20-06-2005, 11:25
|
|
|
|
חבר מתאריך: 22.03.03
|
|
|
מתנחל במלון בנוה דקלים: אני שאהיד מתאבד. תושבים: להטיס אותם מפה
מתוך כתבה היום בידיעות אחרונות:
כמה פעילים, שככל הנראה הגיעו מאיזור השומרון, הסתובבו אתמול ברחבת המלון חוף הדקלים כשהם רעולי פנים. אחד מהם הצהיר בגאווה: "אני שאהיד מתאבד".
משטרת מרחב שמשון, החוקרת את תקרית הירי שלשום, טרם עצרה חשודים במעשה. לטענת השוטרים, בעוד הם זוכים לשיתוף פעולה מצד הפלשתינים שהיו מעורבים בתקרית, הצעירים היהודים מהמלון מפגינים כלפיהם זילזול ומתעלמים מהם. הצעירים טוענים, כי המשטרה נוטה לצד של הפלשתינים ופועלת נגדם.
הפלשתיני שנורה ברגלו, תושב שכונת המואסי, שיחזר את האירוע: "הייתי על החוף עם חבר. פתאום התקרבה אלינו קבוצה של יהודים. הם זרקו עלינו אבן, והיא פגעה בראש של החבר שלי. הוא ניסה לברוח, ואז הם ירו עלינו ממרחק של 50 מטר. כדור אחד פגע בי ונפלתי. החבר שלי רץ להזעיק את המשפחה שלנו, והתחילה קטטה".
25 שנה הוא עובד בבניין בגוש קטיף. מעסיקו, משה וייס מנווה דקלים, זועם על יושבי חוף הדקלים: "הם עושים לנו רק נזק. הם משחירים את פנינו".
כמה מתושבי גוש קטיף הגיעו אתמול למלון ולא הסתירו את כעסם כלפי האורחים. "צריך להטיס אותם מפה", אמר אחד מהם, "ההתנהגות שלהם לא מתאימה לנו. החיים בגוש קטיף זה לא החיים בחברון. אנחנו לא רבים עם ערבים, לא מרביצים להם ולא מציקים להם".