28-06-2005, 12:46
|
|
|
|
חבר מתאריך: 22.03.03
|
|
|
האם תלונות נגד "ארץ המתנחלים" היו מפוברקות?
האם הסדרה "ארץ המתנחלים" של חיים יבין אכן מעוררת התנגדות ציבורית עזה, או שמדובר בניסיון למניפולציה תקשורתית?
בשבועות האחרונים דווח בהרחבה על ביקורת ציבורית רחבה כלפי הסדרה. אחת האינדיקציות לכך היתה כמות עצומה של תלונות שהתקבלו במשרדו של נציב קבילות הציבור של הרשות השנייה, גיורא רוזן: יותר מ-200, מספר שיא בשנתיים האחרונות.
אלא שבימים האחרונים התעורר במשרד הנציב החשד לפיו חלק מהתלונות היו מזויפות, וכי ייתכן שנשלחו על ידי גוף בעל אינטרס בעניין.
הסיבה לחשדות: בעקבות התלונות הרבות, קיים רוזן בדיקה בנוגע לסדרה ומצא אותה עניינית ואמינה.
מכתב המפרט את תוצאות הבדיקה נשלח אל כל הפונים. ימים ספורים לאחר שנשלח מכתב התשובה התקבל במשרדו של רוזן מכתב מאחד המתלוננים לכאורה, הטוען כי מעולם לא שלח כל מכתב תלונה.
"קיבלתי בתדהמה את מכתבכם הנדון", כתב אותו אדם. "אין לי ומעולם לא הגשתי תלונה על תוכניתו של מר יבין. אין לי ספק שמכתבים רבים בנושא הינם רמאות, כפי שמוכיחה 'קבלת' תלונה ממני. אבקשכם להעביר תלונה מתאימה לרשויות החוק כדי שיחקרו מעשה התחזות, שעבורו יש עונש בדין הפלילי".
רוזן השיב לפונה: "אנחנו עונים לכל מכתב שמגיע אלינו. אני, אישית, לא חייב ולא רוצה לתחקר את הפונים אלי ואת מניעי כתיבתם. בעיני, אם הם מתלוננים, סימן שמשהו כואב להם. אני מאמין לפונים אלי ואם קורה מקרה, ואולי יותר מאחד, שאנשים שנוהגים ברמאות מהסוג שעליו אתה כותב אלי, אני חס עליהם בשל טיפשותם".
רוזן הוסיף אתמול כי "קיימת תופעה מוכרת שבה נוסח תלונה אחד מועבר באמצעות האינטרנט לקבוצת אנשים והם מחזירים אלינו מכתבים חתומים על ידיהם. בשיטה הזו התגלו גם בעבר מקרים של שמות מפוברקים, כדי לייצר תחושה שיש הרבה מאוד פונים.
גם במקרה הזה היתה לנו תחושה כזו בגלל שהיו מכתבים עם נוסח זהה. מנגד, אין לי שום עניין לבצע חקירות כדי לוודא אם כל פנייה אמינה או לא".
http://www.nrg.co.il/online/4/ART/951/289.html