנו מבקשים ללמד את השוטרים להגיד 'סליחה' ו'בבקשה', ולצלצל בדלת כא/שר הם באים לבתים שלנו. אנחנו לא פושעים".

ראש העיר הצטרץ לקריאה לנהל דיאלוג כדי להגיע להבנה: "חשוב שנכיר זה את זה כדי שלא יהיו עוד מקרים כאלה. לכן המפגש הזה חשוב ויהיו עוד מפגשים כאלה".

"אני מוכן לשמוע את הטענות שלכם ולתת תשובות", אומר בדברי פתיחה שלו מפקד המשטרה הישראלית בעיר אשקלון , אך מתקשה להמשיך. "פושעים!" "מכים ילדים וקשישים!" "האלימות שלכם עברה כל גבול!" "לא מאוחר להתנצל כאן ועכשיו!" – נשמעות קריאות מהאולם.

סנ"צ גדאסי המתין באיפוק לאפשרות להשמיע את דבריו. "בואו ניכנס לפרופורציה" הוא אומר, "בשנת 2004 המשטרה טיפלה בעיר ב-793 מקרים שבהם היו מעורבים עולים. גם אם בשלושה מקרים היו חריגות, גם אם נניח שבמקרים שהועלו כאן היינו לא בסדר, מדובר בסת הכול בפחות מ-1 % מכלל המקרים! אין שום ארגון שלא טועה. בכל ארגון יכ חריגות. חיכיתי למפגש הזה שמונה חודשים מאז כניסתי לתפקיד. אני כאן כדי לגשר על הפערים ועל האי-הבנות".

העולים שיושבים באולם אינם מתרשמים מהסטטיסטיקה. תסכולם וכעסם הולכים ומתגברים. ח"כ שטרן מצליח להרגיע את הרוחות ולאפשר למפקד המשטרה להמשיך, אך גם תובע "צעדים אמיתיים בתיך המשטרה נגד השוטרים האלימים ולא רק מפגשים ומלים יפות". לדבריו, אין זה משנה כיצד התפתחה התקרית, אבל כאשר המפגש בין האזרח לבין המשטרה מסתיים בפציעתו ואשפוזו של האזרח, יש כאן בעיה קשה ואי אפשר להתעלם ממנה.

זהו הכבוד שנותנת המשטרה הישראלית לעולים.

http://www.irib.ir/Worldservice/HebrewRADIO/yerida.htm

התקשרו בנו:

www.kol-david.com

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:43

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר